CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: PR článek

18. 10. 2010

0 komentářů

Ukažte své konkurenci záda s korunovými fondy Prodávejte investice, na které slyší většina Čechů

 


 

Oblibu korunových investic ukazují data: kumulativní prodeje podílových fondů ING za posledních 12 měsíců napovídají, že distributoři profitují především z prodejů korunových fondů. Na celkových objemech mají váhu 44 %. Druhé a třetí místo žebříčku prodejů patří eurovým a dolarovým fondům. U brokerů s on-line prodejem dosahují prodeje akciových korunových fondů na akciových strategiích dokonce podílu 97 %.

Je také patrná jiná silná tendence: čím konzervativnější jsou investoři, tím více upřednostňují korunové investice. V prodejích dluhopisových a peněžních fondů preference domácí měny roste až na 94 %, resp. 99,9 %.

Proč korunové fondy vedou žebříček prodejů?

„Na jedné straně stojí za motivací Čechů při investicích čistě racionální úvaha – ušetřit na poplatcích za měnovou konverzi a zajistit se proti měnovému riziku. Na straně druhé – podílové fondy v domácí měně jsou oblíbené po celém světě: Američané milují investování v dolarech, Němci se rádi spolehnou na společnou evropskou měnu a Britové nedají dopustit na královninu libru. Pocit, že koruna je něco nám blízkého a známého, hraje při investování významnou roli," říká Miloš Filip, člen představenstva ING Investment Management.

Česká koruna sice v době krize oslabila, dlouhodobě má však stále tendenci růst. V posledních sedmi letech ročně posilovala v průměru o 3,2 procenta vůči euru a vůči dolaru dokonce o 6,6 procent. O tyto hodnoty tedy byly každým rokem sníženy celkové výnosy českých investorů v cizích měnách. Nové fondy dokáží nepříjemný vliv měnového kurzu eliminovat. V korunách má navíc každý o svém portfoliu jednoduchý a rychlý přehled.

REKLAMA

Do jakých oborů či teritorií lze takto investovat?

ING Investment Management nabízí zajištěné korunové třídy u titulů pokrývajících v podstatě všechna teritoria i řadu průmyslových sektorů. Jedná se o akciové investice, mezi které patří například fond světových akcií, fond zaměřený na USA a Evropu, fond nemovitostí, dividendových akcií nebo fond telekomunikací. Velký zájem byl v poslední době o fond nakupující za koruny akcie na rozvíjejících se trzích a fond globálních příležitostí. Pro očekávané oživení jsou vhodné fondy energií nebo materiálů. Kompletní nabídku podílových fondů ING najdete na www.ingfondy.cz.

Prodej podílových fondů ING v současnosti v ČR zprostředkovává 11 velkých bank a investičních společností a také řada menších poradenských institucí. Pokud chce vaše finančně-zprostředkovatelská společnost rozšířit svoji nabídku korunových investičních produktů, kontaktujte prosím obchodní oddělení ING Investment Management (C.R.) na čísle 251 091 711.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *