CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Jan Majer

24. 01. 2008

1 komentář

Střední Evropa pod jednou střechou

 


 

Nápad sjednotit středoevropské burzy přišel už v devadesátých letech. Celkem logicky zněl názor, že malé burzy Maďarska, České republiky, Slovenska a v tomto ohledu podstatně rozvinutějšího Polska by se mohly sjednotit pod hlavičkou nejrozvinutější vídeňské burzy.

Zájem o propojení měly i podniky. Jejich přítomnost na více trzích představuje možnost získat více investorů. Právě z tohoto konceptu

vychází poslední novinka letošního podzimu – služba SUPERSPAD, s níž přichází společnost CYRRUS.

Jak název napovídá, jde o nadstavbu k obchodování v systému SPAD (systém pro podporu trhu akcií a dluhopisů). V rámci SPAD se obchoduje s cennými papíry vybraných tuzemských podniků.

Český trh je ovšem velmi omezený. Díky službě SUPERSPAD nyní mohou investoři obchodovat s nejatraktivnějšími tituly z trhů Polska a Maďarska za stejných podmínek jako při obchodování s českými akciemi ve SPAD.

REKLAMA

"Tím, že klienti kupují tituly z Polska a Maďarska přímo v české měně, nemusejí čekat na zdlouhavou směnu peněz do polských zlotých nebo forintů," říká předseda představenstva CYRRUS, a. s., Martin Kozumplík.

Investor se tak může kdykoli rozhodnout pro nákup akcií českého Unipetrolu, polského PKN Orlen nebo třeba maďarského MOL a obchod okamžitě zrealizovat.

Obchodování s českými a zahraničními akciemi je vhodné pro zkušenější investory. "Náš zákazník je v podstatě spekulant," říká ředitel společnosti CYRRUS Jiří Loubal. "Je to typ hráče, který aktivně vyhledává investiční příležitosti a je ochoten podstupovat investiční rizika."

Psáno pro Reflex č. 46/2006

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Lad

    19 listopadu, 2006

    Nezarazoval bych na prazskou burzu ANI JEDNU akcii z postkomunistickych zemi , ale radeji tech 140 akcii z indexu Dow Jones , FTSE , Eurostoxx50 a DAX.
    Z nejake zlate ceske akcie jsou mali akcionari vyvlastneni bez penez , nejakou zlatou ceskou firmu da vlada pod cenou nejakemu ceskemu miliardovemu podvodnikovi a ten ji pozdeji prevede na ruskeho podvodnika pomoci svych spolku na Kypru. Toto neni vtip , ale bezna ceska privatizace , Agrofert , OKD , SPP , PPF , …. , …… , ……
    Ale tech 140 akcii z indexu Dow Jones , FTSE , Eurostoxx50 a DAX na burze Praha , TO BY BYLA KRASA , anebo alespon by mely ceske banky a brokeri vyrizovat nakupy techto akcii na burze FRANKFURT jen za 300 korun nebo 150 korun poplatky a ne prehnanych 16,50 euro.

    Odpovědět