CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Text: Mirek Mikeska

04. 04. 2008

261 komentářů

Prodej finančních produktů v autobazarech: Katastrofa!

 


 

Na začátku stála myšlenka představit možnost financování ojetých automobilů na finanční leasing, seznámit s produkty, které leasingové společnosti nabízejí, spolu s jejich srovnáním, jak se liší jejich parametry apod. Získat informace z pohodlí křesla se mi nepovedlo a později se ukázalo, že nebude vůbec lehké se k vytouženým informacím dostat.


Kromě obecných informací podmínek leasingu na internetových stránkách leasingových společností a autobazarů nic bližšího nenajdete. Když budete mít štěstí, naleznete alespoň tabulku s výší akontace podle značky, případně stáří automobilu. Čestné výjimky mezi leasingovými společnostmi nabízejí orientační výpočet pomocí kalkulátoru. Z větších leasingových společností tuto možnost nabízí pouze UniCredit Leasing.

Více jsem se nedozvěděl, ani když jsem zavolal do autobazaru. Úspěšnější byl můj pokus, kdy jsem volal přímo do leasingové společnosti. Zjistil jsem hrubou kalkulaci leasingu, ale zároveň mi bylo doporučeno, abych zašel přímo za prodejcem vozů, u kterého je zřízení leasingu pro mne výhodnější narozdíl od jeho sjednání přímo u leasingové společnosti.

Rozhodl jsem se tedy, že do autobazaru zavítám osobně a nechám si zpracovat kalkulaci. Mé kroky vedly do největší české pobočky AAA Auto v Praze, která podle svých internetových stránek spolupracuje hned se 6 leasingovými společnostmi. Těšil jsem se tedy na porovnání šesti nabídek, ze kterých jako zákazník budu moci sám zvolit nejvýhodnější variantu.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem se stal svědkem podivného prodejního aktu. Postup poradce při výběru nejvhodnějšího leasingu byl podle mne doslova šokující! Po této negativní zkušenosti jsem se rozhodl koncipovat článek jako test prodejních technik u sjednávání financování ojetých aut.

Zaměřil jsem se na 3 autobazary v Praze, které zároveň patří k největším v Česku a pracují s největším počtem zákazníků. Postupně jsem zavítal do autobazaru AAA Auto, Auto ESA a Auto-plus. Snažil jsem se nechat režii v co nejvyšší míře v rukou prodejců. Nechtěl jsem na ně nijak tlačit, aby jejich přístup co nejvěrněji ukázal, jak se chovají k běžným zákazníkům, kteří mají se sjednáváním financování vozu malou nebo žádnou zkušenost.

REKLAMA

AAA Auto

Skupina AAA Auto loni prodala celkem 79 871 aut v pěti zemích. Přesto za loňský rok vykázala ztrátu 4,9 mil. EUR. Společnost působí v ČR, Slovensku, Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

Co se týká financování vozů na leasing, AAA spolupracuje se šesti leasingovými společnostmi: Santander Consumer Finance, GE Money Auto, ČSOB Leasing, sAutoleasing, Essox a ŠkoFIN. Při nákupu na leasing a úvěr společnost nabízí zvýhodněné havarijní pojištění a povinné ručení.

Na oficiálních stránkách AAA Auto stojí: „Díky úzké spolupráci s několika nejvýznamnějšími bankami v České republice se nám daří vytvářet zdravé konkurenční prostředí, které našim zákazníkům zajišťuje nejnižší podmínky úročení.“

Telefonicky jsem si domluvil termín na prohlídku vozu a kalkulaci. Vybral jsem stříbrnou Škodu Fabia minulé generace za 199 000 Kč. Nejdříve si prohlížím vůz. Prodejce je velmi aktivní a nenechá mě svými otázkami chvíli v klidu. Následuje projížďka, loučím se s prodejcem. Ptá se mě, jak jsem s vozem spokojen a s úsměvem dodává, že vůz může být do hodiny můj. Ujišťuji ho, že se mi vůz líbí, ale dnes ke koupi určitě nedojde.

V prvním patře jedné z budov už na mě čeká sympatická poradkyně, se kterou se pouštím do kalkulace. Zadávám, že chci vůz splácet 3 roky s akontací 100 000 Kč. Přesvědčuje mě, že pro mě bude určitě výhodnější úvěr. Nechávám se tedy přemluvit s tím, že bych se rád podíval i na leasing pro srovnání. Ptá se, zda mám zájem o zvýhodněné havarijní pojištění a povinné ručení. Toť vše. Nezjišťuje parametry u pojištění ani nic jiného. Na monitor nevidím, takže se mohu jen domnívat, co poradkyně počítá. Vychází jí pojištění s ručením měsíčně za 1 700 Kč a měsíční splátka úvěru 6 200 Kč, která je na první pohled značně vysoká. Záměr nebo chybka?

Poradkyně mi nabízí, že zavolá manažera, který mi udělá nejlepší možnou nabídku. Manažer usedá za počítač a znovu kalkuluje. Vyjde mu o poznání menší částka, o celých 1 400 Kč nižší. Následně mě zarazí slova manažera, který mi říká, že se jedná o nejnižší nabídku, kterou je mi schopen zajistit. Bez toho, aniž bychom se bavili o nějakých variantách. Není mi poskytnuta informace o vybrané společnosti, o R.P.S.N. nemluvě. Pro srovnání mi ukazuje leasing, který vychází měsíčně o 200 Kč dráž. Dál se na nic neptám, přijímám list A4, na kterém jsou ručně napsaná čtyři čísla a odcházím s tím, že se rozhodnu a ozvu se.

Za pár dnů mi manažer volá, jak jsem se rozhodl. Jako bonus mi nabízí autorádio zdarma a slevový kupón. Taková je moje první zkušenost se získáváním informací o financování ojetých automobilů, po které jsem se rozhodl napsat tento článek.

REKLAMA

Auto-plus

Auto-plus provozuje společnost Import Volkswagen Group s.r.o. Celkem se jedná o skupinu více než čtyřiceti poboček po celé České republice. Největší pobočka se nachází v komplexu Auto Jarov, kde v současné době najdete přes 300 ojetých vozů. Autobazary Auto-plus nabízejí leasing od společností ŠkoFIN a GE Money Auto.

Telefonicky se domlouvám s prodejcem na osobní návštěvě. Mám zájem o červenou Škodu Roomster za 299 000 Kč, kterou chci koupit na leasing. Ptám se na vůz a také, zda bude možné provést kalkulaci leasingu. Odpověď je kladná a je mi řečeno, že přijít mohu kdykoliv.

Přímo na místě následuje krátká prohlídka vozu, nechávám projížďku na příště s tím, že bych se rád podíval na samotnou kalkulaci financování. Přístup prodejce je ve srovnání s předchozími překvapivě chladný, ale o to víc na mě působí seriózně. Nevyptává se na zbytečné otázky, nepodbízí se.

V kanceláři sedím tak, že na monitor vidím spolu s prodejcem. Sděluji moji představu financování: Jsem OSVČ, mám v hotovosti připraveno 100 000 Kč a chci splácet pět let. U pojištění mi dává na výběr mezi Kooperativou a Českou spořitelnou, ptá se mě na míru spoluúčasti a doporučuje mi pojištění čelního skla za 500 Kč na rok. Automaticky jako první tiskne nabídku leasingu od ŠkoFINu.

Přijímám přehlednou tabulku, kde jsou vypsané měsíční splátky podle délky splácení a výše akontace. Souhlasí s tím, že mi ukáže i leasing od GE Money Auto a také úvěr. Vzápětí však dodává, že zákazníkům doporučuje ŠkoFIN. Zdůvodňuje to tím, že u GE Money je vše složitější a občas nastane i nějaký problém. Není však schopen říct, o jaký problém konkrétně by mohlo jít.

Nakonec dostávám do rukou tisk se vším, co jsem chtěl, tedy 4 listy formátu A4 s kalkulacemi leasingu a úvěru od obou společností.

Auto ESA

Autocentrum ESA a. s. je druhým největším českým prodejcem ojetých osobních a užitkových vozů s denní nabídkou kolem 900 automobilů. V minulém roce společnost prodala 4895 osobních a užitkových vozů. Nabízí financování sAutoleasing, ČSOB Leasing, GE Money Auto, ESSOX a CETELEM.

REKLAMA

Klasicky začínáme prohlídkou, tentokrát kupuji poslední model Škody Fabia v modré barvě za 249 900 Kč, při nákupu na leasing nebo úvěr dokonce za zvýhodněnou cenu 235 000 Kč. Prodejce si kopíruje můj řidičský průkaz, vše stvrzuji podpisem. Dozvídám se o prodloužené akci – sleva na každý vůz 3 000 až 30 000 Kč. Přístup prodejce je nejlepší z celé trojky autobazarů. Následuje zkušební jízda, a pak hurá na výpočet leasingu.

Proti mně sedí znovu sympatická poradkyně, na monitor nevidím ani náhodou. Diktuji 100 000 Kč v hotovosti, OSVČ a splácení 5 let. Při kalkulaci vycházíme z částky 232 000 Kč (po započtení slevy ve výši 3 000 Kč). Poradkyně mi říká o akci GE Money, které dává za uzavření smlouvy zdarma navigaci. Zároveň se ptá, jestli nějakou společnost preferuji. Říkám jí, že bych rád vybral nejvýhodnější nabídku bez ohledu na společnost.

Dostávám první čísla: povinné ručení 4 164 Kč ročně a havarijní pojištění 17 632 Kč ročně. Měsíční splátka úvěru 4 495 Kč, leasing 4 672 Kč – oboje od GE Money. Pro srovnání vybírá pouze úvěr od ČSOB, kde splátka vychází na 4 803 Kč měsíčně. V ruce drží propisku GE Money a na stole leží diář taktéž od GE Money.

Srovnáním GE Money s ČSOB vychází jako vítěz překvapivě produkt GE Money, který je nejvýhodnější a navíc s navigací. Beru si papír, kam poradkyně přehledně stručně přepsala kalkulaci pouze dvou úvěrů a jednoho leasingu. Zdá se, že je se svou prací spokojena, tak odcházím a tvářím se také spokojeně. Tedy snažím se.

Závěrečné hodnocení

Kvalitní informace mi poskytl jen autobazar Auto-plus. Z jeho kalkulace jsem opravdu měl možnost vybrat nejvýhodnější způsob financování. Za negativum považuji zjevnou preferenci ŠkoFINu bez pádného argumentu. Nicméně jsem nemusel prodejce nijak přemlouvat, aby mi zpracoval kalkulaci pro všechny varianty leasingu i úvěru, které mi také vytiskl.

Auto ESA jsem se setkal s velmi profesionálním přístupem, ale o objektivitě při výběru produktu financování nemůže být řeč. Poradkyně jasně preferovala produkt od GE Money, aniž by provedla kalkulaci u všech společností, které měla na výběr. Nezapomněla mi říct, že GE Money Auto nabízí k leasingu navigaci zdarma. O akcích, které poskytují jiné leasingové společnosti se nezmínila.

V provedené kalkulaci ukázala jen srovnání produktů od GE Money a ČSOB, tedy pouze z produktů dvou společností z celkově pěti možných. Poradkyně stručně zapsala výsledky kalkulace na papír, na kterém chyběli základní údaje jako je např. R.P.S.N. (roční procentní sazba nákladů) a jiné, jejíž hodnoty mi poradkyně řekla na požádání alespoň ústně. U pojištění mi nedala možnost volby parametrů ani společnosti.

Způsob, jakým probíhala kalkulace v AAA Auto byl odstrašující. Odcházel jsem s listem A4, na kterém byly všehovšudy 4 čísla. Poradkyně mi nesdělila, jakou společnost vybrala. U pojištění mi nedala vůbec na výběr a to, že mi u leasingu neprozradila R.P.S.N. by bylo to nejmenší. Nejvýhodnější měsíční splátka, která byla o celých 1 400 Kč měsíčně nižší než výchozí, deklaroval manažer jako nejnižší možnou se započtením všech dostupných slev. Nevím, jaké společnosti vybíral, prostě mi oznámil, že je to nejlepší nabídka, jakou mi může poskytnout. A o jaké slevy se jedná? To, zdá se, neví nikdo.

Kdo nemá se zřizováním leasingu nebo úvěru žádné zkušenosti, by měl být velmi opatrný. Typickým znakem u sjednávání leasingu je individuální přístup k zákazníkovi. Přeloženo to znamená, že prodejce udělá vše pro to, aby vás přesvědčil, že právě jeho nabídka je ta nejlepší. Ovšem také to, že si s vámi může dělat co chce.

Mezi velkými prodejci ojetých automobilů (nových nevyjímaje) panuje nelítostný boj. Proto je mnohdy dobré s nákupem nespěchat a na bonusy, slevy a akce si počkat. Pro velké hráče na trhu ojetin to platí především. Důležité je nehrnout se do koupi za každou cenu hned. Každý dobrý obchodník má své eso v rukávu, a do karet nesmí vidět nikdo dřív, než se vyloží na stůl. Autorádio zdarma, slevový kupón a možná i víc na sebe nenechá dlouho čekat.

Na závěr bych rád dodal, že každý prodejce chce především prodat vůz, proto byste se neměli bát na cokoliv zeptat nebo při kalkulaci chtít vidět víc, než vám prodejce ukáže.

Loading

Vstoupit do diskuze 261 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Jiří Vídenka

    8 dubna, 2008

    Vetšina „úvěrových poradcůúporadkyň“ je (a u AAA to vím s jistotou) přímo odměňována za to, jak moc natáhnou klienta. Čísla jako 25%RPSN jsou bohužel běžná…
    Pro člověka, který se na trhu neorientuje (a je jich valnávětšina) je velmi dobře vyškolený personál v kombinaci s usměvavou slečnou za stolem a fiktivními „akčími nabídkami“ doslova smrtelnou kombinací.
    Velkým bazarům se nelze ani divit, jejich cílem je zisk a dokud budou kupující stejně finančně negramotní jako doposud, bude se jim jejich byznys dařit.
    Je pouze na spotřebiteli jestli na hru přistoupí.

    Odpovědět

  • Sporic

    8 dubna, 2008

    Kdyby jen bazary. Delaji to snad vsichni autoprodejci, kteri maji ted tzv. jarni slevy: Citroen, Seat atd. Vsude nabidnou slevu pri financovani leasingem, ktera je vsak vykompenzovana RPSN 20-32%. Jediny rozdil je, ze to dostanete v poradku vytistene a udaje vidite.
    Navic jejich „vyhodne“ pojistky jsou vyssi, nez ty, ktere uzavrete u sve puvodni pojistovny se svymi bonusy. Jedine reseni je datmaximalni akontaci, splacet minimalni % z ceny, abyste moc nepreplatili a zapocitala se vam jarni sleva. Ale i tak nachytaji stovky nepozornych nakupujicich.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 dubna, 2008

    Souhlasím…nedávno jsem si nechával zpracovávat nabídky od Seatu, Fiata, Renaulta, Toyoty, Hyundaie a všude to bylo stejné – máme tady nabídku XY a s těmi „máme dobré zkušenosti“ – když jsem trval na jiné nabídce, cena se postupně snižovala…je to stejné, jako v „naší“ branži – oni za leasing či úvěr dostanu určité procento-tzn. provizi. Proto pokud se opět budeme bavit o etice ve finančnictví, uvědomme si, že nejen finanční poradci pracují ve finančnictví…

    Odpovědět

  • Razzi

    8 dubna, 2008

    Ačkoli nejsem finanční poradce ale realitní právník, pokud se mě klient zeptá jakou banku mohu doporučit např. při sjednávání hypotéky, vždy ho varuji před GE Money. Z mých zážitků je jednání GE vůči klientům velmi málo vstřícné, právní procedury plné byrokracie a neochoty k ústupkům.
    Konkrétně jsem se setkal například s požadavkem GE aby klientka po vyřízení úvěru dodala dokument, který při daném postupu uzavírání smluv nevznikl a vzniknout nemohl a ani vedoucí v dané pobočce si nenechala vymluvit že ho potřebuje.
    Kdyby nám ten dokument nevytvořila ochotná úřednice úplně nezávisle na obchodu s GE, tak by po klientce chtěli nejméně smluvní pokutu 100.000,- že nedodala vše dle požadavků GE.

    Odpovědět

  • Jarda BNS

    11 dubna, 2008

    jednoznačně souhlasím… od GE Money rychle pryč. Jakýkoli styk s touto institucí přináší jen komplikace, které jsou pro méně průbojné klienty nepřekonatelné.

    Odpovědět

  • Tomas

    28 ledna, 2009

    To musim potvrdit. GE Money je trapna draha banka. Myslim si, ze uz brzy prijde doba, kdy GE Money pozna, co je to krize. Spousta lidi, jako treba ja, prokoukla podvodne praktiky teto trapne banky a pri prvni prilezitosti tuto banku opusti jako ja. Muj cas straveny neustalym dokazovanim niceho a ztrata casu dodavat porad stejne dokumenty a slusnost, jakou teto bance venuji je jako hazeni perel svinim. Ruce pryc od teto banky. To je moje doporuceni.

    Odpovědět

  • PAFCAK

    8 dubna, 2008

    miro … mam z tebe radost, jde videt ze jeste dokazes udelat i nejakou zasluznou vec synu

    Odpovědět

  • Hevy

    8 dubna, 2008

    Týjo, profesionální výkon, Mirku! Hodnotím za jedna! Jen tak dál, synu!
    🙂

    Odpovědět

  • Kenny

    8 dubna, 2008

    Krásné, krátké a informačně velice přínosné!!
    Jen tak dál s testy.

    Odpovědět

  • Vlado Z

    8 dubna, 2008

    Díky za info.. Nevidel bych v přístupu poradců vždy jenom záměr. V sektoru služeb je to u nás všude stejné-převažují lidé, kteří se spokojí s mechanickým přebráním informací od kolegů či nadřízených, bez záujmu a snahy poznat či pochopit podstatu toho, co dělám. Informovaný klient je jejich noční můrou. To platí pro lékaře, insxtalatéry, finanční poradce a realitní makléře-jak jsem se měl zatím možnost osobně přesvědčit.

    Odpovědět

  • Sporic

    9 dubna, 2008

    S tim koncem nesouhlasim. Pro seriozniho poskytovatele jakekoliv sluzby je informovany klient pokladem. Pokud to neni prudici stoura. I lekari se lepe vysvetluje pacientovi, jak si setrit to ci ono po uraze, pokud ten pacient vi, o cem mluvi. A o slusnem financnim poradci ani nemluve. Preci mi nerikejte, ze Vam vadi, kdyz klient vi, co je certifikat, co je dluhopis a co je OPF, ze mate radeji klienta-babicku, ktera zna jen sporitelni knizku.
    Informovanost muze byt na obtiz jen pokud nehrajete fer, coz v realitach pri dnesnim boomu je na skodu (a vysokou financni skodu), proto jste spravne zminil realitni maklere, jejichz obor se veze na vlne. Casem to urcit eopadne, pulka z nich to zavre a vzduch se vycisti, zustane vice tech profesionalnich. Dnes jejich smlouvy neslpnuji ani zakladni pravni nalezitosti a jsou stahovane z www zdarma, sluzba v cene nula, uctovana vsak s peti nulama.

    Odpovědět

  • Kony

    11 dubna, 2008

    Jenže v drtivé většině případů prodejci např.ojetých aut férově nehrají!Proč nevidíte na monitor?Protože se vás snaží utáhnout na vařené nudli!Když kývnete na první nabídku splátky máte určitě největší úrokovou míru.Teprve při šprajcu v postraní liště změní úrokovou míru dolů.Vám říká že to zkouší podle jiného,výhodnějšího programu..Další šprajc,znamená zavolání manažera a ten kliká o další procento dolů…Vy se šprajcujete potřetí/je to stále moc a říkáte ,že půjdete jinam/ tak to ještě obvykle padá ješté níže a u splácení 200 000 auta to dělá rozdíl desítky tisíc.Taková je realita dnešních dnů….

    Odpovědět

  • OTTO

    11 dubna, 2008

    Kony prozrazovat takhle veřejně triky autobazarů?
    Kdyby to tak slyšel Jirka :o)
    Ale co si budem povídat, taková je reality dnešních dnů.
    Kdo chce koupit auto za dobrou cenu musí zvolit jiný přístup než dav.
    Kony pokud si tě pletu s jiným Konym, úspěšným autobazarníkem tak sorry. A neboj jméno tvýho autobazaru tady psát nebudu. Dyť je jasný, že to z lidma myslíš dobře a dáváš jim rovnou dobrý úrok.
    Tě znám ne :o)

    Odpovědět

  • Kony

    13 dubna, 2008

    Čestně prohlašuji,že se jedná o úplně jiněho Konyho s úplně jiného oboru…..

    Odpovědět

  • OTTO

    13 dubna, 2008

    OK Kony, shoda přezdívek.
    Váš příspěvek, natolik vystihoval realitu, že byli dvě možnosti. Buď jste Kony kterého znám, co je spolumajitel jednoho velkého bazaru, nebo dobře informovaný Kony se stejnou přezdívkou.
    Jak je vidět možnost číslo 2 je správně.
    PS: Super příspěvek

    Odpovědět

  • Jaroslav Machalický

    12 dubna, 2008

    Že ten Mystery Shoping takhle dopadl mě vůbec nepřekvapuje. Teméř každý bazar se chová jako podvodník při prodeji auta a tak se nelze divit, že stejně postupují i úvěrů/leasingů a pojištění. mohl bych o tom vyprávět hodiny a hodiny. Nebo další velké téma, realitní kanceláře a hypotéky včetně pojištění (životního i majetku).

    Odpovědět

  • FINANČNÍ PORADCE

    10 května, 2008

    OPRAVDU BY MĚ ZAJÍMALO, ZDA NOVINÁŘ, KTERÝ ČLÁNEK O FINANCOVÁNÍ PSAL VÍ, JAK SE RPSN POČÍTÁ, KDYŽ NA NĚJ TAK APELUJE. NA VÝPOČET RPSN SE POUŽÍVÁ RELATIVNĚ TĚŽKÝ VZOREC(ALESPOŇ PRO ČLOVĚKA, KTERÝ JE DÉLE JAK PÁR LET ZE ŠKOLY) A PARADOXNĚ, ČÍM VĚTŠÍ DOBA SPLÁCENÍ JE A TÍM LOGICKY I PŘEPLATEK, TÍM JE RPSN NIŽŠÍ. TAKŽE VĚZTE, ŽE LAIKA TENTO ÚDAJ VŮBEC NEZAJÍMÁ. DŮLEŽITÝ JE, JAK JSTE NAPSAL, PŘÍSTUP K ZÁKAZNÍKOVI, A TO SI MYSLÍM, ŽE V KOMENTOVANÝCH SPOLEČNOSTECH JE VELMI DOBRÝ.

    Odpovědět

  • autor

    9 června, 2008

    Dekuji vam za prispevek do diskuse. Vas nazor plne akceptuji. Clanek mel poukazat na neseriozni pristup prodejcu v autobazarech vuci svym zakaznikum. V zadnem pripade nekladu prehnany duraz na RPSN, jak se mozna domnivate. Na druhou stranu nelze uprit RPSN jisty vyznam. Umoznuje nam srovnani financnich produktu s ruznymi parametry, protoze nebere ohled napriklad na zpusob a rychlost splaceni. Co se tyka pristupu k zakaznikum, v techto spolecnostech opravdu narazite na velmi vstricny pristup. Je na vas, aby jste odhadl, do jake miry jde jen o to za kazdou cenu prodat nebo se jedna opravdu o kvalitni servis. Pokud znate nekoho z teto branze, zkuste se zeptat, jak se vydelava v cesku na prodeji ojetin:). Preji vam hezky den!

    Odpovědět

  • SMLomoz

    27 března, 2009

    Majitel Zdeněk Kazda nabízí vlastní finanční produkt – půjčka za pět prstů1 Více zde: http://globuscar.tk

    Odpovědět

  • Atli

    18 května, 2009

    Koukam ze ta webova stranka uz asi neexistuje!? Co dela Globuscar Praha spatnyho. KOntaktovali me, ze maji kupce na my auto, at jim ho privezu. Tak bych rad vedel, co mi hrozi. Diky

    Odpovědět

  • Hungy

    24 července, 2009

    A jak jste dopadl? Vyplatili Vam dohodnutou castku za Vase auto v poradku?

    Odpovědět

  • Soukrome Ocko

    3 srpna, 2009

    Dobry den, take jsem naletel praktikam tohoto bazaru. Pokud kdokoliv z Vas ma jakekoliv zkusenosti s autobazarem Globus Car Praha ci panem majitelem Zdeňkem Kazdou osobne, prosim ozvete se pres email na adresu kterou jsem specielnepro tento ucel zridil: glubus-car-praha@seznam.cz. Napiste mi prosim na Vas telefon a obratem Vam zavolam zpet. Predem dekuji!

    Odpovědět

  • zase ja

    3 srpna, 2009

    Pardon, email je samozrejme
    globus-car-praha@seznam.cz
    (ne glubus…)

    Odpovědět

  • Hunter

    24 září, 2009

    Mohu se s vámi nějak skontaktovat?pane Atli?Jsem jeden z podvedenych z 19.8.Dejte mi prosím mejla.Děkuji

    Odpovědět

  • pignon

    3 července, 2009

    Škoda, že ta stránka není aktivní, mám velmi špatnou zkušenost s panem Kazdou. Raději se tomu podvodníkovi všichni vyhněte!!! Když Vaše auto prodá, nedostanete z něj peníze. A když už Vám něco vyplatí, tak samozřejmě ne celou částku. Ten už musí mít na krku soudů asi dost.

    Odpovědět

  • maza

    24 července, 2009

    Dobrý den, bohužel jsme pravděpodobně naletěli na praktiky Globus Car. Mohli byste nás prosím kontaktovat (stačí prozvonit, zavoláme) a poradit nám? Tel. 774 051 156 Moc děkujeme.

    Odpovědět

  • muxa

    27 července, 2009

    Dobrý den,
    já jsem rovněž prodal automobil firmě http://www.globcar.cz neboli Globus Car Praha Zdeněk Kazda jako zprostředkovateli. Mám splatnost faktury za cca 12 dnů, tak jsem zvědav zda vyplacení celé částky proběhne řádně a v termínu. Budu Vás informovat.

    Odpovědět

  • Soukrome Ocko

    3 srpna, 2009

    Dobry den, take jsem naletel praktikam tohoto bazaru. Pokud kdokoliv z Vas ma jakekoliv zkusenosti s autobazarem Globus Car Praha ci panem majitelem Zdeňkem Kazdou osobne, prosim ozvete se pres email na adresu kterou jsem specielnepro tento ucel zridil: glubus-car-praha@seznam.cz. Napiste mi prosim na Vas telefon a obratem Vam zavolam zpet. Predem dekuji!

    Odpovědět

  • zase ja

    3 srpna, 2009

    Pardon, email je samozrejme
    globus-car-praha@seznam.cz
    (ne glubus…)

    Odpovědět

  • fulloff

    4 srpna, 2009

    Doufám,že toto vlákno se mýlí a všichni své peníze za auta prodaná tomuto bazaru uvidíme.Prosím pokud máte někdo nějaké špatné zkušenosti s tímto bazarem,tak mě prosím kontaktujte na fulloff@seznam.cz Zatím jsem vždy narazil na lidi,kterým ještě neskončila splatnost faktury??!!

    Odpovědět

  • Peterka

    7 srpna, 2009

    Dobrý den,
    tak já mám dva týdny po splatnosti,peníze slibuou,ale stále nic,ted byl na dovoleny,pak mel problemy pri odletu… Uz se docela bojim jestli sve penize uvidim!!Mate nekdo dalsi zkusenosti?
    Uz nekdo dostal vyplacino?

    Odpovědět

  • Kopretina

    20 srpna, 2009

    Dobrý den,
    já mám 2,5 měsíce po splatnosti, a slibují asi tak jako Vám…a dovolená byla taky jedna z výmluv.
    Snad se všichni dočkáme svých peněz.

    Odpovědět

  • kafes33

    21 srpna, 2009

    Zdravim, mam bez tri dnu mesic po splatnosti faktury u Globus Car, ja doufam ze se to podari co nejdrive ukoncit s dobrym koncem pro nas vsechny. Vite jak presne vypada p. Kazda? videl jste ho nekdo konkretne prosim? piste pripadne postrehy – kafes(at)kafes.cz.
    Dekuji.

  • vukis@seznam.cz

    26 srpna, 2009

    Zdravim
    p. Kazda mi dluzi penize za auto, ktere jsem mu prodal stejnym zpusobem. Ujistoval me, ze do 10ti dru od prodani mi vyplati celou castku, na smlouve pak byla splatnost 30dni. Po 32. dni mi vyplatil 3/5 castky a zbytek pry odesle na muj ucet druhy pracovni den, coz mi pripsal do smlouvy vlastni rukou. Penize mi pry odeslal, ale nic jsem nedostal. Ted se vymlouva, ze ma obstaveny ucet financnim uradem a proto nemuze manipulovat s penezi. Po splatnosti je dnes skoro mesic a pul. Vcera me ujistoval, ze si vezme nejaky uver a vse poplati. Pry do ctvrtka (zitra) penize dostanu. Pokud ne, obracim se na pravnika a bude se to resit zalobou…
    Celkem me to i vsechno zarazilo. Rikal, ze ma kupce na auto a pak rikal, ze auto jde pres leasing dal. V den podepsani Kupni smlouvy (PA) jsem mu tam auto nechal. Druhy den (SO) kolem poledne se objevilo v AutoESA na place. (Mam tam kamaradku, takze mi hned volala co tam dela moje auto). AutoESA ho vykoupili od CSOB leasing za 330tis. Ja mam kupni smlouvu na 499tis, minus 5% provize pro p. Kazdu. DOstal jsem vyplaceno zatim 300tis kc.

  • klarisa

    28 srpna, 2009

    Šťastný to člověk, u nás to je již přes 60 dní od podpisu kupky, tj. více jak 30 dní od splatnosti a neviděli jsme ani korunu. Stejná situace, vůz se také objevil v AutoESA..Přes víkend se máme s právníkem domluvit co dál..Pravděpodobně budeme postupovat stejně jako vy, nepředpokládám, že jste do včera peníze obdržel.

  • vukis@seznam.cz

    28 srpna, 2009

    Vcera jsem s nim mluvil a rikal, ze v patek posle penize, jelikoz vyrizoval ten uver (nebo neco podobneho u jine banky, konkretne rekl KB) a penize mi pry prijdou v pondeli. Mozna jsem spatne pochopil situaci a skutecne mozna rikal, ze je do patku odesle. Mel by napsat nekdo s uctem u KB, pokud tam uver zalozil, penize by mel dostat jeste ten den.

  • jindrisek

    13 srpna, 2009

    Dobrý den,jsem z těchto článku mile překvapen,prodával jsem vozidlo v hodnotě 499.tisíc v autobazaru Globuscarpraha,u pana Kazdy, je pravda že peníze jsem dostal 3.dny po splatnosti,ale taky jako kompenzaci jsem dostal o 10.tisíc korun navíc,tudíž jsem byl z prodejem zpokojen.

    Odpovědět

  • jaaa

    13 srpna, 2009

    Nem2l jsem problem spokojenost.

    Odpovědět

  • NoNick

    26 srpna, 2009

    Vzhledem k otřesnému pravopisu a větné skladbě se domnívám, že ony kladné zkušenosti jsou pouze fikcí bazárníků samotných k uklidnění zákazníků (čti okradených), kteří ještě nepodali trestní oznámení.
    Princip činnosti tohoto bazaru spočívá v prodeji vozidla firmě GLOBCAR Praha, s.r.o. (IČ: 28174780) kteroužto vlastní Zdeněk Kazda, kde prodávajícím je fyzická osoba Zdeněk Kazda (IČ: 74396633), který je k prodeji zplnomocněn Zprostředkovatelskou smlouvou. Právnická osoba GLOBCAR Praha, s.r.o. potom vozidlo dále prodává firmě Autocentrum ESA a.s. za cenu nižší než je uvedena ve Zprostředkovatelské smlouvě. Celý vtip patrně spočívá v tom, že pan Zdeněk Kazda zanikne jako fyzická osoba (roztomilý dvojsmysl, že?) i jako osoba právnická a protože žádný zákon nezakazuje dále prodávat za cenu nižší než kupní je vlastně vše v pořádku. Podnikatelské subjekty, za které pan Kazda vystupuje byly pravděpodobně založeny jen pro tento typ podvodu. Pan Kazda jistě žádný majetek ze kterého by dluhy splatil nemá a nebude mít ani žádný příjem převyšující životní minimum – dělit se s ním budou komplicové. Otázkou je kolik vozidel musí tímto způsobem „prodat“, aby se tento způsob podnikání vyplatil…

    Odpovědět

  • vukis@seznam.cz

    27 srpna, 2009

    Nekolik lidi penize dostalo, pokud to nepsal sam p. Kazda. Jeho IC 74396633 existuje 2 roky, pokud se nepeltu. Hledal jsem vse mozne o tomto bazaru i o p. Kazdovi, abych nasel nejake negativy, kdyz jsem k nim auto daval.
    Jeste bych se chtel zeptat, jestli taky nekomu pujcil auto z jeho bazaru na nekolik dni, jako se to stalo me, kdyz jsem mu odkyval, ze nemam momentalne cim jezdit. Zadne smlouvy o pronajmu vozu jsem nedostal. To byla dalsi vec, ktera me zarazila…

    Odpovědět

  • NoNick

    27 srpna, 2009

    No jestli někdo dostal všechny peníze, jistě se pochlubí. Jindriska vynechme, píše jako klasický bazárník, tomu bych nevěřil.
    IČ 74396633 sice existuje 2 roky, ale asi nic moc neneslo, takže bylo 18.05.2009 obohaceno o provozovnu Globuscar Praha, Kostelecká, Praha 9 a činnost Zprostředkování obchodu a služeb.

    Odpovědět

  • Vlada

    27 srpna, 2009

    Přesně takto jsem před pár týdny „prodal“ auto u p. Kazdy. Jak tady již bylo monhokráte zmíněno, peníze jsem již měl dostat, leč pod různými záminkami tak dosud nebylo učiněno. Rozhodl jsem se tedy na p. Kazdu podat okamžitě trestní oznámení pro podvod, jelikož ve smlouvě mám napsáno,že pokud kupující nesloží celou kupní cenu do 30-ti dnů od podepsání smlouvy, stáva se tato neplatnou a neúčinou. Na základě tohoto ruším zprostředkovatelskou smlouvu a požaduji po p. Kazdovi okamžité navrácení věci. Pokud odmítne, budu nucen požádat Policii ČR o asistenci z důvodu neoprávněného zadržování cizí věci. Přeji Vám všem pevné nervy a doporučuji postupovat taktéž.

    Odpovědět

  • vukis@seznam.cz

    27 srpna, 2009

    Kolik dni po splatnosti jste podal trestni oznameni? Rekla Vam k tomu Policie neco? Nemaji v databazi jiz vice hacku u teto osoby?

    Odpovědět

  • Vlada

    28 srpna, 2009

    Policii tento pán není neznámým. Z důvěryhodných zdrojů jsem se dozvěděl informace, které mne znepokojili natolik, že jsem se spojil s právníkem a vyšetřovacími orgány PČR se kterými v současné době podnikáme takové kroky, které, jak doufám, povedou k zatčení a obvinění tohoto „podnikatele“ a to z několika trestných činů souběžně. Bližší informace bohužel nemohu zveřejňovat, to doufám chápete. Jak jsem již napsal, doporučuji Vám spojit se s právníkem a řešit tuto situaci cestou Policie ČR formou trestního oznámení.

    Odpovědět

  • klarisa

    28 srpna, 2009

    Zajímavá informace, díky. Myslela jsem, že to nechám na pondělí, ale vypadá to, že to budu řešit ještě dnes. Vypadá to, že těch trestních oznámení nebude málo.Také jich pár přidám.

    Odpovědět

  • Renata

    29 srpna, 2009

    Je pan Kazda silnější postavy se zlatými řetězy na krku???

    Odpovědět

  • Vlada

    31 srpna, 2009

    Pokud vím tak ne. Jen tak pro pořádek, ukázal Vám vůbec kdokoli s kým jste sepisovala smlouvu(y) občanský průkaz, plnou moc nebo jinak prokázal svoji totožnost a oprávnění sepsat smlouvu?? Předpokládám že ne, a již toto může být chápáno jako jeden ze znaků trestného činu.

    Odpovědět

  • Alti

    31 srpna, 2009

    No to je zly sen. Ja u nich prodal jedno sve auto, penize jsem po pomerne dlouhe dobe dostal a byl jsem spokojen. Po case jsem jim dal k prodeji jiny automobil, ponekud drazsi, uz nekolik tydnu posloucham pisnicku, ze penize by mely byt kazdym dnem k dispozici. Kazdopadne jsem doposud neplasil. Dnes, po navsteve NAPUL PRAZDNEHO autobazaru a NEDOSTUPNOSTI vsech 4. telefonnich cisel, plasit zacinam. Prave se chystam pro informace na policii.

  • Alti

    31 srpna, 2009

    Takze pro vsechny, kteri si mysli ze to neni „blby“, muzu zodpovedne sdelit, JE TO BLBY! 🙁 Prave jsem dohovoril s p.Kazdou, „chudak“ mi sdelil, ze se dostal do spatne situace a dale me bude kontaktovat jeho pravnik. Je pry v insolvencnim rizeni. Me auto je pry prodano, ale penize mi dat nemuze. Na policii mi rekli, ze trestnich oznameni uz je tam pekna radka. Taky jsem se pridal. Zitra jdu za pravnikem, abych mohl ucinit dalsi kroky. Mimochodem, dle sdeleni p.Kazdy, ti lide, ktere jsme vidali v jeho autobazaru, pry nebyli jeho zamestnanci, ale pouze „nejaci“ dovozci, kteri meli v jeho bazaru auta. Zajimave. Pokud bude mit nekdo nove, zajimave informace, verim ze se podeli…

  • NoNick

    31 srpna, 2009

    (Zatím) není v insolvenčním řízení. Právník tady nepomůže, jen sežere další peníze. Auta neuvidíme, noví majitelé je koupili v dobré víře. A jestli uvidíme peníze záleží na tom, jestli se Kazdovi prokáže úmysl. A to nebude jednoduché. A kdyby se prokázal, budou mu to doživotně strhávat z platu. Kolik asi bude vydělávat, aby to stačilo všem?
    Kazda lže. Chorobně. Nelhal pouze v jedné věci – 23.7. skutečne odletěl na dovolenou. Týden na Rhodosu s (asi) přítelkyní, teď už možná ženou, pokud je to stejná paní, co si ji vzal. Jestli je pravda, že se oženil. Ale snad jo, když má dítě. Tak theoretici, jakpak to měl asi celé vymyšlené? Ono to moc smysl nedává…

  • vukis@seznam.cz

    1 září, 2009

    Zna nekdo jmeno Patrik Hutnik? Je to jeden z lidi, ktery mel auto u p. Kazdy na place v bazaru. Auto mi (Kazda) pujcil, asi protoze jsem o nej projevil velky zajem. Stalo se to jeste nekomu?

  • Milan

    1 září, 2009

    Tak to tady sleduji a žádné dobré zprávy, včera jsem se tam byl podívat. Auta skutečně mizí, vypadalo to, že ne daleko. Přišlo mi, že je převáží do bazaru ob vedle. Pohybovala se tam skupina podezřelých chlapíků. Rozhodně nevypadali na dovozce. Byla to jedna banda. V každém případě jsem trestní oznáme podal také.

  • Vlada

    1 září, 2009

    Pro ty z Vás, kteří stále doufají, že od Kazdy dostanou peníze. Nedostanete. Připojte se ke všem co již na tohoto vykuka podali trestní oznámení a podejte ho taktéž. Pro Vaši informaci, vyšetřuje ho Služba kriminální policie a vyšetřování v Římské ulici č.p.3 v Praze(bude to po Vás chtít pravděpodobně vědět službu konající policista).

  • anonym

    1 září, 2009

    @Vlada – da se s Vami nejak spojit?

  • vlada

    1 září, 2009

    prosím o kontakt
    721741775

  • Vlada

    2 září, 2009

    Založil jsem dnes e-mailovou adresu globuscarinfo@email.cz přes kterou se můžeme kontaktovat. Každý kdo bude mít zájem mne může kontaktovat na uvedené adrese a můžeme se dohodnout na společném postupu ve věci týkající se činnosti Zdeňka Kazdy.

  • Vlada

    2 září, 2009

    Malá oprava. Případ sice vyšetřuje Služba kriminální policie a vyšetřování, ale nejsem si úplně jist adresou Římská 3. Nicméně je to pražská kriminálka a při podání trestního oznámení je potřeba uvést, že tyto podvody již řeší kriminálka v Praze. Tímto se omlouvám za možnou chybu a děkuji za pochopení.

  • info

    2 září, 2009

    Případ vyšetřuje kriminální policie, vyšetřuje ho oddělení hospodářské kriminality. Také jsme podali trestní oznámení, protože jsme doposud nedostali vyplacené peníze a naše auto už užívá někdo jiný. Jinak jsme od policie ČR dostali telefon, kam si můžeme zavolat a zjistit si, jak se v případu postupuje, zdělí vám tam také č.j. pod kterým se případ bude řešit. Je to sekretariát – 286019250.Budeme si navzájem držet palce abychom vůbec někdy naše peníze viděli. Jinak v tuto chvíli asi ani nemá cenu najímat si právníka, protože teď za nás právník nic nevyřeší. Musíme vyčkat až bude uzavřené vyšetřování, až poté se dají dělat další kroky…

  • Stefan

    1 září, 2009

    Prosím, mohl by jste napsat jak jste postupoval, já jsem se nechal tim hajzlem napalit taky. Prosím dejte mi vědět na art.stefan@volny.cz Příp. vzor žádosti z důvodu neoprávněného zadržovnání věci. Děkuji moc

    Odpovědět

  • vukis@seznam.cz

    1 září, 2009

    Zajdete na policii a reknete, ze jdete podat oznameni o podvodu, reknete jim svuj pribeh a oni to zaprotokoluji a poslu na kriminalku.

    Odpovědět

  • naivka001

    1 září, 2009

    Taky jsme naletěli – hubenej blonďatej týpek se špičatýma botama zkontroloval tloušťku laku řek´ že dobrý ani se nepodívali do vozu?? (při tom jsem zahlédl také již zmiňovaného silnějšího pána se zlatými řetězi dokonce v den svatby a přijel černým mercedesem) a po podepsání zprostředkovatelské smlouvy se po pár dnech ozvali, že je auto prodané….
    Auto koupila firma GLOBCAR blablabla Praha 10 Chudenická ul.??? to je nějaký byt v sídlišti !!! Prostě machinace . Děkuji ostatním za podnět, podávám T.O. i když tuším, že už neuvidím ani auto ani koruny je to prostě bordel!!! Pan Kazda potřebuje pěkně přez držku !!!

    Odpovědět

  • vukis@seznam.cz

    2 září, 2009

    Ja mu na ferovku rekl, ze ato bylo bourane, to jsem take uvadel v mem inzeratu. Prijel jsem, koukl na to, rekl ze na Jarove lakuji vyborne, zmeril lak a rekl ze je to presne v toleranci pro nove laky, ze na Jarove jsou geniove a ze auto muze prodat jako nebourane a jako dukaz bude tloustka laku v toleranci.
    Na adrese v Chudenicke jsem vcera byl s dalsim poskozenym a ve vchode takoveho cloveka nikdo nevidel, nikdo ho nezna, a na zvonkach pochopitelne nic zajimaveho. Mj ve vedlejsim vchode je seznam asi 20ti ruznych firem, na jedne adrese a je tam jedna kontaktni osoba s rusky znejicim prijmenim.
    Dale jsme se od vedlejsich bazaru dozvedeli (neovereno), ze ten Touareg je pry nekoho z rodiny Svetskych (kolotoce), staci vyhledat kouknou na seznamu, kdo nevi, jak tato rodina jedna a co je presne zac.

    Odpovědět

  • Vlada

    1 září, 2009

    Zítra založím a zveřejníme-mailovou adresu přes kterou se s kýmkoli z Vás – poškozených rád spojím. Tuto diskuzi však, k naší škodě, sleduje pravděpodobně i skupina napojená na celý tento podvod, a proto zde veřejně nebudu podávat žádné informace ohledně Kazdy a věcí s ním spojených. Děkuji za pochopení.

    Odpovědět

  • alti

    2 září, 2009

    Nemyslite si, ze to tam ridil ten tlustej s retezy? Ten hubenej blondak je vocasek, kterej je, podle me, jiste ted nekde doma, s prominutim, priposranej, ze potka nekoho postizeneho. Mimochodem, znate nekdo jejich jmena? Me osobne se Kazda jevil, jako ze tak nejak dela co se po nem chce (co po nem ten tlustej, co podepisoval smlouvy), chce. To je jen muj nazor a postreh, ale at nam to rekne policie. Jo a zase zmizelo par aut. Ze to ti policajti hned nezapecetili, maji to 2min na misto 🙁

    Odpovědět

  • gogo

    2 září, 2009

    Pan Kazda a jeho kumpáni si myslí,že jsou nepolapitelní. Však znám moc lidí,kteří si s nima promluví rukama.

    Odpovědět

  • podvedený Globus Carem

    2 září, 2009

    do toho!!!!!

  • Kopretina

    2 září, 2009

    Jen do toho!

  • vukis@seznam.cz

    3 září, 2009

    Klidne, ale musi prezit 😀

  • Napaleny clovicek

    3 srpna, 2009

    Dobry den, take jsem naletel praktikam tohoto bazaru. Pokud kdokoliv z Vas ma jakekoliv zkusenosti s autobazarem Globus Car Praha ci panem majitelem Zdeňkem Kazdou osobne, prosim ozvete se pres email na adresu kterou jsem specielnepro tento ucel zridil: glubus-car-praha@seznam.cz. Napiste mi prosim na Vas telefon a obratem Vam zavolam zpet. Predem dekuji!

    Odpovědět

  • zase ja

    3 srpna, 2009

    Pardon, email je samozrejme
    globus-car-praha@seznam.cz
    (ne glubus…)

    Odpovědět

  • clovek

    3 srpna, 2009

    Kontaktoval Vás zaměstnanec autobazaru Globus Car Praha (GLOBCAR Praha, s.r.o.) , že má kupce pro Vaše vozidlo, ať mu jej přivezete?
    Dali jste auto do bazaru a podepsali komisionářskou smlouvu o prodeji vozu s fyzickou osobou Zdeňkem Kazdou – aniž byste to možná tušili – (fyzická osoba, r.č. 800115/0905, DIČ CZ8001150905, adresa místa podnikání 28.října 1140, 27711 Neratovice) a když jste svůj vůz chtěli vrátit zpť, bazar Vám poté předložil návrh kupní smlouvy: kupující GLOBCAR Praha, s.r.o. (identifikační číslo: 28174780, jednatel a držitel obchodního podílu ve výši 100% Zdeněk Kazda, r.č. 800115/0905, adresa místa podnikání 28. října 1140, 277 11 Neratovice)?
    Pokud máte jakékoliv zkušenosti s autobazarem Globus Car Praha (vlastně GLOBCAR Praha, s.r.o., http://www.globcar.cz …) či panem majitelem Zdeňkem Kazdou osobně, ozvěte se prosím přes email na adresu globus-car-praha@seznam.cz.
    Napište mi prosím na Vás telefon a obratem Vám zavolám zpět.
    Předem moc děkuji. V jednotě je síla!

    Odpovědět

  • lada

    13 srpna, 2009

    zajímalo by mě, jak dochází k realizaci, pan Kazda mi zavolal, že má zájemce, ale odmítl sdělit o něm bližší informace. Auto prodávám přímo, tak mi bylo divné, že mě neoslovil zájemce rovnou a mohl jsem s ním domluvit případně i smlouvu přes bazar, který bych si vybral sám.

    Odpovědět

  • rené

    13 srpna, 2009

    proč mám reagovat na e-mail globuscaru.seznam.cz ??? zjišťuje si snad, co si o něm zájemci o koupi vozu myslí ???

    Odpovědět

  • Penta

    24 srpna, 2009

    Mám úplně stejnou zkušenost – je to podvodník.

    Odpovědět

  • Komár

    31 srpna, 2009

    Bohužel jsem také jeden z lidí co naletěli, nechci připisovat další nadávky atd. Trestné oznámení bude asi samozřejmost,pokud peníze neuvidím.
    Proč ale píšu: Bazar je od pátku zavřen a pomalu z něj mizí auta. Pokud je už nškdo v kontaktu s policií, bylo by dobré tuto informaci předat, protože jsem slyšel, že si majitelé v noci auta odvažejí. Stačilo by si na ně možná jen počkat, ale nemám nic ověřeného.

    Odpovědět

  • vukis@seznam.cz

    1 září, 2009

    Jediny, kdo by mohl najit p. Kazdu a mozna nam nejak pomoci je TV Nova a Obcasnke Judo… Touto tematikou se zabyvaji.

    Odpovědět

  • podvedený autobazarem

    2 září, 2009

    Dobrý den, právě jsem volal Kazdovi a bylo mi řečeno, že firma půjde do konkurzu, tudíž padá veškerá splatnost. A tel.č. které je funkční na Kazdu je 733198131.

    Odpovědět

  • NoNick

    2 září, 2009

    Zprostředkovatelské smlouvy jsou sepsané s fyzickou osobou. Nějaká „firma“ v konkurzu s tím nemá co dělat. (to samo nic nemění na tom, že vymahatelnost pohledávky je v nedohlednu)

    Odpovědět

  • kulich

    2 září, 2009

    to,že Vás nějakej polokomediant všechny okradl,to je smutný,ale mělo by Vám bejt divný, že všechny Vaše auta nakonec skončila v AUTO-ESA.Tam hledejte největšího komplice v podvodech lumpa Kazdy!!!

    Odpovědět

  • Jerry

    2 září, 2009

    Něco na tom bude, původně jsme auto chtěli prodat do autobazaru Esa, ale odmítli ho kvůli vyraženému airbagu. Je tedy divné, že by ho od p. Kazdy najednou přijali.

    Odpovědět

  • vukis@seznam.cz

    3 září, 2009

    Ano, to je divne, nicmene NE vsechna auta tam opravdu skoncila. Navic nektere auta byly ESY vykoupeny od CSOB leasingu (ale ve velkem TP, jsem byl ja posledni majitel, bez jakehokoliv odhlaseni.) Mel jsem za to, ze pokud se auto „prolizne“ at uz jakymkoliv zpusobem, Leasingovka se stava majitelem, byt na jeden den…

    Odpovědět

  • mama

    2 září, 2009

    A co třeba ta leasingová společnost co v tom figurovala, jejíž zaměstnankyně byla na dovolené ve stejné době jako zaměstnanci autobazaru?

    Odpovědět

  • gogo

    3 září, 2009

    Naše vozidlo bylo prodáno do autobazaru AAA auto Praha. Pán,co ho tam koupil,nám volal,že auto jezdí nádherně atd… Ptal se na servisku a podobně. Po zdělení,že nám auto do dnes nikdo nezaplatil,pán taky nevěřil svým uším. Jsem na vozíku a peníze za auto měly být použity na koupení novějšího vozu. Pan Kazda tohle přehnal. Je mi jedno,kdo si o mě co bude myslet,ale znám hodně lidí,co po něm pujdou a po jeho rodině taky. Žádné jednání v rukavičkách.

    Odpovědět

  • Alti

    3 září, 2009

    gogo: Mam podobny pocity. Taky mu to nedaruju… Podobne lidi jako znate Vy, teda neznam, ale chystam se poznat. Mam uz naplanovane schuzky na pristi tyden, tak uvidime. Kdyz jsem ale videl jednou Kazdu, takova vystrasena zakriknuta loutka, tak jsem stale presvedcen, ze on je nastrcenej od tlustocha s retezy. Kazdopadne,tak nebo tak, SNAD uz jim rekne kudy vede cesta k nasim penezum… NEVITE NEKDO, JESTLI UZ JE KAZDA V REGISTRU DLUZNIKU? Pokud nahodou ne, musime ho „zaregistrovat“. Stejne po tolika oznamenich uz u vsech tech parchantu mela byt zasahovka a maji mit obstavene ucty!!!

    Odpovědět

  • Márky

    3 září, 2009

    NENÍ, Kazda v registru dlužníků není, ani jako právnická tak ani fyzická osoba.Včera jsem ho tam hledala.
    Stejně nám přidání Kazdy do registrů dlužníků nepomůže. Ale jdu se ho pokusit ,,zaregistrovat“ 😀

    Odpovědět

  • Alti

    3 září, 2009

    To bude fajn, kdyz se Vam to podari. Rozhodne by mu to melo v budoucnu znesnadnit zivot, nedejboze dalsi podnikani…

    Odpovědět

  • Peter

    4 září, 2009

    Dobry den vsetkym,
    Takze sa k Vam pridavam jelikoz som bol takisto podvedeny ako vy.Auto predane Kazdom a peniaze nikde,iba sluby.Bol som vcera pri bazare a bazar vyprazdneny a vsetci nedostupny.
    Vedeli by ste mi poradit ci niekto kompletuje vsetky T.O. a da sa podat hromadne T.O. alebo lepsie samostatne a kompletovat to bude policia?
    Dik za info

    Odpovědět

  • Alti

    4 září, 2009

    Peter: Dobry den,
    kdyz si prectete clanky, zjistite, ze snad vsichni jiz trestni oznameni podali. Zajedte na MISTNI oddeleni Policie CR a podejte trestni oznameni. Vemte s sebou vsechny dokumenty co mate. Udelaji protokol a potom uvidime, co vysetri. Podle mych overenych informaci, Kazduv pravnik chysta podklady a vsechny nas bude kontaktovat.

    Odpovědět

  • M

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA WEB http://www.globuscar.wbs.cz. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALY NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

    Odpovědět

  • Anonym

    3 září, 2009

    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.
    Dobrý den,
    chtěl bych Vás jako zástupce spotřebitelského sdružení, zaměřeného na ochranu práv majitelů ojetých vozů požádat o konkrétní příklady automobilů, které byly prodány panem Kazdou a následně nezaplaceny. Rádi bychom tyto případy prověřili ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR (Odbor prevence kriminality). Zejména nás zajímají auta, která byla předprodána do velkých bazarů (AAA AUTO, AUTO ESA). Potřebovali bychom buď VIN vozů nebo jejich registrační značky, abychom mohli následně vysledovat, zda je prodává přímo pan Kazda nebo ještě jiný prostředník. Rádi bychom následně na aktivity Globus Caru upozornili na našich webových stránkách. Ozvěte se, prosím, s konkrétními informacemi na náš mail stiznosti@sdruzeni-sova.cz. Další informace o našem sdružení a jeho aktivitách najdete na http://www.sdruzeni-sova.cz.
    S pozdravem
    Ing. Zbyněk Veselý
    Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s.

    Odpovědět

  • vukis

    7 listopadu, 2010

    Jen bych chtel rici, ze pan Robert Kuhn, ktery se vydaval za Zdenka Kazdu nyni vesele podnika v autobazaru Autopraga. Bazar je vedeny na Arnosta Kuhnla a Robert se vydava za Arnosta (jeho otce)…

    Odpovědět

  • vlaďka

    4 září, 2009

    Moje klientka má s výše uvedenou společností obdobný ne-li stejný problém. Uvítám osobní jednání, jestli se mi ozvete na mail Vladislava.petraskova@quick.cz

    Odpovědět

  • napálená naivka

    2 září, 2009

    Ani bych se nedivila kdyby dal Kazdovi a jeho kumpánům konečně někdo pořádně přes hubu!!
    Pravděpodobně i jeho svatba byla záměrným cílem, jestli vše napsal na manželku, pokud je pravda, že se ženil, může nám ze životního minima splácet měsíčně směšnou částku.Možná naše pravnoučata se dočkají splacení celé dlužné částky.
    Bohužel mu teď policie nemůže nic zabavit a ani bránit v převozu vozidel když má k tomu plnou moc.
    Nevím zda to má smysl, ale zkuste se podívat na tento odkaz: http://www.cerdinkaso.cz/
    funkční číslo na zloděje Kazdu : 733198131
    pokud se mu dovoláte ,,chudáček malej“ vám sdělí, že Vám nic nevyplatí, firma půjde do konkursu.

    Odpovědět

  • gogo

    2 září, 2009

    Pár lidí se najde určitě,co Kazdovi domluví rukama.

    Odpovědět

  • ron

    2 září, 2009

    Chci se zeptat znáte někdo jeho zaměstnance p.Nováka?

    Odpovědět

  • Vlada

    3 září, 2009

    Údajný pan Novák je pouze fiktivní osoba. Kdo to je ve skutečnosti bohužel nevím.

    Odpovědět

  • ron

    3 září, 2009

    Díky.

    Odpovědět

  • Anonym

    2 září, 2009

    Bohužel jsem jeden z mnoha, můj email – mute88@seznam.cz. Budu rád, když se Vás ozve co nejvíc a domluvíme se na dalším postupu. Zákony nám moc nepomůžou, ale projít jim to jen tak?

    Odpovědět

  • kohout

    2 září, 2009

    Máme nárok na vráceni aut?

    Odpovědět

  • Kopretina

    3 září, 2009

    Zdravím,
    nevím, jestli máme nárok na vrácení aut. Ale dneska jsem se dívala do živnostenského rejstříku, kde p.Kazda získal živnostenské oprávnění pro zprostředkování obchodu a služeb až od data 18.5.2009. Předtím měl živnost na Maloobchod motorovými vozidly a jejich příslušenstvím od data 26.2.2007 do 30.6.2008. Podle toho si myslím, že smlouvy uzavřené do 17.5.2009 nejsou platné. Snad by to mohlo pomoci. Ještě odkaz na ŽR: http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND

    Odpovědět

  • NoNick

    4 září, 2009

    To je hezká domněnka, ovšem smlouvy uzavřené v květnu byly většinou zaplaceny. Ty z června většinou ne. Úprava rozsahu živnostenských oprávnění tedy patrně sloužila pouze k jednání s leasingovými společnostmi. (Platnost smlouvy rozhodně není ovlivněna tím, zda-li dotyčný má příslušné živnostenské oprávnění. A docela se bavím představou, jak ŽÚ vystavuje pokutu někomu, kdo zpronevěřil několik (desítek) milionů korun, pro neplatné živnostenské oprávnění)

    Odpovědět

  • edita

    4 září, 2009

    Dobrý den, pokud máte s panem Kazdou podepsanou Kupní smlouvu a auto je již přepsané na nového majitele, tak bohužel na vrácení auta nemáte nárok, to nám bylo řečeno na Policii Praha. Bohužel to nás nejspíš bude většina…. Je to smutný a ikdyž si myslím, že peníze už z nás těžko někdo uvidí, tak doufám, že pan Kazda a zbytek těch hajzlů, budou potrestáni. Ale bohužel v našem státě s našimi zákony, kdy evidentní podvod určitě skončí jako neúmysl a ty šmejdi z toho vyjdou jen jako, že chudáci doplatili na světovou krizi. Nepřeju nikomu nic zlýho, ale těmhle hajzlům přeji jen to nejhorší a pokud se jim nedostane trestu ze strany státu, tak aspoň nějak jinak… (ať si to pánové vysvětlí jak chtěji). Jinak držím nám všem podvedeným aspoň palečky!!!!!

    Odpovědět

  • gogo

    5 září, 2009

    Nebojte,za tohle si Kazda a ne jen on pujde sednout. Však,až bude dělat mámu,dojde mu,co provedl. Já mu přeji jen to nejhorší v životě.

    Odpovědět

  • vukis

    11 září, 2009

    To preci neni pravda. V kupni smlouve je napsano, ze vlastnicke pravo prechazi na noveho majitele (tedy Globcar s.r.o.) zaplacenim kupni ceny. Byla kupni cena zaplacena? Nebyla. Nehlede na falesne plne moci mezi nami a AutoESA (kdo z Vas podepisouval plnou moc pro AutoESA) ja myslim, ze nikdo. Nekteri plnou moc podepsali, ale ta byla preci na Kazdu nebo na Globcar s.r.o., pokud to stihl Kazda nebo jako s.r.o. odhlasit, pak je to neco jineho, nicmene stale podle kupni smlouvy nemaji pravo…

    Odpovědět

  • noname

    11 září, 2009

    No nevím, zprostředkovatelská smlouva mluvi o tom, že majitelem jste jen do okamziku prodeje, navic jste tou zprostredkovatelskou smlouvou zplnomocnili bazar to prodat – i bez vas.

    Odpovědět

  • vukis

    11 září, 2009

    To ano, ale podminky kupni smlouvy nebyly splneny.

    Odpovědět

  • noname

    11 září, 2009

    Jasne, ale oni vam zprostredkovali prodej mezi dvema s.r.o., podvod na nas asi udelal kazdasrac, pochybuji, ze je sance dostat auto zpet, ale samozrejme nam drzim palce.

    Odpovědět

  • gogo

    12 září, 2009

    Zdravím všechny podvedené. Chtěl jsem se jen zeptat. Je tady mnoho odkazů na různé meilové adresy,kde se dá člověk s někým spojit,poradit a podobně. Je tady teda někdo v nějakém spolku a muže nás ostatní nějak přesvědčit,že je vás tam víc a řeší se tam něco víc než tady?? Jinak se dohromady myslím nedáme. Díky…

    Odpovědět

  • Klarisa

    3 září, 2009

    Myslím, že by nebylo od věci rozvýřit i debatu nad společností Auto Esa. Aby si zákazníci tohoto bazaru dali bacha taky..kdoví, jak to všechno skončí. Nechtěla bych být také v jejich kůži. Předpokládám, že pokud to bude schůdné, budeme se všichni o naše vozidla chtít soudit a nechtěla bych mít nově koupený vůz několik let v zástavě soudu a čekat, kdo vyhraje…

    Odpovědět

  • Vlada

    3 září, 2009

    Naprosto s Vámi souhlasím. Lidé kteří pracují denně ve výkupu a prodeji ojetých vozidel by museli být naprostí naivní aby nepoznali podvodné jednání, obvzláště při výkupu auta a za daných podmínek. Pokud mi někdo prodává auto jehož reálná tržní hodnota je řekněme 300.000,- Kč za částku řekněme 200.000,-Kč a navíc je to zprostředkovatel, pak toto počínání velmi zavání,slušně řečeno. Nabízí se tedy otázka, zda o takovém jednání ten kdo auto vykupoval (v tomto případě ESA či jeho zaměstnanci) o tomto buď věděl nebo zda se ho i přímo účastnil. Podstatné je, a to zatím není úplně jasné, na jakém právním základě Kazda auta prodával. Jsem zvědav co ukáže vyšetřování.

    Odpovědět

  • gogo

    3 září, 2009

    Vozidla vykupoval i autobazar AAA auto Praha.

    Odpovědět

  • M

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA WEB http://www.globuscar.wbs.cz. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALY NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

    Odpovědět

  • prodavajici

    29 prosince, 2010

    ja jen radim, zajedte si k nim na vykup… uvidite, ze za auto v hodnote 100+tis klidne nabidnou 30tis a to jeste podmini protiuctem 😀 takze pokud auto v hodnote 300 vykoupi za 200, jeste muzete byt radi..

    Odpovědět

  • hromada

    1 dubna, 2010

    Jsem jednim z podvedenych v pripade Auto Esa a Globcar. Zajimalo by me proc vetsinu zajemcu o prodej auta v autoesa nasledne kontaktoval pak Kazda s tim ze jim nabidl jejich cenu aby to vozidlo ziskal na svuj bazar a nasledne ho prodal do autoesa.

    Odpovědět

  • Vanouch

    24 října, 2010

    Dobrý den. Bohužel jsem i já naletěl a koupil si auto v bazaru Auto Esa. Podle smlouvy fabka měla najeto 118tis km. Když sem se při prohlídce u známeho zjistil že má najeto minimálně o 70.tis km víc. Do Auto Esa už nikdy!

    Odpovědět

  • Janouch

    25 října, 2010

    A jak to váš známý zjistil? Když už to zjišťoval, tak proč to nezjistil přesně? Co znamená minimálně o 70 000 km? Příště si tolik nevymýšlejte, ať to aspoň věrohodně působí, když už to je vymyšlené:-)…

    Odpovědět

  • Vanouch

    8 listopadu, 2010

    Vážený pane Janouchu reaguji na Vaši odpověď, Kilometry se zjišťují přes diagnostiku a jinýmy způsoby, nejsem mechanik takže podrobnosti nevim, dodávám, že můj známy je mechanik tak se v tom jistě vyzná a věřím mu. Uvedl jsem, že auto mělo najeto nejmíň o 70tis více, přesně tedy – o 70524! Prostě jsem zažil v Esách tohle, jen sem chtěl uvést svoji zkušenost ostatním nic víc…:)

    Odpovědět

  • Radek

    8 listopadu, 2010

    Mechanik nejsem a nevyznám se v tom. Ale že by diagnostika byla schopna odhalit kilometry s přesností na jednotky? Tomu se mi nechce věřit…

    Odpovědět

  • mr. z

    29 prosince, 2010

    Zalezi u jakeho auta, dost casto je udaj na vice mistech a staceci stoci jen tacho („displej“). Dale spousta jednotek pocita alespon motohodiny, takze se to da +/- odhadnout. Nicmene stejne tak je mozne, ze dana jednotka byla vymenena (treba protoze odesla..a tak se vzala z nejake bouracky). Podobne jako treba mereni tloustky laku – nekdy i nove auto muze vykazovat znamky prestrikani – jen proto, ze nevyslo vystupni kontrolou a prestrikali ho uz v automobilce…

    Odpovědět

  • podvedený

    3 září, 2009

    Podívejte se na stránky obou autobatarů, zda tam svůj vůz nenajdete. Nebo zajděte na policii, tam Vám sdělí, na koho je Vaše auto registrováno.
    Pokud je auto stále registrované v autobazaru Esa/AAA, nahlaště to co nejdříve na policii. Jedná se občanskoprávní přestupek,nic proti Kazdovi nezmůžou, musí to ale jít na soud a ten okamžitě zabrání aby Esa nebo AAA auto dále prodávali. No.. aspoň něco dokud se vše nevyřeší.

    Odpovědět

  • Kauba

    4 září, 2009

    Auto Esa vydala tiskovou zprávu. Je tam i uvedenej tel. na člověka ze zákaznickýho servisu http://www.autoesa.cz/o-spolecnosti/tiskove-zpravy.htm

    Odpovědět

  • Robert Kuhn

    5 září, 2009

    To by měl být ten šéf
    http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/report?sysinf.vypis.CEK=565580&sysinf.vypis.rozsah=aktualni&sysinf.@typ=transformace&sysinf.@strana=report&sysinf.vypis.typ=XHTML&sysinf.vypis.klic=aa8ff63252b091ba2c383fac22885691&sysinf.spis.@oddil=C&sysinf.spis.@vlozka=96082&sysinf.spis.@soud=M%ECstsk%FDm%20soudem%20v%20Praze&sysinf.platnost=04.09.2009

    Odpovědět

  • podvedený

    5 září, 2009

    Toto je ale jednatel úplně jiné firmy
    Globus car s.r.o. :
    Doprava zásilek po Praze, ČR, Slovensku a Evropě sběrnou nebo expresní službou. Přeprava zásilek vlastními vozy sledovanými GPS. Noční převozy aut.
    Jde o shodu názvů firem.

    Odpovědět

  • Ondra

    5 září, 2009

    Mám info, že Kazda, tlusťoch s řetězem a mladej kluk jsou již v teplácích ke všemu se přiznali, ale podle informací od mého právníka je jediná cesta jak dostat peníze zpět, je prokázat, že auto esa nevykoupili auta v dobré víře, což snad nějak půjde vzhledem k tomu, že auta vykupoval v auto esa iod Kazdy jediný člověk. Auto esa si Kazdu vůbec neprověřili a vykoupili cca 200aut za 40mil na falešné kupní smlouvy… to snad nemůže být v dobré víře… Byl jste někdo v Auto esa nabídnout auto k výkupu a poté se vám ozval Kazda. Je potřeba prokázat, že někdo z Auto esa v tom jel taky (a je jasné, že jel)…pak máme auta zpět…

    Odpovědět

  • abc

    5 září, 2009

    Ano,nejdříve jsme nabízeli auto v Auto Esa, poté se ozval Kazda. Týjoo docela nářez, tolik aut 😀

    Odpovědět

  • Ondra

    5 září, 2009

    Dobrý den,
    Mohl by jste mě kontaktovat na 555ondra@seznam.cz, podávám žalobu a potřebuji dát dohromady svědky, kteří nabízeli auta k odkupu v Auto esa a pak nám volal Kazda. Myslím, že to je jedna z mála věcí, která by mohla rozbít jejich obhajobu, že vykupovali v dobré víře, když se ukáže, že jejich zaměstnanec v tom jel taky tak dostaneme auta zpět.

    Odpovědět

  • Stefan

    5 září, 2009

    Dobry den,
    a jak to vite ze jsou v teplacich?

    Odpovědět

  • Ondra

    5 září, 2009

    Říkal mi to kamarád co pracuje na kriminálce. Mohli by mě prosím kontaktovat všichni co napřed nabízeli auta v Auto Esa, je to důležité kvůli žalobě, znamená to, že výkupčí v Auto esa dával echo Kazdovi a tím pádem, nemohli vykuppovat auta v dobré víře. Vzhledem k rozsahu a faktu, že už v tom jsou 4 se jedná o zločiné spolčení a naši kamarádi by v teplácích mohli zůstat i 14 let, což by mě upřímně trochu zahřálo u srdce:-).

    Odpovědět

  • ALAN

    5 září, 2009

    Dobrej, Takže Kazda je majitelem a v prodejně ten s tím řetězem není on? Ten mladej je p. Nemelka, tento si ode mě auto bral. Ostatní zařizoval ten tlustější s řetězem.

    Odpovědět

  • Ondra

    5 září, 2009

    Nene, Kazda je jen nastrčenej panáček, myslím, že ho vlastně nikdo z nás neviděl. Mě přišlo, že za vším byl tlusťoch.

    Odpovědět

  • Názor

    5 září, 2009

    Jestli smlouvu nepodepsal ten pravý Kazda, je tato neplatná, protože podpis bude zfalšovaný tím druhým „Kazdou“. V tom případě bych nechal provést expertízu podpisů a myslím, že by z toho ESAci měli ještě zamotané hlavy. Případ by mohl nabrat veselejší směr. ESA by mohla mít dost financí na odškodnění. Možná by stálo za to prověřit všechny podpisy, na komisích, kupkách a nakonec i v ESAch … určitě by přešla odpovědnost i na ně – víra nevíra …

    Odpovědět

  • pechfogl

    5 září, 2009

    Je nejake dalsi info o tom Nemelkovi nebo i o dalsich? Ten Nemelka, pokud je to ten co myslim, me dost zajima…
    info kdyztak prosim na pechfogl@email.cz
    Dekuji

    Odpovědět

  • bebop

    9 října, 2009

    S Globus Car Praha, konkrétně na Čerňáku, mám také špatnou zkušenost, ale opačnou – s koupí auta od nich. Ale pokud jde o silnějšího chlapa s zlatýma řetězama na krku (navíc jsem někde výš četla o VW Tuaregu) tak by to měl být Robert, bohužel nevím jak dál, ale můžu se pokusit najít vizitku (zřejmě jeden z těch výše postavených ve firmě). Já jednala přímo s ním, namyšlený frajer – mám k němu i čistě soukromé výhrady. Byla jsem s ním v kontaktu na čísle 739284988. Třeba vám to nějak pomůže, nevím, už rok jsem s ním nemluvila,ale za pokus to stojí.

    Odpovědět

  • kkk

    28 října, 2009

    ten s řetězem je Robert Kuhn, a nebo nějaký Honza. Kuhn vystupoval jménem Kazda

    Odpovědět

  • kulich

    5 září, 2009

    To,že ESA perfektně věděli,jaká auta kupují,tím si buďte jistý!Kdyby se chtěli chovat slušně,koupili dvě,tři auta,pak by jim ty ceny přišli moc nízký a řekli by si,že jim to nestojí za malér.Ale protože přesně věděli,jak se věci mají,velice chvátali,aby z toho žvance stihli urvat co největší sousto.Vykupovali tam denně až do tý doby,než spadla klec!!!Ale dokázat jim to,to považuju skoro za nemožný,a oni to vědí!!!A taky jsou jediní,kdo na tom krásně vidělal!!!Kazda si těch prachů v díře asi moc neužije…

    Odpovědět

  • Ondra

    5 září, 2009

    Je jasný, že to věděli, ale když to udělali 200 x tak si myslím, že soudce nebude mít pochopení, že to po 199 dělali v dobré víře… možná první tři, ale ne 200.

    Odpovědět

  • Edita

    5 září, 2009

    Dobrý den, my nabízeli auto přes Annonci a ozvali se nám stejně jako všem. Bohužel nevíme, jestli auto bylo prodáno přes nějaký z těch větších autobazarů… Zkusíme taky zapátrat, kde ten náš miláček všude putoval… Poraďte někdo, jakým způsobem jde to nejlépe zjistit… Doufám, že těm šmejdům i z těch větších bazarů něco dokážou, abych konečně trochu začala věřit v náš systém…

    Odpovědět

  • Ondra

    5 září, 2009

    Když se kouknete na web Auto Esa, v kolonce o společnosti je tisková zpráva, je tam telefon na pana Novotného a ten Vám zjistí, jestli Vaše auto šlo přes Esa, prodali jich 200, takže pravděpodobně šlo, buď Esa, nebo AAA

    Odpovědět

  • edita2

    5 září, 2009

    díky za info

    Odpovědět

  • abc

    5 září, 2009

    Určitě děkujeme 🙂 alespoň svitla nějaká naděje!!

    Odpovědět

  • mama

    7 září, 2009

    Dobrý den, my jsme nabízeli prodej našeho auta na Annonci, ale předtím také v Auto ESA i v AAA.

    Odpovědět

  • Vtip

    10 září, 2009

    A to má být pane Roberte nějaký vtípek, že člověk s touto přezdívkou (jméno, které figuruje v celé kauze) pošle info o úplně jiné firmě????

    Odpovědět

  • NoNick

    16 září, 2009

    Odkaz k ničemu, ale šéfem bude Kuhn. Má na webu moc hezkou fotku: http://www.super.cz/bulvar/hvezdne-kauzy/1648-hudceku-pozor-tvuj-manazer-je-snatkovy-podvodnik.html
    Ten člověk to má prostě v sobě, že?

    Odpovědět

  • eda

    14 května, 2010

    sef celeho podvodu je jan mahdik,byvaly zamestnanec AAA AUTO,bydliste Predboj,ten je ted v baliku a uziva si

    Odpovědět

  • Zdenda

    6 září, 2009

    Všem Vám přeji dobrý den. TOto forum jsem nalezl čistě náhodou a musím ke vší mé smůle konstatovat, že jsem jeden z Vás. Ke Kazdovi jsem dal začátkem měsíce července 2009 jedno auto a tři týdny na to auto další. Dostal jsem z nich na hotovosti 100.000,-Kč a dalších 289.000,-Kč je asi v nedohlednu. Podával jsem trestní oznámení 31.8.2009 na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 9 tak doufám, že se to dostane na stůl stejnému policejnímu vyšetřovateli ajko další oznámení. Jen bych rád věděl, jestli máme alespoň malou šanci dostat peníze zpět. Částka 289 tis. je pro mě docela existenční věcí tak snad…. zatím budeme spoléhat na Policii ČR a doufat v pro nás nejlepší konec…..

    Odpovědět

  • abc

    6 září, 2009

    Důležité je s kým jste podepisoval smlouvu? Kazda, tlusťoch s řetězama nebo mladík se špičatýma botama? Vaše smlouva nemusí být totiž vůbec podepsaná Kazdou a šance by byla :). Dále víte kde jsou vaše auta teď? Esa, AAA?? Podívejte se na stránky.. Nebo policie Vám sdělí kde jsou momentálně auta registrovaná. A ještě klíčová věc, nabízel jste auta napřed v auto Esa nebo AAA a pak se Vám ozval Globus car? Vše se pravděpodobně bude odvíjet od těchto věcí.

    Odpovědět

  • Zdenda

    6 září, 2009

    Obě smlouvy jsem podepisoval s Kazdou. Auta jsem nabízel prostřednictvím serveru SAuto a obě byla prodána v AUTOESA.

    Odpovědět

  • abc

    6 září, 2009

    …a jsou v Esa, nebo je Esa prodala už dál?

    Odpovědět

  • Zdenda

    6 září, 2009

    Dle internetu se obě auta už prodala a myslím že do týdne…bylo u nich napsáno prodáno…

    Odpovědět

  • gogo

    7 září, 2009

    Tak naše auto,jak jsem se domníval,že skončilo v AAA auto Praha,není pravda. Dnes jsem se spojil s novým majitelem. Auto nakonec koupil v Auto Esa. Koupil ho za cenu nižší,než jsem chtěl za vuz já. No,je to bordel,ale věřím,že to Esa odnesou a Kazda s jeho partou dlouho nevylezou ven.

    Odpovědět

  • Zdenda

    6 září, 2009

    Teď jsem se pečlivě zadíval na zprostředkovatelské i kupní smlouvy a je očividné, že podpisy nejsou identické…abych pravdu řekl, nevím přesně kdo to z bazaru podepsal, bylo tam dost lidí, tak tam byl trošku zmatek…

    Odpovědět

  • abc

    6 září, 2009

    Auta už pravděpodobně neuvidíte. Ale pokud spadne klec a dokáže se, že někdo v auto Esa o úmyslech Kazdy a spol. věděl a všichni víme, že ano!!, pár svědků už je. Bude mít Esa dost práce na vysvětlení celé kauzy, nehledě na falešné kupní smlouvy. A Vám by musela vyplatit peníze. Sama si to pak bude muset vymáhat od Globus Car.

    Odpovědět

  • Zdenda

    6 září, 2009

    Děkuji za zprávu, dal jste mi alespoň malinkou šanci na „přežití“. Snad to pro nás všechny dopadne dobře….

    Odpovědět

  • pechfogl

    6 září, 2009

    A vy jste nejak podepisovali zprostredkovatelskou i kupni smlouvu? Ja mam jen zprostredkovatelskou, kupni ne, tu jsem nepodepsal.

    Odpovědět

  • Zdenda

    6 září, 2009

    Dobrý den. Ano, já jsem při první návštěvě obdržel zprostředkovatelkou smlouvu a za několik dní, kdy mi volali že je auto prodané jsem jel do GlobusCaru a zde jsem dostal smlouvu u kupní. Dával jsem tam dvě auta a u obou to bylo stejné.

    Odpovědět

  • pechfogl

    6 září, 2009

    A tu kupni jste nejak podepisoval? Nebo jste ji jen dostal a podepisoval ji jen bazar a novy majitel?

    Odpovědět

  • Zdenda

    7 září, 2009

    Smlouvu jsem podepisoval přímo v GlobusCaru. Probíhalo to stejně jako smlouva zprostředkovatelská.

    Odpovědět

  • pechfogl

    7 září, 2009

    Aha, no ja smlouvu kupni nepodepsal, presto nemam ani auto ani penize…

    Odpovědět

  • pechfogl

    7 září, 2009

    Jeste ze se tak ptam… prodavajici jste tedy byl vy a kupujici kdo? Globcar Praha s.r.o. nebo Kazda enbo novy „majitel“?

    Odpovědět

  • Zdenda

    7 září, 2009

    Zprostředkovatel a poté kupující byl vždycky Globuscar.

  • pechfogl

    7 září, 2009

    Globcar Praha s.r.o. byl i na zprostredkovatelske i na kupni? Nebo to byl Autobazar Globcar Praha -Zdenek Kazda

  • NoNick

    8 září, 2009

    To máte jedno. Ona totiž v Auto ESA jistě leží ještě jedna kupní smlouva, kde je jako prodávající uveden Zdenda a jako kupující Autocentrum ESA. Tato smlouva bude podepsána \“Kazdou\“ jako zprostředkovatelem prodeje.

  • vukis@seznam.cz

    10 září, 2009

    Byl jsem v ESA a dostala se mi do ruky jednostrankova kupni smlouva mezi Globcar s.r.o. a AutoESA. Mam zprostredkovatelskou smlouvu, kde je Autobazar Globus Car – Zdenek Kazda (jako fyzica os.) a na kupni je kupujici Globcar s.r.o. (firma, kde ma 100%podil prave Zdenek Kazda). Navic jsem u Kazdy nepodepsal zadnou plnou moc k prepisu, protoze byla obsazena ve zprost. nebo kupni smlouve (nemam to u sebe). V auto Esa maji jednostrankovy papir s moji plnou moci. V aute jezdi novy majitel, ktery dle pravnika nema pravo, protoze vlastnicke pravo mam stale ja, do doby zaplaceni kupni ceny, nehlede na zfalsovany podpis na plne moci. PM by se mela nachazet na miste prihlaseni nebo odhlaseni vozidla. Dnes zabehnu na magistrat a zjistim, zda mi moji plnou moc ukazou. Dle me musi byt plna moc napsana mnou vcetne podpisu. Pokud je napsana na PC, mela by byt notarky pverena. Soudni grafolog snadno dokaze, ze neni psana moji rukou.

  • vukis@seznam.cz

    10 září, 2009

    Tak pry musi byt notarsky overena i plna moc psana rukou k tomuto ukonu…

  • gogo

    10 září, 2009

    Zdravím,
    tohle vypadá slibně. Dejte vědět,jak jste dopadl.

  • vukis@seznam.cz

    10 září, 2009

    Dnes jsem byl na magistrate v Jungmance a videl jsem „moji“ plnou moc na odhlaseni pro AutoESA. Podpis se ani nesnazili napodobit a zacina jakymsi pismenem K, moje prijmeni i jmeno timto pismenem nezacina. Plna moc vypsana na PC (zrejme vzor) a rukou (krouzive pisma, jako mam na pokladnim dokladu-podle poskozenych pry pismo Kazdy) vypsano moje jmeno, bydliste a RC. Podle notarske kancelare musi byt pro tyto ucely plna moc notarsky overena. Na zaklade teto plne moci magistrat odhlasil auto na AutoESA.

  • gogo

    11 září, 2009

    To je teda síla. Jak se dá teda teď dál postupovat?

  • Zdenda

    11 září, 2009

    Dobrý den všem. Myslím si, že je to docela dobrá zpráva, nicméně se jedná pouze jen o podvod a nic jiného jim to nedokazuje. Dalo by se snad „stavět“ na kupní smlouvě kde je napsáno, že pokud nebude vozidlo zaplacené, zůstává majetkem majitele- tedy nás. Tím pádem by se mohla alespoň auta vrátit nám. Bude to ale trvat delší dobu, protože je nás poškozených asi dost. Zajímalo by mě, kolik nás doopravdy je.

  • info

    11 září, 2009

    Dobrý den, podle našich smluv máme skutečně právo na naše vozidla, pokud nám nebyla vyplacena dohodnutá částka. Novému majiteli vozidla (ať je to Auto Esa nebo někdo jiný)může být vozidlo odebráno a nám navráceno! Ze zákona na to máme nárok, protože nebylal-li dodržena smlouva s původním majitele, ostatní uzavřené smlouvy jsou tím pádem neplatné. Nový majitel, i když auto řádně zaplatil, bude povinen nám ho vrátit. Ovšem, jak toho docílit, to už vám neporadím. Asi by stálo za to spojit se s právníkem.Trestní oznámení už jsme asi všichni podali, nyní je to vše v šetření kriminální policie, podle mě můžeme začít něco dětal až bude šetření policie ukončené, pak už by nám mohl právník pomoci..

  • M

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA WEB http://www.globuscar.wbs.cz. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALY NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

  • NoNick

    15 září, 2009

    Nemáme právo na vozidla neboť kupní smlouva byla podepsaná zprostředkovatelem na základě plné moci. Zprostředkovatel byl dále zplnomocněn k převezení peněz a tudíž z hlediska smlouvy mezi Vámi a Auto ESA je vše v pořádku. ESA jsou čisté jak lilium. To, že tam o podvodu několik lidí vědělo je poměrně jasné, ale nebude úplně jednoduché to spolehlivě prokázat. Jediná cesta k vozidlům vede přes zpochybnění dobré víry, ve které Auto ESA vozidla nabyli.
    Podpis na smlouvě s ESA nikdo nefalšoval, je tam „K“, což může být klidně Kuhnl nebo Kazda, jak kdo chce… Napadnutelné ovšem je nedodržení podmínek udělení plné moci – rozpor v ceně.

  • Admin www.globuscar.wbs.cz

    16 září, 2009

    Dovolím si Vás poopravit ohledně podpisu „K“ jak jste napsal.Na uvedených webových stránkách je k dispozici notářsky ověřený vlastnoruční podpis Zdeňka Kazdy a ten, dle obch. rejstříku, jménem společnosti GlobCar Praha s.r.o. jedná sám, čili i podpis se musí shodovat s uvedeným vzorem.V jiném případě je jakýkoli dokument takto nepodepsaný neplatný.
    S pozdravem
    Administrátor http://www.globuscar.wbs.cz

  • poskozeny

    25 září, 2009

    Ne kazdy podepsal Kazdovi plnou moc na odhlaseni.
    Kazda je zprostredkovatelem, ale spousta lidi ma Kupni smlouvu mezi nimi a Kazdovym Globcar S.R.O., cili zprostredkovatel (Zdenek Kazda) byl mozna zplnomocnen touto smlouvou k prevzeti penez od (Kazdoveho) Globcar s.r.o. (zni to hezky, ze?).
    Globcar s.r.o. dale auto prodal do AutoESA vcetne falesne plne moci od „nas“
    Pokud by to bylo jak rikate, ze Kazda zprostredkoval prodej od nas do AutoESA, pak v kupni smlouve musime mit, jako kupujiciho AutoESA, ale to nikdo ve sve kupni smlouve nema, nehlede na to, ze auto musi byt prodano za smluvenou cenu (napr. 259tis), a to jak by do vykupu pro ESA urcite neslo, nebot vykupni cena bude tak 170tis, cili poruseni zprostredkovatelske smlouvy.
    Vetsina lidi resi, ze nedostali zaplaceno do 30ti dnu na zaklade Kupni smlouvy.
    Pozor: nikdo nema zadnou smlouvu s AutoESA, to ma pouze Kazda, resp. jeho s.r.o.

  • x

    25 září, 2009

    možná, že už to někdo napsal, ale …nebojte se napadnout „dobrou víru“, kterou se ESA ohánějí. Uplatnění Dobré víry předpokládá, že kupující prověří v rámci všech dostupných prostředků, zda je prodávající oprávněn vozidlo prodat. Jsem si jist, že v tomto případě ESA nakoupili spoustu aut bez technických průkazů, bez řádných zplnomocnění apod.. Určitě jejich pracovník, co auta kupoval musel vědět, kdo, že tam je nějaký problém. Jezdil do toho bazaru často. Zaměstnavatel je odpovědný za činnost svých zaměstnanců. Doporučuji tlačit i na Policii, že chcete vozidla zajisit, aby se s nimi nedalo dále manipulovat. Snažte se zabránit tomu, aby je ESA mohli dále prodat. To je vaše největší šance. Pokud vozidla prodají, už je větší problém, protože potom dobrá víra jistě zafunguje, ale bude krýt nového vlastníka a ne prodávajícího. Záleží také na tom, jak bude Policie vše klasifikovat, protože je jistá možnost, že by mohli peníze, které ESA za takto prodaná vozidla zajistit tak, jelikož pocházejí z trestné činnosti. Nenechte se, bojujte, šance tady jsou. ESA nejsou chudá společnost a věřím, že mnoho z vás se alespoň k nějakým penězům dokáže dostat. Využijte všech možností, vezměte zkušeného právníka, sice to stojí peníze, ale je to lepší než čekat rok dva na výsledky šetření Policie. Právník ví, jak musí Police konat a dokáže možná i vymoci nějakou dohodu z ESA. Nečekejte na Policii. Policie se nepředře, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Kazda, Kuhn, Mahdík atd. vesele dál pobíhali na svobodě. Obracejte se na média – to je velmi silná zbraň, které se bojí jak ESA tak i Policie. Nedejte se, právo je na vaší straně. Držím palce.

  • .-)

    10 dubna, 2010

    Mr. „X“ tu ve svém jistě spravedlivém zanícení očerňuje lidi, z nichž někteří nejsou ani nemohou být obviněni, vzhledem k tomu, že podle argumentace je onen pán jistě právník, nedivil bych se, že vystudoval v Plzni, v opačném případě se svou argumentací řadí mezi stejné „vykuky“, o nichž se snaží podat „zaručené“ inforamce..ovšem to je ona „výhoda“ informační dálnice zvané internet..chudák pan právník se svým mrzkým platem :-)))

  • tzjxekvv

    7 září, 2010

    3reDy1 xbhdpaxpxask, [url=http://xvtsslkbpled.com/]xvtsslkbpled[/url], [link=http://obdvzacjrygx.com/]obdvzacjrygx[/link], http://witxoelaowfx.com/

  • Otta

    6 září, 2009

    Přeji Všem krásný den.Jsem také jeden z Vás.Auto jsem prodával přes SBazar a Annonci, na inzerát se mi ozval autobazar p.Kazdy s tím,že má kupce na moje auto přes leasing.společnost.Auto jsem odvezl do bazaru p.Kazdy 14.08.2009. a podepsal zprostředskovatelskou smlouvu.Dne 18.08.2009 jsem byl vyzván k podpisu kupní smlouvy s tím,že je auto prodané.Splatnost smlouvy je sice až 19.09.2009 ale ponávštěvě autobazaru dne 4.09.2009 mi ja jasné ,že jsem jeden z Vás a při předávání auta jsem dostal nejdražší kávičku v mém životě.Samozřejmně jdu podat trestní oznámení.

    Odpovědět

  • Anonym

    7 září, 2009

    Jak tady čtu, trestní onámení jsme podali všichni, nebylo by řešení, najmout si jednoho dobrého advokáta dohromady?

    Odpovědět

  • Ondra

    7 září, 2009

    Já jsem pro, mám dobrého advokáta, můžu se zeptat, jestli by nechtěl zastupovat všechny.

    Odpovědět

  • Zdenda

    7 září, 2009

    Pánové. S tím advokátem to není špatné, ale myslím si, že v tuhle chvíli nám nepomůže. Musíme počkat dle mého soudu na konec vyšetřování Policie ČR a poté by mohl advokát zapracovat….

    Odpovědět

  • M

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA WEB http://www.globuscar.wbs.cz. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALY NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

    Odpovědět

  • otto

    7 září, 2009

    http://www.sdruzeni-sova.cz/clanek/rada-aut-z-kauzy-globus-car-byla-prodana-v-auto-esa-227

    Odpovědět

  • Zdenda

    8 září, 2009

    Všechny Vás zdravím, nevíte někdo jestli je něco v celé věci nového …?????

    Odpovědět

  • autoskolanohacek@seznam.cz

    8 září, 2009

    Jsem na tom úplně stejně. Zavolali mi z bazaru Globuscar Praha, podepsal jsem zprostředkovatelskou smlouvu a týden na to kupní. Dnes je po splatnosti a auto nikde, peníze nikde. Už jsem to řešil s policií a podávám trestní oznámení. Navíc, falešná plná moc od AutoEsa policii taky bude zajímat. Nechal jsem si dopsat do smlouvy, že pokud nebude kupní cena zaplacena auto se vrátí majiteli, doufám, že to bude mít právní váhu.

    Odpovědět

  • Vlada

    9 září, 2009

    Dobrý den, jak jsem již některým emailem oznámil, založil jsem web http://www.globuscar.wbs.cz, který je určen pro všechny poškozené, kteří podali trestní oznámení. Vzhledem k množství poškozených je však potřeba ověřit věrohodnost a oprávněnost každého kdo bude mít zájem přes tyto stránky spolupracovat (většina sekcí této stránky je chráněna heslem). Info viz. www adresa výše.
    ¨

    Odpovědět

  • pechfogl

    9 září, 2009

    Muzu pozadat o info, jak se tam dostat, resp. nejake to heslo? muj email je pechfogl@email.cz
    dekuji

    Odpovědět

  • pepan

    9 září, 2009

    Dobrý večer, nezlobte se, ale kde my můžeme vzít tu důvěru v tyto stránky.. my tam pošleme všechny podklady a nevíme ani komu to posíláme… nezlobte se, ale po této zkušenosti s tímto bazerem se nemůžete divit…, že jen tak člověk nevěří… a posílat tyto podklady…..

    Odpovědět

  • abc

    10 září, 2009

    Souhlasím, taky váhám zda všechny podklady poslat nebo ne.

    Odpovědět

  • Administrátor webu www.globuscar.wbs.cz

    11 září, 2009

    Dobrý den, to zda chcete či nechcete vstupovat na uvedený web, a podílet se tak na informování o případu, je čistě Vaše rozhodnutí. Nikdo k tomu není žádným způsobem nucen a nikdo taktéž není žádným způsobem nucen zasílat na kontaktní adresu těchto stránek žádné osobní či jiné informace. Je to pouze a jedině Vaše rozhodnutí. Účelem webu je věrohodně informovat poškozené o případu a poskytnout relevantní a ověřené informace či dokumenty. Tuto stránku si platím sám a vedu ji ve spolupráci s již ověřenými poškozenými.
    S pozdravem
    Administrátor http://www.globuscar.wbs.cz

    Odpovědět

  • martinni

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA VÝŠE UVEDENÝ WEB. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALI NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

    Odpovědět

  • zorro

    11 září, 2009

    Zjistil jsem že p. Kazda alias Globus car, alias globcar nabídl auta, které měl na ploše zmíněnému bazaru Autoesa za velmi výhodné ceny, pokud jich vezme víc najednou a vystupoval přitom jako majitel vozů, všechny vozy byly vykoupeny jeho jménem. Autoesa je nabylo v dobré víře jako legitimní koupi a až poté se ukázalo, že za výhodnou koupí je levota p. Kazdy, který je klidně pod cenou prodal dál. nejspíš už s úmyslem nikomu nic nezaplatit…

    Odpovědět

  • Martinni

    14 září, 2009

    Vážení, už pracuji na registraci na nově vytvořeném webu pro všechny podvedené. Ale zeptám stejně tady, čím dříve, tím lépe.
    Je tu někdo z Vás, kdo sdělil Auto Esa před 11.8.09, že je Kazda podvodník a byl by to ochoten dosvědčit? To by totiž bohatě stačilo k prokázání, že nejednali v dobré víře, když od něj, v našem případě, auto kupovali.
    Je Vám asi jasné jak moc byste nám tímto pomohli. Pokud se někdo takoví najde, kontaktujte nás prosím na email 12martinni34@seznam.cz
    Díky moc

    Odpovědět

  • gogo

    14 září, 2009

    Dobrý den,už jsem to tady psal v pátek. Je tady už několik meil adres a webových stránek,kam mužem psát,ale přijde mi to zbytečně roztrhané. Takhle se dohromady nikdy nedáme. Vím,je to těžké,ale je tady už někdo,kdo na nějaké takové webovky chodí a doporučí nám je,aby nás tam bylo teda co nejvíce a vše se tam dál řešilo?

    Odpovědět

  • Stefan

    14 září, 2009

    Dobry den,
    prihlasil jsem se na:http://www.globuscar.wbs.cz/ a veskere info mam z prvni ruky a jsem velice spokojen, navic je to dost duveryhodny jelikoz se tam nedostanete bez prokazani ze jste podali trestne oznameni {nutnost zaslat TO pred prvni registraci], chybi mi tam snad uz jen fotodokumentace vsech aut co jsou v Auto Esa pro vseobecne povedomi kolik nasich aut tam vubec je…

    Odpovědět

  • gogo

    14 září, 2009

    Děkuji za informaci. No,naše vozidlo bylo prodáno v auto Esa 20.7. 2009. Nový majitel se se mnou už spojil,ohledně servisní knížky a náhradních klíčů. Když jsem mu řekl,jaký nám vznikl problém,bojí se,že o auto přijde,přitom ho v auto Esa poctivě zaplatil. Cena byla nižší,než jsem za auto chtěl já. Tak uvidíme,jak vše dopadne,jen se obávám,že budeme mít smolíčka. Držím nám palce všem.

    Odpovědět

  • Martinni

    14 září, 2009

    Pro gogo: A informovali jste Auto Esa o tom, že je Kazda podvodník?. Pokud ano, mohl by jste mi napsat na email 12martinni34@seznam.cz. Děkuji.

    Odpovědět

  • gogo

    14 září, 2009

    Neinformoval,jelikož byla ta 30 denní lhuta na vyplacení peněz. Vše se začalo řešit až po vypršení této lhuty. A vy tady píšete do 11.8. 2009. Naše vozidlo bylo prodáno 20.7. 2009. Kazda měl auto u sebe od 9.7. 2009. Jen se bojim,že vyjde bez trestu. Ale to bych ho nechal potrestat jinak.

    Odpovědět

  • m

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA WEB http://www.globuscar.wbs.cz. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALY NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

    Odpovědět

  • Ondra

    15 září, 2009

    Nepodal jsem ještě TO, ale chtěl bych se zaregistrovat, můžu dodat jen smlouvy. Bude to stačit?

    Odpovědět

  • Anonym

    14 září, 2009

    Poraďte mi, kde registrace probíhá? Díky

    Odpovědět

  • blabla

    21 září, 2009

    Taky vám přišel ten dojemnej dopis???

    Odpovědět

  • pechfogl

    22 září, 2009

    Taky, bych z nej blil, ze ma vubec tu drzost. Co rikate na podpis? Je pravy?

    Odpovědět

  • To je život bez spravedlnosti

    14 září, 2009

    Dobrej já ted vím,že se to tedka řeší na Kongresáku na Vyšehradě.Chtělo by tam hromadně zajet a vyžádat si číslo jednací smlouvy která byla sepsaná mezi Kazdou a Esa.Pro právníka kterej bude vědět co s tím a rovnou se na tom kongresáku zeptat jak postupovat aby se vuz s Esa mohl odvést na policejní parkoviště.Pokud tam ještě je.Hodně štěstí.

    Odpovědět

  • Anonym

    14 září, 2009

    OK, já jsem pro zajet na kongresák. Jak se dohodneme??

    Odpovědět

  • M

    15 září, 2009

    DOBRÝ DEN, CHTĚL BYCH TU VŠECHNY VYZVAT, ABY SE REGISTROVALI NA WEB http://www.globuscar.wbs.cz. SPOLEČNĚ TOHO ZMŮŽEME VÍCE, NEŽ KAŽDÝ ZA SEBE. PŘI REGISTRACI NEMÁTE CO ZTRATIT, NEDOVEDU SI MOC PŘEDSTAVIT JAK BY SE DALY NASKENOVANÉ DOKUMENTY ZNEUŽÍT.

    Odpovědět

  • x

    24 září, 2009

    možná, že už to někdo napsal, ale …nebojte se napadnout „dobrou víru“, kterou se ESA ohánějí. Uplatnění Dobré víry předpokládá, že kupující prověří v rámci všech dostupných prostředků, zda je prodávající oprávněn vozidlo prodat. Jsem si jist, že v tomto případě ESA nakoupili spoustu aut bez technických průkazů, bez řádných zplnomocnění apod.. Určitě jejich pracovník, co auta kupoval musel vědět, kdo, že tam je nějaký problém. Jezdil do toho bazaru často. Zaměstnavatel je odpovědný za činnost svých zaměstnanců. Doporučuji tlačit i na Policii, že chcete vozidla zajisit, aby se s nimi nedalo dále manipulovat. Snažte se zabránit tomu, aby je ESA mohli dále prodat. To je vaše největší šance. Pokud vozidla prodají, už je větší problém, protože potom dobrá víra jistě zafunguje. Záleží také na tom, jak bude Policie vše klasifikovat, protože je jistá možnost, že by mohli peníze, které ESA za takto prodaná vozidla zajistit tak, jelikož pocházejí z trestné činnosti. Nenechte se, bojujte, šance tady jsou. ESA nejsou chudá společnost a věřím, že mnoho z vás se alespoň k nějakým penězům dokáže dostat. Využijte všech možností, vezměte zkušeného právníka, sice to stojí peníze, ale je to lepší než čekat rok dva na výsledky šetření Policie. Právník ví, jak musí Police konat a dokáže možná i vymoci nějakou dohodu z ESA. Nečekejte na Policii. Obracejte se na média – to je velmi silná zbraň, které se bojí jak ESA tak i Policie. Nedejte se, právo je na vaší straně. Držím palce.

    Odpovědět

  • Tom

    13 října, 2009

    Klíčová osoba v Globus Caru je Robert Kuhn a Jan …??, který často vystupoval jménem Kazda. Vyšší, silnější postavy, hnědé vlasy, na krku nosí hrubší zlatý řetěz a tetování. Robert Kuhn má také firmu R.K.U.H.N. s.r.o. – tak pozor
    Doporučuji konfrontaci osob, protože vystupoval pod cizím jménem.

    Odpovědět

  • x

    27 října, 2009

    Jan Mahdík

    Odpovědět

  • VINIK JAN MAHDIK

    14 května, 2010

    dobry pokus,ty jsi za vsim -POZOR NA JANA MAHDIKA,bydliste Predboj a UZICE

    Odpovědět

  • eda

    14 května, 2010

    jan mahdik bydliste predboj u prahy

    Odpovědět

  • poškozenej

    4 června, 2012

    No konečně vím kde bydlí ten třetí zmrd,tak ted to už pujde hladce.

    Odpovědět

  • vinnystrik

    1 září, 2010

    Já nerozumím tomu, proč jste rovnou nešel prodat auto do Auto ESA, když jste ho chtěl prodat, jako jsem to udělal já. Dostal jsem prachy na ruku a mám vystaráno. Když dáváte auta do komise ke Globuscaru či jiným podvodníkům, tak se nedivte, že nemáte auto ani peníze…

    Odpovědět

  • glassworx

    8 října, 2009

    stejný postup – telefon, že mají kupce pro prostřednictvím annonce mnou nabízené auto (oktávka 2001, cena cca 130 tis.),
    aniž bych se zeptal strýčka googla na jakékoliv reference na „globus car“ (o němž jsem se prve naivně domníval, že má co do činění s poblíž stojícím hypermarketem) aka globcar aka zdendu kazdu, rozjel jsem se za nimi a ač se mi to celé zdálo „too good to be true“ (nabízeli mi za auto dokonce víc, než jsem požadoval a zapůjčení jiného vozu do prodeje zdarma), s nějakým nepříliš sympatickým mladíkem jsem podepsal zprostředkovatelskou smlouvu a odjel bez auta,
    doma mi zatrnulo, když jsem si název bazaru hodil do googlu a začaly na mě vyskakovat zatím ještě nepříliš konkrétní, přesto však značně negativní reference (bylo to někdy okolo poloviny srpna),
    spojil jsem se s tím mladíkem a spustil hysterický výstup, že jsem si to rozmyslel a že odstupuji ze smlouvy, znovu jsem se tam rozjel, ale v pátek večer už jsem tam nikoho nezastihl,
    v sobotu ráno jsme s úlevou zjistili, že auto tam stále stojí a následovala asi dvouhodinová diskuze gradující v hádku o výši sankce,
    nakonec jsem na ně uhodil, že mám odůvodněný předpoklad se domnívat, že jsou to oni, kdo hodlají porušit smlouvu, nakonec jsem však po zaplacení 2.000 namísto požadovaných 10.000, pak 5.000 sankčních poplatků svým autem odjel,
    z mé první schůzky jsem pořídil zvukový záznam na mobilní telefon, bohužel jsem ho však druhý den po „vyřešení“ akce smazal – padala tam nějaká jména, zazněl „postup“ převodu na další společnost a leasingovku… škoda, bývalo by se to mohlo hodit do nějakého občanského juda, byť asi ne jako důkazní materiál,
    držím vám všem palce ve snaze domoci se zpět svého majetku!

    Odpovědět

  • kutil

    8 října, 2009

    Zažil jsem firmu M-CAR vystupující i jako TOCAR, auto LHOTKA, auto ČERNÝ MOST a majiteli a jeho kumpánům se daří mnoho let unikat spravedlnosti a pře obrovské množství podaných trestních oznámení firma funguje dál. Bylo to několikrát i v TV, ale nic se nezměnilo. Tak všem držím palce.

    Odpovědět

  • tom

    13 října, 2009

    Klíčová osoba v Globus Caru je Robert Kuhn a Jan …??, který často vystupoval jménem Kazda. Vyšší, silnější postavy, hnědé vlasy, na krku nosí hrubší zlatý řetěz a tetování. Robert Kuhn má také firmu R.K.U.H.N. s.r.o. – tak pozor

    Odpovědět

  • gogo

    14 října, 2009

    Tato firma sídlí na adrese “ U zlaté studně 168/2,118 00 Praha 1.
    IČO: 270 98 231

    Odpovědět

  • dolby

    5 ledna, 2011

    pan Khun svou firmu prodal a tak se dostalo sídlo této firmy na uvedenou adresu. protože při prodeji došlo ke lžím a úmyslnému matení kupujícího, tento od smlouvy odstoupil a firmu převedl panu Khunovi zpět. Bohužel při tomto aktu nelze zároveň zrušit sídlo firmy. Pan Khun U Zlaté studně 2 nikdy fyzicky nebyl, vyskytuje se v Líbeznicích a na dalších místech a pozor na něj.

    Odpovědět

  • dolby

    5 ledna, 2011

    omlouvam se za presmycku ve jmene, jde samo o pana Roberta Kuhna

    Odpovědět

  • gogo

    17 ledna, 2011

    Tady má prý jeho tatínek Autobazar a Robert Kuhn mu tam občas vypomáhá.
    http://www.firmy.cz/detail/2527494-autopraga-arnost-kuhn-ricany.html

    Odpovědět

  • stepi levarna

    17 října, 2009

    stepanek auto v tom jede take vim to od lukace a bacika a ochranky od stepanka

    Odpovědět

  • TA

    6 listopadu, 2009

    jAN MAHDÍK

    Odpovědět

  • a-jeto

    30 října, 2009

    Memohu svámi souhlasit, hlavní mozek celé bandy Pan Nápravník, je již ve výkonu trestu, na každého se voda vaří 😉

    Odpovědět

  • Alex Hahn

    19 ledna, 2010

    Rád se podělím s čerstvou zkušeností, kdy jsem se nechal nalákat na výhodnou cenu auta při nákupu na úvěr. Vůz VW Passat 1.9 TDI 96kW (2004), 4motion, 112 000 km, Koupen v CZ, servisní kniha.
    Cena při platbě v hotovosti 233000Kč, při úvěru od GE money cena 163000 Kč. To zní lákavě. Sleva 70000 Kč, tolik nemůžu úvěr přeplatit. Kontaktuji prodejce Jelínek holding v Teplicích. Podotýkám, že jsem z Brna. Pan Zámečník hrál svoji roli dobře. Po několika urgencích o zaslání úvěrové kalkulace mi neustále opakoval, že má moc práce, že je do večera zasekaný a že mám přijet osobně, že určitě neodjedu nespokojený. Tak jsem se v neděli rozhodl pro cestu do Teplic. Sněhová kalamita mne neodradila. Proběhla testovací jízda, auto bylo v pohodě. Nastal čas kalkulace úvěru. Pan Zámečník se cítil dotčený, že jsem ho vyrušil u oběda a dal mi to patřičně najevo. Křupan. Jeho o dost sympatičtější kolega se mi začal věnovat. Při ceně 163000 jsou jistá omezení. Já požaduji co nejvyšší akontaci a co nejkratší dobu splácení. To je problém u této ceny. maximálně 30% akontace a minimálně na 3 roky. OK. RPSN 60% !!! Po sečtení akontace a splátek 270000Kč. Přeplatit auto za 3 roky o sto tisíc je zlodějina, ne? Chci vyšší akontaci a splácet jen dva roky. Ale to už by GE money a Jelínek holding málo vydělali, takže nelze. V tomto případě už pro výpočet slouží hotovostní cena 233000Kč. RPSN už je rozumných 20%, ale výsledná cena opět 270000Kč. Docely naštvaný opuštím kancelář a neodpostím si nějaké poznámky na adresu pana Zámečníka, který mne vědomě táhl přes celou republiku a moc dobře věděl, proč mi kalkulaci úvěru neposlal předem. Snížená cena při nákupu na úvěr je podvod. Podmínky jsou nastaveny tak, že vždy na úroku zaplatíte to, co chtějí. Snad to bude varování pro ostatní. Tuhle věc nevymyslel pan Zámečník, je to lumpárna Jelínek holding a GE Money. Ale zaměstnanci bazaru vědí, jak přilákat zákazníka. Určitě si to spousta lidí nespočítá a na tuto lichvu přistoupí. Lituji je. Dejte si pozor na kalkulace. Zejména RPSN sazbu. Já osobně už nikam daleko bez předem zaslané kalkulace nejedu. Omlouvám se panu Zámečníkovi za hrubé chování a vám všem za tak dlouhý příspěvek. SASA

    Odpovědět

  • Jirka

    20 ledna, 2010

    Dne 31.12.2009 jsme s manželkou koupili auto v AAA.Chtěli jsme ho vzít na ůvěr u ESSOXu,ale paní nám doporučila,že lepší je AUTOLEASIN a.s. Dobrá tedy říkám si asi ví co dělá.V kupní smlouvě uvedeno vozidlo cena 82300,- akontace 25000,- ůvěr 57300,-..Tak tedy dobře a další můj totaz kolik teda přeplatíme za celou dobu ůvěru tj.48 měs s RPSN 35,47%navíc toto číslo nám nikdo neřekl.Odpověď zněla necelých 32000,-.Říkám si tak proč ne z 57000,- přeplatit za 4 roky 32000,- to vcelku jde.Bohužel mi toto nedali písemně.
    Přešli jsme tedy k podpisu Kupní smnlouvy s uvedenýma cenama.
    A v tuto chvílí začíná horor AAA paní stále někam odbíhá vždy donese papír k podpisu a zase odejde.
    Říkám paní ,že zádné pojištění vozidla nechci!!!!!
    odpověď zněla zak si jej ihned udělejte ninak neodjedete.Šel jsem tedy vyřizovat zákonné pojištění po telefonu s 4eskou pojištovnou.Mezitím paní dala manželce k podpisu další papíry,aby je hned podepsala.Podstrčila ji pojištění proti poškození vozu za 7200,- na 1rok a nebo 12000km s ručením do 10000,- hvězda 1.
    V případě vozu 7 let a najeto 53000,- nehradí nic .
    Prostě darujete 7200,-jen tak.
    Dále ve Faktuře Vám toto pripočítaji ať se Vám to líbí nebo ne.A to řekli,že je to zdarma jinak by tuto smlou manželka nepodepsala!!!
    Vrcholem této pojistky je to ,že nejde již ihned zrušit.Podpis a jste v Pr….!!!
    Celkové chování a přístup k zákazníkovi je opravdu zajimavý.
    Heslo AAA asi zní
    „Zákazník je dojná kráva ,tak je třeba hodně dojit“
    Pokud chcete někdo koupit ojetý vůz v AAA tak to raději choďte pěšky.Přeplatíte totiž 100% dlužné částky a kupní smlouvu jako jedinný a základní dokument si můžete strčit do …..!!!

    Odpovědět

  • Lucius

    17 června, 2010

    Mám úplně opačnou zkušenost než Jirka. Kupoval jsem v Auto ESA Octavii RS a protože byla dost drahá, vzal jsem si na ni leasing. S podobným ojebáváním jsem se ale nesetkal, naopak vyřízení smlouvy proběhlo rychle a profesionálně. Měl jsem z jejich jednání dobrý pocit a pokud se takhle chovají ke všem, je to určitě doporučitelný místo pro koupi ojetiny. Dokonce mi dali i pár maličkostí na očistu auta, s čímž jsem ani nepočítal…

    Odpovědět

  • Kolemjdoucí

    17 června, 2010

    Proč jste si bral na auto na které Vám chybělo 57k leasing a ne spotřebitelský úvěr od banky? Vrcholem této pojistky je to ,že nejde již ihned zrušit.Podpis a jste v Pr….!!! Opravdu nejde uplatnit příslušný paragraf Zákona o pojistné smlouvě o odstoupení od smlouvy? Její nevýhodnost je zjevná.
    Nezlobte se na mne, ale jednal jste unáhleně, což je pochopitelné. V áčkách jsou zaměstnanci dobře vyškolení v tom, jak zmást zákazníka.

    Odpovědět

  • Karel

    26 srpna, 2010

    Mám podobnou zkušenost jako Jirka. Jsou to neseriózní prodejci, kteří čím víc vydojí, tím mají lepší provize. Určitě od nich pryč a koupit auto jinde…

    Odpovědět

  • ferogal

    27 srpna, 2010

    Nesouhlasím s tím, že je to katastrofa. Měl jsem taky ten pocit a byl jsem docela překvapen, když jsem byl nucen využít leasingu na lehce ojetý auto. Dostal jsem povinný ručení i havarijní pojiáštění zdarma a ještě pár drobností jako dárek. Takže to přeplacení se vlastně umoří těmi výhodami. Musel jsem změnit názor, že leasingový financování aut je nevýhodný.

    Odpovědět

  • antigona

    1 října, 2010

    Ono je docela jednoduchý něco nazvat slovem katastrofa, ale mám za to, že to tak nebude. V tohle sdílím názor ferogala. Všechno má svý chyby a všechno se vždy může zlepšit, ale nezatracovala bych to paušálně. On už ten nápad, že si můžu koupit auto, i když na něj nemám, není úplně k zahození. Kdo z nás si může koupit auto za hotový, že? Někteří by si ho nemohli dovolit do smrti. Proto je dobře, že tahle možnost půjčit si na auto existuje, jako si člověk může vzít hypotéku na byt. A že finanční instituce jdou za lidmi i do bazarů, je taky jenom dobře. Já sama jsem si koupila ojetý auto na úvěr z bazaru a rozhodně nesouhlasím s tím, že by to byla katastrofa. Jasně, člověk něco přeplatí, ale s tím přece každý počítá. To je forma trestu za to, že jsme si nedokázali našetřit hotovost. A navíc to s tím přeplácením není tak strašný. Částečně se to vyrovnává tím, že cena na finanční služby je nižší než cena za hotové.

    Odpovědět

  • rapel

    26 dubna, 2011

    Spíš než katastrofa bych použil slovo lichva. Nevím, jak jinde, ale já jsem kupoval auto v Esách a co jsem přeplatil, to bych nikomu nepřál.

    Odpovědět

  • Auto ESA

    29 dubna, 2011

    Dobrý den, děkujeme za koupi vozu v Auto ESA, jakkoliv nás mrzí, že jste nebyl úplně spokojen. Doufáme, že vám vybrané vozidlo bude dlouho a spolehlivě sloužit. Již více než 17 let se pokoušíme o zpřístupnění lepšího auta co nejširší skupině motoristů, protože si uvědomujeme, že ne každý má potřebnou sumu v hotovosti. Z tohoto důvodu se snažíme ke každému zákazníkovi přistupovat individuálně a nabídnout mu financování nejlépe vyhovující jeho potřebám. Existuje prakticky nekonečný počet kombinací akontace, splátky, výše úvěru a délky splácení. Každá z těchto kombinací je zatížena nějakou mírou úroku. Jakkoliv díky našim exkluzivním vztahům s finančními institucemi dokážeme vyjednat pro zákazníka podmínky výhodnější, než jaké by si dokázal vyjednat on sám, pohybujeme se v reálném tržním prostředí, kde platí ekonomické zákonitosti. Výši splátky je třeba posuzovat také s ohledem na pojištění, které v ní musí být povinně obsaženo. Vězte, že děláme vše pro to, aby přeplatek byl co nejmenší. Například prodejní ceny vozů při financování jsou nižší než prodejní ceny vozů v hotovosti, k financovaným vozům poskytujeme různé dárky či jiné výhody (ubytování v domácích i zahraničních hotelech, kartu na pohonné hmoty, notebook, výrazné slevy na zákonné i havarijní pojištění atd.). Podrobné informace o všech aspektech financování každému zájemci poskytnou operátoři na bezplatné infolince 800 555 555 ještě před tím, než zavítá do Auto ESA k našim finančním poradcům. Každý je podrobně seznámen s různými variantami financování a je na něm, kterou z nich si vybere. Pokud jste si vybral nevhodnou, je nám to líto, ale věříme, že příště zvolíte lépe. Z naší strany pro to uděláme maximum. S úctou David Bohumínský, PR ředitel Auto ESA

    Odpovědět

  • dluznik-nedluznik

    8 června, 2011

    Nevěděl by někdo, jak si půjčit na auto, když jsem v registru kvůli takový blbosti jako pozdě zaplacený paušál? Už jsem dluh vyrovnal, ale než mě vymažou, tak to bude trvat dlouho.

    Odpovědět

  • Auto ESA

    9 června, 2011

    Dobrý den, dovolte nám navrhnout vám schůdné řešení. Nejvýhodnější je spojení obou kroků (tedy nákup vozu a půjčení peněz) do jednoho. Odpadá tak dvojí shánění a vyřizování, neboť vše se dá pořídit v klidu a za pár minut na jednom místě. V Auto ESA si můžete vybrat z 1000 kvalitních a prověřených vozů všech cenových kategorií a vyřešit financování ihned. Naši finanční partneři posuzují každého zákazníka individuálně a pro každého také najdou optimální variantu. Přijďte si vybrat svůj nový vůz k nám, my vám rádi s jeho financováním pomůžeme. Neváhejte nás kontaktovat na bezplatné infolince 800 555 555 a domluvte si osobní schůzku s našimi poradci. Těšíme se na vaši návštěvu. S pozdravem Mgr. David Bohumínský, místopředseda představenstva Auto ESA

    Odpovědět

  • Jan Hladík

    6 ledna, 2012

    Robert Kuhn velký podvodník, koho potká, toho okrade,Pozor teď se nachází v Říčanech

    Odpovědět

  • Poškozený

    14 února, 2012

    Nevíte, kde teď pracuje „podniká“ p. R. Kuhn ?

    Odpovědět

  • Radim

    5 listopadu, 2013

    V A R U J I všechny před uzavřením uvěru u firmy Sautoleasing a.s., Budějovická 1518/13b, Praha 4. Jejich poplatek za uzavření smlouvy činí 46551,–CZK. Což je opravdu neetický poplatek. Pokud tuto „drobnost“ přehlédnete a propásnete zákonou lhůtu nezbývá než zaplatit. Takže výsledek je následující: pokud si třeba půjčíte 100000,– tak jim zaplatíte 200000,–CZK.
    Což je už lichva, ovšem schovaná za poplatek uzavření smlouvy. Na dotaz přímo ve firmě jsem dostal odpověď od pracovnice pí.Rokošové, že jsem si měl smlouvu lépe přečíst. Ano v tom má pravdu, ale na to že to je neetické už nedokázala odpovědět.
    Píšu to sem jako varování pro všechny potencionální zákazníky Sautoleasingu, aby si pozorně přečetli smlouvu a hlavně částky, které se tam vyskytují.
    Tato smlouva byla uzavřena v AAA Autobazar na Praze 8 pracovníkem L. Faltusem, ani tento pán neupozornil na tento poplatek. Jeho slovy „není to naše smlouva“, ale zapomíná, že oni jí zprostředkují a jistě z toho mají provize. Takže varuji i před AAAautobazarem.
    Jediná zbraň proti těmto „lichvářům“ je že budeme internetem toto šířit, aby takto postižených bylo co nejmíň.

    Odpovědět

  • Vítek

    25 května, 2014

    Pokud uvažujete o koupi auta, doporučuji, nikdy nevyužívejte banku GE Money Auto. Z mé vlastní zkušenosti je to nejpříšernější banka. 3 roky jsem řádně platil úvěr. Pak se mi jedna platba zpozdila o 2–3 dny. Nejprve následuje pokuta 400,– za zpoždění, pak následuje 150,– pokuta, jako úšlý úrok (!), pak následuje telefonát z call centra, kde vás ,,upozorní“, že takové chyby mohou vymáhat soudně (chápej, inkvizice, exekuce). Ve smlouvě není uveden telefon, nebo email na konkrétní osobu. Na webu není telefon, nebo přímý email, jen linka na call centrum, kde vám nikdo nic neřekne konkrétně, jen si vás vyslechnou. Vypovědět úvěr předčasně je poměrně komplikovaná a složitá záležitost. Veškeré kličky a chytáky jsou uvedené v jakýchsi všeobecných obchodních podmínkách, ale ty opět nejsou součástí úvěrové smlouvy. S nikým nikdy nejde jednat přímo. Nakonec jsem předčasně vše splatil a utekl. Můj dnešní dojem, tak jak se mnou jednali a jaké pasti mi nastražili je takový. Banka vám půjčí a pak čeká na jakoukoliv vaší chybu. Zdá se, že banka nestojí o řádné splacení úvěru, ale čeká na chyby klienta. Pak ho zničí, protože celý právní rámec mají předem dokonale nastražený jako past a zdá se, že tento způsob je pro banku daleko výnosnější. Pozor, velmi nebezpečná, záludná a podlá banka.

    Odpovědět

  • Poškozeny

    14 března, 2015

    Vlastní sport bar na Palmovce .Je to naproti Hospodě u Jagusky.Bar se nachází na rohu.Je to podvodník a lhář.I nadále podvádí kde muže.

    Odpovědět

  • poškozený

    31 srpna, 2016

    Je to neuveritelny,ale jedná se o jednoho z největších hajzlů syčáků.
    Okradl mraky lidí ,DÁ se říci ,že je zlikvidoval.A běhá po ulici jako když se nechumeli.

    Odpovědět

  • Robert Kuhn

    29 dubna, 2015

    Bydli v Klecanech, často se vyskytuje v Líbeznicích. Email na manželku, která si za nakradené peníze nechala udělat kozy – fjirinka@seznam­.cz .

    Odpovědět

  • Pičus Robert Kuhn

    2 července, 2015

    Dále také vlastní Baby Land na Zanklově 21. Vtipné je, že na google maps je vyfocený přímo před ním.

    Odpovědět

  • Lubor

    9 srpna, 2015

    Překvapilo mě, že autor článku se neptal víc u úvěru. Když jsem od Áček kupoval loni, slečna mi trpělivě vypočítala částky všech společností, z kterých mají na výběr.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Ja jsem tam byl a je to presne, jak pise autor článku.

    Odpovědět

  • Marek S.

    16 srpna, 2015

    Všechn úvěry a půjčky jsou na jedno brdo, jen vás slušně oberou. Ale zrovna s tímhle nemůže bazar nic moc dělat, jelikož úvěry poskytují jiné společnosti a oni jsou jen zprostředkovatel.

    Odpovědět

  • Cirka

    4 září, 2015

    Aspoň že teď AA udělují u některých aut slevy na úvěry, aby to tak nebolelo. Jen je škoda, že ne u všech.

    Odpovědět

  • Alex

    18 září, 2015

    Úvěr je vždycky problém. Když už kupovat, tak za svý anebo být opravdu velice opatrný a rozvážný.

    Odpovědět

  • Radek

    14 října, 2015

    tak jak píšeš, kdo nechce úvěr, at si kupuje za hotový. Přee když někomu půjčují peníze je jasné, že ne zadara. A autobazary jsou jenom sprostředkovatelé.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Zprostredkovatel, který si naučtuje 70 tisic za sjednání úvěru- ten zlodej jsou áčka

    Odpovědět

  • Petr Ban

    23 září, 2015

    Podle mě není půjčka zlo, ale služba. Něco na víc. Něco, co člověku nemusí bazar poskytovat a ne každý to taky poskytuje. A když už to poskytuje, tak za to něco chce. Já osobně všechno raději kupuju za hotové, protože když na to nemám, tak si to nemůžu koupit, ale je mi jasné, že ne vždy to tak jde.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    70 tis. Poplatek za sjednání uveru je fér?

    Odpovědět

  • Pavel Fér

    16 března, 2018

    Garantuji Vám 24hodinovou půjčku. použijte v rámci kontaktu s námi nyní, Pro rychlou aplikaci, Použití v rámci; Úplné jméno: Úvěr Částka potřebná: Úvěr Účel: Úvěr Doba trvání: Telefonní číslo: Adresa / země:
    Děkuji.
    Pavel Fér
    email: pavelfer4@gmail.com

    Odpovědět

  • úvěr na auto přes aaa

    8 prosince, 2019

    Já jsem si bral auto na úvěr, který jsem vyřizoval přímo v AAA auto, stačí so řádně pročíst smlouvu, a hned víte o co jde, pokud se Vám to nezdá, můžete si oběhnout přímo banky, ale já jsem nikde nedostal lepší nabídku, takže jsem ho sjednal přímo přes bazar.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Sráč z áček

    Odpovědět

  • úvěr

    9 prosince, 2019

    Mě teda osobně dost překvapilo, když jsem si obešel banky, že jsem pak přímo v autobazaru AAA sehnal výhodnější úvěr, než jsem dostal nabídku v bance.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Sráč z áček

    Odpovědět

  • úvěr v aaa

    10 prosince, 2019

    Když si každý přečte to co má ve smlouvě, tak nemůže vzniknout žádná problém, já jsem si úvěr, který jsem vyřídil v AAA auto přečetl, a vše bylo v pohodě.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Kdyz vam daj smlouvu přečíst, coz nedaj. Bez pravnika tam nelezte

    Odpovědět

  • Kupovat ojeté auto

    5 února, 2020

    Když člověk kupuje auto, tak je vždy potřeba si ho pořádně prověřit, proto jsem si k nákupu auta v autobazaru AAA auto přizval svého známého automechanika, který mi tam auto řádně překontroloval, jejich zaměstnanec nám dokonce najel na zvedací rampu, aby bylo možno auto prohlédnu řádně i zespodu.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Další oblbovani: mechanika si dovezete a uchlacholite se, jak je všechno v pohodě, ale voserou vas na úvěru – lichváři

    Odpovědět

  • Ojeté auto

    6 února, 2020

    Koupi ojetého auta jsem se dost bál, aby to nebyla jen taková kasička na peníze. Vybíral jsem auto v několika bazarech, ale jen v aaa auto jsem se dokázal domluvit na normálních podmínkách úvěru, a také jsem zde dostal záruku na skryté vady.

    Odpovědět

  • Anonym

    8 listopadu, 2020

    Vy sraci z áček , co lezete do vsech diskuzi a oblbujete lidi, jak je to všechno v pohode: ne, neni to v pohodě a acka ysou normalni zlodeji a nemůžou za to banky, jen jim to tiše trpi. Zaslouzite povesit za koule do pruvanu.

    Odpovědět