CZK/€ 25.320 +0,18%

CZK/$ 23.408 +0,56%

CZK/£ 29.523 +0,28%

CZK/CHF 25.813 +0,21%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

17. 05. 2022

0 komentářů

Podařil se zastavit pokles cen kryptoaktiv?

 

Vypadá to, že rychlý pokles kryptoaktiv v posledních dvou týdnech se prozatím zastavil. Bitcoin v minulém týdnu zaznamenal velký výprodej, který začal nad 33 800 americkými dolary a ve čtvrtek se na platformě eToro dostal až na 26 350 dolarů. Během víkendu se však mince trochu zotavila a nyní se obchoduje mezi 29 000 a 30 000 dolary. 

Loading



 

Stejně tak ether zaznamenal propad své hodnoty z přibližně 2500 dolarů až pod 1800 dolarů, než se odrazil a nyní se obchoduje kolem 2000 dolarů.

Poklesy uzavírají týden, který mnozí nyní označují za začátek „kryptozimy“. Protože se však takzvaná spirála smrti nyní zastavila, budou investoři s napětím sledovat, zda si tokeny dokážou udržet svou cenovou úroveň alespoň několik příštích dní.

Naposledy se trh potýkal s podobnou nepřízní osudu v roce 2018, kdy došlo ke kolapsu. Složení trhu je však dnes zcela jiné než před čtyřmi lety. Institucionální investoři nyní tvoří mnohem větší část trhu, což už má pozorovatelný dopad nejen na ceny, ale i na způsob, jakým se trh pohybuje.

Investoři nyní budou zvažovat, jak tito hráči pomohou podpořit úrovně v budoucnu. Vzhledem k probíhajícím transakcím s významnými globálními finančními institucemi (viz níže uvedené příběhy Goldman/Barclays a Emirates) je zde potenciál, aby se sektor i přes potíže s oceněním dále rozvíjel.

Goldman Sachs a Barclays se zapojily do krypto projektu

Banky Goldman Sachs a Barclays uzavřely dohodu o investici 500 milionů dolarů do společnosti Elwood Technologies – institucionální platformy pro investice do kryptoměn, což je pro dlouhodobé investory v oblasti kryptoměn pozitivní zpráva.

REKLAMA

Firma, kterou založil miliardář Alan Howard, se zaměřuje na poskytování investičních řešení v oblasti kryptoměn institucionálním investorům a přichází navzdory rozsáhlým potížím na trhu z posledních měsíců.

Jedná se o velmi zajímavý okamžik na trhu, který je současně sužován turbulencemi cen kryptoměn. Ukazuje, že navzdory nepřízni osudu v zákulisí pokračují aktivity velkých institucionálních hráčů.

Hlavní hybatelé, jako jsou Goldman a Barclays, si zjevně všímají rostoucího významu institucionálního investování do kryptoměn a rostoucího trendu, který v posledních dvou letech změnil povahu kryptotrhu. Drobní investoři již nejsou sami, kdo vidí hodnotu tohoto sektoru, a v pozadí se stále budují dlouhodobé investorské plány.

Elon Musk opět mluví o dogecoinu

Elon Musk se opět vyjádřil k dogecoinu. Miliardář a technologický investor se vyjádřil k tweetu spoluzakladatele dogecoinu a uvedl, že věří, že by dogecoin mohl stále jako měna fungovat.

Komentář přichází navzdory velké nepřízni tokenu, jehož hodnota se za posledních šest měsíců propadla o 66 %. Token se dostal až na 0,07999 dolaru, ale po Muskových komentářích se odrazil a nyní se obchoduje kolem 0,08639 dolaru, což představuje 8% odraz zpět.

REKLAMA

Ačkoli k posunu dogecoinu ze současné pozice mezi životaschopné digitální měny bude zapotřebí více než Elona Muska, adopce probíhá, neboť jeho firma začala přijímat kryptoaktivum za některé pamětní produkty.

Musk také navrhl, že Twitter by mohl přijímat platby v dogecoinu a také že bude pracovat na boji proti podvodům s kryptoměnami a dalším problémům na platformě Twitter, což by mohlo být pro tento sektor přínosem.

Společnost Emirates začne přijímat kryptoměny

Středovýchodní letecká společnost Emirates oznámila, že začne přijímat bitcoiny jako úhradu za lety, protože se snaží podporovat blockchain, NFT a metaverse. Je nyní největší leteckou společností na světě, která se rozhodla přejít na způsob uznávání bitcoinů.

Letecká společnost stojí v čele vývoje krypto technologií v leteckém průmyslu a má mimořádně progresivní a inovativní přístup k začlenění této technologie do svého podnikání.

Firma uvedla, že brzy zahájí nábor zaměstnanců, aby přilákala talenty z oblasti kryptoměn, kteří jí pomohou rozvíjet její projekty. Bitcoin bude pro firmu prozatím fungovat jako platební služba – podobně jako při placení pomocí PayPal nebo jiné online platební služby. Firma bude bitcoiny při příjmu převádět zpět na fiat měnu.

Nepodpoří sice celkovou cenu kryptoměny, ale pomůže podpořit činnost na bitcoinovém blockchainu a podpoří jeho využití jako platební metody, což je pro bitcoin rostoucí oblast, na kterou se často zapomíná uprostřed diskusí, které se zaměřují spíše na cenu.

Autor: Simon Peters, analytik trhů s kryptoměnami eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Mohou investoři najít ziskovost v akciích obranného průmyslu

Investoři často hledají výnosy v akciích obranných společností v období zvýšeného geopolitického napětí, jelikož jsou tyto společnosti připraveny těžit ze zvýšených vládních výdajů na obranu a bezpečnostní opatření. V roce 2024, kdy geopolitické napětí stále pokračuje, by akcie obranných společností mohly být pro investory atraktivní příležitostí. Zde […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

22. 03. 2024

Komentář: Šílenství měnové politiky

Současná měnověpolitická „sezóna“ začala v roce 2022, kdy centrální bankéři v západních vyspělých ekonomikách začali zvyšovat sazby, aby bojovali proti inflaci. Trvalo jim několik let, než se dostali tam, kde jsou dnes. Zda bylo jejich úsilí úspěšné, nám pravděpodobně napoví několik příštích měsíců a další období.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

18. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *