CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Partners CZ a Partners SK: Nemají nic společného?

 


 

Minulý týden jsem byl pracovně v Bratislavě. V rámci cesty jsem chtěl uskutečnit několik rozhovorů – první o finančně poradenském trhu na Slovensku s Benediktem Froncem, šéfem OVB SK, která je leaderem trhu. Druhý s Jánem Müllerem, šéfem Partners SK, o jejich vzniku a vztahu k českým Partners.

Ještě před cestou na Slovensko mě Jan Majer znovu ujistil, že mezi Partners v Česku a na Slovensku není majetkový vztah. I v rozhovoru z konce května Jan Majer doslova uvedl: „Na Slovensku působí spřátelená firma Partners Group SK. Její šéf Janko Müller prý občas žertuje a mluví o českých Partners jako o své dceřince. Janko nás baví a byznys se mu daří. Jak konkrétně nevím, nestíhám sledovat.“ Totéž mlčky potvrdila i tisková mluvčí Partners SK, s níž jsem domlouval rozhovor s Jánem Müllerem.

Rozhovor se nakonec neuskutečnil. Ján Müller byl v době mé cesty na Slovensko v Praze – na centrále českých Partners… Snad to vyjde příště.

Loading

Vstoupit do diskuze 16 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • jiri.cerny2

    19 července, 2008

    A záleží někomu na tom jestli jsou finančně propojeny nebo ne?

    Odpovědět

  • Adam

    20 července, 2008

    Ani ne, spíš jde o pokus rýpnout do vosího hnízda, něco jako oživit „kauzu“ AXA/AEGON kterým údajně P4LF píší výhradní portfolio… Jenže to je blábol jak svět, asi proto je tu totálně mrtvo 🙂

    Odpovědět

  • Alternativa

    20 července, 2008

    Nebo uz nebavi nikoho na tohle tema proste reagovat :-). Jak uz se tu mnohokrat resilo, vse je o lidech a i ja jsem narazil na par poradcu a „poradcu“ z P4LF, kteri nabizeli a do krve se byli za Axu, respetkive Aegon…

    Odpovědět

  • Ondřej Hrachový

    20 července, 2008

    Myslíte si, že je to vše o lidech???

    Odpovědět

  • Alternativa

    20 července, 2008

    Dobre, mnohdy i jen o tech, kteri ty dane lidi vedou…

    Odpovědět

  • OVBák

    20 července, 2008

    Minulý měsíc jsem si zahrál roli klienta a otestoval jednoho kolegu z Partners,abych poznal to „finanční poradenství jinak“.Pravda, nepřipravil mi sice nejhorší portfolio, ale když zdůvodňoval investičko od Aegonu jako současný nejlepší produkt na trhu a nelichotivě se vyjadřoval o Generali a Kooperativě jakožto zbytečně „drahých“ pojišťovnách, kroutil jsem nevěřícně hlavou. Pan Prouza by neměl asi moc radost.

    Odpovědět

  • Roman

    20 července, 2008

    ,,kroutit něvěřícně hlavou můžete dál,ve starších diskuzích a článcích je rozebráno každé investičko „na poplatky“ a axa a aegon jsou momentálně nejlevnější,takže nevidím důvod proč by je PFLP nemělo nabízet a hájit – je to jen proof“ že nabídnou klientovi co je nej,ne to,co mají a musí jako u vás ..

    Odpovědět

  • Adam

    20 července, 2008

    Tak ty nelichotivé komentáře na adresu Generali a Koop si určitě mohl nechat od cesty, ale s tím Aegonem má pravdu 🙂

    Odpovědět

  • OVBák

    20 července, 2008

    Možná jsem se špatně vyjádřil, ale Váš kolega mluvil obecně o Kooperativě a Generali jako o DRAHÝCH pojišťovnách ve srovnání s Aegonem. Nešlo vůbec jen o investičko jako takové. Hodnotil celkový profil produktů jak u Generali, tak i u Kooperativy.

    Odpovědět

  • Pavel Hek

    20 července, 2008

    Hm, a k čemu to investičko mělo sloužit?

    Odpovědět

  • Honza N.

    30 září, 2008

    Za poslední dobu jsem potkal několik lidí, kteří přecházeli z OVB do Partners a je velice zajímavé, že mi 6 na sobě nezávislých lidí řeklo, že´už ke konci působení pana Lukeše a Borkovce v OVB šel jejich strukturami úkol dělat axu s odůvodněním dobrých budoucích vztahů….po vzniku partners se to prý ještě mnohonásobně zhoršilo a všech 6 pánů skončilo s tím, že jaký je to poradenství, když ví už předem, že bude muset udělat Axu…..Co se týka Partners….tak se jedná o krásný obal, jenž se moc pěkně třpití, ale vnitřek je prohnilej až to bolí!!!!!!! A to můžu doložit několika dalšími zkušenostmi…

    Odpovědět

  • Martin

    23 března, 2009

    Je smutné, že si takto dovolí reagovat někdo, kdo do toho nevidí. Portfolio Partners je velmi pestré a můžu upřímně říci, že nejlepší ze všech poradenských firem, jelikož mám zkušenosti i s ostatními firmami. Samozřejmě každý má své oblíbené produkty, jak zde bylo zmíněno, je to jen o lidech, ale měl by být schopen je racionálně obhájit. To, co zde píšete je naprostý nesmysl, i když je rpavda, že prvních pár týdnů po vzniku Partners měla Axa primární postavení. Už to dávno není pravda. Ale i pokud se na to podíváme z druhé strany, Axa byla a stále je podle TANKu jedno z nejlevnějšíš IŽP na trhu, tak proč ji nezahrnovat do portfolia…

    Odpovědět

  • Nepřející ;-)

    23 března, 2009

    Proč ji nezahrnovat? Protože je to pořád jen IŽP – na „spoření“ příliš drahý produkt a riziko lze pojistit i bez rezervotvorné složky ;-).

    Odpovědět

  • Michal Novák

    23 března, 2009

    jde vidět, že se ve financích nevyznáte, nemáte informace nebo neumíte počítat. rozumné IŽP s rozumnými poplatky, cenou rizika a způsobem jeho strhávání je na krytí rizik několikanásobně výhodnější než jakákoliv průměrovaná rizikovka.
    zkuste si to spočítat a nešiřte bludy.

    Odpovědět

  • Radek

    23 března, 2009

    Ano, teoreticky je to pěkně zpracované na
    http://www.investujeme.cz/clanky/kdy-je-vyhodnejsi-izp/
    Je ale takové pojištění v praxi? (To není ironická otázka, opravdu mě to zajímá.)

    Odpovědět

  • Michal Novák

    23 března, 2009

    určitě ano. minimálně poslední exkluzivní produkt pro Partners od ČPP Maximum a nové T100P od dubna po zvýšení flexibility při stanovení vyšší pojistné částky do nižšího pojistného také. Není náhodou, že oba produkty dělal Petr Borkovec. Stejně tak nová AVIVA pro Partners.

    Odpovědět