CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

Text: Petr Zámečník

26. 12. 2008

0 komentářů

Ohlédnutí za rokem 2008 na Investujeme.cz

 


 

Investujeme.cz 2.0

Nová podoba serveru Investujeme.cz byla prvním a hlavním počinem letošního roku. Jen díky ní mohl být rozšířen obsah a mohli jsme spouštět i další weby. Oproti minulé verzi došlo k řádovému posunu kupředu a otevřel se prostor pro další rozvoj.

Od konce ledna (konkrétně 31. ledna 2008 před pátou hodinou odpolední), kdy byla spuštěna nová podoba, si získaly své stálé čtenáře investiční zprávy a velkou sledovanost mají redakční videozprávy.

Změna se projevila i na návštěvnosti. Jen mezi lednem a únorem stoupla návštěvnost téměř o 50 % a následně mezi únorem a březnem vás, čtenářů Investujeme.cz, přišlo o více než 50 % více (navíc z již vyššího základu). Obdobný dramatický nárůst (cca o 30 %) jsme zaznamenali až v souvislosti s prohlubujícími se problémy na finančních trzích v říjnu. V meziročním srovnání vzrostla návštěvnost mezi listopady 2007 a 2008 (poslední dosud známá čísla) o 346 %. Děkujeme vám.

Hypoindex.cz

Neuplynuly ani dva měsíce od spuštění nové podoby Investujeme.cz a síť internetu obohatil další projekt z dílny Fincentrum Media – specializovaný odborný server Hypoindex.cz. Jeho zaměřením je (nejen) financování bydlení a hlavním bohatstvím serveru je FINCENTRUM HYPOINDEX, unikátní ukazatel vývoje úrokových sazeb hypoték.

Návštěvnost serveru zatím nelze meziročně porovnávat. Z nuly na libovolnou návštěvnost znamená růst v řádu nekonečna – a toto číslo nemá žádnou vypovídací schopnost. Nejvyšší sledovanosti (přes 1000 návštěv denně, místy k 1500 návštěvám) dosahoval server v září a říjnu, kdy vrcholí podzimní poptávka po hypotékách a úvěrech ze stavebního spoření.

REKLAMA

Blogy na Investujeme.cz

Na další rozšíření obsahu a funkcí Investujeme.cz jste si museli počkat do začátku října, kdy byly spuštěny blogy na Investujeme.cz. Prostor k prezentování vlastních názorů získá každý zájemce z řad registrovaných uživatelů.

Stále více vás, čtenářů, si zakládá vlastní blog a aktivně se dělí o své zkušenosti, nápady a názory s dalšími čtenáři. A jsem za to opravdu rád. Svému vlastnímu blogu jsem se v předvánočním shonu nestíhal věnovat, jak bych si přál, a o to víc mě těší, že mne nahradilo hned několik blogerů.

Investujeme.sk

Podzimní čas byl opravdu plodný. V říjnu jsme spustili blogy a o pouhé dva měsíce později jsme završili expanzi na Slovensko prosincovým zahájením testovacího provozu serveru Investujeme.sk. A již nyní mohu s potěšením konstatovat, že testovací provoz byl natolik úspěšný, že ho od řádného provozu od ledna 2009 ani nerozeznáte.

„Na trh prichádzame v období, keď vrcholí diskusia o podobe zákona o finančnom sprostredkovaní. Očakávame, že zaujímavá polemika o jeho definitívnej podobe sa rozvíri aj na našich stránkach či už od šéfov finančných inštitúcií, ale aj od rovnako dôležitých ľudí z terénu,“ uvedl Ľuboslav Kačalka, šéfredaktor Investujeme.sk, ke spuštění serveru.

Hodnotit návštěvnost serveru zatím postrádá smyslu. Nejenže není s čím srovnávat, ale ještě není ani co srovnávat. První měsíc provozu bude ukončen až s odbitím dnešní půlnoci. To se ale kvapem blíží a je na čase se věnovat přátelům a přípravě šampaňského, které nutně nemusí být z regionu Champagne…

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *