CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

18. 12. 2023

0 komentářů

Obchody s bitcoinem probíhají v nervozitě, ale bez výraznějších změn

 

Bitcoinu se v uplynulém týdnu nepovedlo znovu načerpat sílu a obchodoval se v nervózním tempu těsně nad úrovní 40 000 USD. Kryptoměna se za týden propadla o téměř 6 %, zatímco obchodníci očekávají další potvrzení, které pravděpodobně na konci roku 2023 již nepřijde, o schválení bitcoinových ETF.

Loading



 

Bitcoin začal minulý týden nad 43 000 USD, ale v průběhu týdne klesal a nyní se na eToro obchoduje těsně pod 40 700 USD.

Mezitím se ether minulý týden propadl o více než 7 %, přičemž minulé pondělí ho zahájil nad 2300 USD a poté v průběhu týdne klesal a nyní se obchoduje kolem 2150 USD.

Následující týden

Zbývá týden do Vánoc a obchodování na investičních trzích – a potažmo i s kryptoměnami – pravděpodobně bude vypadat poněkud objemově chudší, protože obchodníci se na svátky chystají na odpočinek.

Na denním pořádku je jen málo událostí, které by mohly ovlivnit trhy s kryptoměnami na globální úrovni. Nejnovější rozhodnutí o měnové politice Japonska připadá na úterý, zatímco britský Úřad pro národní statistiku (ONS) ve středu zveřejní údaje o inflaci.

REKLAMA

Vyšší než očekávané údaje o inflaci by mohly zchladit britské trhy ohledně očekávání bankovních sazeb, ale to je v tuto chvíli vzhledem k celkovému vývoji na trhu s kryptoměnami vedlejší.

Důležité zprávy

Poplatky za bitcoiny jsou na svém maximu za posledních 20 měsíců. Poplatky za bitcoinové transakce jsou na dvaceti měsíčním maximu, přičemž průměrná transakce stojí podle údajů BitInfoCharts přibližně 40 dolarů. Nedávný nárůst transakčních nákladů přichází kvůli novému tlaku ze strany Bitcoin Ordinals inscriptions. Poplatky jsou na nejvyšší úrovni od dubna 2021.

Spotové ETF na bitcoiny společnosti BlackRock otevírá dveře na Wall Street. Banky z Wall Street by se mohly podílet na bitcoinovém spotovém ETF společnosti BlackRock, a to i přes omezení, která jim zakazují držet kryptoaktiva. Společnost BlackRock upravila jeho mechanismy, což znamená, že oprávnění účastníci mohou vytvářet nové podíly ve fondu s hotovostí – a nikoli výhradně s kryptoměnami. To by otevřelo dveře těm bankám, které nemohou držet kryptoměny, ale mohou vystupovat jako oprávnění účastníci, a získat tak expozici.

Britští zákonodárci nařčeni z nedostatku znalostí. Obchodní sdružení CryptoUK naznačilo, že britští zákonodárci mají nedostatek znalostí o DeFi a blockchainu, přičemž pouze 5 % poslanců o tomto tématu otevřeně diskutuje ve veřejných vystoupeních. Ve své analýze 2023 zjistila, že o kryptoměnách hovořilo pouze 37 poslanců, a to navzdory přání premiéra Rishiho Sunaka učinit ze Spojeného království kryptocentrum.

Autor: Simon Peters, eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *