CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

Text: Silvester Nový

31. 12. 2012

3 komentáře

Nový titul na pražské burze. S úsměvem se investuje líp

 


 

Nové IPO by mělo na pražské burze odstartovat někdy v první polovině ledna. I když to není zvykem, cena akcie byla stanovena na 842 korun za akcii, na trh půjde milion akcií, takže majitelé společnosti Cannabis Czechica by si měli přijít na zajímavý balík peněz, i když bude patřit opět k menším titulům na naší burze. Podle Samuela Trávníčka, šéfa společnosti, však všechny peníze půjdou na nové projekty, kterými chce firma pomoci k rozšíření zlegalizované rostliny mezi lidi, a samozřejmě také k zlepšení obrazu konopí ve společnosti.

Já si myslím, že tady lidi málo hulej. Nemá to prostě tady zatím vybudovanou tradici. Ale situace se lepší, také díky tomu, že výrobky z marihuany budou lidem stále dostupnější. Ano, je pravda, že kouření není tím nejlepším způsobem, jak léčivé látky, a to včetně tolik opovrhovaného THC, dostat do těla,“ říká Tránvíček a doplňuje: „Nahradit by jí měla vaporizace, která je osvědčena ve světě a má velmi dobré účinky při mnoha ochořeních. Konopí však není určeno pouze ke kouření a inhalování, marihuana je dostupná v různých formách a každý by měl mít možnost vybrat si způsob, jak ji užívat, ať už zevně, nebo vnitřně.

Problémem podle Trávníčka je poměrně nešťastná skutečnost, že pojišťovny nechtějí výrobky z konopí klientům proplácet, protože podle nich nejde o léčbu, ale o potlačování příznaků a případný nákup výrobků (které navíc mají být dováženy ze zahraničí a velmi drahé) bude pro pacienty velmi finančně náročný. Je to nešťastné zejména dnes, když ve světě řádí krize a lidé jsou stále více pesimističtí. „Myslím, že v dobách krize by mohly naše výrobky jít poměrně na dračku. Lidé potřebují úsměv, dobrou náladu a my jim jí dáme. Vystihuje to také slogan u některých našich výrobků: Denně trochu THC a hned bude legrace.“ A i když je THC známé především pro své psychotropní účinky, jeho léčivé účinky na řadu onemocnění jsou známé. Není to pouze o rakovině, je to také výborný lék na duši.

Trávníček věří v dobré výsledky společnosti také díky programům, které mají za úkol rozšířit například konopí do škol, nemocnic, úřadů, nebo také do parlamentu a domovů důchodců. „Zkoušíme přemluvit také šéfa policejního sboru, ale zatím jsme se nedohodli. V každém případě argument, že zhulení policajti nemají na ulici co pohledávat, neberu. Musíme prolomit to nesmyslné tabu, že užívání marihuany dělá z lidí narkomany. Je to spíše naopak, vede k většímu porozumění a toleranci a to v dnešních těžkých dobách určitě potřebujeme.“

A jak to vidí se zájmem investorů, zejména dnes, když některé IPO znamenaly pro investory spíše ztráty, než zisk a na české burze není o malé akcie zájem? „Určitě najdeme způsob, jak investory přesvědčit, že investice do výroby a distribuce marihuany. Například společnost Tatry Mountain Resorts nabídla investorům skipasy, my můžeme nabídnout akcionářům dávku čisté marihuany. Samozřejmě k léčebným účelům,“ upřesnil Trávníček.

REKLAMA

Jestli to společnosti pomůže a jestli pro ní bude rok končící se třináctkou šťastným, to se ještě uvidí. Čtenářům investujeme.cz přejeme kromě zdraví a pohody také hlavně mnoho zdravého rozumu a úspěchů při investičních rozhodnutích v celém roce 2013.

Loading

Vstoupit do diskuze 3 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Jan

    2 ledna, 2013

    Trávníček – zhulený blbeček…

    Odpovědět

  • Tomas

    21 března, 2013

    <a href=„http://­www.burza-cennych-papiru-praha.cz“>Pražská burza</a> na sobě pracuje. Je vidět, že si je vědoma konkurence z Německa.

    Odpovědět

  • Tomas

    21 března, 2013

    Aga, nefungují url odkazy, tak jen statický: http://www.burza-cennych-papiru-praha.cz/

    Odpovědět