CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/$ 23.616 -0,24%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

Text: Petr Zámečník

26. 05. 2008

0 komentářů

Na cesty si přibalte i pojištění od Generali!

 


 

Podle poznatků pojišťoven se mezi nejčastější úrazy na horách – ať už při pěší turistice nebo cykloturistice – řadí zlomeniny končetin (hlavně bérce, stehenní kosti, předloktí, včetně otevřených zlomenin), podvrtnutí kolene, pohmoždění či podvrtnutí ramene.

Velmi často také dochází k úrazům hlavy. Na adresu rodičů se ovšem sluší poznamenat, že u dětí se množství úrazů hlavy v poslední době snižuje, protože malí sportovci nosí ochranné přilby. U dospělých je však tendence opačná. Zvláště pak v důsledku nepoužití přilby, která nepatří k povinnému vybavení. Přitom je statisticky dokázáno, že právě ta je při pádu schopna zachránit i život. Je možná jen otázkou času, kdy bude toto vybavení nutností, podobně jak tomu je např. u cyklistů do 18 let.

Je mylné domnívat se, že jedeme-li s rodinou na turistický víkend do Alp nebo jen do Jeseníků, je pojištění zbytečným nákladem k už tak dost drahému výletu. Málokdo z nás si totiž uvědomuje, že sbalit to správné oblečení není jediným krokem k ochraně sebe a svých blízkých. Jak říká pravdivé úsloví: nehody a neštěstí totiž nechodí po horách, ale po lidech.

Peníze na léčení v případě úrazu a na životní náklady během období léčení asi nemá odložené nikdo z nás. Naopak – máme spousty jiných finančních závazků. Není proto radno hazardovat.

Uvědomme si, že pokud nás nebo naše blízké potká na horách vážný úraz, jehož doba léčení si vyžádá i několik měsíců, je období nutné pracovní neschopnosti dalším silným otřesem pro rodinný rozpočet. Zvláště pak splácí-li člověk hypotéku, má půjčky, dítě studuje školu a podobně. Pokud máte finanční závazky nebo by pro vás byly jakékoliv další výdaje pohromou, je proto rozhodně na místě promyslet zajištění sebe a své rodiny pro případ úrazu.

Cestovní pojištění u zahraničních výletů a úrazové pojištění u těch tuzemských je proto více než vhodným doplňkem. Těch několik korun za uzavření pojistky se již mnohým lidem vyplatilo.

I na cestách je vám k dispozici Generali Assistance – služba, která za vás 24 hodin denně dovede vyřídit celou řadu věcí. Od ošetření zranění přes ztrátu zavazadel až po domluvu o převozu domů. V mnoha světových jazycích, bez zbytečného stresu.

Naše služby jsou tu také proto, abyste si mohli užít pravou  pohodu – ať už doma nebo na cestách.

VĚDĚLI JSTE ŽE …

Pokud máte u Generali životní pojištění, není problém úraz připojistit, popřípadě si smlouvu sjednat samostatně?

Dá se předpokládat, že při přípravě na cesty nemá člověk čas zajít osobně do pojišťovny. Někdy prostě jen zapomene. V dnešní době to již není problém. Právě u cestovního pojištění je standardem, že existuje dokonce několik variant sjednání pojistky – od sjednání na obchodním místě, přes on-line aplikaci na webu až po SMS sjednání pomocí mobilního telefonu. To umožní uzavření pojištění takzvaně „na poslední chvíli".

statistiky Horské služby

 

zásahy HS

pátrací akce

úmrtí

sezóna 06/07

3828

25

6

sezóna 07/08

6365

29

14

zásahy v největších pohořích

Šumava

721

Krušné hory

504

Jizerské hory

568

Krkonoše

2574

Orlické hory

596

Jeseníky

831

Beskydy

571

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *