CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.663 -0,22%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

AEGON: Ještě neprší, ale už se stahují mraky…

 


 

Vždy, když do nezávislé finančně poradenské společnosti vstoupí majetkově finanční instituce nebo naopak finančně poradenská společnost vstoupí do finanční instituce, vyvolává to nezbytně otázky o další nezávislosti. Z pohledu finanční instituce se jedná jen o jeden z dalších prodejních kanálů. Jen zřídka jí může jít o poskytování poradenství a s tím spojený prodej konkurenčních produktů.

V České republice je z významnějších finančně poradenských a zprostředkovatelských společností vlastněna pojišťovnou a správcem aktiv Swiss Life Select poté, co AWD koupila švýcarská pojišťovna Swiss Life a převlékla ji do svého dresu1. A v nedávné době vstoupila pojišťovna AEGON do projektu Chytrý Honza, který před časem koupil broker pool Bonnet.cz. Málo propagovaná transakce vzbudila nebývalý ohlas mezi finančně poradenskými společnostmi. A český AEGON mlčí.

Jedním z aktuálních záměrů Chytrého Honzy je založení finančně poradenské společnosti v Brazílii. „Investice do společnosti Chytrý Honza je aktivitou našeho mateřského koncernu AEGON N.V. Jejím cílem je využití obchodního modelu Chytrý Honza na zahraničních trzích. Spolupráce společností je plně v rukou koncernu a naši spolupráci s obchodními partnery zde v České republice to nijak neovlivňuje,“ uvedla k obchodu Eva Krutáková, specialista komunikace a tisková mluvčí AEGON Česká republika.

Obchodní partneři českého AEGONu jsou ale poněkud jiného názoru. Vůbec neskrývají pohoršení nad způsobem komunikace příslušné transakce. „Velmi nás mrzí mlžení našeho dosavadního strategického partnera a neschopnost nás o této transakci informovat či s námi předem konzultovat její rizikovost. A jsme zklamáni, protože takto dlouholetí partneři nejednají,“ uvedl ke spojení Petr Borkovec, generální ředitel Partners Financial Services.

„Problémem je pro mne především lež. Když vám vedení pojišťovny AEGON lže, je to neprofesionální a lidský hloupé. I když mají naší obchodní partneři jiné zájmy či preference, nikdy nám do očí nelžou,“ doplnil Petr Stuchlík, generální ředitel finančně poradenské společnosti Fincentrum.

REKLAMA

Stejně tak dopad na spolupráci velkých finančně poradenských společností s AEGONem nebude zanedbatelný. Podle informací z důvěryhodných zdrojů již zvýšila marži centrály společnost Partners na 100 %, což znamená, že finanční poradce za zprostředkování jejích produktů nedostane zaplaceno.

„Dopad na spolupráci to bude mít bohužel velmi negativní,“ varuje Petr Borkovec a dodává: „Téměř polovina všech klientů AEGONu v ČR jsou klienti zprostředkovaní našimi poradci a budeme muset zvážit další rizika, která z tohoto vyplývají. AEGONu to ovšem vyřeší problém s neexistující vlastní sítí a jsem velmi zvědav, jaký bude dopad na nezávislost prodejců sdružených pod Bonnetem. Zejména jak to budou komunikovat klientům.“

„Je to pro mne i pro Fincentrum nová situace, proto nad dalšími kroky přemýšlíme,“ přisadil Petr Stuchlík.

Na jednu stranu nevinná transakce tak může spustit lavinu. Pod Bonnet.cz, resp. Chytrým Honzou, je u České národní banky (ČNB) registrováno 1 048 podřízených pojišťovacích zástupců a 392 vázaných zprostředkovatelů.  To skutečně může nahradit interní síť pojišťovny. Na druhou stranu tím pojišťovna bude konkurovat svým současným obchodním partnerům…


1 Poznámka (doplněno 18:50): Swiss Life Select v ČR produkty mateřské pojišťovny Swiss Life nenabízí.

Loading

Vstoupit do diskuze 51 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Půlení bitcoinu je za rohem! Co to znamená, se dozvíte v našem rozhovoru

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale […]

Text: Redakce

Foto: eToro

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Míra

    18 dubna, 2016

    Sice pod Bonnetem (zatím) pracuji, ale nedonutí mne sjednávat produkty Aegonu. Nejsem jeho fanda. Jednání jejich centrály je zcela neprofesionální. Vyzkoušel jsem na vlastní kůži

    Odpovědět

  • 18 dubna, 2016

    Nechápu onen údiv, jako by pánové Borkovec & Stuchlík byli v oboru 14 dní a né téměř 20 let. Pojišťovna není zaopatřovací ústav, je to podnikatelský subjekt, který podniká za jediným účelem, a to generování zisku svému akcionáři. Produkce a tržní podíl jsou mantry, které se v pojišťovnách skloňují ve všech pádech. Každá z pojišťoven věděla, že vysoká IŽP od pana Štorka jsou průser, přesto je každá z pojišťoven akceptovala. Proč ? Protože produkce, kvalita je až na posledním místě. O blaho klienta už dnes vůbec nejde, tomu snad může věřit jen ten největší naivka. Životní pojištění je obrovský byznys a jak jde o peníze, tak jde všechno stranou, přátelství, vztahy, mnohaletá spolupráce. Nechápu proto údiv či rozčarování pana Borkovce & Stuchlíka ve věci AEGON Pojišťovny, na to to jsou už příliš profesně zkušení „mazáci“, aby věděli a znali, jak to v oboru životního pojištění chodí.

    Odpovědět

  • vasek

    18 dubna, 2016

    Souhlas. Taky těm dvěma nerozumím. Asi si myslí, že jsou páni tvorstva. – z tohoto úhlu pohledu jim teda rozumím :)
    Tento článek spíše vnímám jen jako nástroj nátlaku na Aegon. Nic víc, nic míň.

    Odpovědět

  • vasek

    18 dubna, 2016

    btw, za krokem centrály PFS ohledně neproplácení produkce Aegonu je údajně něco zcela jiného(!)

    Odpovědět

  • RadekJ

    18 dubna, 2016

    Hmm, že by za tím byly peníze MetLife/Axa? Je veřejným tajemstvím, že PFS chtějí tlačit produkci právě tam..

    Odpovědět

  • inside

    18 dubna, 2016

    Tajemství ani není tajemné:-)
    Ale až Péťové nas..ou Jakuba Havrlanta, tak uviděj tóóóčo

    Odpovědět

  • Havrlant jako Zoubek

    19 dubna, 2016

    Jakub Havrlant si evidentně buduje image zachránce poradců. Hm… nikdy nevybudoval nic ziskového, nakupuje předraženě za cizí prachy.

    Z Bonnetu se snaží vystoupit už nějakou dobu, je to průser. Taky ta jeho slavna Bezrealitky.cz skončila jako nepříliš úspěšný neziskový projekt v portfoliu webů MMS.

    Odpovědět

  • 19 dubna, 2016

    Příteli, až dokážeš alespoň 1% z toho, čeho dosáhl pan Havrlant, tak se sem můžeš vrátit a něco smysluplného napsat. Zatím jen plácáš nesmysly. Bonnet že je průser ? Souhlasím, pro MLM určitě :0)

    Odpovědět

  • vasek

    19 dubna, 2016

    pravda je, že o Bonnetu se povídají různé věci…

    Odpovědět

  • Bonetak

    20 dubna, 2016

    Treba to, ze jen za rok pridal pres 500 poradcu a provizne rostl o 50%.. Zdaleka nejvic ze vsech siti

    Odpovědět

  • Momo

    20 dubna, 2016

    No jo, ale těch 500 poradců je nevýhradních, tj. podepsali to většinou proto, že některá z provizí, kterou jim Bonnet nabídl je o něco málo vyšší než mají dnes, ale majoritu stále píší jinde… A hlavně tohle se výrazně změní po legislativních úpravách zákona o spotřebitelském úvěru… Tam bude hezky vidět, kolik poradců naopak v tu chvíli odpoadne…

  • vasek

    18 dubna, 2016

    a proto se na dlouholetém partnerovi musí za každou cenu najít něco špatného :) taky jsem to slyšel :)

    Odpovědět

  • Pááártners

    18 dubna, 2016

    Tak to je na adresu Partners sprostá lež !!! Partners přece nemůže „tlačit“ produkci jinam, vždyť je to nezávislý a objektivní poskytovatel finančních služeb !!! Žádám Vás tímto o veřejnou omluvu, neboť zde VEŘEJNĚ poškozujete dobré jméno & renomé společnosti Partners.

    Odpovědět

  • RadekJ

    18 dubna, 2016

    Takže Partners nerozeslalo svým poradcům email, který nepřímo nabádal k přepojišťování Aegonu na Metlife??

    Odpovědět

  • Partners

    18 dubna, 2016

    Vážený pane, tady už bruslíte na opravdu hodně tenkém ledě, které pro Vás může mít i závažné právní a finanční následky. Podložte prosím své tvrzení důkazy nebo se veřejně omluvte za poškozování dobrého jména a pověsti společnosti Partners !!! Děkuji.

    Odpovědět

  • vasek

    18 dubna, 2016

    tady se na tenkém ledě pohybuje někdo úplně jiný… Vsadil bych boty, že po takovémto tvrzení centrála PFS právně rozhodně nepůjde…

    Odpovědět

  • 18 dubna, 2016

    No vidíte, a pak se nám tady jistý pan Pavel Hanzl diví, že normální běžný občan této země nemůže přijít běžnému pojišťovákovi na jméno. A neargumentujte zde prosím, že jste áčkový elitní poradce, nazývat se můžete jak chcete, lidé nás stejně hází všechny do jednohopytle jako pojišťováky. Čím více čtu články a jednotlivé příspěvky zde na Investujeme.cz, tím více fandím připravované novele, protože některé kauzy jsou skutečně do nebe volající. Být po mém, tak bych nechal za životky ručit nikoliv pět, ale klidně sedm nebo deset let, nebo bych zavedl stejné vyplácení provizí jako u klasického občanského majetku (např. 15–25% každý rok). Já nevím, jestli nějaký e-mail od Partners o kterém píšete, nepřímo nabádá či nenabádá k přepojišťování, to ať si zjistí např. ČNB, ale pokud takový e-mail opravdu existuje, tak je mi z celého vašeho slavného finančního poradenství na zvracení.

    Odpovědět

  • RadekJ

    18 dubna, 2016

    Souhlas, taky bych od těch dvou čekal víc, než tento hysterický výlev. Njn, zoufalá situace vyžaduje zoufalé činy. Jak průhledné

    Odpovědět

  • none

    18 dubna, 2016

    Jukněte na tohle a budete mít jasno:https://w­ww.youtube.com/wat­ch?v=kKTXp_Dm6TQ

    Odpovědět

  • 18 dubna, 2016

    Odkaz není funkční :0(((

    Odpovědět

  • law

    18 dubna, 2016

    Ale je, jen tam musíte odmazat tu pomlčku
    https://www.y­outube.com/wat­ch?v=kKTXp_Dm6TQ

    Odpovědět

  • Jůtrůtrů

    19 dubna, 2016

    také nevím, jak odkaz zprovoznit. Tak prosím pouze napište, jak se video jmenuje.
    Děkuji

    Odpovědět

  • Mirek

    19 dubna, 2016

    Zkopírujte si hypertextový odkaz a vložte do kolonky pro webové adresy. Ve slově watch se vám objeví pomlčka, takto „wat-ch“. Tu pak vymažte a odkaz odentrujte.

    Odpovědět

  • 19 dubna, 2016

    Nezlobte se, ale ani tento Váš návod mi nefunguje, žádná pomlčka ve slově „watch“ se mi neukazuje, prosím napište název nebo popis videa, děkuji.

    Odpovědět

  • Mirek

    19 dubna, 2016

    No mně to takhle funguje. Musíte ten odkaz vložit přímo do adresního řádku, ne do vyhledávače.
    Načetl jsem to a zkusím ho sem dám:
    https://www.y­outube.com/wat­ch?v=kKTXp_Dm6TQ
    Já jsem ho sem původně nedával. Jen jsem ho ze zvědavosti rozklikl.
    A nebo se na to vykašlete, zase tak objevné to není:-)))

    Odpovědět

  • Překvapený klient

    18 dubna, 2016

    Zajímavé, jak mají v Partners sjednocené provize a za Aegon nedostane poradce nic :-))))))
    To je poradenství jako prase. Inu , finanční poradenství JINÁÁÁÁK

    Odpovědět

  • Q

    18 dubna, 2016

    A to jako v Partners někdo AEGON za těchto podmínek sjednává ? To dělá grátis, nebo ho nějak dotuje centrála Partners ? Nebo to fakt dělají jinak, tj. zadarmo ???

    Odpovědět

  • vasek

    18 dubna, 2016

    Jestli tomu rozumím dobře, provize z Aegonu jde do centrály Partners, ale už ne z centrály Partners k poradcům. – tak to z článku vyplývá…

    Odpovědět

  • MiraK

    18 dubna, 2016

    Nerozumím tomu co se tady řeší. O celým obchodu už jsem dávno četl https://www.roc­kawaycapital.com/cs/2016­/02/chytry-honza-startuje-expanzi-na-globalni-financni-trh/. Dělá se z komára velbloud. Počkal bych co se stane. Podle mě absolutně nic…

    Odpovědět

  • vasek

    18 dubna, 2016

    Ano, normálně by to opravdu nic nebylo. Tady si jen řeší ega ti dva páni.

    Odpovědět

  • MiraK

    18 dubna, 2016

    Taky mi to tak přijde…

    Odpovědět

  • TomasL

    18 dubna, 2016

    Petre Stuchliku, muzete poprit, ze je do nasledujici kauzy zapleten jeden z reditelu Fincentra? Snazite se jen odvadet pozornost jinam! http://poradci-sobe.cz/pojis­teni/pojistne-podvody-budou-zadrzeny-stovky-lidi-policie-zatyka-a-mlci/

    Odpovědět

  • vasek

    18 dubna, 2016

    tohle není odvádění pozornosti. tohle je přihřívání si polívčičky v boji(byznysu) mezi pojišťovnami a zprostředkova­telskými firmami.

    Odpovědět

  • Huhu

    18 dubna, 2016

    …jsou v holportu v neúspěšném propadáku typu penzijní společnosti a nikde jsem si nevšiml, že by propojení Allianz a Partners někdo z Partners řešil…?
    Spíš je reakce Borkovce něco jako – …vzali mi lopatičku na písečku, který jsem si myslel, že mám ošéfovaný, búú…

    Odpovědět

  • 18 dubna, 2016

    Ať si raději pan Borkovec z Partners přečte diskusi a zkušenosti klientů s poradci z Partners pod níže uvedeným dnešním článkem. Píše se tam i o nějakém řediteli z Partners Robinu Šimkovi a je to celkem síla…

    http://finance­.idnes.cz/jak-spravne-pojistit-deti-092-/poj.aspx?c=A160414­_202312_poj_frp

    Odpovědět

  • 18 dubna, 2016

    Nějak nefunguje odkaz, je to na idnes.cz v sekci Finance, článek má název „Pojišťovacího agenta z porodnice vyžeňte hned, když se objeví“

    Odpovědět

  • 18 dubna, 2016

    Zdravím,
    rád se podělím s mou zkušeností s prací ve společnosti Partners. Nejdříve trocha historie ;D.
    Do roku 2007 jsem byl členem 4 Brn s kterou jsem projel pár vojenských misí jako třeba v Iráku a Kuvajtu. Zde slovo kamarád a čest mělo ještě nějakou váhu. Když jsem se po pár letech vyakčnil, opustil jsem armádu a nastoupil do Společnosti Scania, kde jsem se během tří měsíců vypracoval na pozici prodejce. Až do „finanční krize“ se dva roky dařilo skvěle. Prodej se pak naprosto zastavil a já tak zkusil štěstí ve společnosti O2 na pozici Hunter, kde jsem měl na starosti akvizice těch největších podniků. Výborné obchodní vzdělání, a zkušenost. Pak se ozvala konkurenční společnost z oblasti prodeje nákladních vozidel a nabídla mi práci. Krize v dopravě byla pryč a já se chtěl vrátit z drátků a tarifů k pořádným strojům. Již byla podepsána smlouva, vybráno služební auto a najednou nový vlastník značky, kam jsem měl jít, provedl audit a všechny nábory zastavil.
    Propukla panika, dítě, úvěr, žena na mateřské za pár drobných…
    V té době jsem si zařizoval u známého RŽP, výborné nevtíravé jednání na úrovni, skvělý produkt, vzdělaní lidé okolo, profesionální prostředí…tohle, že jsou ti zloději a podvodníci? Byl jsem pozitivně překvapen.
    Když se ten známý(později kamarád) dozvěděl o mé situaci, nevtíravě mi nabídnul, ať zajdu na jejich info, že se dozvím o čem to opravdu je. Vůbec mě nikam netlačil. V té době nebyla dobrá obchodní pozice na trhu k mání, jen samé šílenosti. Řekl jsem si, že nemám co ztratit. Zvláště, když jsem byl stále ujišťován v možnosti, kdykoliv bez problémů odejít.
    HR část má Partners má velice dobře propracovanou, zapomeňte na nějaké laciné lákání na drahé auta a ostrovy v Tichomoří, jak je obecně myšleno. Zvláště, když info vede charismatický a inteligentní manažer, je jejich úspěch zaujmout značný. Navíc já neměl co ztratit, rozhodl jsem se, že půjdu hlavou proti zdi, zkusím se osamostatnit, makat na sebe, zlepšit profesionalitou pohled na finanční poradce. Z minulých obchodních let jsem měl našetřený slušný polštář, tak jsem zariskoval. Když už se k něčemu rozhodnu, tak do toho jdu na 110%. Z počátku jsem se hlavně soustředil na vzdělání, chtěl jsem finančnictví pořádně rozumět. Nakupil jsem si odborné knihy a učil se nad rámec, klasický produktových školení pořádané “ zdarma“ Partners. Na systém uvnitř jsem se nesoustředil, co byla moje největší a naivní chyba.
    Za pár měsíců jsem toho uměl víc, jak drtivá většina letitých poradců okolo mě. Já se vezl na vlně, dařilo se krásně. Když jsem si lehce odpočinul od odborného učení, začal jsem pátrat po tom dalším…začal jsem intenzivně vnímat a sledovat okolí a vnitřek Partners.
    Hodně mě k tomu donutil velký počet úsměvných tleskacích “ motivaček“, které jsou jednou zajímavé i kvůli zkušenosti, ale další kolečka jsou již urážkou zdravého rozumu.
    Strach z odmítnutí okolí, který způsobil až neskutečné úsilí se vzdělávat a dokázat klientům i rodině, že jsem poradce “ západního rodinného typu“, který profesionálně pečuje o své ovečky dlouhá léta, způsobil, že jsem neskutečně naivně vlezl do pasti. Ihned jsem si dokázal spočítat jak nás nadřazená struktura neskutečně okrádá, konečně jsem si sehnal přílohu ke známé mandátní smlouvě, kterou mi kamarád vůbec nedal. Částky za „vzdělání“ byly nehorázné a celé to byla jedna velká fraška. Na konci roku 2013 jsem sice přebral ocenění nováček a skokan roku, ale to jsem již věděl, že musím pryč. Cestou manažera, která je všem doslova vnucována, jsem jít nechtěl. Do téhle pasti někoho vědomě dostat? Bych se nemohl kouknout ráno do zrcadla. Jako poradce jsem byl rychle povyšován, ale na mém účtu to tedy znát nebylo. Navíc mi začal až neskutečně vadit ten tyrkysový filtr, který měli skoro všichni před očima, výmaz mozku „by Partners“ fungoval dobře. Jako za bolševika, kdo nejde s námi, jde proti nám. Semnou přišli do firmy další dva inteligentní a vzdělaní lidé středního věku. Inženýr odešel za půl roku a kolegyně, která přišla z Finančního úřadu za rok. Oba dva dnes úspěšně pracují jinde, ale kdyby jste slyšeli, jak po jejich odchodu o nich mluvili v Partnes jejich nadřízení…ubohost.
    I zde to tu v příspěvcích píší poradci od Partners……něco napíšete proti nim a jste ihned neschopný odpadlík, co na to nemá ;D.
    Uvažoval jsem jak dál, trh z prací se zlepšil a šance na dobré obchodní místo ze zvýšila. Jenže co ten rok a půl? To mám vše zahodit? Klienti byli semnou spokojeni, i firmy o které jsem se staral a zařizoval firemní úvěry a další záležitosti. Měl jsem za rok a půl jen tři storna to vše byli lidé, co ztratili práci a nemohli si dané produkty logicky dovolit.
    To o čem jsem usiloval se dařilo, lidé mě vnímali jako odborníka a i po roce a půl, kdy již v tomto sektoru nepůsobím, odmítají jiné poradce od Partners, chtějí mě.
    Rozhodl jsem se odejít ke kamarádovi, který vlastní malou poradenskou společnost, plnou velice zkušených profesionálů. Bez nucení nějakých určitých výkonů, bez motivačních šaškáren, s naprostou volností, ale profesionalitou. Jenže ouha, co s mandátní smlouvou? Půjdou po mě? Budu se soudit o ty směšně vysoké částky za jejich “ bezplatné školení“, které ani náhodou samotné k pořádné odbornosti nestačí? Měl jsem již dvě děti a tak jsem nechtěl nic riskovat. V té době přišla neskutečná nabídka, prodávat zemědělské stroje vyhlášené značky. Srdíčko kluka z vesni zaplesalo. Neváhal jsem ani minutu s finanční poradenství dal na druhou kolej.
    Ukončit jsem to nechtěl, protože jsem měl spousta nedodělků a rozdělaných klientů. Lidé také často potřebovali pomoci a stále volali.
    Tak jsem při nové práci, začal dělat u toho kamaráda s poradenskou společností tipaře. Jinak obejít mandátní smlouvu Partners nešlo. Chtěl jsem jen dodělat resty, pomalinku předat svůj kmen klientů nějakému profesionálovi a opustit klienty se vztyčenou hlavou. Úsměvné bylo, když jsem dostal svou první provizi za malou pojistku a hypotéku, že byla oproti Partners dvojnásobná. Tipař a měl jsem dvakrát více než dosti vysoký poradce u Partners. Ale v té době mi o peníze již nešlo.
    A jak vše brali v Partners? Urážky, lži, sliby a pak zas jen urážky.
    Rok a půl strávený v Partners nebyl ztracená čas, to zase ne. Jednalo se o velkou zkušenost. Naučil jsem s jiný obor, postarám se tak dobře sám o své rodinné finance. Ovšem obecně bych multilevel ihned postavil mimo zákon. Je to jen moderní forma otrokářství, nic víc ani nic míň. Již je článek dost dlouhý, vypíši ze svého pohledu mínusy a plusy.

    • zvýšení osobní finanční gramotnosti (i jsem ji v závěru kariéry vyučoval ve státní správě a zdarma)
    • směrem ke klientovi opravdu má Partners co nabídnout, ale to popravdě skoro všechny poradenské společnosti. Jen je musí doporučovat odborník a těch je v multilevlech neskutečně málo.
    • pomoc…Je krásný zážitek, když člověk pomůže nějaké rodině v nouzi. Obecně má naše společnost mizernou finanční gramotnost. Těch přešlapů je hrozně moc. Ten pocit, kdy se vše podaří a oni jsou z pasti venku, neskutečné.
    • struktura multilevlu nutí lidi jen “ růst“, odbornost jde časem na druhou kolej. Musí se hlavně budovat tým…ubohost největší.
    • jste celou strukturou docela obyčejně okrádáni. Vy umíte o x % více než “ budovatel“ nad vámi, ale Vás účet zeje prázdnotou. Ale oni jsou ti dříči, co hýbou tou károu ;D. Klasický výmaz by Partners. Buduj a jsi bůh…ale kdo pak bude makat? Bez klientů se z Partners stane jen banda “ manažerů“.
    • mandátní smlouva. Její smysl umí okecat krásně, ale je to jen prostředek k udržení poradců, nic víc. Bohužel to má opačný efekt, zkušení profíci z oboru kvůli ní do Partners nepůjdou.
    • školení …po sléze mizí odborné a nahrazují je častěji a častěji “ motivační“ komedie.
    • pokrytectví …zvláště manažeři jsou falešní jak karta. Některé maily jsem přeposílal bratrovi či kamarádům a řádně jsme se zasmáli. Za vším je jen jejich prospěch…ale za vším. Zařídí ples a v pozvánce je“ Bude to super zábava, přijďte všichni, utužíme partu…ale určitě přizvěte i kamarády a známé, ať nám roste firma, budovat se musí i na plese…..“

    Dostanou se na VŠ s oborem a prezentují to jako neskutečný úspěch v oblasti budoucího vzdělání ve finančnictví. Ale pak opilý rovnou řeknou, že jim jde jen o nábor absolventů a o růst firmy. Nějaké vzdělání mají u zadele…..faleš a všude jen faleš.

    Je toho daleko více, ale již takto je článek dlouhý dost. Co říci na závěr? Klienti se společnosti Partners nemusí bát, směrem k nim se snaží i vedení být korektní. Také je to vždy o lidech. Zažil jsem osobně několik osobních bankéřů z velkých bank, kteří chovali hůř jak dobytek z OVB či Brokeru. Naopak, znám pár velice schopných lidí, kteří se snaží a jsou poctiví…a jsou i z neslavného OVB…

    Ovšem co se týká otázky, jestli pracovat v Partners…­..rychle pryč. Jistě, jedná se o daleko „civilizovanější“ multilevel než u konkurence, ale stále je to jen moderní forma otrokářství.
    Pro ty uražené, kteří ihned vychrlí, že to jsou slova odpadlíka…v nové práci jsem jeden z nejlepších, jen za posledních 14 dní jsem podepsal stroje za 9 mil. A budete se divit, provize mám stejné jako můj nadřízený co je ve firma 11 let a nikdo mi je už z účtu nevystornuje 8).

    Ať se všem daří! Smrt multilevlům 😀

    Zdroj: http://forum.me­sec.cz/index.php?to­pic=2150.165

    Odpovědět

  • Majkl

    18 dubna, 2016

    Většinou se teda nevyjadřuju ale tady mi to nedá:D Jako komentář proti aegonu 27 min po tom co článek vyjde a ještě k tomu v neděli o půlnoci? Náhoda?

    Odpovědět

  • Baltazar

    18 dubna, 2016

    Kdyby byli Petrove chytrejsi, nemuseji tvorit slozite konstrukce s kapitalovym vstupem Aegonu. Mohli proste rici, ze nebudou prodavat investicko s nepruhlednymi pocatecnimi jednotkami.

    Vlastne .. to by priznali, ze dosud radili klientum kupovat netransparentni produkty. A to se prece do poradenstvi JINAK nehodi. Ze si neumi zanalyzovat dobre produkty a hlavni je provize…

    Takze beru zpet. Dobre to Petrove vymysleli 😉

    Odpovědět

  • Cirkus

    20 dubna, 2016

    Rychly navod, jak cist tento clanek – Partners: Potrebujem se zbavit Aegonu, protoze Metlife zaplatil vic. Jak to udelat, kdyz byl Aegon nasim strategickym partnerem tolik let a poradcum i klientum jsme tvrdili, jak je nejlepsi? Jasny, svedem to na Bonnet. Fincentrum: Sakra, jak ten cirkus udrzet v chodu jeste aspon rok, nez ho hodime Arxu na hrb?? Budem kopat kolem sebe, odvedeme pozornost a budeme se modlit, aby nam poradci odesli az za rok..

    Odpovědět

  • Petr F.

    20 dubna, 2016

    2015 Fincentrum (Stuchlík): 1,53 mld Kč
    2015 Partners (Borkovec): 1,30 mld Kč
    2015 Chytrý Honza (Paták): 0,38 mld Kč

    Vážně si myslíte, že to je stejná liga? Jirka Paták těm velkým okopává kotníky, stejně jako to kdysi Partners dělali k OVB a Fincentrum ke všem. Bohužel pro Jirku, který to nedělá špatně, se doba změnila a s novou regulací už obra nevybuduje. Zvlášť až skončí hypotéky.

    Doporučuji také zamyslet se nad čísly. Ten slavný růst 50% Bonnetu je +126 milionu obratu.’Ten 10% růst Fincentra je +140 milionu. Z nuly se roste snáz.

    Vítězí všichni tři, ti slabí jsou jinde. Třeba v Břeclavi. Tak se kluci neperte.

    Odpovědět

  • 20 dubna, 2016

    Dobře jste to popsal, přesně taková je realita. Éra bezbřehého sjednávání a přebouchávání životek je zdá se, nenávratně pryč, segment životního pojištění klesá o 10% meziročně již třetí rok za sebou. Novela zákona o úvěrech (včetně hypoték) se má projednávat v létě, nová směrnice o distribuci finančních a investičních produktů se v tuto chvíli finišuje. Pan Stuchlík dle mého soudu velmi moudře a prozřetelně zavčas prodal Fincentrum, dnes už by to bylo mnohem těžší a možná i za mnohem méně. Některé z velkých MLM firem se snaží nalézt kupce již několik let a nějak se nedaří, zasvěcení lidé vědí, o kom je řeč. Jeden ze středně velkých makléřů, který se cca 15 let nazpět specializuje na zaměstnanecké benefity (životní pojištění) není schopen již druhým rokem firmu prodat. 90% tvoří životní kmen, zbytek občanský majetek a auta. Všichni moc dobře vědí, že by to byla koupě zajíce v pytli, do dvou až tří let vám životky přebouchá konkurence, něco samovolně zanikne a ve finále vám zbudou jen oči pro pláč. A to pamatuji doby, kdy jsem před cca 20-ti lety nastupoval do oboru a všude nám vtloukali do hlavy, že pojistný kmen životního pojištění je Vaše rodinné stříbro, které za 20 let prodáte a ještě si budete moci vybírat z nejvyšších nabídek. Houbelec, dnes Vám po tom ani pes neštěkne. U majetkového kmene je to něco jiného, tam problém nevidím.

    Odpovědět

  • Historik

    21 dubna, 2016

    Borkovec je frajer. Když se urval od OVB, hejtoval je za to, že OVB nechce spolupracovat s Pioneer I. a AXA jen kvůli tomu, že Partnersákům obě party nasypaly něco do startu. A teď, když Aegon nasype něco konkurenci, tak je prakticky odříznou od svých poradců? Slušnej pokrytec :)

    Odpovědět

  • Bubák

    22 dubna, 2016

    Vy si ještě děláte nějaké iluze o tomto oboru ? Já už absolutně žádné. Horší pověst už mají jen prostitutky, taxikáři a exekutoři.

    Odpovědět

  • Cviky

    21 listopadu, 2017

    Chudáky prostitutky, bych tady do toho svinstva nezatahoval. To jsou jen normální holky, ale ta verbež kolem financí, to je jiný kafe.

    Odpovědět

  • FCT

    22 dubna, 2016

    na provize šáhlo i Finko

    Odpovědět

  • into

    21 dubna, 2016

    Vždyť to jsou vyděrači, to pokrytectví je jen sideefekt

    Odpovědět

  • Josef

    22 dubna, 2016

    nevšiml jsem si žádného tlaku ani nabídek pro zvýšení produkce Aegon v bonnetu. Toto spojení jde zřejmě jiným směrem :)

    Odpovědět

  • Josef

    22 dubna, 2016

    nevšiml jsem si žádného tlaku ani nabídek pro zvýšení produkce Aegon v bonnetu. Toto spojení jde zřejmě jiným směrem :)

    Odpovědět

  • Krokodýl Dundee

    22 dubna, 2016

    Není to spíš tím, Josefe, že jste nula, která se to dozví až jako poslední?

    Odpovědět

  • Josef

    16 května, 2016

    Ne.

    Odpovědět