CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

Text: Petr Zámečník

29. 11. 2008

0 komentářů

Investujeme.sk aneb V pravý čas ve správné zemi

 


 

Zaměření i cílová skupina Investujeme.sk budou obdobné jako u české verze serveru: Bude přinášet informace ze světa investic, finančního poradenství, pojišťovnictví, bankovnictví, penzí a navíc též o euru a přechodu ze slovenské koruny na jednotnou evropskou měnu.

Šéfredaktorem serveru Investujeme.sk se stává Ľuboslav Kačalka, který čerpá ze svých devítiletých zkušeností s médii, kdy pracoval v tištěných médiích i v rozhlase a poznal i „druhou stranu barikády“ v marketingu finanční instituce a mediální agentuře.

„Na trh prichádzame v období, keď vrcholí diskusia o podobe zákona o finančnom sprostredkovaní. Očakávame, že zaujímavá polemika o jeho definitívnej podobe sa rozvíri aj na našich stránkach či už od šéfov finančných inštitúcií, ale aj od rovnako dôležitých ľudí z terénu,“ uvádí Ľuboslav Kačalka ke spuštění serveru.

Jedním ze stěžejních cílů projektu je přispět ke kultivaci finančního poradenství a rozvoji finančního vzdělávání.

„Na Slovensku prakticky neexistuje médium, které by se systematicky věnovalo problematice investování či finančního poradenství. Několik stránek v časopise Investor jednou měsíčně je málo. I když jsou tyto oblasti díky reformám na Slovensku jako takové velmi rozvinuté, informovanost kolem investování a především kolem finančního poradenství je malá. Doplácí na to klient, který pod pláštíkem investičního či finančního poradenství často dostane jen nekvalifikovaný prodej. Po více než dvou letech provozování projektu v ČR jsme přesvědčeni, že Investujeme.sk zvýší úroveň finančního poradenství na Slovensku,“ zdůvodňuje vstup média na Slovensko Petr Stuchlík, jednatel společnosti Fincentrum Media, vydavatele serveru.

REKLAMA

Investujeme.sk bude stejně jako Investujeme.cz klást důraz na redakční nezávislost. „Nechceme skrývať fakt, že Investujeme.sk vzniká v zázemí spoločnosti Fincentrum. Na druhej strane nám však záleží na nezávislosti, ktorú budeme denno-denne deklarovať obsahom našich článkov. Pozícia českého Investujeme.cz na trhu dokazuje, že nejde o prázdne vyhlásenie, ale reálny stav,“ předesílá Ľuboslav Kačalka.

Nezbytnost nezávislosti média si plně uvědomuje i vedení společnosti Fincentrum reprezentované Petrem Stuchlíkem: „Nezávislost projektu je hlavní podmínkou úspěchu. Čtenáři odborného serveru jsou vysoce kvalifikovaní, jakékoliv protežování brzy odhalí a již se nevrátí. "Nakloněné" médium je koncept běžný na východ od Slovenských hranic, nikoliv v civilizované Evropě – tam nefunguje.“

Dnes byl zahájen provoz serveru v testovací fázi. K oficiálnímu spuštění Investujeme.sk dojde v lednu 2009. V rámci testovacího provozu uvítáme veškeré náměty a připomínky na redakčním e-mailu redakcia@investujeme.sk nebo redakce@investujeme.cz.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *