CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.663 -0,22%

CZK/£ 29.501 -0,13%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

Text: Pavel Hanzl

19. 12. 2013

97 komentářů

Hrajte jinou ligu!

 


 

V atmosféře utahování šroubů v jedné z velkých poradenských firem mnozí poradci z její sítě zjišťují, že jejich sen o finančním poradenství se mění v noční můru. Ohrada je posílena, ovce jsou uvnitř. Právníci odvedli dobrou práci. Otrokářství jako ochrana před konkurenčními svody. Firemnímu brain washingu třikrát bravo! Jsou připraveny podmínky na ještě častější stříhání a ovce mají strach utéct, jen bečí…… Rodina poradce cítí úzkost: táta bude častěji mimo domov a přinese méně peněz.  A co cítí táta? Bude muset slevit ze svých proklientských řešení, aby rodině vydělal na chleba a na splácení hypotéky rodinného domu. Táta je totiž způsobilý k právním úkonům a podepsal novou mandátní smlouvu.

Vzkaz majitelů té firmy do uší všech jejích finančních poradců, ale i do všech uší těch potenciálních je jasný. Žijte z vizí. My žijeme z provizí.

Potřebujeme další poradce, protože úmrtnost je u nás vysoká, tedy hooodně vysoká. Proto poradcům zaplatíme méně, ale budeme od nich chtít více. Přidáme manažerům – ne snad za lepší kvalitu výchovy a řízení, ale hlavně za nábor, za nové maso přivedené do ohrady. V kvantitě a ve strachu je naše síla, to je ta naše kvalita! Potřebujeme nová Lamba, nová Audi A8 pro naše leadery a vlastníky. Potřebujeme vyrovnat propad produkce, za každou cenu! 

My jsme s klienty dobří kamarádi, takříkajíc parťáci. Často mluvíme o tom, že jsme nejlepší, největší a poradenství děláme tak nějak jinak. Ano, opravdu to umíme jinak a k vlastním lidem mnohem brutálněji, než jakákoliv konkurence. 

Poradce z naší sítě nemá problém přebouchnout konkurenční Dolce Vitu nastavenou na rizika něčím od AXY, aby si mohl vydělat své mrzké provize ze stejného finančního toku. To nevadí, že ten Hanzl, Novák, Vomáčka, prostě kdokoliv, kolega z branže, musí vrátit desítky tisíc Kč stornoprovize. My jsme totiž jiný – světlejší odstín Velké modré lodi. Investice zase tak moc učit a zprostředkovat neumíme. Zato umíme skvěle, nízkonákladově přebouchávat investička, protože jinak by si náš poradce třeba nevydělal, víte? 

REKLAMA

Můj vzkaz majitelům ohrady tedy zní: nemám vás rád. Opravdu, nemám rád vaše myšlení, ani vaše skutky, ani důsledky, které zanecháváte na trhu. Nemám vás rád! Jasný? Z těch vašich ovcí, co shodí svůj strach, setřesou jej u vás na centrále, já udělám špičkové poradce. Budu se radovat, že jsem z nich učinil obchodně úspěšné, hrdé, svobodné lidi, dám jim nebývale vysoké provize. Naučím je můj poradenský styl, vyvinu pro ně autorské pomůcky. Dám jim definitivu na každé dosažené pozici. A za dva roky si budou moci vybrat svou cestu: zůstanou u mne, nebo budou mít svou vlastní poradenskou firmu. Své klienty i smlouvy, které jim sjednali, budou smluvně jejich, nikoliv vaší MLM poradenské firmy, pro kterou pracují dnes. A takto pomohu všem osobnostem, kterým je jakákoliv jiná velká líheň poradců, MLM poradenská firma, už těsná. Chápete? Je tu taky jiná liga než ta vaše, a je jen váš problém, jen váš boj, že vychováváte převážně průměrné, neprůbojné béčkové a céčkové poradce, tedy masu, která našemu oboru dělá ostudu, která tuto ligu hrát nemůže.
hanzl-fp

S hrdostí oznamuji, že jsem vytvořil poradenskou firmu jiného typu. Po deseti letech v branži, chci se stát manažerem. Mým cílem je vytvořit síť špičkových poradců, aby hráli jinou ligu. Vytvořím z nich pány X a paní Y.  Strength and honour, tohle římské přísloví jim dám do jejich hlav a srdcí, tohle je ústřední zákon mé firmy. Nepůjde jim jen o peníze. A právě proto si jich vydělají více, než jejich konkurenti! Budou špičkoví, budou patřit mezi českou poradenskou elitu. Nestane se to tak, že by si zaplatili nějaká školení na VŠ, že bych je ověsil akademickými tituly, že bych jim do hlavy cpal nějaký obchoďácký dril, jaký zažili. Ne. Naučím je uspět proti obrovské většině konkurence. Naučím je používat moje originální pomůcky technické, psychologické a vpravdě čarodějné. Naučím je hrát tuto jinou ligu, s mnohem přísnějšími pravidly a nároky na odbornost a etiku jejich práce.

Vážení finanční poradci, čtěte pozorně: ti skutečně bohatí klienti čekají. Čekají na někoho z jiné úrovně služby, kterou ještě nezažili. S údivem zjistí, že teprve s vámi zažívají profesionální finanční poradenství a ne ten tupý prodej převážně pojištění, který se jím jen maskuje. Zatím byli masakrováni poplatky z investiček, kombinacemi s hypotékou, směšnými nástroji LCF, které uzymykají i ztráty a vysokými sazbami předplacených poplatků u OPF. Už mají dost zajištěných fondů, nebo těch, co se beznadějně propadnou v krizích. Mají dost spořících účtů a veverek louskajících na obrazovce TV oříšky. A hlavně, zatím většině z vás nedovolili umístit jim pravidelné, nesymbolické finanční toky. Jak do krytí rizik, tak do investic. Dobrých klientů je 200 000, majitelů společností.

Naléhavě a s nadějí tímto článkem oslovuji vás všechny, kdo jste již poradensky dospělí. Hledám sebevědomé, schopné finanční poradce z celého českého finančního trhu, od pozice, kde se poradce rozhoduje pro individuální kariéru, výše. Dále oslovuji oblastní ředitele a jejich podřízené manažery: splním vám sen o jiné, opravdu jiné kultuře v poradenské firmě. Naučím vás svému jedinečnému stylu práce. Vytvořil jsem  poradenskou firmu, která využije nízkonákladových servisních firem, hned dvou broker poolů a plochého modelu řízení sítě, s pouhými 4 provizními úrovněmi, mezi kterými jsou jen velmi malé rozdíly. Dám vám – na poměry v kariérních hierarchiích v MLM firmách – neslýchaně vysoké provizní sazby, ale hlavně znásobím vaši úspěšnost u klientů. Rozhodl jsem se předat své know – how, předat je osobám schopným, ale nikoliv schopným všeho. Pokud v mé síti produkčně vydržíte alespoň 2 roky, vrátím vám cenu mého know how. Pokud jste vyšší manažer, můžete si přivést hned několik skupin vlastních lidí i s jejich vedoucími. A nemusíte hned pálit všechny mosty. Klidně zůstaňte i v jiné poradenské síti. Mně stačí, pokud ke mně přejdete s významnou částí své produkce. Otázkou je, zda s tímtéž řešením budou souhlasit i vaši šéfové tam, kde nyní pracujete. Asi zjistíte, že přátelství vašeho šéfa přestane být přátelstvím, když už nebudete hodný chlapec. A proto vám poskytnu právní servis a značku, se kterou se budete chtít identifikovat. Budete mít cosi jako X-faktor.

REKLAMA

A za 5 let vám, kteří se o rozvoj firmy nejvíce zasloužíte, daruji 49% své firmy. Tuto firmu jsem postavil pro vás, pro poradce. Vy jste ti, kdo tvoří hodnoty, vy jste jediným podstatným aktivem poradenské firmy. Nikdy vás neprodám.

Cílový stav mé sítě je 250 poradců do 2 let a 1 000 poradců do 5 let.  Tento stav nechci dále zvyšovat. Nyní intenzivně vyjednávám o nástupu prvních 50 osob do mé sítě, zatím bez jakékoliv reklamy. Členství v síti bude prestižní. Nepůjde o žádný nábor, jaký znáte. Půjde doslova o výběrové přijímací řízení. Zájemce musí úspěšně složit podrobný test své osobnosti a své odbornosti a musí obstát při ústním pohovoru.

Na každou dosaženou pozici vám garantuji definitivu. Už žádné stresy, abyste se udrželi na pozici. Už žádná změna kariérního plánu, žádná rána do slabin. Kariérní stupně a provizní schéma se nebude měnit. Nabízím stabilitu a dobrý pocit, že si umíte vydělat více. Budu i nadále pracovat, budu mít vlastní produkci a budu ředitel a metodik mé sítě. Budu školit převážně manažery, ale i poradce na skupinových a individuálních školeních. Budu předvádět, budeme nacvičovat techniky práce, budeme to občas i filmovat a budeme to pak analyzovat.

Předám vám co umím, naučím vás výjimečnosti, mimořádnosti. Nazval bych to vstupem do školy čar a kouzel…… abyste uspěli u podnikatelů, kde před vámi nikoho ani nepustili k finanční analýze. A samozřejmě, nebudete zapomínat klienty informovat, že existuje i mimořádné pojistné a že by ho měli důsledně používat. Nemám pro vás kouzelnou hůlku, ale váš klient poruší přísný zákaz, že vám nesmí věřit. Nemusí vám být 11 let, ale tento dopis není určen všem poradenským mudlům.

REKLAMA

Nejsem vysavač studentů z VŠE, ani lidí z chodníku. Budu si velmi vybírat, koho z vás přijmu. Na druhou stranu, moje firma právě doširoka otevírá dveře všem slušným lidem, kteří chtějí svou finančně poradensko – zprostředkovatelskou práci dělat na špičkové odborné a obchodní úrovni. Zvu vás na farmu. Tam se rozhodne, zda budete hrát jinou ligu. Začínáme v lednu.

Vedle struktury sítě paralelně buduji profesionální call centrum, službu finCALL, kterou budete mít k dispozici pro příliv nových klientů. Ano, máte umět telefonovat. Ale špičkový profesionál na tohle má asistentky. Jsem mimo jiné školitel komunikace a vaše externí asistentky z call centra pro vás zdarma vyškolím. Nebo snad máte pocit, že český klient nemůže dospat, protože vás chce doporučit nejlepším obchodním partnerům?

Více se dočtete na www.hanzlfp.cz

Klienti čekají……   je čas Vánoc.  A v lednu to začne. Setkáme se.

Přeji vám krásné Vánoce …. a tohle vážně nebyla pohádka, myslím to smrtelně vážně! Není to ani dárek. Jen důvod k novému nadechnutí.

Loading

Vstoupit do diskuze 97 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • PH

    20 prosince, 2013

    You can rajt it Czenglish nekst tajm.

    Odpovědět

  • Momo

    20 prosince, 2013

    P. Hanzle…… prozraďte mi svého dodavatele… na napsání něčeho takového to musí být fakt hustej matroš……

    Výsledek článku… doteď jsem nic nevybudoval, ale teď začnu….. Moje firma (sekta) Vás všechny spasí…

    Budu se osobně věnovat každému z toho tisíce do pěti let, i když jsem za ty roky, co jsem ve financích nevzdělal jediného, který by se mnou zůstal…..

    Hanzl is everything, I love you all……

    Ono je před vánoci, ne 1. dubna…….

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Dobrý den!
    Myslím, že umíte číst. Moje síť bude mít i manažery a ty budu školit především! Nebude to sekta. A to že jsem nikoho nevychovával je jasné. Nechtěl jsem. Šel jsem individuální kariérou. A když mám něco stavět, tak to chci stavět pro sebe, ne pro někoho jiného.

    Odpovědět

  • vasek

    20 prosince, 2013

    Souhlasím s komentářem, na který reagujete. Chápu, že cílem Vašeho PR článku bylo razantně rozčísnout zdejší vody či dokonce přilít olej do ohně, ale takovouto podporu kultu jednoho muže již má snad jen Sev. Korea a Kuba(hodnotím PR nikoliv dodržování lidských práv apod., aby bylo jasno)
    Jestli zde nedávno byl poprask ohledně údajného zneužívání Vašeho jména v nějaké diskuzi, tak teď si myslím, že jste to byl opravdu Vy.
    Je evidentní, že si o sobě myslíte, že jste nejlepší poradce pod sluncem a že nikoho nepotřebujete, ale respekt kolegů je něco, o co by se asi každý měl snažit. A Vy jej naopak posouváte o řád níž.
    A upřímně pane Hanzle: Zatím jste v tuto chvíli vytvořil pěkné hov*o a ne poradenskou firmu jiného typu.
    Mimochodem, jestli se špatný poradce pozná podle toho, že někomu střelil Dolce Vitu v rizikové variantě, tak potěš pánbůh. Napsal jste o tom toho tak málo, že s klidným svědomím si klidně mohu odvodit, že ta AXA mohla být pro klienta mnohem lepším řešením. Ať už jde o jakoukoliv jejich pojistku od jakéhokoliv externího distributora. Možná Vás spíše štve, že někdo u klienta ukázal „techničtější, psychologičtější a čarovnější“ pomůcky než Vy.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Jak reagovat na váš text? Psi štěkají a karavana jede dál. Nemůžete zastavit ten obrovský zájem ze všech stran naší republiky. Myslete si klidně co chcete. Hezky se schovejte za svůj anonym a ještě lépe, za více anonymů a pište pokaždé z jiné internetové kavárny. Třeba právě vy jste mi ukradl tu identitu.


    Nezměníte to, že se spousta lidí bude zblízka zajímat o to, jaký jsem a co jim mohu dát. A je toho hodně. A to že nejsem řadový poradce je důvod, proč by to měli udělat. Nejlepší poradce pod sluncem nejsem, to jistě ne. Záleží také na hodnotových kritériích. Třeba někdo je nejúspěšnější prodavač, krev stříká daleko okolo klientovy rodiny, ale ten prodavač je hvězda a na nějakém FKT je vydáván za vzor.


    Já mám jiné cíle, než se vytahovat kolik moje síť udělala objem, či něco podobného. Mám cíle, že lidé jako vy si dnes i za pár let budou hryzat nehty, protože neprojdou mým vstupním přijímacím řízením. Pak jim svitne, v čem jsme jiná firma než ty, co zná. A respekt kolegů, to je taková pěkná věc, ano. Jakto, že se musím za drtivou většinu konkurence stydět? Kde jsou ti kolegové? Psali mi ale stovky mailů po každém kongresu Fincentra, kde mě viděli na pódiu. Už v roce 2008 mě spousty lidí z OVB přemlouvaly, abych založil poradenskou firmu. Dnes je tady.


    Kde mám cítit respekt, když nikde nevidím, až na pár výjimek, poradenské osobnosti? Je jich málo a já chci aspoň část najít a ty co mají talent posunout mezi ně. Třeba nás budou opravdu stovky. To nemám v rukou já, ale poradci na českém trhu. Já jsem připraven jim předat co umím, ale nejsem Matka Tereza a musí to být v nějakém velmi omezeném, plochém typu MLM v rámci broker poolu.


    Jsem u klienta na finanční analýze. Dívám se na ty kousky, klient mi podává důchodová pojištění, kde s provinilým úsměvem spoří přes ERGO Eventus a já ho musím zklamat a nepochválit to. A podobně. V jiné rodině se na mě usmívá leták poradce s čertem, to mě vždy dostane a říkám klientovi: Vidíte, ten čert jsem já. Dokonce chtějí, abych jim tu podepsal, proč je lepší ten jejich skvost Svatební pojištění či tak něco odstřelit.


    Nemám megalomanské sny o tom, že se budu vytahovat, kolik mám poradců. Mám ale sen o tom, že někdy za 5 či 10 let klient uznale pochválí poradce a ten řekne, že jsem ho učil. Respekt a uznání klienta je pro mě mnohem víc. Jo, taky nechci umřít v práci, to je snad jasné? Chci to předat, dokud můžu.

    Mimochodem, nikdy neodešlu PR mail někomu z Fincentra, aby se ke mně přidal. Oni si mě sami najdou, ti co chtějí. Čestně navštíví pana Petra Stuchlíka a řeknou mu co chtějí, na rovinu. Fincentrum se chová k poradcům slušně. A mimochodem, já věřím tomu, že Fincentrum bude brzy první na trhu. Přeji mu k tomu, aby se to podařilo brzy. Věřím i v to, že Fincentrum ustojí, že jsem si založil konkurenční firmu a nesníží se k tomu, aby mě, svého prvního exclusivního poradce s doživotní definitivou, kvůli tomu vyhodilo.

    Odpovědět

  • Compliance

    20 prosince, 2013

    Jste velmi excentrický člověk, pane Hanzle. Proto to „štěkání“ na karavanu. I když, zrovna pan Vašek si tohle přirovnání nezaslouží. Argumentuje vcelku správně a velmi slušně. Vsadil bych poslední pětník na to, že má pravdu (pan Vašek) ohledně té Vaší Hackerské patálie. V hazardu jsem ale nikdy nic nevyhrál, to hraje pro Vaši konspirační teorii :). Mám také jednu konspirační: nemáte náhodou společníka a nejmenuje se čistě náhodou Petr?

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Dobrý večer, pane Compliance. Co mám prosím mimo centrum? To každého, kdo je solitér, byste nejraději zavřel do místnosti obložené polštáři? Proč si myslíte, že ta falešná česká skromnost udělá z tohoto národa národ jiný, lepší? A věru by se tak stát mělo! A proč se ptáte na mé společníky? Čekal bych od vás, že se mě zeptáte, jestli si s vámi vypiju kávu. Ale….. to vy neuděláte. Musel byste si sundat masku. Vy se tu jen tak bavíte, že? Děláte psychologické rozbory, vypouštíte pokusné balonky, mnete si ruce… a strašně se divíte, že vám pan Petr Stuchlík nechce odpovědět na vaše dotazy. Měl byste klást chytré otázky, jinak budu zklamán. Ptejte se ale okolo. Já nemám tolik času. Od rána jen zvedám telefony. Třeba se ptejte těch co štěkají, jestli mě vůbec kdy viděli osobně, jestli je jim milejší karabáč, jsou-li zahnáni do kouta, nebo pohlazení, když kdykoliv mohou cuknout. Přesto mi není jasné – a to jsem docela sečtělý – proč mou aktivitu kdosi přirovnává k Partners června 2007. To mi opravdu nedochází. Že bych ve škole někdy chyběl? Závěrem tohoto textu, pokud mi zcela nerozumíte, explicitně říkám: chci se slušně chovat k poradcům, kteří uvěří mé vizi, že tento trh potřebuje špičkové, nikoliv selhávající, nebo ubrečené poradce. A právě v tomhle vidím smysl mé firmy. V jiných firmách bude přibývat dotazů typu: Sakra, kam se poděly mé provize? Jakto, že můj šéf neustále kupuje nová auta? Jakto, že mě ten pan podnikatel nepustil dál k finanční analýze? Jakto……., že nezabírá billboard firmy, pod kterou pracuji? A jiné otázky. A pak si ten člověk řekne, zavolám tomu Hanzlovi. A nyní z jiného ranku. Nechcete si koupit nějaké zlato? Prodavačů jsou spousty. Budou vám přesvědčivě opakovat, že jenom zlato a nic než zlato byste chtít neměl. Napadlo vás, že o úspěchu nerozhodují tolik produkty, jako schopnost
    zaujmout? Spousta lidí i institucí má dneska hromadu peněz peněz ve zlatě a drbou si ucho, co dál.

    Odpovědět

  • vasek

    20 prosince, 2013

    „…chci se slušně chovat k poradcům, kteří uvěří mé vizi, že tento trh potřebuje špičkové, nikoliv selhávající, nebo ubrečené poradce…“
    Pane Hanzle, zavolejte do všech poradenských firem a zeptejte se jejich vedoucích, jestli oni chtějí takovéto poradce. A přesto tam takoví poradci jsou. Tato Vaše slova nejsou ničím novým. Jsou v mnohém podobná právě třeba i Partners v r.2007. I oni to chtěli a chtějí, alespoň dle svého sloganu, dělat jinak. A přeci i oni, stejně jako OVB, FCT, BC, SMS a další mají ve svých řadách „bouchače“. – takže ano, i já Vás s klidem přirovnám k Partners, ale vlastně ke všem nově vznikajícím poradenským firmám. Ony všechny jdou do toho s tím, že to budou dělat se zaměřením na klienta a nedopustí jeho poškozování. že to budou dělat konečně „jinak“.V tomto jste další z mnoha. Vlastně ony jsou v něčem odlišné. Nestartují svůj byznys stylem „Mistr Hanzl je tu se svojí firmou, teď si všichni sednete na zadek“

    Odpovědět

  • Yowie

    20 prosince, 2013

    jj, určitě je lepší nastartovat svůj byznys stylem: „Půjčím si peníze od Axy, ředitelství od OVB a budu se tvářit nezávisle…“.

    Všem těm jmenovaným firmám dělá problém právě to, že berou cokoliv kdykoliv, protože zkrátka takto je koncipováno MLM a neumí nic jiného, než se množit až do doby, než narazí na limit.

    Malý počet levelů a limitovaný výběr už vychovaných poradců je schéma, které by mohlo fungovat, každopádně pokud se firma bude nějak dramaticky rozrůstat stylem, jako to dělají MLM, kvalita půjde nevyhnutelně dolů.

    Odpovědět

  • Compliance

    20 prosince, 2013

    Pokud jsem dobře informován, pane Yowie, tak pánové Lukeš a Borkovec si své ředitelství od OVB nevypůjčili. Oni si ho v rámci OVB vybudovali (s dalšími lidmi) a pak ho prostě jen přesunuli o dům dál. Z pronajatého do vlastního, také se tomu tak dá říkat :). Asi bych OVB chvíli i litoval, v rámci fair play …

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Hezký večer, pane Yowie! Již nějakou dobu čtu vaše příspěvky. Spousta osob vás tu uráží, ale já se vás musím zastat, v mnohém máte naprostou pravdu. Přesto, že jste v zajetí několika stále opakovaných myšlenkových schémat („…… milostivě si k sobě pustím každého nového poradce, který se mi ozve. Jen ať se předvede, než s ním vymetu, jako s ostatními… zatím jsem žádného dobrého neviděl…..“), zcela souhlasím s vaším názorem, že rychlý růst počtu osob v síti, i když bude provizně jen 4 – úrovňová, může vést – určitě povede ke snížení kvality. On ten odchod lidí do firem pod broker pooly s sebou nese ještě jiné problémy. Spousta lidí potřebuje k něčemu známému patřit. Najednou si neumějí se svou svobodou poradit. Proto dochází k útlumu jejich produkce. Já se chci vyvarovat stavu, že nebudu osobně znát své lidi. Budu je školit skupinově, mám vzpomínku na jednoho velmi dobrého školitele, když jsem byl kdysi v AMCICO AIG Life. Limitovaný výběr… jak jste to hezky napsal, ano. Tohle chci. Zcela souhlasím, že to by mohlo fungovat. A mám výhodu, jsem známý, je jedno zda v nějakém mozku pozitivně či negativně. Lidé mají tendenci tady na webu soudit bez přemýšlení, bez osobního kontaktu. Myslím, že kdyby ten článek napsal nějakým skromným, oznamovacím způsobem někdo jiný, byl by jednou z mnoha stovek nezajímavých možností. Týdny by pod tím článkem nebyl příspěvek. Ale mým cílem je opak. Nikdy jsem si nekladl malé cíle a jedním z nich je vzbudit zájem poradců. Můžete si o mé formě sdělení,o úrovni mé powerpointové prezentace, o mých prozatímních webových stránkách, nebo o mém sebevědomí myslet své. Ale mně vždycky jde více o obsah, mě živí práce s klienty. Tak to mám. Jsem určitě neobvyklý, mnoha lidem lezu na nervy, OK. Ale důležité je, jaký jsem člověk. Kam jdu. Jestli nás bude hodně, opravdu dnes pro
    mne není důležité. Je prostě zrovna teď taková situace, že místo desítek plánovaných lidí jich může být i více. Já těm osobám, co se trápí, mohu pomoci. Jde to i bez karabáče, bez naustálého strachu o kariérní pozici. Také proto ten limitovaný výběr.

    Odpovědět

  • vasek

    20 prosince, 2013

    Při celkovém počtu 1.000 lidí jsem dospěl ke stejnému počtu úrovní jako Vy, tedy čtyřem. To je dle mého názoru na poradce zaměřenou firmu/pool hodně.

    Bohužel se domnívám, že na základě faktů, které jste tu ne/předložil, jste pouze další z mnoha nevýznamných možností, jen jste to naopak ještě podtrhl svým projevem.

    Aby to nedopadlo tak, že Vaše firma bude přijímat hlavně lidi z Fincentra, protože především pro ně jste známý.

  • Yowie

    20 prosince, 2013

    Zdravím pane Hanzle.

    No, víte jak to s těmi poradci je. Já to nemyslím zle, ale prostě pokud Vám tam procítěně odvypráví docela brutální a hlavně drahé nesmysly, tak co s ním?

    Ano, možná Vy telefonujete místo svých kamarádů podle nějakého rejstříku firem a nepotřebujete řešit hypotéku za 2 mega, když se Vám klient nelíbí, nebo když se to třeba táhne.

    Ale pokud jste byl nejlepším poradcem Fincentra, tak všechno ostatní, minimálně ve Vaší (současné?, bývalé?) firmě, je pod Vámi.

    Nevím, jestli jste třeba v poslední době kupoval nějakou nemovitost na hypo, ale jakmile to jen trochu oznámíte kolem sebe, začnou se Vám ozývat různí poradci a to jakože docela dost…

    Stejně si mezi nimi a případně bankou musíte vybrat.

    Já do Vás nemám potřebu nijak kopat, nedávno jste do sebe možná kopnul trošku sám, takže nechci kritizovat Vaše vyjadřování a vůbec mi přijde komické, když Vás někdo z MLM označí za sektáře. Co já jsem slyšel nadšených historek, jak ten či onen poradce prošel kolem Borkovce… MLM je ze své podstaty vždycky trošku sekta. Koho jiného člověk tak často vidí na nějakých společných akcích, ať větších, nebo menších? Možná ještě jehovisty :-)

    Rozhodně bych šel krok po kroku a moc to nehrotil v růstu. Ale uvidíte, nakonec už teď děláte kompromisy s infant kategorií, takže ono Vás to nakonec asi tak jako tak trošku semele.

  • vasek

    20 prosince, 2013

    Každá z velkých firem, včetně Partners, má za sebou kroky, které ne vždy byly ok.
    Cílový stav 1.000 poradců do 5ti let Vám nepřijde jako dramatický růst? Dá se to velmi lehce srovnat se stylem úspěšných MLM.

    Odpovědět

  • Yowie

    20 prosince, 2013

    To máte pravdu, té věty 1000 poradců do 5 let jsem si nevšiml.

    Tam se těžko osobně zaručí kvalita a ty věty o tom, že budeme vybírat jen nejkvalitnější, ale zároveň přiznat, že máme i level infant, tedy že bych tam velmi pravděpodobně prošel i já, je tak trošku Orwellův Newspeak.

  • vasek

    20 prosince, 2013

    A proto firma p.Hanzla má zatím potenciál hlavně následovat velké MLM firmy.
    Pokud by stávající velké MLM firmy zredukovaly počty úrovní(drastické, ale dost možná nezbytné-mimochodem, model frenšíz to vlastně potvrzuje), pooly včetně firmy p. Hanzla by ztratily opodstatnění.

  • Yowie

    20 prosince, 2013

    Tohle mě také velmi zaujalo. Každý poradce z MLM Vám nadšeně řekne, že supluje drahou pobočku pojišťovny nebo banky a proto je levnější atd., ale jakmile tato MLM firma získá trochu síly, tak staví pobočky a franšízy…

    Připomnělo mi to sovětskou revoluci, kdy krátce poté, co komunisté získali moc, tak zrušili peníze.

    Nicméně byla to taková katastrofa, že za pár měsíců zavedli nějaké papírky, možná jako stravenky, ale jinými slovy v podstatě opět peníze…

    Strašně by mě zajímalo proč?

    Navíc to není nic jiného, než další klacky pod nohama manažerů a hlavně těch budoucích poradců. Proč konkurovat mnohde i sám sobě?

  • vasek

    21 prosince, 2013

    v případě MLM jsou ty frešízy logickým krokem. Produktem MLM je firma a ta je již vybudována. Teď je potřeba stabilizace a na tu se frenšízy hodí.

  • Yowie

    21 prosince, 2013

    To jistě ano. Z hlediska firmy, pokud tedy klienti ty pobočky opravdu navštěvují, to je určitě stabilizačním prvkem a o síť POS se dá určitě opřít víc, než o neustále nové a nové vlny poradců, kteří to brzy zabalí.

    Ale co potom znamená ten Big Bang?

    Určitě tedy nekritizuji budování poboček, ale neznamená to, spolu s novými pravidly, tak trochu hození části poradců Partners přes palubu?

    Mě to trošku připomíná situaci VW a Škody před lety, kdy nový Superb v rámci koncernu nechtěně oslovil především klienty, kteří by si jinak koupili Passata. Kanibalismus v rámci koncernu.

    Teď, když tu většina tvrdí, že poradců je až moc, začít vlastním lidem konkurovat pobočkami a ještě jim navýšit kvóty na nábor a obchodní výsledky takového náboru?

    No uvidíme, o vánocích se asi s jedním Partnersákem potkám, tak jsem zvědav, jestli bude nadšením jódlovat, nebo se spíš už chystat k nějaké šedé spolupráci s poolem…

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Ano, cíl 1 000 poradců je troufalý a drzý. Je to velmi vzdálený cíl a pokud jej chci dosáhnout, musím mít postupné cíle. Měli byste pánové vědět, že si vždy kladu až trojnásobně větší cíle, než je v mých aktuálních možnostech. Pokud bych si kladl cíl 100 lidí do 5 let, pochválili byste jej. Já bych za 5 let měl třeba 120 lidí, vy byste tleskali, ale já bych se mračil. Je daleko lepší, když si dám cíl 1 000 lidí, ono jich bude 760, vy se budete mračit, já si vynadám za nesplnění cíle, ale vnitřně se budu usmívat. Dnes je špičkových lidí na trhu 200 až 500. Když jich úspěšně oslovím 50 až 150, bude to dobrý úspěch. A dalších 300 až 500 jich časem naučím co potřebují. Pomohou mi manažeři, kteří si je přivedou. Pánové, chápu že mou drzost takto hodnotíte. Pořád je tu jedna velká pravda. Na trhu je dost osob, možná i několik tisíc, jejichž potenciál nikdo v tradičních firmách nedokázal podchytit a rozvinout, naplno využít. Chci jim pomoct. Stačí mi jen několik set z nich. V součtu pak budu pod limitem 1 000 lidí do 5 let, ale klasik říká: malý je jen ten, kdo má malé cíle. Já měřím 192 cm, takže bych to měl potvrdit i mým myšlením, mými cíli. Samozřejmě počítám i s tím, že lidé budou i odcházet. A to je správně. Já nebuduji plantáž.

  • 21 prosince, 2013

    Mě dostávají Vaše prohlášení. Jako v tomto příspěvku, že na trhu je 200 až 500 špičkových poradců. A toto číslo je odkud? Jak se pozná špičkový poradce, jaká na to existuje definice? Není to absolutně subjektivní? To srovnání s Koreou a Vámi alespoň podle PR, což tu někdo psal, není vůbec daleko od pravdy. Zřejmě jste spolknul všechnu moudrost světa, o čem jste silně přesvědčený. To mi nepoukazuje na tu vyspělost, o které píšete, ale naopak. Podobná silná prohlášení mívají začínající poradci opilí vizemi bez reálného základu. Mimochodem, jestli si vždy kladete trojnásobné cíle, tak jestli chcete tisíc a budete mít 760, tak Vám to moc nevychází :), ale nechci Vás chytat za každé slovo…

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Pane Já, srdečně děkuji!
    Mám z vás radost. Ta čísla jsou samozřejmě jen odhad, ale přede mnou jej vyslovilo mnoho osob, které o oboru vědí hodně. Ne, všechnu moudrost světa jsem nespolkl, bojím se osudu Otesánka, který praskl. To srovnání s Koreou mě uráží. Nechci být Drahý vůdce, Laskavý vůdce, nic takového, já píšu jen to, co vyplývá z mých osobních zkušeností. Pokud vy máte jiné, pak asi nepracujete v našem oboru, nebo v něm jste krátce. Když si povídám s kolegy z oboru naživo, obvykle se zcela shodneme. Přeji krásný den!

  • Compliance

    20 prosince, 2013

    Mimo centrum, máte úplně všechno, pane Hanzle. Vidím Vás někde v intervalu zvláštní a klaun. Interval je to velmi široký. Přemýšlel jsem, kam s Vámi. Trochu Cyrano z Bergeracu, jazyk jak břitva; trochu Otesánek, všechny vás sním; Trochu Don Quijote řezaný Corleonem…. Pak jsem si ovšem vzpomněl na skvělého Menšíka v prastaré televizní hře a byl jsem doma. Vy jste něco, jako takový Alexandre Dumas starší, českého poradenského světa. Prostě velký Vypravěč :). Kávu si nevypijeme, neboť to není můj oblíbený drink. A pak, dva výstředníci u malého kavárenského stolku, umíte si to představit? Vůbec se nedivím, že mně pan Petr Stuchlík odmítá odpovídat na moji otázku (byla jen jedna a k jednomu tématu). Velmi by mě překvapilo, kdyby to bylo jinak. Pan Petr by musel přiznat, že buď není odborně příliš v obraze a trošku kecá nebo Fincentrum praktikuje činnosti, jež mu nepřísluší. A to by bylo z bláta do louže, že? Pokud si odmyslíme to Vaše pouťové divadlo, pak v mnohém máte pravdu, pane Hanzle. A dokonce si myslím, že pro část poradců může být Vaše členství v Excentric Club (u) lákadlem. Bohužel jen pro tu méně pracovitou. A těm o schopnosti zaujmout raději nic nepovídejte. Zlato si koupit nechci. Vy ho prodáváte?

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Nějak nerozumím, proč jen pro tu méně pracovitou. Já jsem docela pracovitý a počínaje time managementem až k odevzdání produkce mám své postupy. Bez pracovitosti se neobejde žádný poradce. I ten Lukáš Štork by v něčem měl být zářným vzorem: určitě má dobrou vlastní sebekázeň a organizaci své bohulibé práce. Trošku jste mě překvapil. Proč by ke mně měli chtít lézt jen nějací lenoši?

    Odpovědět

  • Compliance

    21 prosince, 2013

    Proč lenoši? Lenoši je možná silný výraz. Jsou jen méně výkonní neb si rádi povídají, analyzují situaci (většinou svoji vlastní) ze všech stran, porovnávají kariérní plány, dumají nad převratně novými názvy pozic … Však vy na to přijdete :). Pokud si také chcete někdy popovídat, pak compliance1979@e­mail.cz. Investujeme.cz by nemělo sloužit k práci, je skvělé pro zábavu.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Tak jí vám to pane Compliance přiznám. Nechci definovat pozice, které mají velké MLM firmy.

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Přeji pěkný den!
    Váš email není funkční. Doufám, že tento email existuje. Zjednejte nápravu, nebo mi prosím sdělte jiný. Cituji:

    Zpráva nedošla některým zamýšleným příjemcům.

    Předmět: Zdravice
    Odesláno: 21.12.2013 12:18

    Tito příjemci nebyli zastiženi:

    ‚Compliance (compliance1979@e­mail.cz)‘ dne 21.12.2013 12:18
    Požadovaná operace se nezdařila.

  • Compliance

    21 prosince, 2013

    U mě vše v pořádku pane Hanzle, svět internetu Vás zjevně stále zkouší :). Napište mně svůj aktuální mail.

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Vypadá to, že už to odešlo. A nyní se omlouvám, jedu k příbuzným, budu tu večer…

  • Fincentrum

    21 prosince, 2013

    Fincentrum možná jen realizuje své pohledávky za Vámi, pane Hanzle. Něco jsem na exekutorské komoře zaslech. Máte čisté svědomí?

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Přeji pěkný den, pane Fincentrum!
    Vaše pochybnost není odůvodněná. Brzy svůj závazek vyrovnám, jak bylo dohodnuto. Máte ale jiné znalosti než já o fungování exekucí. Ty se provádějí až u pohledávek po splatnosti, dokonce až po marné výzvě k zaplacení. Mám čisté svědomí, pane.

    Odpovědět

  • vasek

    20 prosince, 2013

    EDIT: jen oprava, aby věta dávala správný smysl: „…se špatný poradce pozná podle toho, že někomu SEstřelil Dolce Vitu v rizikové variantě…

    Odpovědět

  • Marty

    20 prosince, 2013

    Vasku, souhlasim s Vami. Nemám chuť na slohové cvičení typu p. Hanzla, ale to co tu píše p. Hanzl je úlet…sekta hadr, budu dělat vše, vše umím, všechny proškolím a vychovám, ale do teď jsem to neaplikoval, protože jsem nechtěl. Buduji firmu pro vás, proto dám jednomu cimbálovi, který se vyšplhá nejvýš 49% firmy… do psí pr… co to je????

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Vážený pane Marty!
    Vy mi opravdu nerozumíte. Neříkám, že všechno umím. To, co umím, umím efektivně a správně aplikovat a nemusím se stydět. A těch lidí bude třeba 48, ne jeden. V s.r.o. můžu mít max 50 společníků a bude v něm od ledna i moje žena s 50%. Právě její podíl se sníží po 1.1.2019 o 49%. Možná těch nových majitelů bude víc, ale to bych z toho do 5 let musel udělat akciovku. Také netuším, jestli do té doby ještě budu pod broker pooly. Nikde jsem nepsal že umím všechno. Psal jsem, že tato firma je nástrojem k předání toho, co umím. Jste nespravedlivý, nebo nepozorně čtete. Přeji pěkný večer!

    Odpovědět

  • exP

    20 prosince, 2013

    Dobrý den pane Hanzle.
    Pěkně napsaný článek, držím palce Vaší firmě. Mám k tomu jeden dotaz: jste schopni v rámci právního servisu poskytnout podporu poradcům, kteří zvažují přechod k Vaší společnosti, ale v Partners podepsali novou mandátku s nešťastnou pokutou za vzdělávání? Připadá mi totiž od Partners velice nefér a beru to jako hanebnost, pokud jednostranně zhoršují podmínky pro poradce a zároveň chtějí nesmyslnou pokutu při přechodu k jiné firmě. Děkuji za odpověď a hodně štěstí.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Ano, odpověď najdete v právních pojmech jako jsou dobré mravy a uvedení v omyl, využití něčí tísně, atd. Takové právní úkony jsou velmi snadno napadnutelné na jejich neplatnost. Proto se mnoho poradců nemusí bát tak moc, jak se dnes bojí. Zákaz práce v oboru po opuštění firmy je třeba kompenzovat, jinak je zase neplatný. Je toho více.

    Odpovědět

  • Jiří

    20 prosince, 2013

    Já už v poolech jsem a má vlastní cíle a sny, které si postupně plním. Takže z mé strany říkám ne. Chcete vytvořit firmu 1000 kvalitních zprostředkovatelů? To je nemožné a 95% zprostředkovatelů opět budou jenom nechápající ovce. Proč pořád někteří chtějí tvořit velké firmy? Kvůli velkým výdělkům, ty se dají tvořit i ve skupinkách. Vytvořte si firmu o velikosti max. 25lidí, které zároveň dokážete kočírovat. Jedině tak můžete udržet kvalitu. To jsou ty začátečnické sny lidí, kteří odcházejí z MLM a chtějí si vybudovat na oko jinou firmu. Neberu vaše zkušenosti, ale ty zkušenosti naučíte tak 5–10% lidí, které potkáte. Ostatní to budou dělat jenom jako. Pochopte, že ve kvantitě se kvalita udržet nedá a jak v jiných firmách tak i u Vás budou problémy a lidé budou odcházet. Je směšné, když někteří měří úspěch pouze v počtu registrovaných zprostředkovatelů. Za 5let sem napište kolik máte loajálních zprostředkovatelů, kolik v průměru vydělávají a jaké máte storna. Znám spoustu firem, které mají stejné cíle, ale plácají se v tom strašně. Když máte takové cíle, proč se neregistrujete jako agent a makléř? Dnes vytvořit takovou firmu je velice těžké a budete muset lidi oblbovat. Nevěřte, že se budou lidi hrnout a když ano tak budou ve velkém i odcházet.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Podívejte, nejde jen o mé cíle. Tato firma tu není jen pro mne. O vývoji sítě budou rozhodovat i manažeři a jejich dobří poradci, rozhodují o jejím nastavení dokonce už ve fázi zrodu firmy, při jednáních o vstupu do sítě. Nyní je parametricky téměř hotova. Například jsem s těžkým srdcem musel přidat kariérní stupeň Infant X(Y), protože jeden manažer si chce přivést 30 lidí do kariérního stupně Adult X (Y) a 20 nováčků nechce opustit. Původně jsem vůbec nechtěl vychovávat lidi od píky. Ale mám odmítnout těch 20 lidí a s nimi i těch 30? Ten manažer si je dovychová.

    Odpovědět

  • Jiří

    20 prosince, 2013

    Trochu vás nechápu, bude to společnost manažerů nebo vaše? To budete upravovat podmínky jenom kvůli tomu, abyste někoho dostal ze začátku do firmy? Jestli budete od začátku pořád couvat a všem se přizpůsobovat, ničeho nedosáhnete a z vašeho myšlení zůstane ve firmě jenom kousek. Promiňte, ale máte to opravdu zajímavě postavené. Trochu mi to připomíná pokusy s myší (buď to přežije nebo ne). Nezdá se mi, že byste měl pevné základy. Myšlenka muže být jakákoliv, která navíc nic nestojí, ale realizace je opravdu o něčem jiném. Docela by mě zajímalo, jestlipak jste si stanovil rozpočet, vedení společnosti, byznys plán a další důležité věci týkající se budování firmy. Máte vůbec ponětí, kolik práce je nutné vykonat, abyste měl stabilní firmu tisíce poradců? Kolik už teď máte lidí, za které jste schopen dát ruku do ohně? Já jsem poznal v životě jenom pár takových lidí, a proto se do žádného velkého pokusu nehrnu. Nebudu Vám brát vaše iluze, ale jestli to myslíte vážně, tak tuplem nic nevybudujete, protože růst firem je založen na manipulaci. Jestli chcete vybudovat velkou firmu, budete muset s lidmi manipulovat a řadit se mezi všechny ostatní lidi, které nemusíte. Kdybyste napsal, že vaším snem a cílem je vybudovat firmu tisíce lidí, mezi kterými by byli i zaměstnanci, tak vám upřímně budu držet palce. Nejste jediný s tímto uvažováním a znám osobně několik firem, které to tak i aplikovaly, nicméně dneska z toho je jenom zase MLM systém, který neřídí ani tak majitelé, jako spíše vyčůránci.

    Odpovědět

  • Jiří

    20 prosince, 2013

    Oprava: Kdybyste napsal, že vaším snem a cílem je vybudovat firmu stovku lidí, mezi kterými by byli i zaměstnanci, tak vám upřímně budu držet palce.

    Odpovědět

  • vasek

    20 prosince, 2013

    souhlasím s oběma příspěvky. I proto p.Hanzl zatím nebuduje nic jiného než další MLM.
    A vypadá to, že reálný byznys plán neexistuje nebo existuje, ale nákladová čísla jsou tak děsivá, že nic jiného než masivní nábor od začátku není možné. A aspekty masivního náboru jsou všeobecně známé.
    Já myslím, že třeba takový p. Stuchlík se teď musí potutelně usmívat nad tím, jak se jeho nejlepší poradce/obchodník snaží „objevit Ameriku“ :-)

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Měl byste si uvědomit, že já opravdu nestavím firmu jen pro sebe. Protože jsem zatím nechtěl být manažerem, některé detaily ohledně nastavení kariérních stupňů jsem na základě rady s manažerem se kterým jednám, upravil. Samozřejmě by nebylo fér toto dělat až v době, kdy začala reklamní kampaň, případně příštích 5 let. Mám představu o stabilní a neměnné struktuře, i provizně – kariérních pozic. Nechci děsit všechny okolo sebe neustálými změnami. Poradce potřebuje jistotu prostředí, kde mu šéfové neutáhnou smyčku okolo krku, kdykoliv se mu nedaří. Stačí strach klientů ze situace ve světě a poradce neudělá obchod. Je až příliš mnoho dalších důvodů, proč se nějaký obchod nepovede a to mám na mysli i jiné chyby, než ty na straně poradce. Mým snem je vytvořit prostředí, kde se poradce nemusí bát nenasytnosti svých šéfů a majitelů firmy. Pokud se bude něčeho bát, tak důsledků poškozování klientů, nebo dobrého jména mé firmy, což je často totéž. A to sám může ovlivnit tím, že prostě bude chtít být poradcem, který je silný, ale se ctí. Já mu v tom pomohu. A chci nejlepším ze sítě opravdu rozdat 49% firmy. Chci jim dát právní záruky, že se tak stane po 1.1.2019. A nyní se zamyslete: kolik právních záruk má poradce ve velké MLM firmě? Jen samé povinnosti a zákazy. Má tam především právo usilovně pracovat a nechat někomu vydělat z jeho práce. Když něco dostane, jsou to drobečky ze zisku který generoval.

    A ke kariérní pozici Infant patří vysvětlení: někdo se jako manažer narodil, chce převážně vychovávat poradce. Představte si že se mi ozval. A říká, že má i nějaké nováčky a že je nechce nechat někomu ve firmě kde teď je. OK, řeknu já. Můžete mít poradenskou školku, ale ručíte za to, že si jej vychováte sám, resp. s vašimi nižšími manažery a že do roka ten člověk bude na pozici Adult, nebo odejde pryč. Já se jej metodicky ujmu až v pozici Adult. Za druhé prosadím pravidlo, že nováčky moc aktivně hledat nebudeme a když ano, tak s přísnějším výběrem, než je obvyklé jinde.

    Odpovědět

  • Jiří

    21 prosince, 2013

    Já Vám rozumím, ale vůbec nechápete, co Vám chci říct. Takových lidí jako jste Vy, je plno. Co můžete nabídnout navíc? Čím přesvědčíte ostatní o tom, že jste jejich životní posun? Proč by Vaši manažeři měli jít za Vámi a nejít vlastní cestou? Jak jim dlouho to nadšení vydrží? Já to vím přesně, do té doby, než zjistí, že Vás nepotřebují a mohou získat víc. To se děje v každých velkých a středně velkých firmách. Lidé jsou jako včeličky: ,,z květu na květ“.
    Chcete rozdat 49% firmy? Tak nad tím bych se hluboce zamyslel a může to způsobit v budoucnu velké problémy. To jsou věci, s kterými se musí nakládat velmi opatrně. Opakuji, je daleko jistější, když si uděláte vlastní tým lidí, firmičku v počtu 25 lidí. Co to pro Vás bude znamenat? Budete mít daleko větší přehled o lidech, budou vyšší příjmy na hlavu, lidé se budou znát a pracovat v týmu, nebude Vás to stát tolik času a peněz atd. Kašlete na nějaké manažery, kteří mají požadavky, jestli je mají teď, budou je mít pořád. Neučte lidi umět všechno, tak jak to dělají MLM, protože pak neumějí pořadně nic. Naučte je se zaměřovat na jednu až dvě věci a nahrávejte si obchody mezi sebou, jedině pak to má smysl.
    Už vytvořit malou firmu je dost nákladné a velmi těžké, tak proč se hrnout rovnou do velké firmy? Já nepochybuji o Vašich schopnostech, ale opravdu se mi zatím jevíte jako snílek, a to bez urážky. Víte, kolik lidí chtělo velkou firmu a pak po pár letech si uvědomili, že je to jenom ztráta času a spousta nervů, které za to nestojí? Je těžké pracovat s lidmi a ne vždy Vaše snažení ocení. Vy to můžete myslet dobře, ale budou všichni sdílet Vaše myšlení? Nikoliv, a jednou se dočkáte velkého zklamání. Dnes se Vám to může jevit jako reálný tah, ale jedna prkotina Vám všechno pohřbí.
    Vytvořte si malou firmu, zkuste si to, postavte si pevné základy a pak můžete firmu rozšiřovat, jiná cesta není. Hlavní je získat správné lidi do čela, to je nejtěžší. Pamatujte na má slova.

    Odpovědět

  • Rampouch

    21 prosince, 2013

    Lip bych to nenapsal!souhlas! Navic si myslim,ze tech 1000 se vychova pouze pri masivnim naboru,coz v principu prinese jen dalsi kolecko ke zhorsujici se tendenci…

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Pane Jiří, děkuji za velmi slušný a logický text. Odpovím do vašeho textu: „Já Vám rozumím, ale vůbec nechápete, co Vám chci říct. Takových lidí jako jste Vy, je plno.“ Není, pane jiří. Jsem sám. Nikdo mě nenaučil to specifické, jak dobrým klientům předat některé znalosti a jak si získat důvěru. „Co můžete nabídnout navíc?“ Způsob konverzace, přesvědčivé pomůcky, obchodní strategie, moji duši, se kterou učím své klienty než jim něco zprostředkuji. Bohužel přede mnou to nezažili. Pak mi věří. Proto jiná liga. „Čím přesvědčíte ostatní o tom, že jste jejich životní posun?“ Osobním rozhovorem. „Proč by Vaši manažeři měli jít za Vámi a nejít vlastní cestou?“ Teď jste na to kápl. MAJÍ jít vlastní cestou. Já jim v tom pomohu tím, že budou v mé síti aspoň 2 roky a předám jim své zkušenosti za meziprovizi. „Jak jim dlouho to nadšení vydrží? Já to vím přesně, do té doby, než zjistí, že Vás nepotřebují a mohou získat víc.“ Správně. Ať to udělají. Nebuduji plantáž, ani koncentrační tábor. Mohou svobodně odejít. Jenže oni nebudou chtít, protože já budu neustále vyvíjet nové obchodní strategie a pomůcky. A ty je třeba aktualizovat. A když odejdou, ztratí nové verze. Pořád mám pocit, že nevíte, co je mým cílem. Slušně žít, slušně si vydělávat, mít radost z práce, pomoci talentovaným lidem, aby měli větší úspěch v našem oboru. Chci to etickou cestou a proto budu rozdávat stříbrné a zlaté odznaky. Lidé zůstávají v poradenských firmách do chvíle, dokud věří v to, že směr té firmy je i ten jejich a za podmínek, které se jim vyplatí. Jsem vyrovnán s možností, že část jich bude odcházet. Chci poradenským firmám konkurovat mým know – how, podmínkami a kulturou v mé firmě. Vždy budu chtít to nejlepší pro mé lidi. Nejsem jeden z mnoha. Pro někoho komická figurka, pro někoho snílek, pro spoustu
    poradců na trhu ten divný pisálek. Jenomže, pánové, mě zajímá co si o mně myslí klient, kterému dobrovolně sanuji škody, které mu udělal jiný poradce, třeba slevami na poplatcích. Mě zajímá, že někdo stojí o mé zkušenosti a dovednosti a je ochoten mi přát meziprovizi za to, že jej naučím co umím. A já neumím všechno. Samozřejmě si chci taky dovolit ten luxus, že když jsem nemocný, tak mohu spát a nemusím pracovat, což dnes nemohu. Dnes mě živí jen vlastní produkce a to už nechci. Nestíhám totiž programovat své nápady do tvaru pomůcek, které potřebuji. A vím, že mi některé věci velmi pomáhají porážet konkurenty. Rozhodně jsem na trhu sám právě takový jaký jsem. Jiní jsou možná lepšími odborníky v nějakém směru, ale je třeba být i psycholog a umět obchodovat. Než se na mě někdo vrhne, že jsem snědl všechnu moudrost světa a že se cítím být nejlepší na trhu, to opravdu je omyl. Jsem ale sebevědomý a mám důvody si věřit. Mám tah na branku, umím si vybrat jak povedu míč a kdy vystřelit. Tohle umím naučit. A proto mi volají zájemci. Tímto všechny čtenáře srdečně zdravím! Pokud vám nezvedám telefon, tak právě odpovídám tady panu Jiřímu, či někomu jinému. Přeji všem krásné Vánoce! Sejdeme se v lednu, pokud chcete znát pana Hanzla zblízka. Ale nečekejte, že vám tady či na první schůzce předám vše zdarma. Buď máte zájem o spolupráci, nebo ne. S tím se umím vyrovnat.

    Odpovědět

  • Jiří

    22 prosince, 2013

    Trochu mi připomínáte Petra Borkovce. Psal na Investujeme.cz stejně. Rozdíl je v tom, že měl za sebou skvělé lidi a dostatečnou armádu zprostředkovatelů. Taky měl velkou finanční podporu a byznys plán. Hezké svátky.

    Odpovědět

  • Petr

    20 prosince, 2013

    Dobrý den pane Hanzle,je to určitě výborná myšlenka, stejná, jako měli Partners v roce 2007, když to zakládali a které tu kritizujete. Mě by zajímalo, jestli budete těm lidem taky vyhrožovat, jako jste tady vyhrožoval panu Kalvodovi a pak budete hrát hru o ztrátě přístupů a identity? Pokud vám můžu poradit, tak se vraťte nohama na zem a dělejte dobrou práci u klientů v malé poradenské firmě, maximálně do padesáti klientů.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Dobrý den pane Hanzle,je to určitě výborná myšlenka, stejná, jako měli Partners v roce 2007, když to zakládali a které tu kritizujete. Mě by zajímalo, jestli budete těm lidem taky vyhrožovat, jako jste tady vyhrožoval panu Kalvodovi a pak budete hrát hru o ztrátě přístupů a identity? Pokud vám můžu poradit, tak se vraťte nohama na zem a dělejte dobrou práci u klientů v malé poradenské firmě, maximálně do padesáti klientů.

    Dobrý den, pane Petře!
    Z bezpečnostních důvodů jsem na tomto webu skoro 2 měsíce nepřispěl ani písmenem. Nyní se o mou počítačovou síť starají špičkoví odborníci, tak mohu. Snad jsem odpověděl dostatečně. Jen dodávám, že mám úplně jiný cíl, než pánové z OVB, kteří se odtrhli.

    Odpovědět

  • Momo

    20 prosince, 2013

    Áááá, tak to slavné ICZ, které necenzuruje nám začíná mazat příspěvky….. A to tam nebylo nic světoborného…;-)

    Odpovědět

  • zamecnik

    20 prosince, 2013

    Musím vás zklamat, nezačala. Pouze omylem došlo ke „skrytí“ příspěvku. V každém případě děkuji za upozornění, zmizelý příspěvek je již opět dostupný.

    Odpovědět

  • Jiří

    20 prosince, 2013

    Když se tak dívám na ty certifikáty a ocenění na vašem webu, tak vy jste v podstatě takový Štork Fincentra… :-)

    Odpovědět

  • Jiří

    20 prosince, 2013

    No tak Jiří, to je už ohrané. Raději napište svůj názor. A když se podepisujete jako Jiří, tak alespoň přidejte +.

    Odpovědět

  • Rampouch

    20 prosince, 2013

    Dobrý den pane Hanzle,
    přidám se k těm, kdož přejí a nehážou bláto. Přeji úspěch, jen se obávám, že je to nereálný sen. Souhlasím s Jiřím a přijde mi, že se tím zbytečně hrotí na trhu situace. Ve finále – pokud toho docílíte – zde budete za 5 let řešit přesně podobné věci. Místo profesionalizace a postupného očištění trhu dojde k tomu, že se budou lidé přesouvat a nabírat noví a nadějní… Výsledek všichni známe. Proč toto podporovat?

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Přeji pěkný den, pane Rampouchu!
    Otevíráte více témat najednou. Je nade všechnu pochybnost zřejmé, že náš finanční trh se vyvíjí nezdravě pro všechny jeho účastníky a je třeba s tím něco udělat. Trh určitě nepotřebuje nové natěšené mladíky, kteří někoho rychle obslouží, s hlavou plnou nových aut, večerních párty se slečnami a s tleskáním na každém motivačním školení. Trh potřebuje očistu a to poslední, co si já přeju je regulace někoho z teplé židle dohledového orgánu. O nás pak rozhoduje někdo, kdo nemá ani ponětí, jak se žije poradci, co všechno musí pro svůj obchodní úspěch dělat, co všechno musí zvládat, nad čím vítězit. Tuto firmu jsem původně opravdu zamýšlel jako malou, do 15 a maximálně do 50 osob. Ale situace je úplně jiná a v podstatě náhodou se moje načasování reklamní kampaně kryje se situací v Partners. Mnoho lidí potřebuje najít tu správnou loď, s dobrým a stálým počasím. Součástí kampaně bude i série poradenských článků zde i jinde na webech. Už týdny zpět, než článek vyšel, vyjednávám se zájemci o členství. Na trhu je třeba pomoci stovkám lidí, kteří skutečně jen chtějí poctivě pracovat. To oni rozhodnou, kolik nás bude. A rozhodne i to, jak nám poroste dobré jméno a obchodní výsledky. Rozhodně nechci stavět nějaký tradiční MLM systém. Tato firma je tu pro poctivé, ale také pro nadějné, talentované poradce. Tohle si opravdu ohlídám a kdo bude přebouchávat, nebo jinak selhávat, nestačí se ani divit, brzy nebude v mé síti. Dokud nás nebudou opravdu už stovky, určitě budeme pod broker pooly, do té doby nebudu stavět žádnou velkou centrálu, ani back office. Vůbec se nechci vydat stejnou cestou, jako velké poradenské firmy. Musím vytvořit funkční prostředí, kde lidé budou svobodní, ve stabilním prostředí, kde se nemění parametry po každém sčítání obchodních výsledků. Ústava se také nemění – nemá měnit podle toho, kdo je zrovna u moci. A se Štorkem mám společného málo, snad jen to dočasné prvenství v poradenské firmě, pak mám taky lidský genom jako on, ale tím výčet podobností končí.

    Odpovědět

  • Viky

    20 prosince, 2013

    Ivánku, ve vší slušnosti, jsi blázen. Ne pro svoji vizi, ale pro své chovaní. Nedivím se, že má současný trh pověst jakou má, podívej se na vlastní prezentaci, přestaň kopat kolem sebe…trochu úcty by to chtělo…trochu úcty…na takovýho blázna a tuhlu snůšku keců tu všichni čekali!!!

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Díky za názor. Prezentace jsem nikdy nedělal, jistě by někdo uměl daleko lepší. Ale osoby, které jsem oslovil, daleko více zajímá obsah, pane Viky. A to o té úctě….. mám ji cítit třeba k vám, milý pane? Promiňte, nemohu. Jste jen anonym. Nemáte jméno, ani telefonní číslo, jste jen pár písmen. A to, že drtivá většina konkurentů si mou úctu nezaslouží, o tom nepochybujte ani deset vteřin. Mám pro to ryze pracovní důvody, zkušenosti. Ovšem, cítím velkou úctu k pár lidem z našeho oboru, které osobně znám.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    20 prosince, 2013

    Díky za názor. Prezentace jsem nikdy nedělal, jistě by někdo uměl daleko lepší. Ale osoby, které jsem oslovil, daleko více zajímá obsah, pane Viky. A to o té úctě….. mám ji cítit třeba k vám, milý pane? Promiňte, nemohu. Jste jen anonym. Nemáte jméno, ani telefonní číslo, jste jen pár písmen. A to, že drtivá většina konkurentů si mou úctu nezaslouží, o tom nepochybujte ani deset vteřin. Mám pro to ryze pracovní důvody, zkušenosti. Ovšem, cítím velkou úctu k pár lidem z našeho oboru, které osobně znám.

    Odpovědět

  • Marie Bláhová

    21 prosince, 2013

    Dobrý den pane Hanzle, vítám každou snahu zlepšit kvalitu finančního poradenství a zlepšit pověst naší profese. Sama jsem z důvodů, které popisujete,a i z jiných, založila nedávno malou poradenskou firmu s absolutně plochou strukturou. A myslím si, že takových firem je na trhu spoustu, akorát se o nich moc neví, protože ve většině případů už fungují víceméně jen na doporučení mezi klienty. Myslím si, že největší problém je právě v tom, že se neustále vymýšlejí nějaké úrovně a meziúrovně a systémy – které podle mého názoru patří do obchodní firmy, ale ne do poradenské. A tam je podle mě zakopaný pes. Rozhodnout se, jestli chci budovat specializovanou firmu, ve které budou jen odborníci – pak ale zapomeňte na obrovskou firmu o stovkách lidí, protože tam prostě kvalitu neuhlídáte, a jen to, že lidi budou výborně placení, etiku práce nezaručí. Kdo má hodně, chce ještě víc, a cíle a sny jsou tak nákladné… Myslím si, že ta pravá cesta vede právě přes větší množství skutečně odborných kanceláří, kde odbornost bude zajištěna např. i nějakou certifikací (a ne směšnými zkouškami PPZ)… Jenže drtivá většina finančně-poradenských firem jsou jen zprostředkovatelské a obchodní firmy, bohužel se v Čechách často věci nenazývají svými pravými jmény. Držím Vám palce ve Vašem podnikání a doufám, že se z Vašeho snu stane to, co chcete, a ne další MLM firma…

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    21 prosince, 2013

    Dobrý večer, paní Bláhová!
    Děkuji za váš názor a vážím si jej. Budu postupovat opatrně, pomalu, s výběrem lidí. Pak se uvidí. Přeji vám pěkné Vánoce!

    Odpovědět

  • Angel

    22 prosince, 2013

    1. Na jedné straně píšete že chcete 1000 lidí a na druhé, že nechcete firmu, kde byste osobně všechny znal.
    2. Jste možná skvělý obchodník, ale nikdy jste tým nevedl, protože jste nechtěl. Teď chcete. Očekával bych malinkou firmičku, kde se člověk vůbec naučí své „know-how“ předávat lidemna poradenských pozicích.

    Vy místo toho chcete zakládat kolos o 1000 lidech, kteří budou nejlepší na trhu, budou využívat Vaše know-how, stane se přístavem pro nejlepší bla bla bla. A školit manažery ať Vaše slova svým lidem předávají. Ať jste jakkoliv skvělý obchodník, přijde mi to neuvěřitelně arogantní.

    Technik z elektrárny, který dokáže obloužit reaktor se rozhodl že bude zakládat vlastní elektrárnu, jelikož když jsem v něčem fakt dobrej, musím být zákonitě dobrej ve všem. To dá rozum.

    A protože nic jiného nepoznal kopíruje MLM. Jen přejmenuje pozice a zvláštně rozhodí provize mezi lidi.
    Dle mého nemáte byznys plán, ve spoustě věcí plavete a všechno řečené je pouze plán jak by to mělo vypadat. Pravděpodobně tu do 5 let nebudete nebo tu bude další MLM kolos s pochybnou kvalitou.

    Přesto Vám přeji ať se Vám to podaří, ale doporučil bych kontaktovat někoho, kdo už podobnou firmu pod brokerpoolem má aby Vás upozornil na chyby. Když jsem něco nikdy nedělal, není ostudou využít rádce.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    22 prosince, 2013

    Pane, vy se vůbec neobtěžujete číst tuto diskusi předtím, než jste napsal svá slova. Jde vám jen o to, abyste něco shodil už předem. O jaké aroganci to píšete? Nejste náhodou arogantní vy?. Ani Vás nenapadne, že v úpně každé firmě potřebujete několik stupňů řízení. A jak jste přišel na to, že má někdo předávat jen moje slova? Na to, že se jmenujete Angel, děláte ostudu všem andělům. Moje firma nemá cíl, jako ostatní velké MLM poradenské firmy. Má připravit kvalitní poradce k vyšší obchodní úspěšnosti a když budou chtít, mohou mít vlastní poradenské firmy. Na tom není arogantního NIC.

    Odpovědět

  • Compliance

    22 prosince, 2013

    Říká se tomu účet bez hostinského, pane Hanzle:). Vy ještě nemáte ani tu velkou „obyčejnou“ MLM firmu, natož tu chimérickou kvalitativně jinou MLM firmu. Ale přese všechnu Vaši „drzost“ Vám fandím! O ANO jsem si také myslel, že je to pitomost. A ejhle… :). Mimochodem, Váš tah na branku je skvělý a jestli jste tak odborně dobrý jak o sobě tvrdíte (což je podmínka nutná, ale ne dostačující) a dokážete o své pravdě pár lidí přesvědčit, navíc nebudete mít organizaci života té Vaší společnosti plně v ruce (někdo Vás bude držet zkrátka, pak díky současné konstelaci hvězd můžete uspět. Takže hurá do toho.

    Odpovědět

  • vasek

    22 prosince, 2013

    Obávám se, že k řízení firmy o 1000 lidech člověk potřebuje jiné vlastnosti, než obchodního ducha směrem ke klientům. Jedna věc je malá živnost a něco jiného je firma o stovkách lidí..

    Odpovědět

  • Compliance

    22 prosince, 2013

    To se obáváme spolu, pane Vašku.

    Odpovědět

  • Rampouch

    22 prosince, 2013

    TAk o to jsem z duše přesvědčen. Navíc to chce mít předešlou zkušenost s vedením lidí v tomhle typu byznysu, které je přecejen poněkud specifičtější. Učit se to u „tak velkého vlastního projektu“ bude stát dost peněz a taky to může být otázky zkažené prestiže. Přesně jak zde někdo psal – myšlnka stejně dobrá, jakou měli Par v 2007 a kde je to dnes…
    Člověk musí být především skvělý manažer a lídr, za kterým lidi půjdou…

    Odpovědět

  • vasek

    22 prosince, 2013

    Pane Hanzle,
    Váš článek přímo překypuje arogancí. Příspěvek Angela úrovně článku, co se arogance týká, vůbec nedosahuje.

    Mimochodem, všechny poradenské firmy, když se jich zeptáte, chtějí vychovávat kvalitní poradce.

    Bohužel si ani nedokážete všimnout, že Vám zde většina diskutujících vlastně přeje úspěch, jen si nemyslí, že jdete novou cestou a že cesta, na kterou se chcete vydat, přinese firmu se zárukou kvalitního poradenství.
    Ale tuto diskuzi si třeba vytiskněte a pověste v kanceláři na zeď. Může sloužit jako prvek Vaší motivace.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    22 prosince, 2013

    Vážení páni anonymové, jste v zajetí svých vlastních šablon. Tak tedy musím jasně vysvětlit, co je nutné. Za prvé: Odsuzuji takové zacházení s finančními poradci, jaké předvádí firma Partners. Hned jedním dechem musím ocenit Fincentrum, které se k poradcům chová velmi slušně a nikomu nebrání odejít a nadále pracovat jinde. Právě proto věřím, že v nejbližším roce zaznamená Fincentrum obrovský nábor nových lidí. Současně já z Fincentra odejdu, protože nyní chci působit jako jeho částečný konkurent, byť mne to mrzí, ale je to principiální. Nemohu totiž vyloučit, že mne vyhledají kolegové z Fincentra. A neskromně věřím i v nějaké ty desítky či stovky mých nových lidí. Dovolil jsem si vyhraněně říci a ještě to i zopakovat, snad tedy arogantně, že nemám rád myšlení, skutky a důsledky těch skutků, které na trhu zanechávají vlastníci a leadeři ze společnosti Partners. Jenže v té firmě je spousta kvalifikovaných, slušných lidí, kterým zčernal jejich sen. A i v jiných firmách takoví jsou. Současně jsem dal najevo, že mohu a chci pomoci v rozhodování poradců z té firmy, ale ne pouze z té jedné, kam mohou zamířit a že jim mohu něco předat formou členství v mé síti. Budu chtít každého z nich osobně znát, ne jak se mylně domnívá jeden anonym. Ale nebudu moci každého individuálně učit, bude-li jich v jednom čase velký přírůstek. Proto potřebuji i manažery a typicky právě ty, kteří ty samé poradce řídí i v jiných sítích. Samozřejmě se to nemusí líbit majitelům těch jiných sítí, protože by jim to drobilo zisky. Poradci tedy často budou muset z původní sítě odejít. Mohou se samozřejmě vydat kamkoliv a já nabízím, že mohou i ke mně a nemusí hned skočit do jiného MLM kolosu. Trochu jsem se nechal unést, když předpokládám, že až tisíc lidí během příštích pěti let zvolí jinou svobodu, jiný výdělek a jinou
    kulturu než ve velké MLM poradenské firmě. Třeba to tak vůbec není. Velkým omylem vás čtenářů by byl předpoklad, že chci budovat nějakou pevnou, semknutou a tradiční strukturální firmu. Ne. Mám zájem pouze o volnou formu spolupráce, určenou k předání toho co umím, za úplatu. Cílem není porazit všechny ty velké kolosy, ale dát poradcům jiný cíl. Tím je osobní spokojenost a spokojenost jejich rodin, efektivním obchodem, slušným zacházením s klientem a s jeho financemi. Proto není nutný žádný bytelný byznys plán, rozhodně ne dnes. Nikdy jsem neřekl, že Ivánku cink a bude ze mě manažer, za kterým půjdou stovky lidí, slepě a poslušně a ještě si budou pochvalovat, jak jsou hezky chráněni před konkurenčními nabídkami nějakou mandátní smlouvou. Proto jsou všechny vaše úvahy postaveny na vodě. Moje firma je novým typem právě proto, že přímo předpokládá, že bude mezistupněm mezi dnešním postavením poradce ve velké MLM poradenské firmě a jeho vlastní firmou, případně firmou vytvořenou ze skupiny takových lidí. Pro případ, že se jim u mě bude líbit, mohou zůstat. Většinu věcí, které mají dnes, mohou mít se mnou. Věřím, že mnoho zůstane, pro kulturu v mé firmě a proto, že i já se budu dále vyvíjet a poskytovat nové verze mých nástrojů, které ovšem budou potřebovat aktualizaci a budou mít časové zámky. Tím je doufám jasné, že kdo bude mít s mými pomůckami úspěch, nebude chtít odcházet. V této diskusi to přesně vyjádřila paní Bláhová. Očista tohoto trhu je možná v případě, když u firem převáží slovo poradenská nad slovem obchodní. Budoucnost mají menší poradenské firmy s plochou strukturou řízení, jak ona napsala, poradenské kanceláře. Doufám, že mé vysvětlení zcela stačí. U velkých kolosů bohužel dochází k tlaku na obchodní úspěch a k překotnému budování struktur, náborům nových lidí osobami, které ještě ani
    svůj poradenský základ nestihly prožít a upevnit. To pak vede k obrovským náborům a k obrovské úmrtnosti poradců, protože je šéfové učí nejdřív vytěžit své okolí a tím jim ulehčí začátek natolik, že pak brzy končí, neschopni najít si a udržet klienta.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    22 prosince, 2013

    „A neskromně věřím i v nějaké ty desítky či stovky mých nových lidí“. Aby nedošlo k omylu, toto větou jsem neměl na mysli mé nové osoby jen z Fincentra, ale z celého českého trhu. Kontext je nebezpečná věc, teď to čtu po sobě a říkám si, musím napsat vysvětlení.

    Odpovědět

  • Compliance

    22 prosince, 2013

    A proč tedy nezůstanete pane Hanzle ve Fincentru a nebudujete svoji firmu tam? Budete mít časem kolem sebe těch 1000 poradců, které budete učit své know how, a budete navíc moci využívat zázemí slušného (k poradcům) Fincentra. Poradci, kteří k Vám budou přecházet jsou podle Vás stejně většinově z Partners a tak vlastně budete všichni spokojeni.Jen pan Petr Borkovec bude špatně spát :). Pokud se pak rozhodnete z Fincentra odejít tak to klidně i s těmi 1000 poradců uděláte a šéfové Fincentra Vám budou ruku v ruce s podílníky hedgeových fondů mávat šátečkem na rozloučenou.Je to přece slušná firma a nikomu nebrání odejít. S tisícovkou poradců Vám kdokoliv poskytne dvacet milionů na základní back office systém (na tom vlastně již můžete pracovat s předstihem) a očista trhu bude v plném proudu. Jak se budete vyvíjet Vy osobně, to si netroufám odhadovat, Vaše pomůcky neznám. Předpokládám, že Vaše postupy u klientů budou hodně vázány na způsob Vaší práce a Vaši osobnost. Trochu se pak bojím, že sobě podobných osobností nenajdete ani tak deset natož 1000. Když čtu Vaše texty, vidím před sebou dva pány Hanzly. Šikovného, pracovitého a hodně solitérního Hanzla1, který díky svým vlastnostem, egu a v neposlední řadě i odborným schopnostem může zaujmout mnoho zajímavých (bohatých) klientů. Pan Hanzl2 si založil sro, to získalo registraci PPZ u ČNB a podepsalo kontrakt s BT nebo někým takovým. Bude se ucházet o přízeň nespokojených infantilních poradců, kteří vytěžili své rodinné zázemí a cítí se frustrováni. Občas se asi naskytne i nějaký rychlokvašený manažer, který se ještě neseznámil s provizním systémem BT) a půjde za panem Hanzlem2. Kdyby se pan Hanzl 2 rozkrájel tak své čarování do svých nových oveček tak rychle jak by potřeboval nedostane
    :). Kvalita tedy bude nějakou dobu pokulhávat. Pokud bude pan Hanzl2 jenom školit, čarovat a hrát se svými časovými zámky, tak nezvládne vlastní klienty a bude bez peněz. Rozdílová provize v BT mu totiž nenahradí propad vlastních příjmů. A nebo ano, ale pak bude své lidi platit hůř než to dneska dělá Partners a Fincentrum. Nakonec to možná přece jen bude ta konspirační teorie.Něco mně říká, že role lidiček z Fincentra nebude v té vaší šarádě až tak bezvýznamná.Peníze na to mají a dostatek fištrónu také. No uvidíme. Pana Usámu také nakonec chytili :).

    Odpovědět

  • vasek

    22 prosince, 2013

    Souhlasím, jen jste až moc slušný.
    Také tuším nějaké divadlo – vidím spektakulární teátr s tím, že pan Hanzl je nastrčený herec na přetahování lidí z Partners přes tu budoucí úplně nejvíc možnou korektní a určitě báječnou firmu HANZL FP. No a pak se nakonec ztracený syn i se svými novými ovečkami vrátí pod křídla mateřského soukolí, protože ta vzájemná láska tam stále je. Ať už na férovku rovnou, či ve formě jakési frenšízy(„psst potichu, to už využívají v Partners, takže to je určitě sprosté slovo“).

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    22 prosince, 2013

    Ne, pane Vašku, to je opravdu jen vaše konstrukce. Vidím, že jste si všiml, že jsem slušný. To je pokrok.

    Odpovědět

  • vasek

    23 prosince, 2013

    Já jsem ale reagoval na příspěvek od Compliance. On je na Vás moc slušný. A myslím, že za tím vším možná vidí ne nepodobnou konstrukci té mojí – třeba nám to potvrdí či vyvrátí

    Odpovědět

  • Compliance

    23 prosince, 2013

    Jsou vánoce, zkrátím to. Buď je šílený nebo navedený :). Ale každopádně má můj obdiv. Na to, co pan Hanzl vyvádí, musí mít, řečeno s panem Topolánkem, velké koule.Jak uspěje o svatební noci, to je jiná :). Pěkné svátky.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    22 prosince, 2013

    Pane Compliance, kdybych věřil, že buduji svoji firmu v rámci budování nějakého zemského ředitelství, jistě bych to udělal, pokud bych v té době chtěl vést lidi. Jenže já jsem měl špatné zkušenosti z vojny, kde jsem musel vést jednu četu. Pak už vždycky jsem byl sólista, a to i jako počítačový technik ve firmě společníka jednoho velmi bohatého Čecha a pak ve vlastní počítačové a účetní firmě. Od podzimu 2003 jsem na finančním trhu a skoro vždy jsem pracoval sám. Také jsou příklady vyhozených zemských ředitelů. Myslíte, že lze vyhodit vlastního majitele z firmy, pokud v ní má 100% ??? Proto je váš dotaz zmatečný. Proto jsem tedy nebudoval žádnou strukturu v rámci firmy, která mi nepatří – to je ovšem odlišné od pocitu sounáležitosti ke značce, za kterou jsem stál 7 let. Mám na Fincentrum dobré vzpomínky. Místopřísežně prohlašuji, že svou firmu buduji jen pro sebe. Nechci ovšem objíždět nějaké sálky a tam si nechat zaplatit formou ceny za školení. Předám to co umím a to co mi k tomu pomáhá svým vlastním způsobem a nepřestanu mít vlastní produkci, i když je jasné, že časem ji omezím.

    Odpovědět

  • vasek

    23 prosince, 2013

    Pane Hanzle,
    jestli se o Partners říká, že jejich poradci jsou zaslepeni, tak Vy to samé předvádíte v bleděmodrém(par­don, červeném). Úplně ve Vašich slovech vidím tu stuchlíkovskou nenávist ke konkurenci. Nepíše zde on sám pod Vašim jménem?
    Váš příspěvek snad až říká, že Vaše firma vznikla kvůli Partners. A budovat firmu jen kvůli jiné není nikdy dobré.
    A nemyslím si, že naše úvahy jsou na vodě – vlastně možná jsou, protože jsou reakcí na úvahy Vaše – a ty doslova „plavou“.
    Dovolím si být upřímný – jste ve svém projektu velmi naivní, pane Hanzle. Možná jste dobrý poradce, ale ta pozice šéfa velké firmy – tam by to chtělo pořádně zamakat. Nebo si někoho najměte. Nicméně vidím ve Vašem myšlení posun. -Firma možná nebude tak velká, už připouštíte multiplikaci, což v důsledku znamená ohrožení standardů, které Vy osobně máte,… Za chvilku si třeba sám uvědomíte, že opravdu nevymýšlíte nic nového.

    Jo a vlastně proč věříte v obrovský nábor nových lidí do FCT, když byste je měl chtít do své firmy sám? Nebo vy berete jen ty dobré a Fincentrum tedy přijme ty horší?

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    23 prosince, 2013

    Pane Vašku, není mou hanbou, ale mou ctí, když uznávám kvalitu firmy, kde jsem pracoval. Na tomto trhu není běžné, že někdo chválí firmu, z níž odchází. Moje firma vznikla v roce 1992, tedy hluboko před zrodem nejen Partners, ale i mnoha jejích poradců. V roce 2013 jsem ji přejmenoval na HANZL FP,s.r.o., dlouho před tím, než začala tato situace v Partners, na které termínově tlačí nepříjemný legislativní oříšek, NOZ a proto museli své šrouby utáhnout nejpozději před vánocemi. Svou reklamu jsem úmyslně načasoval na dobu těsně před vánoci, protože do vánoc málokterý kvalitní poradce má čas lézt na finanční weby, je produkční sezóna. Děkuji za váš návrh, že si mám najít vrcholového výkonného ředitele. Opět sklouzáváte k pocitu, že buduji firmu, v níž všechny omezím a budu doufat, že se budou bát a pracovat, protože je uřídí strach a nějaký manažer. Moje firma je především nástroj k prodeji mého know – how, k legální optimalizaci daní, protože mám jako OSVČ vysokou daňovou zátěž, dále pak jako subjekt, který má své logo a cíl. Běžná firma má za cíl generovat zisk pro majitele a ti si drží zuby nehty svůj obchodní podíl, dokud se jim nezdá výhodné jej prodat. Moje firma má za cíl spokojenost poradců a jejich rodin. Bude myslet na úspěch poradců, protože jen tak bude majitel firmy mít dobré rozdílové provize a pak její těsnou polovinu rozdá, aby ty nejlepší stabilizoval. Ať to obrátíte jakkoliv, vyjde vám snílek Hanzl. Ale to byli úplně všichni vynálezci a myslitelé. Pokud říkáte že jsem naivní, jistě ano. Pokud souhlasíte že jsem slušný, ulevilo se mi. Pokud myslíte, že svého cíle nedosáhnu, musím přiznat že jsem s tím počítal. Když se vzdáte předem, jste chodící mrtvola. Já se nikdy nevzdávám.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    23 prosince, 2013

    No to je jasné. Fincentrum má dobré jméno a je na trhu 13 let. Proto k němu půjdou spousty osob, řádově stovky v příštím roce. Ke mně půjdou v příštím roce jen někteří, řádově desítky, snad lehce přes sto. Nejsem zase tak drzý, abych doufal, že to bude obráceně. Ale nemohu vyloučit stovky, protože se spojím s manažery různých MLM firem a pak se uvidí.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    22 prosince, 2013

    Ne, pane Vašku, to je opravdu jen vaše konstrukce.

    Odpovědět

  • Jan Mládek

    23 prosince, 2013

    Pane Hanzle, vy jste až neuvěřitelně arogantní člověk, číší to z vás i přes internet. To srovnání s Partners 2007 se nabízí, Partners mělo JINAK, vy máte JINÁ LIGA. Partners chtělo dělat kvalitní poradenství, vy taky.Rozdíl je v tom, že Partners v době vzniku mělo cca 700 lidí, vy máte 0. Osobně si troufám říct, že osobnosti ve své firmě mít nebudete, z principu věci, proč by osobnost měla jít do MLM k Hanzlovi? Osobnost, když bude odcházet z MLM, tak si udělá svoji vlastní firmu a nepůjde nádeničit k Hanzlovi. Vaše vystupování za poslední měsíc je hodně zvláštní, přijde mi, že jste se úplně zbláznil. Síla a čest nebo jak to máte je sice dobré, ale musí to být s pokorou!!!

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    23 prosince, 2013

    Pane Mládku, osobnost se nepozná podle toho, že zanáší produkci přes nějaký broker pool, ani tím, že dá výpověď v MLM firmě a založí si firmu pod broker poolem, když může dostat vyšší počáteční sazbu provize než u mě, ale podle toho, že si je vědoma, že má na víc a že mě může využít k odrazu ke své firmě. Spousta osobností nepracuje na svém potenciálu a tuší to. Ne, pane Mládku, nezbláznil jsem se. Jsem jen tolik jiný, než ostatní. Nehledám přece ani vás, ani jiné osoby, které mi nechtějí rozumět. Hledám poradce. To vy určitě nejste. Jinak byste pochopil, co mám v prezentaci a na webu a i v tomto článku a proč právě tak. Je evidentní, že vás nehledám. Snad jsem arogantní, já vás chápu, jistý VK byl jednou polovinou národa nenáviděn a druhou přímo zbožňován. Dotáhl to na 3 nejvyšší státní funkce. Nechme to tak, že já si nebudu myslet že jste ten Mládek z ČSSD co si myslí, že živnostníci jsou paraziti a vy si nebudete myslet, že jsem se zbláznil. Berete? Přeji pěkné vánoce!

    Odpovědět

  • Nadir

    23 prosince, 2013

    Přeji Vám hodně úspěchů. Nicméně, už bez zbytečných slov, nejlepší bude si na výsledek té jiné ligy počkat.

    Odpovědět

  • historik

    23 prosince, 2013

    Přeji panu Hanzlovi vše dobré, jsou vánoce, že… Jeho sebevědomí připomíná jiného slavného z Duchcova, Casanovu. Ať dopadnete lépe, pane Hanzl!

    Wikipedia: Giacomo opustil Benátky v lednu 1783 a odjel do Vídně. Na nějakou dobu dělal sekretáře benátského velvyslance Foscariniho a potom, po jeho smrti, přijal post knihovníka na zámku hraběte Josefa Karla Eusebia z Valdštejna v Duchcově v Čechách. Tam strávil poslední a velmi smutné roky svého života, ponížen rolí služebníka a již nepochopen, a navíc považován za přežitek navždy zmizelé epochy.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    23 prosince, 2013

    Vážený pane Historiku!
    Srdečně vás zvu k návštěvě jubilejních, již 20. Casanovských slavností, které se budou konat počátkem června 2014 ve městě Duchcov. Zdejší obyvatelé jsou na Giacomo Casanovu pyšní. Vždy projíždí centrem města, v historickém kočáru taženém černými koňmi a vystupuje na nádvoří zámku. Vítá se s občany a přeje jim krásný život. Celé slavnosti pak moderuje na hlavním pódiu.


    Jsem značně v rozpacích, proč jste použil právě takhle účelově ten text z Wikipedie, kde být ponížen službou je ve zcela jiném kontextu, než dnes. Vlastně tím říkáte, že každý právník, lékař, nebo finanční poradce je, nebo by se měl či mohl cítit ponížen a před tím mne varujete. Jako historik jistě chápete, že tento úlet není v pořádku a proto asi máte dobrý důvod být jen anonym. Já jsem hrdý na to, že jsem služebník. Jen pozice slušné a schopné osoby, která je k dispozici klientovi, zaručuje službu jakou potřebuje.


    Mám z těch všech kopanců do mých kotníků od anonymů pod mým článkem intenzivní pocit, že mi asi píší majitelé velkých MLM poradenských firem, aby mi odehnali jejich poradce co nejdál. Navenek mi přejí úspěch, ale dělají vše pro to, aby mne zesměšnili, označili za arogantního hrubce, či podobně. Pánové, to chce klid! Finanční poradce tím stejně dlouho neudržíte. Už mají novou možnost. Přijde doba tvrdých regulací. Já se na to vůbec netěším, ale chci být připraven. Vaše nenasytnost způsobila, že máme špatnou pověst. Třeba už nebude stačit váš lobbing na ČNB a počet úrovní v MLM bude ze zákona omezen a kdoví co ještě, jsou tu i šílené pokusy zcela zastavit distribuci životních pojištění. Mě by zajímalo, zda navrhovatelé vědí, jak je to těžká práce, najít a udržet klienta, v téhle době. Zda doufají, že to někdo bude dělat za pakatel. Nedivil bych se speciální oborové dani, podobně jako čeká ČEZ, nebo operátory komunikačních sítí. Milí levicoví politici přece potřebují slíbit tam korunu, tuhle tři jiné sebrat. Pan Sobotka nám ještě všem ukáže, zač je toho loket. Přeji vám krásné svátky!

    Odpovědět

  • Jiří

    23 prosince, 2013

    Abych Vám pravdu řekl, nemyslím si, že Vás tady majitelé cíleně zesměšňují. Tak učiní ve svých řadách osobně a ne na internetu. Bude to mít daleko větší váhu. Proti Vám nic nemám, neznám Vás, tak nemohu soudit. Jen mi vaše strategie nedává smysl. Mým cílem je mít 20 opravdových loajálních odborníků. Můžu Vám říct, že je to fuška. Dost jsem si zkusil a pod rukama mi prošlo desítky lidí, ze kterých jsem cítil potenciál, ale velmi jsem se zklamal. Proto když vidím někoho, kdo chce budovat mega velkou firmu, tak si o tom myslím své a úvahy o tom, jak to chceme dělat kvalitně a dobře, neberu. Jsou to lži pro nováčky a většina zprostředkovatelů nemá tušení, co znamená opravdu kvalitní servis. Nemám rád velké firmy, není to proto, že by mi braly klienty, ti mé klienty ani nepotkají. Ale štve mě, že nám kazí jméno a klienti nás hází do jednoho koše.

    Odpovědět

  • Compliance

    23 prosince, 2013

    Tak tohle považuji za správnou tečku za celou touto trošku zbytečnou diskusí. Jsou vánoce, nechejme pana Hanzla snít jeho vánoční sen :). A nezapomeňme, že sny se plní právě o vánocích. Poprvé a naposled v tomto roce bez ironie!

    Odpovědět

  • Vězeň z Azkabanu

    23 prosince, 2013

    Domnívám se, že tento článek má docela slušný potenciál být studijní materiál k atestacím psychiatrů na téma veřejných projevů lidí trpící sekundárním narcismem.

    Je to fakt docela drsný. Dřív to vypadalo jako neškodná „hecovačka“, ale tohle mi přijde už malinko „přes závit“.

    http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Nar­cisismus

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    23 prosince, 2013

    Pane Jiří, píšete slušně a rozumně. Moc vám přeju, aby se vám ve vaší firmě dařilo, abyste své dobré lidi našel! Lidi selhávají. Poradci i klienti. Je to dáno stavem české duše a její zkušeností. Morálka je nízká už v rodinách. My jsme tu ale proto, abychom klientům pomáhali, uměli se k nim dostat, protože kdosi před námi jim ublížil a velmi často nějaký střelec z velké poradenské firmy. Ono velmi záleží na tom, kam se vyvíjí každý z nás, ruku na srdce, každý z nás – bez výjimek – někdy něco bouchl. Mám teorii udržitelné důvěry a ta mi funguje. Často přebírám morální odpovědnost za škody, které klientovi někdo způsobil zatajením informací o počátečních nákladech v rezervotvorných pojištěních a sanuji je. Nevím, jak rychle se moje firma bude rozšiřovat. A nemyslím, že si poradci – dnes v jiných firmách – nechají nějakým manažerem zakázat, aby se mi ozvali. Samozřejmě, už ty manažery vidím, potřebují udržet disciplínu. Vytáhnou cokoliv, budou se vysmívat, ale v koutku svého vědomí budou cítit strach o své meziprovize.


    Jenže stačí, aby se naštvaly jednotky poradců v Partners a neposlechnou své manažery a budou se chtít se mnou setkat. Zjistí, že nejsem klaun ani blázen a uvidí ukázky mých pomůcek a případové studie s mými klienty. Tam, kde oni by obsloužili klienta jak byli naučeni, uvidí jinou metodu v praxi. A řeknou to ostatním, protože mojí metodou by si více vydělali, navíc správněji a etičtěji. Zjistí, že dělám finanční osvětu, že mám své účiné postupy. Určitě již dnes vyjednávají i s jinými firmami na trhu, ať s jinými MLM velkými firmami, nebo s broker pooly.


    V množství lidí, kteří se rozhodnou vzepřít se strachu kolektivně, si najednou představte, že třeba 300 lidí najednou odejde, na různá místa. Reakce majitelů Partners: mohou si zvolit 300 požadavků na nemorální náhrady za vzdělání a pak 300 soudních sporů. Jenže pouta strachu budou už zlomena. Dokonale zkažené dobré jméno firmy a její pád. To neudělají. Nebo sbohem a šáteček, jak vtipně napsal Compliance. OVB taky skřípalo zuby, když se pan Lukeš sešel s AXOU a získal zdroje k uskutečnění svého přemístění ředitelství jinam. Pánové z Partners museli mlžit s vlastnickou strukturou, proto nějakou dobu nastrčené figurky. OVB nezmohlo nic. To samé, případ tlusté žáby v reklamě. Všichni vědí, kdo je tlustá žába, jen soud nikoliv. Partners tedy prožijí přesně to co OVB před 6,5 roky a je úplně jedno, kolik procent uprchlíků bude pak u mne. Trhu to velmi prospěje. Poradce má být svobodný, on je jediným aktivem poradenské firmy, ta si jej má udržet rozumnými cíly firmy, výhodami pro něj a kulturou firmy, nikoliv strachem.

    Odpovědět

  • hm

    23 prosince, 2013

    10 let jsem dělal ve fabrice, stavěl auta. Dělal jsem to dobře, nejlíp. Nyní jsem rozhodnut dělat to ještě lépe a budeme to dělat spolu. Fabrika byla dobrá, ale moje, naše fabrika bude lepší. Bude nás hodně vydělám a vy vyděláte taky. Budeme dělat auta bez motoru a dostaneme za to hodně peněz. Není to o penězích, ale když prodáme hodně aut, tak jich budu já a vy mít víc… Takový srač… To mohlo napsat jen pako… Ale díky. Díky tomu si začínám vážit Poliaka ze ZFP, i ten to má víc v hlavě pořádku :)

    Odpovědět

  • prozřel jsem

    23 prosince, 2013

    Zdravím pane Hanzle. Jste skvělý :0)
    Pokud dobře počítám, tak tolik slíbů jsem slyšel jen v předvolebních kampaních.
    A potom, hromada slibů a skutek utek. Vysvětlete mi, nikdy jste nevybudoval síť, nemáte zkušenosti a tvrdíte, že se časem dáte do pozadí kvůli věku. Tedy kde chcete sehnat ty pitomce, kteří vám vydělají na důchod, budou slep před vašimi argumenty a nebudou sledovat fakta.
    Jako viz Vaše tvrzení níže. ,, nebudoval jsem firmu jiným, aby mě pak někdo vyhodil… “ Kolik s těmito slovy chcete sehnat ovcí? Profík nepřejde, na to bude hrdý. Možná tak zdeprimovaný poradce, ale ten je zdeprimovaný, protože mu to nejde a tedy asi dobrý nebude… No nevím, přeju příjemný rok, protože bude poslední než přijdou storna na špatně rozpočítanou produkci, první faktury které nebude s čeho zaplatit. Poradci utečou zase za ,, Lukrativnější nabídkou“ Zůstanou dluhy a do toho vstoupí regulace něčeho a zjistíte, že firma se nedá postavit bez lidí na jméně, bez kvality na penězích, bez vyzí jen s provizí… A bude další zlomený důchodce v Čechách…

    Odpovědět

  • Co?

    25 prosince, 2013

    Četl jsem poprvé, článek odkazy Vaše stránky komentáře, říkám si slušný iluze.
    Čtu podruhé Vaše WWW stránky a najednou vidím, že člověk co vystupuje s nějakým názorem, ideou, představou, aniž by ještě vše spustil, mění své stránky upravuje názory díky reakcím trhu… Nonono, dnes jsem si přečetl z odkazu Vaší prezentaci a již nyní je mi jasné, že tuto hru ani nezačnete hrát a prohrajete… Škoda, ale bude to zajímavé sledovat. Není možné aby jste vše slíbil, hned měnil a chtěl důvěru!!!
    Tak to nefunguje. Bavíte se zde o velkém byznysu, který je špatně vymyšlen. Za dva roky 250 lidí, pak 1000 lidí, tedy zase nový MLM, bez pozic, bez kvality kontrolingu, bez menežmentu na startu, financí a to velkých… Je vidět že sníte o něčem co jste nikdy nedělal a neprožil. Takto to nefunguje, ale držím pěsti, aby jste si to uvědomil dřív než zničíte osudy důvěřivých poradců.

    Odpovědět

  • Mám dotaz

    25 prosince, 2013

    Zdravím mám skupinu 10 lidí, tedy pokud přejdu k Vám co dostanu???
    Exclusivitu asi žádnou?
    Peníze dobrý, ale ty mi obchod nezajistí…
    Máte právní oddělení, nebo je to jen napojení na brukry?
    Pokud tu nebudete, nemyslím věk, ale přestane Vás to bavit, co budu já a mí lidi dělat, chápu dobře, že jste něco jako VIP poradce s iluzí, ale bez zázemí, neb je za Vámi někdo další kdo řeší další aspekty?
    Pokud udělám produkci a na Vaši firmu přijdou storna od jiných poradců, kterým se, jako firma nikdy neubráníte, kolik máte kapitálu na to aby to neohrozilo moje provize?
    Brukr to na sebe nevezme a to, že končí a vznikají s.r.očka kvůli stornům není neznámé.
    Kde mám jistotu, že nezměníte pravidla hry, jako ze dne na den obsah vašich mini webovek?
    Píšete o garanci 5 let, Partners na které tu útočíte má jiné rozměry, je tu déle, tedy dá se říct že se taky drželo pětiletky, kde je jistota, že se Vaši poradci neprobudí s nulovým účtem?
    3×4000 Kč jistých je víc jak jednou 10000 Kč slíbených od člověka, který nemá kapitál, aby si postavil na startu to nejdůležitější a to je logo brend a marketing myšlenky spojený ne jen s egem, které hladové krky nenasytí, ale profesionální reklamní marketingovou společností, která zajistí zájem z trhu hned na startu… Mě to bohužel odradilo, ale dávám šanci reagovat a vyvrátit mi to. Díky
    Rád bych transparentní reakci, když to veřejně šijete do lidí, které neznáte a jsou podle Vás ovce z trhu, jen díky tomu že jsou pod nějakou firmou. Tedy trefujete se do bezejmenných…

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    26 prosince, 2013

    Odpověď je nahoře.

    Odpovědět

  • Istvan

    11 ledna, 2014

    Já bych to tak složitě neviděl. Celou akci HANZL FP, s.r.o., vidím na další divizi Fitcentra. Fitcentrum je prodané, tudíž tam již pro pány Stuchlíka a Nejedlého nemá smysl tahat nové lidi a je třeba zainvestovat inkasované prostředky z prodeje jinde, než jen do rádia nebo do lichvářské firmy na půjčování peněz ala Provident (inu vcelku odklon od finančního poradenství). Tomu se říká diverzifikace.

    Odpovědět

  • pavel-hanzl

    26 prosince, 2013

    Dobrý večer, pane Mám dotaz!
    Doufal jsem, že konečně se někdo představí, třeba Josef Vokurka. „Zdravím mám skupinu 10 lidí, tedy pokud přejdu k Vám co dostanu???“ Informace, jak pracovat mou metodou a uspět u bohatých klientů.
    „Exclusivitu asi žádnou?“ Jakou exclusivitu potřebujete? Jako, že to naučím jen vašich 10 lidí? Ne. Jako, že budete jen u mě? Není to třeba. Jako, že kromě mé sítě ty informace nebudou veřejné? Ano. Těžko by někdo utekl s mými informacemi jinam. To by musel ukrást výukové video z mého školení a časové zámky mých pomůcek na 5 let dopředu.
    „Peníze dobrý, ale ty mi obchod nezajistí…“ Správně. Budu učit, jak ty obchody připravit a udělat. Bavíme se o poradcích, kteří nejsou začátečníci, mají nadání a chuť být špičkovými. Pokud začátečníci jsou, ručí za ně jejich stávající manažer, že do roka budou na pozici Adult. Do té doby je učit nebudu.
    „Máte právní oddělení, nebo je to jen napojení na brukry?“ Právní pomoc mi poskytují broker pooly a soukromí právníci. „Pokud tu nebudete, nemyslím věk, ale přestane Vás to bavit, co budu já a mí lidi dělat, chápu dobře, že jste něco jako VIP poradce s iluzí, ale bez zázemí, neb je za Vámi někdo další kdo řeší další aspekty?“ Pokud tu nebudu, jistě můžete pracovat i jinde. Zázemí poskytují právě broker pooly. Jsem muž s vizí, možná i s iluzí. To ukáže čas.
    „Pokud udělám produkci a na Vaši firmu přijdou storna od jiných poradců, kterým se, jako firma nikdy neubráníte, kolik máte kapitálu na to aby to neohrozilo moje provize?“ Nebudu vyhazovat do žumpy zvané Pokleslá morálka části českých poradců svůj vlastní kapitál, proto musím tyto situace ošetřit účinným způsobem. Na tomto trhu je móda, že někdo si poshazuje svou vlastní produkci a jde si ji nově uzavřít přes jiný subjekt, aby měl za to samé provize 2×, nejde tedy storna započíst proti jeho nové produkci. Tento problém nechci řešit tak, že bych jej sanoval z vlastního kapitálu, to bych byl sebevrah. Chci to zajistit bezpečnostními pojistkami na ručení za storna, patrně bianco směnkami s doprovodnou smlouvou o směnečném vyplňování v případě takového jednání poradce a také s povinným převodem kmene smluv poradce při oficiálním – oznámeném odchodu z mé sítě. Na podrobnostech pracuji.
    „Brukr to na sebe nevezme a to, že končí a vznikají s.r.očka kvůli stornům není neznámé.“ Ano, tohle je jediný závažný důvod ke strachu. Nejsme na vyspělém trhu. Napadáte mne zbytečně. Rizikem mé firmy nejsem já sám, ale poradci s kriminálním chováním, které ale zákon za kriminální explicitně nepovažuje.
    „Kde mám jistotu, že nezměníte pravidla hry, jako ze dne na den obsah vašich mini webovek?“ Nezměnil jsem obsah, ale formu. Nechci provokovat, článek je zbytečně vyostřený. Musím reagovat na vyznění článku a to jsem udělal. Při jeho psaní jsem se zlobil na to, že Partners si svých lidí neváží.
    „Píšete o garanci 5 let, Partners na které tu útočíte má jiné rozměry, je tu déle, tedy dá se říct že se taky drželo pětiletky, kde je jistota, že se Vaši poradci neprobudí s nulovým účtem?“ Když chcete jistotu, můžete třeba věřit českému nebo americkému státu a financovat jejich státní dluhy. Třeba se vám to vyplatí. Klidně vám zdaní i vzduch jen proto, že žijete na území zvaném stát. Provize poradců nepůjdou přes můj účet. Tam se dostanou jen meziprovize, těch 10%. Veškeré vyplácení provizí dělá broker pool. Já budu muset ručit za stornoprovize lidí v mé síti. Je tedy důležité, abych nepřijal osoby s nulovým osobním majetkem a osoby, které neprojdou mým testem osobnosti a odbornosti, nebo osoby, které nebudou akceptovat můj požadavek na mou ochranu bezpečnostní pojistkou před jejich vlastním selháním. Problém není tedy ve mně, ale ve spolehlivosti a slušnosti lidí. Slušnost lidí v síti musím bohužel nějak jistit. Slušnost není v tomto státě normou.
    „3×4000 Kč jistých je víc jak jednou 10000 Kč slíbených od člověka, který nemá kapitál, aby si postavil na startu to nejdůležitější a to je logo brend a marketing myšlenky spojený ne jen s egem, které hladové krky nenasytí, ale profesionální reklamní marketingovou společností, která zajistí zájem z trhu hned na startu… Mě to bohužel odradilo, ale dávám šanci reagovat a vyvrátit mi to.“ Nechci jít naznačeným směrem. Nechci bombastickou reklamu ve stylu, že jsem ta profi firma, kam mají všichni přejít. Bylo by k smíchu, že mi někdo připravil logo, vnutil nějakou konkrétní reklamu, když se všichni poradci reklamě jen smějí. Tato firma, to jsem já. Nikdo by mne lépe neprezentoval, než já sám při osobním jednání. Jsem člověk s přednostmi i chybami. Při psaní článku jsem se dopustil chyb, vím o nich. Nevím, jak velký bude zájem lidí na trhu o mé zkušenosti. Nechci je předávat každému. Stránky firmy jsou jen prozatímní. Centrálu s veškerým zázemím budu budovat později než dnes. „Díky“ Rádo se stalo.
    „Rád bych transparentní reakci, když to veřejně šijete do lidí, které neznáte a jsou podle Vás ovce z trhu, jen díky tomu že jsou pod nějakou firmou. Tedy trefujete se do bezejmenných…“ Netrefuji se do sítě, do lidí z Partners. Je mi upřímně líto, že se zasáhli sami, podepsáním zjevně nevýhodné mandátní smlouvy. Trefuji se do majitelů té firmy. A těm lidem ze sítě mohu dát jiné podmínky práce, jinou kulturu ve firmě, jiné zacházení. Oplátkou chci od nich slušné zacházení se mnou. Mohu jim pomoci, vím, že řada z nich má dobrou kvalifikaci a nyní jsou nešťastní, že naletěli. Proto jim všem navrhuji, aby si se mnou sjednali schůzku, nejlépe s jejich manažerem. Přeji pěkný večer!

    Odpovědět

  • M&M

    26 prosince, 2013

    Se zájmem jsem přečetl celý, článek, diskusi a webovky a moje pocity jsou smíšené. Určitě je dobrá každá firma, která chce opravdu dělat byznys kvalitněji.
    Nicméně, co jsme se dozvěděli.

    Jsem majitel menší firmičky, ale kdybych byl cílová skupina, tohle by mě dost odrazovalo:

    1. Poradenská činnost a manažerská činnost není to samé. Pokud jste nikdy neřídil lidi očekávejte velmi rychlé vystřízlivění.
    2. Když už nasadím tvář mistra světa a že vše co dělám je nejlepší, tak ji musím držet. To že se to na základě kritiky upravují webovky apod. není dobré.
    3. Pokud chce někdo zakládat firmu tohoto formátu (100+ lidí, manažeři, lehce arogantní postoj atd.) je dobré vědět co dělám. Není vhodné nastavovat systém podle požadavků svých „zaměstnanců“, spolupracovní­ků atd.

    Navíc není dobré se podbízet a slibovat podíl na firmě, která ještě není.

    4)
    Se zájmem jsem přečetl karierní řád (který se nikdy nebude měnit) a není troufnu si říci, že je tam spoustu začátečnických chyb.
    Začnu od konce – marže 10% se mi zdá málo. Pokud člověk kalkuluje s 1000 lidí, tak asi vycházejí slušná čísla, ale pokud bych počítal s průměrem 50 000.-Kč (a to většině lidí stačí a pokud nebude bič tak víc pracovat nebudou), tak mi ten člověk vydělal 5555.-Kč. A to je příjem, ne zisk.
    Dále manažer, který by měl pracovat s nováčkem, všechno ho naučit a hlídat ho dostane 15–20% provize. Držím palce najít opravdu odborníky, kteří budou za tuto almužnu chtít pracovat s týmem.
    Když jsem začínal, nechal jsem si 40%. Po měsíci jsem to snížil na 30% a po půl roce na 20%. Dělal jsem něco nového, nevěděl jsem úplně vše, ale věděl jsem jedno, provize do týmu mohu zvýšit, ale nesmím snížit. Vy začínáte v lednu. Nikoho nemáte. Ze začátku budete makat jak kůň a marži máte minimální. Tohle pro mě není finančně OK. Pokud opravdu máte pro lidi přidanou hodnotu, lidi ji rádi zaplatí.

    1. Možná skutečně máte nějakou přidanou hodnotu, nicméně zažil jsem již spousty ultravýkonných „poradců“ pod MLM, kteří si mysleli jak jsou dobří, ale žili ve svém malém vesmíru. V okamžiku kdy se osamostatnili, tak zjistili jaké možnosti se jim nabízejí, ať je to poradenství placené klientem (v případěch kdy je to pro klienta výhodné), možnost vybírat si Agent / makléř. Moci klientovi doporučit i společnost s kterou můj brokerpool nespolupracuje a přesto za to být zaplacen.

    Dle mě až takovou hodnotu nemáte a opravdu nenabízíte nic navíc než průměrně velká firma pod brokerpoolem. Na tom ale není nic špatného. Vlastníci těch firem si pravděpodobně také prošli MLM a stejně jako vy chtěli dělat kvalitnější práci.
    A pokud opravdu tak velkou přidanou hodnotu máte, tak si ji neumíte ochránit. – neexkluzivní spolupráce, atd. Dojde to k množství lidí, kteří Vás budou sosat, zisk bude zanedbatelný a většinu produkce budou posílat napřímo, jelikož dostanou o pár korun víc a vy jim to dovolíte.

    Abych jen nekritizoval. Doporučuji se vykašlat na megalomanské sny a ze začátku se pokusit vychovat řekněme 10 naprosto samostatných poradců a předat jim své znalosti. Budete hlídat pouze pár oveček a můžete mít ze začátku u naprostého nováčka marži klidně i 70%. Systém Mistr – učedník funguje v právním sektoru, může fungovat i ve finančním.
    A pokud bude někdo chtít manažerovat, pomozte mu založit vlastní firmu a vyvarovat se chyb, které stoprocentně uděláte.

    Odpovědět

  • Rodrigo Luli

    24 července, 2014

    Dobrý den,

    Chcete-li správně, abych se představil, já jsem pan Rodrigo Luli soukromý věřitel i rozdávat úvěr ve výši 3% úrokovou sazbou. Jedná se o finanční příležitost u vašich dveří krok, se ještě dnes a získejte rychlé půjčky. Existuje mnoho z hledá se pro finanční příležitost, nebo pomoc v celé místa a stále ještě nejsou schopni se dostat jeden. Ale to je finanční příležitost u vašich dveří krok a jako takový si nemůže dovolit nechat ujít tuto příležitost. Tato služba je poskytnout jak jednotlivci, společnosti, obchodní muži a ženy.Výše úvěru sahá od jakékoliv množství dle vašeho výběru pro více informací kontaktujte nás prostřednictvím e mailu: (rodrigolulilo­anfirm@yahoo.com)

    PRVNÍ INFORMACE POTŘEBNÉ

    Celé jméno:
    Osobní telefonní číslo:
    Země:
    adresa:
    stát:
    Věk:
    Už jste použili dříve?:
    Rodinný stav:
    Půjčka Částka potřebná jako úvěr:
    Doba trvání úvěru:
    Povolání:
    Měsíční příjem:

    Jsem rád čekají na vaše rychlé reakce,

    Teplé S pozdravem,
    pan Rodrigo Luli

    Odpovědět

  • sir james williams

    2 listopadu, 2014

    POTŘEBUJETE naléhavou úvěr?

    • Velmi rychlé a naléhavé převodem na váš bankovní účet
    • Splácení začíná osm měsíců poté, co jste získali peníze na váš bankovní účet
    • Nízká úroková sazba 2%
    • Dlouhodobé splácení (1–30 roky) dobu trvání
    • Flexibilní podmínky půjčky a měsíční splátka

    kontaktujte legitimní a licencované úvěr společnosti authourised
    aby se finanční pomoc do jiných zemí.
    pro více informací a žádosti o úvěr formulář Spojit se podnikem prostřednictvím mailu: cashfirmarena@ou­tlook.com

    SIR JAMES WILLIAMS
    generální ředitel
    CASHFIRMARENA FIRM
    LONDÝN

    Odpovědět