CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Finanční poradenství v podání Broker Consulting

 


 

Výsledky nedávného testu finančních poradců uskutečněný serverem iDnes.cz a Českou televizí byly zpochybňovány kvůli způsobu výběru poradce. Fiktivní klientka volala buď přímo na telefonický kontakt náhodně zvoleného finančního poradce ze stránek společnosti, nebo si nechala nějakého poradce přidělit centrálou – to v případě, že společnost kontakty na své poradce na stránkách neuvádí.

Hlavní výtka stran výběru poradce je prostá: Klienti finančním poradcům nevolají, nebo jen zřídka. Je-li kontaktována centrála s žádostí o doporučení poradce, zabliká červený maják pochybností, zda nejde o test… a společnost doporučí jednoho ze svých spolehlivých favoritů.

Klasickým způsobem, jak finanční poradci získávají klienty, je aktivní telefonický hovor s nabídkou služeb – optimalizace rodinných financí. Poradci volají buď s doporučením svých předchozích klientů, nebo na telefonní čísla získaná nejrůznějším způsobem, kupříkladu z internetu.

Telefonický kontakt

Získat příležitost otestovat finančního poradce v přirozených podmínkách (rozumějte: být jím osloven, nikoli oslovit ho) se člověku nepoštěstí každý den… byť někteří lidé mají „štěstí“, že si u nich finanční poradce (a bohužel mnohdy i „finanční poradci“) takřka podávají dveře z ruky do ruky. Když mi zavolal člověk, který se představil jako finanční poradce, neváhal jsem a chopil se příležitosti.

Poradce se představil a stručně přednesl nabídku svých služeb. Na otázku, pro jakou společnost pracuje, nezaváhal a odpověděl: „Broker Consulting.“ To mě trochu překvapilo, neboť jsem očekával, že když název společnosti nepřipojil ke svému jménu hned na začátku rozhovoru, bude se snažit mlžit a název společnosti se dozvím nejdříve na první schůzce.

Na dotaz, kde získal na mě kontakt, již odpověď nebyla zcela jednoznačná: „Na internetu, víte, jsou tam takové databáze…“

REKLAMA

Smluvili jsme si první schůzku v kancelářích zemského ředitelství Broker Consulting.

První schůzka

Na první schůzku jsem se připravil. Chtěl jsem hrát klienta s průměrným či mírně nadprůměrným příjmem a ze svých smluv jsem si udělal výběr, se kterým se poradci svěřím. Nechtěl jsem příliš fabulovat, neboť dobrý poradce chce smlouvy vidět.

Finanční poradce Broker Consulting, který byl na pozici asistenta, zjišťoval mou finanční situaci. Nechával jsem ho vést a vystupoval jsem jako nedůvěřivý klient s nepříliš širokými vědomostmi finančního trhu.

Poradce zjistil, že jsem svobodný a že mám příjem cca 25 tis. Kč čistého (tuto částku nadnesl on, já ji jen odsouhlasil…), bydlím v nájemním bytě a mám nějaké volné peníze na běžném účtu v řádu desítek tisíc. Z pojištění mám úrazové od Pojišťovny České spořitelny k penzijnímu připojištění od stejné finanční skupiny. Na stavební spoření se přeptal až téměř na závěr schůzky, nabyl jsem dojmu, že na stavební spoření zapomněl.

Od počátku se mnou řešil především zajištění na stáří. Uvedl jsem, že volných prostředků mám tisícikorunu měsíčně, s čímž se spokojil. Následně se ukázalo, že již nyní na finanční produkty dávám 2000 Kč měsíčně (stavební spoření a penzijní připojištění), blíže to ale neřešil. I pokud by přistoupil na analýzu příjmů a výdajů, musel by nutně dospět k závěru, že prostředků, s nimiž by mohl pracovat, by bylo mnohem více.

REKLAMA

Na zjednodušeném příkladě vykreslil, jaký pokles příjmu bych v důchodu měl a že si potřebuji vytvořit rezervu alespoň 1 mil. Kč, abych si udržel životní úroveň. Představil mi kapitálový životní program, ovšem s dovětkem, že to již není nejvýhodnější varianta – lepší je investiční životní program, který mi do důchodu vydělá mnohem víc. Ovšem jsou tu i jiné možnosti – např. investice, ale tam bych musel zaplatit předem poplatek. Tato varianta je bez poplatku, netajil ale, že se poplatek strhává z placeného pojistného.

Překvapilo mne, že se poradce nezajímá o výhled mé situace – zda plánuji založení rodiny a na výhled řešení bytové situace jsme se dostali až při loučení, kdy jakoby si poradce vzpomněl, že je třeba ještě o tomto se zmínit. „Ale teď jsou byty v Praze drahé, pořizovat byt nyní se nevyplatí,“ shodli jsme se. O výhledu tří až pěti let nepadlo ani slovo.

Požádal jsem o zaslání vymodelované optimalizace e-mailem, kterou jsem obdržel ještě před druhou schůzkou.

Druhá schůzka

Na druhou schůzku jsem si připravil smlouvy, o kterých jsme hovořili a o které mě na první schůzce poradce požádal. V hovoru jsme navázali, kde jsme předtím skončili, nechyběla otázka, zda jsem o jeho návrhu přemýšlel a zda jsem se rozhodl. Nepřekvapilo ho, když jsem odpověděl, že jsem přemýšlel a že to zní zajímavě, nemám ale zatím dost informací.

Přešli jsme ke konkrétním produktům – IŽP. Připraveny měl dvě pojistné smlouvy, z nichž preferoval jako výhodnější Future od Generali v rámci Evropské penze. Jen mezi řečí se přeptal, zda jsem náhodou nepřinesl své smlouvy. Asi se nestává často, že je klienti nosí. Prohlédl zejména smlouvu o úrazovém pojištění a pochválil ji jako dobrou. Ostatně, než jsem mu o ní na první schůzce řekl, navrhoval mi obdobnou smlouvu od stejné společnosti.

REKLAMA

Trochu jsem změnil svou roli a pokládal jsem zasvěcenější otázky než při minulé schůzce. Při dotazech na možnost získání prostředků před uplynutí doby investice sdělil, že je možné peníze vybrat dříve, ale ne v prvních dvou letech, kdy je odkupné nulové. Modelový příklad výše odkupného v jednotlivých letech jsem ale nedostal.

Pročítal jsem si zběžně smlouvu a hledal v ní podmínky odkupného. Nalezl jsem tabulku odkupních koeficientů (Tabulka 1 na str. 4 smlouvy). Pro běžného člověka je naprosto nesrozumitelná. Byla nesrozumitelná i pro poradce, který se pokoušel v rychlosti bez přípravy ji pro klienta rozklíčovat. Marně.

Zajímal jsem se o další možnosti vedle Future, zejména o investice. Tam je ale třeba platit poplatek předem, varoval mě. Domluvili jsme se na třetí schůzce, do níž si prostuduji smlouvu, kterou mi bez okolků přenechal, na níž mi měl ukázat též rozdíl mezi IŽP a fondy.

Třetí schůzka

Na dotaz, jak jsem se rozhodl, jsem chtěl vidět, jak se liší varianta s životním pojištěním a podílovými fondy. Připravené to neměl, nicméně na notebooku spustil program partnerské společnosti, v němž provedl modelaci s předplaceným poplatkem. Vycházela výrazně výhodněji než IŽP.

Chvíli se zdráhal přepnout na možnost bez předplaceného poplatku, přesvědčit se ale nechal a viditelně se uklidnil, když výsledná částka (pochopitelně) vyšla nižší než s předplaceným poplatkem. Bližší informace o možnosti přerušení placení, zvýšení či snížení plateb zejména u předplaceného poplatku, jsem se nedozvěděl. Ostatně, od toho jsou ve firmě k dispozici specializovaní investiční poradci, kteří, když o tuto variantu budu mít zájem, vše vysvětlí.

Shrnutí

Výsledkem schůzky pro klienta, který nemyslí na zajištění na stáří, by pravděpodobně bylo, že uzavře smlouvu (ať už s investicí či s IŽP), s níž se alespoň částečně zajistí, byť ne zcela nejefektivnějším způsobem.

Největší výhodou IŽP Future jsou dle analytiků společnosti Fincentrum, s nimiž jsem produkt konzultoval, především dobrá připojištění. Ta ovšem chtěl poradce od počátku řešit samostatnou smlouvou. Cenově se řadí spíše k lepšímu průměru.

Poradce dal klientovi na výběr ze dvou produktů IŽP a jednoho investičního fondu – nabídka fondů byla ale závislá na setkání se specialistou, a tak se mohla i rozšířit.

Jaký je váš názor na postup a doporučení poradce?

Loading

Vstoupit do diskuze 94 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • FL

    15 dubna, 2008

    Clovek na pozici asistent muze byt ve firme tak 1-2 mesice, tudiz bych trosku privrel oko…. asi nikdo z vas nezacinal jako profik.
    osobne se divim,ze resil predevsim duchod, nezkousel se zajimat o vase prijmy a vydaje, zkusit udelat nejakej investicni plan atd
    obyc „optimalizace“ smluv si myslim ze vyresi bohate jen opf+urazovka nebo izp+urazovka

    Odpovědět

  • Anonym

    15 dubna, 2008

    Poradce pracoval již přibližně dva roky. Podle jeho slov ale na delší dobu onemocněl, neměl produkci a klesl.

    Odpovědět

  • FL

    15 dubna, 2008

    To by clovek klesl na pozici reprezentant.coz je prevleceny asistent,jen clovek co to uz nejakou dobu delu.pokud byl opravdu nemocny,tak si nedokazu vysvetlit ze by ho manazer nechal spadnout a nepodporil ho…. samozrejme pokud ten clovek moc dobry neni,tak to asi podle toho vypada..

    Odpovědět

  • Vašek

    15 dubna, 2008

    Přístup poradcesi myslím, že nebyl špatný. To, že začíná jako „asistent“ ničemu nevadí. Vesměs jeho smlouvy stejně někdo musí kontrolovat, tak bych se toho nebál. To, že na některé věcí opomenul, je dáno do souvislosti s tím, že začíná, pokud teda nepřestoupil z konkurenční společnosti. Hlavně se mi líbilo, že nemlžil a byl upřímný. To z nás spousta není!

    Odpovědět

  • Ondřej Hrachový

    15 dubna, 2008

    Dobrý den, pokud Vám tohle přijde jako správný postup a nemlžení, tak pak se nemáme o čem bavit. Podle mě je jedno jestli je člověk ve firmě rok nebo měsíc. Pokud neumí udělat analýzu, nemá u klienta co dělat. Další věcí je, že pokud mu smlouvy a portfolia chystá vedoucí, tak neodvedl dobrou práci. Nemůžu si pomoci, ale řekněte mi kde jsou přání klienta? Jaké má motivy? Já bych svému spolupracovníkovi odmítl zpracovat takovou analýzu. Hezký den

    Odpovědět

  • Anonym

    15 dubna, 2008

    Souhlasim s panem Hrachovym. Pokud clovek nedokazu u klienta udelat analyzu, nema u klienta co delat. Mel jsem BC v pameti jako solidni poradce. Ale pote, co jsem tento tyden v pondeli videl u klienta, jemuz je 64 let smlouvu IZP OK Evropska penze z konce listopadu 2007 na 1000,- mesicne do realokacniho programu „inteligentniho portfolia“, tak jsem se zhrozil. Zajimalo by me, co se mu bude raelokovat, kdyz to, co nepozerou poplatky, ztrati kvuli propadu fondu, ktere maji vykonost od listopadu 2007 primo k danemu IZP cca -13%. Doslova riznout bez rozmyslu duchodci smlouvu na 11 let bez provedeni analyzy, v dobe propadu fondu a s argumenty, ze pro nej PF a stavebko nema smysl, ze fondy vydelavaji v prumeru 9% p.a. a proto se bude mit pak kralovsky, se dle meho blizi urcitemu typu „poradcu“ z MLM…

    Odpovědět

  • FL

    16 dubna, 2008

    pokud vim tak to je dokonce uz kolem -22%,ale porad tu mame hlouhy horizont, nicmene tohle zavadi prasarnou a poskozenim klienta,pomalu bych si stezoval.myslim,ze ten poradce by se musel setsakra ohanet a vysvetlovat.
    Nicmene lze pochybovat o duvodu te rady,trebas to nebylo z duvodu provize (ono izp na 11 let je cca o par stokorun lip ohodnoceno nez penzijko,coz by bylo bezesporu pro toho cloveka prinosem)
    mozna to bylo jen neschopnosti poradce ci nevedomosti a rizeni ‚ze shora“ aneb delejte tolik a tolik smluv…

    Odpovědět

  • Loki

    16 dubna, 2008

    Me spise udivuje neschopnost poradce udelat kvalitni financni plan po dvou letech v oboru (resp. 1,5 roku praxe), coz dle meho nazoru je schopen udelat aktivni novacek po 1-2 mesicich a spise pasivni novacek po 4-6 mesicich. Tipnul bych to na jeden z nejvetsich problemu ve fin. poradenstvi a to, ze spousta lidi to dela proste jako brigadu (pri studiu. k praci apod). Coz znamena, ze se tomu nevenuji naplno a podle toho vypada i odvedena prace. Nasazi IZP, vydela si a jde delat neco jineho. Servis nulovy, odvedena prace mizerna. A to nemluvim o ruznych zednicich, vypravcich, prodejkynich ze supermarketu apod., kteri z 95% poradne ani nerozumi tomu, co delaji.

    Odpovědět

  • poradkyně na vedlejšák

    16 dubna, 2008

    Nemáte pravdu, Loki. Můžu Vás ubezpečit, že právě proto že nejsem na finančním poradenství úplně zavislá (na hlavní činnost jsem účetní), můžu si dovolit klientům navrhovat nízkonákladová portfolia.Nemusím bouchat IŽP na potkání. Jsem převážně „distributor OPF Conseq a Pioneer. K finančnímu poradenství mě dostala Katarina Tobíková, která stejně jako já patří mezi odpůrce IŽP.

    Odpovědět

  • dan

    23 dubna, 2008

    Nic proti Vám, naopak dělejte to stále tak dobře ať jste spokojená vy i vaši klienti. A možná bude mít časem poradenství jméno. S pozdravem Dan.

    Odpovědět

  • FL

    16 dubna, 2008

    ono je na to dost uhlu pohledu.. jedna vec je ta
    1) vydela si manazer, nabere nejaky bezvyznamny neuspesny lidi, prodavacky, zensky na matersky s mizernou brigadou,atd, vydela si maximalne manazer, zatimco ty lidi vidi dost penez (na jejich pomery, na tenhle sektor jsou nizke pozice vcelku malo odmeny), oslovi svy znamy,pribuzny,nabouchaj se smlouvy a novacek(brigadnik) az dojdou znamy skonci
    2)manazer je dobry,sice si vydela,ale dela z cloveka profika aby z neuspesnyho delnika se mohl stat dobry poradce v pravem slova smyslu,pokud opravdu nema delnicke mysleni
    tkz je otazka kdo za to muze,za tu mizernou praci? s novackama manazeri zezacatky dost chodi na schuzky..

    Odpovědět

  • Milan

    16 dubna, 2008

    Vzhledem k tomu, že znám strukturu a způsoby v BC velmi dobře, nezbývá než potvrdit slova FL (jak předchozího komentáře tak i viz. níže, reakce 16.4.2008 02:10). Pod to se i podepíši. Nebylo zmíněno, jestli dotyčný klient má PF či st.spoření, pokud ne, je opravdu s podivem proč IŽP, když PF mu zajistí cca 13% p.a. výnos na 5leté periodě. Se stav.spoř. v kombinaci, pokud by chtěl klient ukládat stranou více peněz, se efektivní zhodnocení bude pohybovat kolem 8-9% p.a. A hlavně v jeho věku, to má jisté (1) a pak jde o přeci jen kratší časovou periodu (2) !!!
    Být jeho poradce, asi bych tuhle „prasárnu !!!“ jen tak nenechal. Předně je třeba vědět, proč tato smlouva byla uzavřena a pak také mít na mysli, že v BC mají od klienta podepsaný souhlas, že s tímto návrhem svého řešení souhlasí a rozumí smlouvě, čímž se mohou (a budou) ohánět. V objemu podepisovaných papírů, si možná ani klient neuvědomuje co vše podepsal. Jedna z oblíbených praktik v BC.
    Omlouvat (možná) nováčka, že neprovedl správně analýzu považuji za alibismus, jelikož na špatně provedené analýze se pak staví a navrhují produkty. Logicky mi pak vychází rovnice, špatná analýza = špatný produkt. Tečka, víc není o čem hovořit. Pokud má jít nováček na schůzku již sám, musí jeho nadřízený mít jistotu, že bude postupovat správně. V opačném případě má jít s ním, ovšem to by jej stálo čas…
    Ještě jednu poznámku k obchodním praktikám, proč vznikají ty či ony smlouvy. Stává se, že běží nějaká firemní soutěž, kdo uzavře nejvíc konkrétních smluv, soutěž o nejlepšího nováčka či v tom může být i další tlak na konkrétní typ smlouvy… Pak se nelze divit takovému výstupu, o kterém je zde řeč.
    Pokud shrnu svůj pohled na BC: Jste-li finančně vzdělaní a gramotní, myslím, že se bez služeb BC obejdete a ušetříte, protože u nich jsou k mání hlavně provizně drahé produkty a chytré řešení Vaší věci tam rozhodně nenajdete. Úsměv mi budí na rtech jejich Chytrá hypotéka (asi myslí pro jejich kapsu). Pokud jste bohužel občan, který se o finanční produkty nezajímá, DOPORUČUJI – jděte jinam a zkuste si nejprve alespoň něco málo zjistit k Vaší potřebě. Vyplatí se Vám to a nevěřte bezmezně poradcům ani v bankách. Ani to nejsou finančníci, byť jsou sebe líp oháknutý.
    Přeji hodně štěstí. Milan

    Odpovědět

  • Mirek

    16 dubna, 2008

    Určitý počet prasat se najde všude… OVB, AWD, BC, FinCentrum i Partners. Stejně jako si vybírám banku, vybírám si i poradce. Česká spořitelna už mnohokrát udělala nechutnosti až už v poplatcích v přístupu k zákazníkovi a stejně je stále největší bankou… Setkávám se denně s neuvěřitelnými čuňárnami od OVB (zrušená 5ti letá stavebka, životy 56ti letým do 75 atp.), ale stejně je to pořád největší poradce na světě… (alespoň to tvrdí)

    Odpovědět

  • Tygr

    16 dubna, 2008

    A ty procenta u stavebka a penzijka jsi vzal kde??????

    Odpovědět

  • RS

    16 dubna, 2008

    V PP mi vychází při platbě 500,- p.m., zhodnocení 3,5%, doba 5 let, efektivní výnos 14,1% p.a. Při platbě 1000,- p.m., 9,14% p.a.
    U SS je zřejmé, že je efektivní úrok na vázací době zhruba 7-8%.

    Odpovědět

  • Milan

    16 dubna, 2008

    To Mirek:
    A bude tomu tak dlouho, dokud většina nepochopí realitu dnešního bussinesu. Ovšem to, aby ji nepochopila, je cílem velkých hráčů daného segmentu. Nebudeme si nic namlouvat, asociace jako AFIZ či USF mají jiný cíl než ochranu klienta. Jejím úkolem je chránit zájmy svých členů, tedy převážně legislativní oblast dané věci. Nebo si někdo opravdu myslí, že by MF ČR při přípravě novel jednalo s BC, AWD apod.? Jo, asociace, to už je prtner k jednání. Víc snad nemusím dodávat. A můžeme to zevšeobecnit i mimo poradenství (či spíš zprostředkování). Proč vznikly cechy, sdružení apod.? Vždy proto, aby chránili své zájmy.
    To, že ČS je tak velká, dosahuje takových enormních zisků z bank.poplatků na úkor veřejnosti, jen vypovídá o něčem… Proč dávat bance zdroje za 0,0000 nic % a pak platit úrok nad 10% za půjčení. To se to podniká. Inu, je to každého věc. Já už jsem přestal ČS před několika lety sponzorovat.
    To Tygr:
    To lze pomerne snadno spocitat, cestou efektivniho uroku, muzete pouzit treba i Excel.

    Odpovědět

  • FL

    16 dubna, 2008

    Co se tyce CS, to je uz jen demenci a fin.neznalosti lidi, trebas ma kamaradka pracuje za prepazkou v CS v praze, denne ji tam chodi 3-4 lidi,si stezovat,ze maji maly urok na vkladni knizce a v drtivy vetsine kdyz je posle za nejakym treba investicnim specialistou,tak lidem sklapne, reknou ze nechtej nic menit a jdou pryc.Kde je tedy chyba?

    Odpovědět

  • FL

    16 dubna, 2008

    ale to jsme zas u toho, hazite spinu na celou firmu, nicmene z namy z BC tunu manazeru a poradcu jez snad rok nenapsali izp (krom uzaru za par stovek)
    pri slove izp ukazuji na dvere a silne prosazuji opf..
    tkz to zase prrrrr a uznejte ze podobny prasata muzou byt vsude jak v bc tak ovb,awd a dalsi…
    je to predevsim JEN v tom cloveku

    Odpovědět

  • Milan

    16 dubna, 2008

    S tim lze souhlasit, ovsem vim toho dost, abych si dal vse do souvislosti. Napisu Vam k tomu vecer nebo zitra, odjizdim.

    Odpovědět

  • Milan

    16 dubna, 2008

    Abych tedy dopsal, co jsem slíbil. Neni to tak davno, co BC psala (slusne receno) prevazne ŽP (CS nebo ING investora). Do toho sem tam nejake to PF nebo investice. To bylo to nej pro klienta (dle jejich retoriky). A ejhle z niceho nic nastal myslenkovy posun u vedeni a IZP je sice dobry, ale kombinace opf+uraz je mnohem lepsi, kliente… Tomu mam jako verit? Ne, nikoliv, byt je to jejich prani. To se jen VELCI kluci z Consequ, Uniqy a BC domluvili na kombinaci a spojeni v jednom segmentu sve cinnosti, nastavili provize v takovem novem produktu na srovnatelnou uroven jako IZP a hura na trh. Ted, kdyz uz obcas nejaky klient vi, ze OPF vs. IZP vyzniva lepe pro OPF, mohou klidne rikat, kliente ano, je tomu tak a prave proto Vam ukazujeme tento druhy, lepsi zpusob jak investovat. Dalsim duvodem je skutecnost, ze IZP uz ma kde kdo a druhe si nikdo asi zrovna porizovat nebude, ovsem neco noveho… to muze byt zajimave. Jen je treba poradce spravne motivovat, vcetne financniho ohodnoceni a kola poradenskeho bussinesu zase semelou cast verejnosti. To, ze jsou penize v nejakem fondu – to se jeste klientovi rekne, mozna i neco o benchmarku. Ale to, ze to lze udelat mnohem, mnohem levneji a vyhodneji, to se uz samozrejme nerika, stejne jako to, ze cca 90% fondu nedokaze svuj benchmark prekonat. Coz by melo vest k zamysleni nad samou podstatou veci…
    To asi tak, pekny vecer vsem na I.cz

    Odpovědět

  • FL

    16 dubna, 2008

    Ale berme to z te druhe stranky, kolik poradce musi oslovit lidi,nez neco sepise atd
    ano investice jsou lepsi jak izp,ale nedokazu si predstavit ze bych zil jen z opf.ona sotva jednoraz investice za 350 tisic = izp za 1 tisic…a co si budem povidat,pravidelny investovani taky zazrazne odmeneny neni.
    osobne si nedokazu predstav ze by poradci zili jen z investic..

    Odpovědět

  • Jan Bartoš

    17 dubna, 2008

    to záleží, co si představujete pod pojmem přežít. Pokud jste vychovaný sítí OVB nebo jí podobnou a Vašim cílem je koupit si se středoškolským vzděláním po dvou víkendových kurzech taky tu nablískanou AUDI, je jasné, že provize z OPF Vám stačit nebudou.
    Pokud poměřujete znalosti a přínos vs odměna, uživí Vás s přehledem.
    Nebo je ještě třetí možnost, že z Vámi vydělaných peněz odevzdáváte příliš mnoho centrále, nebo „manažerům“ nad Vámi. Potom je čas se začít koukat kolem sebe.
    s pozdravem JB

    Odpovědět

  • FL

    17 dubna, 2008

    Ja spis momentalne bojuji o preziti(mysleno uzivit se a vytvorit si financni rezervy) v teto sfere nez abych si vyhlizel audinku. Ty srandy pro novacky jsou pomerne smesny, osobne to vnimam tak, ze novacek je velmi uspesny,z toho duvodu,ze obchazi znamy,je davan za priklad vsem okolo,je pysny, pak zacnou dochazet kontakty znamy , dostava se na vyssi pozici, uz si planuje nablejskane audi v garazi a planuje velke cile, „kdyz to je tak snadne“… najednou si uvedomuje kolik penez to bylo byt na te pozici a vse ze tak aktivne „promrhal“ a po tehle fazi dost poradcu profesne umre,ptz s cizima neumi „a prece nic nechcou“ a najednou si clovek nabije pusu…a jak rikam skonci, nebo bojuje a prakticky zacina od nuly 🙂
    Prinos za uzitek zacina v urcitem momente pri urcitem poctu klientu a docela s nadsenim cekam na nejake clanky pana Pavla Hanzla, kde bych se mohl neco naucit 🙂

  • OTTO

    17 dubna, 2008

    Ti poradci, kteří dopadli špatně jak píšete postrádali správný postoj a ten Pavel Hanzl má.
    Vaše nadšení je obráceno správným směrem. Jen tak dál

  • dan

    23 dubna, 2008

    To víš chlape, musíš máknout a dělat dost klientů a třeba tě i investice uživí. 🙂

    Odpovědět

  • inteligentní klient

    17 dubna, 2008

    Finančně gramotný klient nebude nikdy investovat do žádného fondu. To je naprostá hovadina. Proč nekupovat rovnou akciové tituly s rozumnou dividendou ? ČEZ, O2,Zentiva – pořád lepší než cpát na předražených poplatcích dynamických portfolií do chřtánu Vedralovi a madam Blochové.Není toho Consequ už trochu dost?

    Odpovědět

  • OTTO

    17 dubna, 2008

    Kolik procent ze všech klientů je finančně gramotných?
    Šokující by možná bylo i zjištění kolik procent finačních poradců je finančně gramotných.
    Růst ve finanční gramotnosti by měla být jejich náplň práce, ale jaká je realita?
    Kolik znáte bohatých finančních poradců???
    Co se týká nákupu akcií ČEZu, O2, Zentivy atd. tak ruku na srdce – kolik peněz je třeba na nákup jednoho lotu ( nebo minilotu pokud už je zavedli ) a kolik lidí takové peníze má?
    Víte kolik je radosti, když “ finanční poradce “ udělá životku na 1000Kč měsíčně???
    Klienti, kteří mají peníze a finanční gramotnost, nebo alespoň zdravý selský využívají služeb jiných finančních poradců hrajících jinou ligu.

    Odpovědět

  • inteligentní klient

    17 dubna, 2008

    Nechte těch lottů, prosím Vás-:).To je otázka priorit. Kdyby se třeba taková rodinka vzdala letos dovolené u moře a koupila si 100 kusů O2 cca za 50000 (nebo ještě méně) Kč, možná by to byl vstup do světa skutečných investic. Tady jsem alespon „mikrokapitalista“ mající podíl na významné firmě, ale ve fondu jako majitel podílových listů jsem „NIC“-:). Portfolio manažer dostane za svou práci vždy zaplaceno, ať vydělá nebo ne. Kdežto velmi pravděpodobná slušná dividenda na podzim zahřeje kapsu, ne?-:)

  • realista

    18 dubna, 2008

    Vcelku by mě zajímalo, jak se takový „neznalí“ člověk bude asi orientovat při přímém nákupu akcií 🙁 . A trochu z jiného soudku – co takhle diverzifikace portfolia – nebo si opravdu myslíte, že se nemůže stát, že i jakákoliv velká firma nemůže mít potíže?

  • OTTO

    18 dubna, 2008

    Já vás chápu, ale jde koupit 100 kusů akcií O2?
    Na české burze neobchoduji, ale pokud vím tak ve SPADU se dá kupovat pouze po lotech a nejlevnější blue chips lot je za cca 750 000 Kč a určitě to není O2.
    Máte pravdu, že je to otázka priorit, ale proč by měla rodina dávat peníze do akcií když jim vůbec nerozumí?
    Pokud chcerodina investovat měla by dát nejdříve investovat peníze do finančního vzdělání.
    Pak už je na nich jaký výnos p.a. chtějí a podle toho hledají investici.
    Dividenda z O2 jim přinese okolo 10% před zdaněním.
    Investiční stříbro, nebo zlato udělá rozhodně více a nemusí se kupovat po cihlách.
    Dále jsou zajímavé některé další kovy, zemědělské komodity a samozřejmě indexové akcie, které jsou pro nováčka rozhodně lepší, než konkrétní titul.
    Pak tu máme nemovitosti a pozemky.
    Dají se dnes najít velmi podhodnocené nemovitosti v lokalitách, které budou v horizontu 5-10 let patřit mezi atraktivní lokality a cena nemovitosti vzroste o několik stovek procent.
    Zrovna teď jsem jednu takovou našel. Je několik km od města a když se člověk podívá do územního plánu dá se předpovědět jak se město bude v budoucnu rozrůstat a tato nemovitost bude za pár let periferie města. Navíc vzhledem k tomu co město plánuje na pozemcích mezi touto nemovitostí a městem z této lokality udělá jednu z nejatraktivnějších lokalit ve městě.
    Dále jsou tu, nebytové prostory. Některé mají obrovský potenciál a jsou velmi podhodnoceny. Např. všech posledních 10 pronajímatelů zkrachovalo. Lidé si toto místo spojují s krachem a nechtějí si ho pronajmout a majitel má i problém s prodejem.
    Důvodů proč jsou perspektivní nebytové prostory podhodnocené je samozřejmě více.
    Dále jsou tu pozemky. Pozemky z mého pohledu a zkušenosti skýtají v dnešní době zdaleka největší potenciál zhodnocení oproti nemovitostem.
    Dá se dnes koupit pozemek 30 Kč za metr a za několik let prodat metr po 2600Kč. Ikdyby to trvalo 10 let je to 86-ti násobek původní ceny tedy výnos 8600% za 10 let tzn. 860% p.a.
    90% lidí je zděšeno při výnosu větším než 10% p.a. a vidí to jako podvod a proto investici tohoto typu asi věřit nebudou, což je pro nás, kteří tomu věříme a děláme výhoda v tom, že konkurence v tomto oboru je malá.
    Samozřejmě se dá dosáhnout i toho, že člověk koupí blbě, protože této problematice nerozumí a za 10 let nedostane 2600 Kč za metr ale 120 Kč což pro něj i ostatních 90% bude důkaz že se takto výhodně zhodnocovat peníze nedají.
    Nejlepší investice je do finančního vzdělání.
    To vám zajistí skvělé zhodnocení vašich investic.
    To co máte v hlavě vám navíc nemůžou proclít na hranicích, když se rozhodnete pro mezinárodní investice.

  • FL

    18 dubna, 2008

    Daji se nekde Vase moudra precist ? myslim to vazne, je to velmi zajimave a rad bych se temhle vecem priucil pro osobni rozvoj, investovani je fascinujici vec.

  • OTTO

    18 dubna, 2008

    Je mi líto,knihu jsem nevydal.
    Jaká oblast investování vás zajímá?

  • FL

    18 dubna, 2008

    Celkem me bavi komodity, financnika.cz znam, xtb, hraju ted tu sranda soutez,zrovna tu mam otevrenou krasnou pozici + 1,1 milionu, skoda ze to neni real;)
    Spis se mi libi ty Vase myslenky vseobecne, co se tyce tech ruznych pozemku a tak podobne, v tom to vypada na obrovsky potencial…zatim jsem investor bez penez,ale urcite bych se nejakym smerem investovani v budoucnu ubirat chtel a prislo mi to dosti zajimave co jste napsal v minulem komentu.

  • OTTO

    18 dubna, 2008

    Pokud vás baví komodity doporučuji vzdělání u Toma http://www.komodity.cz
    Považuji ho za nejúspěšnějšího spekulanta v ČR a vážím si ho i jako člověka.
    Co se týče vašeho stesku, že vaše krásná pozice + 1,1 milionu na demu u XTB není real neberte tak tragicky.
    Věřte mi, ale jedno. Kdybyste měl svoje peníze a reálný účet spekuloval by jste úplně jinak než na demu a domnoha pozicí které jste na demu otevřel, by jste v reálu vůbec nešel.
    Píšete, že jste zatím investor bez peněz.
    Všichni jsme takto začínali.
    Každopádně bez peněz se investovat peníze nedají takže ikdyby jste věděl o nějakém pěkném pozemku s s obrovským růstovým potenciálem nemohl by jste ho koupit.
    Každopádně neklesejte na mysli.
    Nic vám neuteče.
    Pořád budou lidé kteří mají strach investovat do něčeho co vydělá několik desítek, nebo stovek % p.a. Tento strach pramení z neznalosti.
    Věřte mi, že dnes existuje spousta investorů, které nezajímají investice, které nemají růstový potenciál nad 500% p.a.
    Tito investoři, ale začínali jako my všichni od píky od nejnižších p.a. výnosů a postupně se vypracovali.
    Finanční vzdělání je nejlepší investice s největším potencionálem růstu na světě.
    Věřte mi.
    Také se neustále vzdělávám a ještě mnoho se musím naučit.

  • FL

    18 dubna, 2008

    To mate bez vyhrad pravdu, urcite bych to otevrel ci neotevrel,ale trebas jen s riskem cca 1% uctu a asi by to nebylo 1,1mega ale trebas 11 tisic.
    Osobne se opravdu nedokazu predstavit investici s rustovym potencialem 500% p.a. a opravdu by me to zajimalo.Verim ale ze by to mohli dokazat velmi zkuseni komoditni obchodnici, nicmene Vy myslite asi neco jineho.
    To mate pravdu, ze mi nic neutece,kor v mym 20 letech . kazdopadne si cenim Vasich rad.

  • OTTO

    18 dubna, 2008

    Pákové obchody s komoditami mají větší potenciál než 500% p.a. nicméně jak správně tušíte myslel jsem zcela jiné investice.
    Také je velký rozdíl mít pasivní příjem x % oproti x %-tům z aktivního příjmu.
    Spekulace na burze se dá nazvat pasivním příjmem pouze při splnění určitých kritérií.
    Bohatí lidé zbohatli tak že, za papírky podléhající inflaci kupují aktiva, která narůstají na hodnotě rychleji než jejich hodnotu znehodnocuje inflace a navíc generují pasivní příjem.
    Běžný člověk hledá kde je něco v akci a pak to koupí. Většinou se však jedná o pasivum.
    Ti kteří jdou k bohatství hledají, kde je v akci nějaké aktivum, které by mohli koupit.
    Problematika výběru správného aktiva je stěžejní a mnozí se na tom spálili díky nedostatku finančního vzdělání a prodělali.
    Dnes je mnoho knih a seminářů na toto téma a doporučuji se vzdělávat.
    Když to přirovnám k burze tak broker, který je schopen vám poradit do čeho investovat je taky člověk jako vy. Když se to naučil on můžete se to naučit i vy a pak budete schopen vidět příležitosti tam, kde je ostatní nevidí, protože nemají znalosti jako vy.
    Já věřím, že to dokážete

  • Anonym

    18 dubna, 2008

    Vedle SPADu existuje take system KOBOS, kde se da koupit klidne i jen jednu jedinou akcii, navic nekteri brokeri dnes nemaji stanoven minimalni transakcni poplatek, takze se v KOBOSu i pri koupi jedne akcie dostanete do 1% na poplatcich (se vsim vsudy).
    Na zlatu se shodneme, ale ktere „dalsi kovy“ jsou dnes podle Vas zajimave? A ktere zemedelske komodity? Podle me je totiz naprosta vetsina komodit predrazena.
    Jinak s ostatnim, co jste napsal, tentokrat souhlasim. 😉
    Hezky den

  • OTTO

    18 dubna, 2008

    To je dobrá informace. KOBOS asi není tak likvidní trh jako SPAD, ale v KOBOSU budou spíš nakupovat a držet akcie lidé, kvůli dividendám, než kvůli spekulacím na cenu.
    Na zlatu se shodneme, ale na stříbro, hliník, měď, nikl, cín se díváte jinak.
    Je třeba říct, že spekulace jsou krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé.
    Např. měď je teď velmi nahoře a střednědobý a dlouhodobý investor bude kupovat měď až po její korekci.
    Naopak stříbro je vhodné koupit střednědobě i dlouhodobě už teď. Takto by jsme mohli rozebrat kov po kovu takže nedá se to hodit do jednoho pytle a říct – tyto kovy je vhodné koupit teď.
    Všeobecně se, ale dá říct, že v tomto roce bude vhodná doba ke koupi všech zmíněných kovů za dobrou cenu.
    Zemědělské komodity jsou předražené a budou ještě předraženější, takže když se za několik let podíváme zpět budem vzpomínat na dnešní časy, když byli zemědělské komodity ještě tak levné.
    Samozřejmě u většíny zemědělských komodit přijde korekce stejně jako např. u sojových bobů, ale obrat trendu je v současné době v nedohlednu, ale medvědi nikdy nespí věčně a jistě víte jaké problémy vysoké ceny zem. komodit ve světě dělají.
    Jakmile se vysoké ceny stanou trnem oku vyspělým ekonomikám mají možnosti posadit medvědy do sedla.
    Také přeju hezký den

  • inteligentní investor

    29 dubna, 2008

    Onchoduji v Kobosu už řadu let a zase taková legrace to není. Zajímalo by mne, odkud berete fantastický myšlenkový postřeh, že lidé obchodující v Kobosu nespekulují na cenu?. Co se týká komodit, tak bodejť by nešly nahoru, když nám ten dolar tak krásně padá. Po odečtení kurzového rozdílu to zase žádná sláva není. Zlato – roste, ale co dělalo řadu let před nynějším nárůstem? Stagnovalo – taky žádný zázrak. No řekl bych, že na vývoj cen komodit mám přesně opačný pohled než vy. Pokud je mi známo, tak při drtivé většině ekonomických krizí dochází k poklesu cen komodit – bylo by překvapením, kdyby se letos a příští rok chovaly jinak.
    Možná pro vás bude lepší dál sekat IŽP.

  • Jan Bartoš

    17 dubna, 2008

    Nemáte úplně prvadu, conseq nabízí mimo „hloupé pro hloupé“ i velice kvalitní fondy. Jen je třeba mít rozum a ne školení + vedoucí = JIHAD

    Odpovědět

  • FL

    17 dubna, 2008

    O jakych produktech mluvite „nastavili provize v takovem novem produktu na srovnatelnou uroven jako IZP a hura na trh. “
    pokud vim bc ma chytrou hypoteku…coz je izp
    a jednoraz + pravidelny invest. conseq provizne se s izp srovnavat neda …

    Odpovědět

  • Vladimir

    17 dubna, 2008

    Jak to lze udělat levněji?

    Odpovědět

  • jeman

    7 srpna, 2008

    Už dlouho jsem si nečetl diskusi tohoto typu, ale vůbec o nic jsem nepřišel. Pořád píšou jen ty rejpalové co nemají co na práci a vozí se po druhých.Jen tak dál podporujte dál takovýto debatní kroužky. Alespoň tak přenecháte práci opravdovým poradcům a ne vzdělancům kteří trávý celý den na netu a píšou svá moudra.Ve skutečnosti ten asistent bude lepší obchodník než ten Váš kroužek mudrců.

    Odpovědět

  • Radek

    7 srpna, 2008

    Obchodník asi lepší bude… ale poradce? To už bych si tak jistý nebyl.

    Odpovědět

  • dan

    23 dubna, 2008

    souhlasím mám stejné zkušenosti. BC mě podle jejich portfolia parterských společností připadala jako zajímavá poradenská společnost, ale co se stýkám s jejich prací od jejich lidí, tak jsou to čuňárny 1. kategorie.. Bohužel zjišťuji, že se s tím nesedkávám sám.

    Odpovědět

  • dan

    23 dubna, 2008

    🙂 Jo, upřímnost nadevše! :-)). Ten člověk by jsem měl otevřít obchod s IŽP a možná by občas nějaké prodal. Ale do poradenství má tenhle poradce z článku daleko!!! Radši když by mu nějaký starší kolega něco pořádně vysvětlil a pomohl mu plánovat a naučil ho, alespoň zanalyzovat klienta..Já už si ani nemůžu přečíst nějaké zajímavosti, abych nu nenarazil na takové stupidní názory. A vůbec co já jsem se setkal z BC, tak větší hovadiny jsem už dlouho neviděl. Pro 60letou paní investičko na 1500 měs. do jejich 70let. při jejím důchodovém příjmu – super poradenství, věřte mi že když jsem to paní trošku vysvětlil, tak byla celkem překvapená kolik si zhruba tak po těch 5 letech vybere a to ještě vůbec není jisté… no jen rozvíjejte diskuzi, rád se zase něco dozvím.

    Odpovědět

  • Jirka

    15 dubna, 2008

    No nevím, ikdyby byl úplným nováčkem, tak je snad úkolem mateřské firmy ho naučit alespoň analyzovat klienta. To, že portfolio vytvoří někdo jiný by nemělo tak vadit.
    Myslím, že tady se právě projevilo slabé místo buď BC nebo daného ředitelství ve slabém vzdělání.
    Dle mého názoru to musí mít takový poradce velmi těžké, když nedostatečně zjistí klientovu situaci, nemůže mu ani adekvátně navrhnout portfolio. Tím pádem bude mít méně spokojených klientů a tím pádem menší příjem a jednoho dne toho nechá…

    Odpovědět

  • Anonym

    15 dubna, 2008

    Kdyby šéfredaktor ICZ nevyužil takového daru z nebe k napsání článku,byla by to škoda.Nicméně mám takovou obavu,že šlo o člověka,který v oboru začíná ,a že to nemá příliš dobrou vypovídací schopnost.Každý z nás,když jsme začínali,občas pronesl nějakou perlu.Nejvíc mě pobavila pravděpodobně ta kalkulačka od rentíka,kdy měl strach,že to bude vycházet lépe s rozloženým poplatkem:-)
    Nedělejme z toho však závěry pro celý BC.Výše uvedený borec zatím moc škod nenapáchá.Otázkou je,zda-li se vyprofiluje do kvantity či do kvality.Vliv pana Lenera může být užitečný.Ty staré mazáky asi už nepředělá,ale těm tvárným může ukázat,že kvalita je minimálně stejně důležitá jako objem.

    Odpovědět

  • Anonym

    15 dubna, 2008

    Naprosto souhlasím. Podle jednoho poradce nelze činit závěr na celou společnost.

    Odpovědět

  • Jan Bartoš

    15 dubna, 2008

    Zdravím Vás Ondro,
    Vy jste přestoupil k BC? Podle mě je tohle naprosto typický obraz českého finančního „poradenství“ a nemá cenu cokoliv omlouvat.
    S tím vlivem jste to dozajista myslel v žertu,že?

    Odpovědět

  • Anonym

    15 dubna, 2008

    Ahoj Honzo…již dlouho jsem tě neviděl přispívat…:)
    Typický obraz českého „poradenství“ máš na myslí = IZP…? O tom již byly napsáááány stohy…
    A p. Lenera moc neznám, ale hodnoť sám 🙂 …
    P.S.: Kdy zajdem na obídek 🙂

    Odpovědět

  • Jan Bartoš

    17 dubna, 2008

    Čau Zbyňku,
    jj, je to pořád stejně:-( „..nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř.“
    Oběd beru, navrhuji vyřešit soukromější formou:-)
    H

    Odpovědět

  • Anonym

    16 dubna, 2008

    Zdravím Jene,
    další přestup zatím nechystám,myslím,že jich v poměrně krátké době už tak bylo dost:-)Ikdyž ty jejich kanceláře na Evropské v budově Uniqy budou asi fajn.
    Typický obraz to je,určitě to není profi práce ani seriozního prodejce IŽP.Ale ten článek je víc k smíchu než k vzteku nad ubohou úrovní poradce.Co byste čekal za zázraky od amatéra,který si přivede do kanceláře zemského ředitelství jako klienta Petra Zámečníka z ICZ?
    Jen se dívím,že ho neprokoukl ani nikdo z jeho kolegů.
    S tím vlivem jsem to myslel,jak jsem napsal.Chápu,že to můžete vidět jinak,ale je třeba to zasadit do kontextu.Tady se bavíme o zvednutí kvality ve společnosti Broker Consulting,ne Top Consultant.Neznám poměry v BC,ale znám je trochu v TC.V TC ani úplný nováček nemá šanci vystupovat tak amatérsky jako výše uvedený „poradce“.Otázka je,jak dalece to souvisí s kontrolou kvality,která se určitě jinak dá zvládat při počtu poradců 50 a jinak při počtu 900,a jak dalece to souvisí se systémem.Názor si udělejte sám Jene.Já jsem toho názoru,že člověk,o kterém mluvíme,je profesionál s velmi nadprůměrnou úrovní kvality.
    Přeji hezký den

    Odpovědět

  • Jan Bartoš

    17 dubna, 2008

    Dobrý večer Ondro,
    já to neberu jako hodnocení kvality všech poradců, ale o odhalení vnitřních procesů v dané firmě. A přesně z takových věcí usuzuji, že ačkoliv je Honza Lener VELICE dobrý komunikátor/manipulátro/…, ta firma nemá vůli změnit procesy (např. to, že kvalita musí být kontrolována individuálně ve firmě o 50 stejně jako 900 lidech). Kvalita a kvantita se vylučují.
    Apropos, sdílel s Vámi Marek odpovědi na záludné otázky na PČS? Já na něj nemůžu ve zmatku soukromého emailu najít kontakt a docela by mě to zajímalo.
    s pozdravem JB

    Odpovědět

  • Anonym

    18 dubna, 2008

    Dobrý večer Honzo,
    na tom,co říkáte něco bude.Kdyžtak mě seznamte s těmi dotazy prostřednictvím emailu.Určitě se na to podívám

    Odpovědět

  • Marek Libiš

    24 dubna, 2008

    Hledám poradce, který by mě mohl pomoci. Mám nějaké pojistky a nejsem si jistý, jestli jsou výhodné. Když to tady tak čtu, tak nevím, jestli takové služby mám vůbec využít. Prozatím bych to chtěl řešit přes email. Děkuji
    marek.libis@seznam.cz

    Odpovědět

  • Petr.D.

    16 května, 2008

    Tak se rozhodně neobracejte na B.C.Měli by jim za ty prasárny dávno sebrat licenci.Fuj!

    Odpovědět

  • Petr

    27 září, 2008

    Dobry den, pracuji pro Broker Consulting. Nemel byste hazet spinu na cely Broker, tato práce jako kazda jina je o lidech a bohuzel se najdou i takovi, kteri tu praci bud odflaknou nebo tomu moc nerozumi, myslim ze pokud pracujete v nejake poradenske spolecnosti, tak i u vas ve firme se najdou takovi lide, kteri delaji „prasarny“

    Odpovědět

  • FL

    27 září, 2008

    Petr,to mate s bc urcite pravdu, znam takove prasata co streli izp za 2tis mesicne a nezajem ale znam i takove poradce nenapsali izp vic jak za 500kc..

    Odpovědět

  • skutečný poradce

    29 září, 2008

    Bavil jsem se s kolegou, který dělá v branži 7 let a nedošli jsme k ničemu jinému než k tomu, co se tady tu a tam objeví. V multilevelu se nedá dělat příliš kvalitní poradenství. Dříve nebo později způsobí tlak manažérů ve strukturách na své ovečky, že raději střelí někomu to IŽP za 2000 kč/měs, aby měly chvilku a klid a nemusely nenažrancům zdůvodňovat, proč mají menší produkci než „úspěšný“ kolega štorkova typu.
    Jediným řešením je servisní organizace typu Broker Trust, kde se na poradce netlačí a je jen na něm jaké porfolio udělá.

    Odpovědět

  • ovb

    29 září, 2008

    Můžete se někdo podělit o své zkušenosti se spoluprací s Broker Trust? Například ve srovnání s OVB nebo AWD?
    díky Tomáš

    Odpovědět

  • Krpel Lukáš

    2 června, 2011

    Spolupráce s Broker Trust je už v základu něco jiného..BT je čistě servisní organizace a poskytuje veškerý servis a služby finančním poradcům..Nezapadáte tedy do nějaké struktury či mlm systému..Pro jakékoli další informace, podmínky se kdykoli obraťte na mne.. 602 548 829.

    Odpovědět

  • Jarda

    4 října, 2011

    Broker Trust? Hrají si na něco, co nejsou. Vhodné pouze pro ty, kteří potřebují firmu, které budou nosit smlouvy, know how žádné, servis žádný. Všechno hrozně dlouho u nich trvá, jsou naprosto neprofisionální, arogantní a když se moc ptáte, tak místo odpovědí dostanete výpověď. Ale na žádné otázky vedení této firmy neodpoví. Prostě vám davají jasně najevo, že máte držet ústa a na nic se neptat, i když se vás to týká. Naslibují hodně, sliby nedodrží. Na čem se domluvíte, to neplatí. Takže pryč od nich. Pokud vám ale tento styl spolupráce vyhovuje, je to firma přesně pro vás, ale to se týká spíš těch průměrných poradců, zprostředkovatelů.

    Odpovědět

  • Petr

    27 září, 2008

    jo a jeste jsem zapomel, ze tento clovek byl podle clanku zacatecnik. Pokud jste s touto praci nekdy zacinal, tak si urcite vzpomenete, ze vase zacatky take nebyly kdo vi jake a hned jste neexceloval

    Odpovědět

  • Zuzana

    27 října, 2008

    Dobrý den,
    pokud potřebujete finančního poradce, obraťte se na odborníky, kteří své práci rozumí…volat můžete kdykoli, eventuelně stačí poslat sms a já zavolám.

    Odpovědět

  • Bobeš

    9 prosince, 2008

    Mám 500tis. chci je zhodnocovat, kam je mám vložit, jinak řečeno investovat?

    Odpovědět

  • OTTO

    9 prosince, 2008

    To je jednoduché. Pokud chcete zhodnocovat kupte cokoliv co narůstá na hodnotě.
    Jelikož jste nanapsal na jak dlouho chcete peníze investovat, jaký chcete výnost, jaké akceptujete riziko, jestli chcete investici která mimoto, že zhodnocuje vaše peníze poskytuje navíc pasivní příjem ať už na měsíční, čtvrtletní, pololetní, nebo roční bázi.
    Já osobně bych 500 tisíc zainvestoval do sebe. To má největší p.a. výnos.
    Dejte 500 tisíc do svého finančního a investičního vzdělání. To vám pak vydělá desítky milionů.

    Odpovědět

  • rk

    21 března, 2010

    moje osobní zkušenost se zmiňovaným bc zásupcem je nedobrá, po první schůzce kdy zjistil že víc jak 1k měsíčně neuvolním, nemám zájem měnit své investiční žp a investuji do zboží a jeho prodeje (min.30procent zhodnocení, s tím že je na objednání) mi slíbil následnou schůzku, na kterou se již nedostavil bez omluvy. jeho místo nastoupil kolega od partners, s nímž jsem uzavřel smlouvu na úrazové pojištění, nicméně jejich hlad po doporučení je mi nepříjemný, dále přišla kolegyně z ovb(nějak si podávali dveře)a přehodnotila nám rodinné finance takovým způsobem, že počkám na zveřejnění ještě jeden rok, abych měl hmatatelné výsledky. závěrem osobní zkušenosti: bc zástupce zřejmě neměl dobrý den a dostatek slušného chování, partners – snaha vyhovět mi v mém plánu, zapoměl jsem na fin centrum, kteří mi nabídli neadekvátní a předraženou verzi kžp, ovb – ta se snažila asi nejvíce, jezdila za námi snad 5x než nabídla podrobnou analýzu, kterou jsme pak uzavřeli na ižp pro moje holky na jedné smlouvě(s 500Kč spoření, které dnes spytuji), penzijkem na 2 roky, kde máme 20tis. prý pro lepší úroky než na spořícím účtě a zbylé finance jsou na spořících účtech…stavebka běží a jedno z nich stihla uzavřít také tato zástupkyně ovb…dnes se koukám po fondech a možnostech u Ertrag a sicherheit, jestli to má cenu…
    pokud k tématu máte konstruktivní názory, uvítám je…

    Odpovědět

  • Jarmila

    4 února, 2011

    Prosím Vás, jen bych chtěla říci, že Broker Consulting není poradenská společnost, ale makléři (prodejci) do poradenství mají hodně daleko

    Odpovědět

  • od RR Schejbal

    4 února, 2011

    Broker consulting se začíná rozpadat, od 1.3. odchází velké regionální ředitelství (modří už vědí).

    Odpovědět

  • requiem pro Fitcentrum

    4 února, 2011

    A Fincentrum je znovu na prodej. Tentokrát ho bude kupovat Česká spořka a udělá z nich větší pobočkovou síť. Pro poradce je připraveno mnoho nových fleků na stávajích pobočkách. Dořešuje se přechod na zaměstnanecký poměr.

    Odpovědět

  • Sch.

    5 února, 2011

    co to je za reakci? :-))))) my do Fincentra nemirime, urcite ne vsichni. Klid Honzo, vyspi se a dopis rychle ok info, kolikrat ti to mam opakovat 🙂

    Odpovědět

  • reaktor

    5 února, 2011

    Stuchlicek zvanilek? :-)o vecech lzivinecek ma predstavu ze tohle je jeho teply pisecek.

    Odpovědět

  • Lukáš Krpel

    2 června, 2011

    Dobrý den, tato informace je pro mne velmi zajímavá. Pokud budete mít možnost či zájem, budu rád, když se mi ozvete vy či odcházející lidé.Přeci jen se vždy dají probrat možnosti spolupráce..
    Lukáš Krpel, Broker Trust a.s. 602 548 829

    Odpovědět

  • objektivnak

    4 února, 2011

    A je to tu zase. Jednovětné, naprosto ubohé osočení jedné firmy. Takových příspěvků si můžu napsat tisíce. Zaplavit jimi internet a vůbec to nemusí být pravda. Sice se může jednat o porušení zákona, ale to většina lidí neřeší, že? Takže jednoduše. Nebyla jste spokojena s prací některého ze zástupců některé z poradenských firem? Ok. Tak jděte na jejich stránky číhněte do reklamačního řádu a jestli se vám stala nepravost budete odškodněna. Obrátit se můžete též na Afiz i USF. Samozřejmě, je to Váš názor. Já s tím vaším tvrzením nesouhlasím. Myslím, že BC a AWD jsou úplně v pohodě a domnívám se že i část OVB a Partners. Tedy zejména když to porovnám s tím, jaké služby dostanete v bance.

    Odpovědět

  • Jiří

    6 února, 2011

    Nemyslím si, že je správné hodnotit začínající zprostředkovatele. Z článku je dosti jasné, že nešlo o znalého, ale o začínajícího zprostředkovatele, který je rád, že schůzka vůbec proběhla. Neexistuje velká společnost, která by neměla takové ucha.

    Odpovědět

  • Poradce ze Stribra

    6 února, 2011

    Broker Consulting ma pry financni problemy, je na tom neco pravda? Kamaradky ze Slovenska mi poslala ze se to uz u nich resi (http://openiazoch.zoznam.sk/produkty/pm/nazory.asp?TID=PMOVB&CID=78348#78348) ale nevim. Pan Podliska mi prisahal ze ma BC na ucte tri miliony a ze se nemam bat ale uz nevim komu muzu verit. Dekuju moc za kazdpu informaci. poradce ze Stribra

    Odpovědět

  • Cerna

    6 února, 2011

    Neco na tom asi bude pisou to aj na Mesci
    http://www.mesec.cz/produkty/kreditni-karty-pro-obcany/2236/nazory/88834/

    Odpovědět

  • Jirka Habruň

    6 února, 2011

    Nevěřte všemu co se povidá.Ti co pracují dost peníze dostali.

    Odpovědět

  • trpaslík rudolf

    7 února, 2011

    Takhle vypadá podlý lživý vymyšlený útok. Představte si, že napíšu tohle: ČEZ se dostává do finančních poblémů. Několik jeho zaměstnanců nedostalo zaplaceno. Ač firma vykazuje zisky pomalu se dostává do problémů kvůli drahému provozu obou jaderných elektráren. Vedení mlčí, ale tahle situace může ohrozit i dodávky energií.

    Odpovědět

  • človek sa smeje

    7 února, 2011

    na slovenskom fóre sa nejaký srandista odvoláva na české fórum a na českom fóre práve na slovenské – reálne bc na Slovensku vyplácalo provízky za december v pohode…

    Odpovědět

  • Moron

    8 února, 2011

    No a ako to s tym Brokerom je?

    Odpovědět

  • Gun shaker boower

    8 února, 2011

    Řeknu Vám jak to. Jde o cílený útok, domyslete si od koho.Jeden den se tu objevil útok na tuto firmu, že prý nejsou poradci a nějaké pomluvy ohledně kvality služeb. Další dny přišel útok na to, že odejde část poradců a včera zase nebohé žádosti o radu, že firma nemá peníze. Všechno je psané tak, aby to vypadalo, že to píšou insideři anebo naprosto naivní pracovníci, kteří se chudáci nemůžou dobrat informací, protože si přečetli velmi znepokojující informace v jiné diskuzi, která odkazuje na tuhle a tahle zase na ní. Všechno jsou to lži. Vymýšlí si to jeden člověk od počítače. Je to tak jednoduché, podlé a ubohé. Ukazuje to dobře charakter autora. Je tak jednoduché zaplňovat internet anonymně pomluvami.

    Odpovědět

  • diva

    9 srpna, 2011

    Ráda bych se zde podělila o svoji zkušenost s poradkyní společnosti Broker Consulting. Myslím, že jejich metody pro získávání nových potenciálních zákazníků jsou velmi prapodivné, až lživé a to doslova. Byla jsem telefonicky oslovena paní, která se představila pouze svým jménem a sdělila mi, že by chtěla využít mých služeb. Pracuji jako živnostnice v kosmetických službách. Ale než by ke mě přišla, tak by mě prý ráda viděla a popovídala si se mnou. O nějaké nabídce na finanční poradenství nepadlo ani slovo. Na schůzku jsem důvěřivě přišla a paní jsem předložila nabídku služeb, které provozuji. Paní se zdála být spokojená a následně mi sdělila, že by mě i ona ráda nabídla své služby. Pak následovala ani půl hodinová přednáška o možnostech optimalizace mých smluv a životním pojištění, kdy mě paní kladla spoustu otázek ohledně mé finanční situace. V každém případě se však na konci schůzky zdála být spokojená a sjednala si se mnou druhou schůzku přímo v mém studiu s tím, že využije mých služeb. Na tuto schůzku již nepřišla, ani se nijak neomluvila. Od té doby jsem o této paní již neslyšela. Pokud mě bude v budoucnu kontaktovat někdo z jejich firmy nebo jiné firmy, odešlu ho do patřičných mezí. Je opravdu nehorázné, jak získávají klienty. S touto paní jsem ztratila spoustu času, který jsem mohla věnovat jiné své zákaznici, která má opravdu zájem o mé služby a ne se tak jen tváří s vidinou vlastního výdělku. Na závěr bych ještě chtěla říct, že na mou otázku, jak se o mě dozvěděla, mě poradkyně nebyla schopna odpovědět. Prý ji dal NĚKDO na mě doporučení asi před 4 měsíci, ale nepamatuje si kdo.

    Odpovědět

  • Marie K.

    19 března, 2012

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte s BC nějaké zkušenosti. Já byla na pohovoru a vše co slibovali zní lákavě. Ale stále nevím jak se rozhodnout, protože nechci naletět.
    Za vaše rady a zkušenosti budu ráda.

    Odpovědět

  • Radek

    20 března, 2012

    Zkuste si obejít další finančně poradenské společnosti, např. AWD, Fincentrum, OVB, Partners. Pak se rozhodněte ;-).

    Odpovědět

  • Katka Nová

    26 března, 2012

    paní Marie u BC jsem pracovala cca a rok a opravu na pohovoru znělo vše lákavě. Hlavně výlety a odměny pro špičkové poradce, pružná pracovní doba, výhodný paušal i pro osobní účely atd.. Ale o stornu za vypovězené smlouvy se nezmíňovali, asi věděli proč. I když už ve firmě nepracujete nebo nebudete pracovat, tak 2 roky zpětně vracíte provize a když ne, tak vás dají k soudu, což podle mandátní smlouvy můžou a ke storno provizi se vám připočítají i soudní náklady a atd.. Takže z vlastní zkušenosti – pracovníky BC raději nikdy nepotkat a už vůbec nic uzavírat atd..

    Odpovědět

  • Marie K.

    1 dubna, 2012

    paní Nová, velice Vám děkuji, že jste toto napsala, já jem o práci u BC dlouho přemejšlela a nakonec sem jim to odřekla, ale kolikrát jsem si řikala, zda jsem udělala správně, teď když jsem si přečetla, co jste napsala, tak jsem ráda za to, jak jsem se rozhodla, ještě jednou mockrát děkuji

    Odpovědět

  • Petr

    27 listopadu, 2012

    Praxe s dvouletou storno dobou se samozřejmě týká všech finančně poradenských společností, není to výhrada BC. To že jste musela platit soudní výlohy je Váš problém, měla jste na storno reagovat včas a ne se skrývat. Jak píše kolega – bez storno doby by to ani nešlo. Přidám osobní zkušenost. Stačí práci dělat pořádně a proklientsky a problém se stornama se Vás netýká. Dodám jen, že po Vašem odchodu Vaše smlouvy připadnou nadřízenému, který storna také nemá rád, protože on také ručí svoji meziprovizí a musí ji pak vracet.

    Odpovědět

  • Filip

    10 června, 2012

    Milá Katko … 😀

    nemohu se nic jiného než smát. – omlouvám se.

    Pokud nastupujete do zaměstnání , rozhodujete se pro svoji pracovní pozici, každý inteligentní člověk si vždy řádně přečte pracovní – popř. tedy mandátní smlouvu.

    Storno poplatky opravdu za ,,poradce“ jdou cca dva roky (u určitého druhu smluv) .

    Je důležité to brát jako pozitiv , ne negativ. Dokážete si představit, co by se na trhu dělo , kdyby toto storno neexistovalo ? Lidé by uzavírali smlouvy po 😉 domluvě s poradci , jednu za druhou a pojišťovny , by asi brzo krachly-ne , že bychom je litovali 😉

    To, že za vámi šli po ukončení činnosti storna svědčí o vaší kvalitě práce , ve společnosti… Pokud by jste nabízela svoji službu klientům v minulosti správně , vše jim do detailu vysvětlila , smlouvy by pro ně byli opravdu (dobré,výhodné) neměli by důvod rušit, ihned po tom , co jste se jim x měsíců neozvala 😀 ..
    Takže za nynější potíže si můžete pouze Vy sama , neprodávejte jestli to ještě někdy budete dělat nátlakově , více dbejte na potřeby a přání klienta a ne na vlastní (nyní už víte , krátkodobý profit z uzavření) a bude vše v pořádku.

    Pro potenciální klienty jednotlivých společností .. tady je krásně vidět, že poradci z nezávislých poradenských společností musí uzavírat produkty pro Vás výhodné a dělat svoji práci poctivě , protože vidíte-vědí , co se jim jinak přihodí. ……

    Odpovědět

  • Filip

    10 června, 2012

    Krásně popsaný zážitek s poradcem od společnosti Broker Consulting …

    Jen se zeptám .. ? 😀

    Vy pracujete u společnosti FinCentrum, chápu dobře ? 😀

    VŠEOBECNÉ INFO.
    pro lidi , kteří plánují využít služby poradců z jednotlivých společností , nabízející tyto služby ..

    Nečtěte rádoby !! objektivní !! informace , tohoto typu ..
    Jedná se vždy jen o konkurenční boj, mezi jednotlivými poradci z jiných společností. Raději si schůzku dejte , klidně s více lidmi od jednotlivých společností a udělejte si vlastní názor.

    Odpovědět

  • BOZENA

    15 listopadu, 2012

    DOBRY DEN MUZETE MNE PORADIT JESTLI JE FIRMA BROKER CONSULTING FEROVA A PODEPISOVANI POJISTENI .NEBO MAM OD NI ODEJIT.DEKUJU

    Odpovědět

  • kokos

    20 listopadu, 2012

    jo kritizovat dokáže každej…to nemáte nic lepšího na práci? …..záleží na lidech! ne každej poradce je špatnej …ať už z jakékoliv společnosti…pom­louvat a házet špínu na společnost dokáže každej!!! měli by jste se nejdřív zamyslet nad sebou!!!

    Odpovědět

  • Martin

    7 prosince, 2012

    Dobrý den Filipe,
    nemohu víc neš se smát, ale vašemu naivnímu pojetí komentáře. Pravděpodobně v BC pracujete, protože tento komentář by mi na tuto společnost seděl.
    Mám bohužel po šesti letech praxe zdokumentovány případy, kdy poradce BC odvedl práci výborně a po jeho odchodu z BC ke klintovi dorazil jiný poradce této společnosti, smlouvy doporučil stornovat a napsal jiné, v tom samém rozsahu, jen k jiným pojišťovnám. To vám připadá jako špatná práce původního poradce? Mě to spíše připadá jako dokonalý klientský parazitismus.
    A ještě si dovolím připomenout, že BC zakazuje kontaktovat klienty odejivším poradcům! Tudíž nemyslím, že storno musí být vždy jen důsledkem nekvalitní práce poradce, zvláště u BC tomu tak 100% není.

    Odpovědět