CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Petr Zámečník

03. 11. 2008

5 komentářů

Finanční krize dopadá i na finanční poradce

 


 

„Pán Frahnert je velmi spokojný s celkovou produkciou na Slovensku aj s obchodnými vzťahmi vo všeobecnosti,“ uvádí Benedikt Fronc, předseda představenstva OVB na Slovensku, dopis svým spolupracovníkům a pokračuje: „Dnes sme však diskutovali s pánom Frahnertom, ktorý sa jasne vyjadril, že v týchto časoch uprednostňuje predaj klasicky orientovaných produktov jak v životnom a investičnom poistení tak aj vo fondoch, a preto v celej skupine OVB pozastaví alebo nepovolí predaj tých druhov produktov, v ktorých je riziko tzv. Beraterhaftung (poradenská zodpovednosť) privysoké, čo znamená, že aj na Slovensku prestane OVB ponúkať všetky druhy derivátových produktov od všetkých poisťovní a investičných fondov.“

Rozhodnutí se týká celé řady produktů – Allianz Index Petrol, který garantuje 100% návratnost vkladu („nakoľko je garantovaný spoločnosťou Bank of America (Meryll Lynch),“ doplňuje Benedikt Fronc), Garantinvestu od ING, který je již spouštěný, i pro připravovaný produkt od ČP Investu.

Nejsou to tedy již jen množící se dotazy klientů, na které finanční poradci musí odpovídat, sami tápající v nejistotě, jak dlouho ještě budou podílové fondy a akcie klesat. Přicházejí již i o produkty, které mohou klientům nabízet. A nic nepomůže ani vyjádření p. Fronce: „Na náhrade v portfóliu sa už pracuje.“

Propadat panice ale není třeba. Vždyť i Warren Buffett nabádá k „nestřídmosti“ a „lačnosti“ po nákupu akcií. Výprodeje, jichž jsme nyní svědky, se neopakují každý rok.

Loading

Vstoupit do diskuze 5 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • finpor

    3 listopadu, 2008

    Teraz sa už na to môžem p. Froncovi aj Frahnertovi vykašlať. Prečo ten ich „TEAM“ anlytykov neinformoval poradcov aktuálne.
    Ja v OVB končím – je to vykup zmiešaného tovaru.
    Mimochodom – dávam do pozornosti karierny plán!!
    Veľa riaditeľov! Na BL este ako tak, ale dalej…
    Zabudnite!

    Odpovědět

  • finpor II

    3 listopadu, 2008

    Ten mail od Fronce se k autorovi článku dostal od pana Stuchlíka- spolumajitele Investujeme a Ficentrum (nebo se pletu pane Zamečníku?) Fincentrum sem natahlo poradenskou komunitu a nyni cíleně skandalizuje OVB a další firmy, podporuje tak své lanaření a zneužívá k tomu informace od těch, kteří už na spolupráci kývli, ale jeste nejakou dobu taktizuji na starem pusobisti. Jak je mozne, ze AFIZ tohle konani nehodnoti jako neeticke???!!! Pani Gelová?!

    Odpovědět

  • Anonym

    3 listopadu, 2008

    Jaké skandalizování? OVB na Slovensku přestala nabízet některé produkty, protože vyhodnotila, že v současné situaci na trzích nejsou dostatečně bezpečné. Na tom nevidím nic špatného. A v editorialu pouze oznamuji tuto skutečnost a zasazuji ji do kontextu. Pane finpor II, snažíte se hledat skandál, kde žádný není ;-).

    Odpovědět

  • Ondřej Záruba

    3 listopadu, 2008

    Nějak mi nedošlo,které konkrétně produkty přestala nabízet…

    Odpovědět

  • Peter Laurinec

    3 listopadu, 2008

    Podla mojich informacii produkty jednorazovych „garantovanych“ investicii cez poistovne, cize Allianz Petrol, Garant ING a podobne. Neviem ako sa volaju v cechach

    Odpovědět