CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Marta Gellová

04. 07. 2006

4 komentáře

Editorial ze dne 7.7.2006

 


 

Některé nepřesnosti jsou velmi úsměvné. Tak například: Unie společností finančního zprostředkování a poradenství je dobrovolným sdružením především právnických, ale i fyzických osob.

Možná jsem přehlédla v našem zákonodárství, že fyzická osoba může být i společností. Ale kdo ví.

Jako rozpočtová organizace chce unie čerpat prostředky především z členských příspěvků. No jo, ale rozpočtovou organizaci zakládá ministerstvo nebo jiný státní orgán. Proč potom členské příspěvky?

Ačkoli se v úvodu textu mluvilo jen o „mission statement“, celé mi to tak trochu připadá jako „mission impossible“. Za zprostředkovatelsko-poradenský segment jen doufám, že faktická práce této nově vznikající profesní organizace bude lepší než její úvodní prezentace.

Loading

Vstoupit do diskuze 4 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Zachrdla - TriMan

    7 července, 2006

    Vznik konkurenčního prostředí mezi několika profesními sdruženími je velmi žádoucí a přínosný. V zájmu oboru a celé naší profese ale je, aby tato sdružení v zásadních otázkách spolu komunikovala a pokud možno i spolupracovala. Úsměšky nic neřeší a budoucí dialog spíše komplikují. Neberte si, prosím, příklad z našich politiků.

    Odpovědět

  • Petr Šafránek

    8 července, 2006

    Nic proti konkurenčnímu prostředí, ovšem na to, že se o založení druhé „asociace“ hovoří v kuloárech již půl roku, byl první veřejný projev USF ČR opravdu žalostný… Navíc zkratku USF používá už od roku 1994 Unie studentů farmacie – viz http://www.usf.cz, což se dá zjistit několika údery do klávesnice….

    Odpovědět

  • Radek Nohejl

    10 července, 2006

    No, uvidíme, zatím to spíše vypadá jako spolek malých ješitných společností a jejich šéfů. Co jsem slyšel od nastávajících členů, představy jsou stakové, že bude jedna asistentka, aby byl levný provoz, tedy bez nějakého aparátu. To mi moc akční nepřipadá. Ideální by bylo udělat lehké změny v AFIZ (= snížit dominanci OVB a ZFP a trochu zlevnit provoz) a dát to zase všechno dohromady. Konkurence, o které píše p. Zachrdla, je v této věci na nic. Je potřeba mít jednu silnou asociaci, která bude schona prosadit zájmy napříč trhem a státem. Jo, jak by to bylo jednodušší, kdyby ta lidská ega byla trochu kontrolovatelnější, že p. Gardavský a Hrubý? 🙂

    Odpovědět

  • Anonym

    10 července, 2006

    Nemáš věcné argumenty? Tak alespoň shoď protivníka tím, že napsal pravopisnou chybu. Častý jev, na Penězích, na Fitcentru, na Měšci, ?.., takových přispěvovatelů najdete spousty.

    Ale nečekal bych to od paní Gelleové.

    V čem je problém? To že vzniklá organizace má zcela jistě účelově podporovat zájmy předem daných společností? A u AFIZu to tak není? Většina lidí okolo ví, o co jde. Skupině několika firem se nepodařilo prosadit své zájmy proti jiné skupině. Tak odešli a založili si novou partičku. Ve světě obchodu normální.
    Vážení představitele obou táborů, chtěl bych vás požádat o jednu věc, neplivejte po sobě. Bude to ostuda nejenom pro vás, ale i pro nás, řádové naháněče oveček.
    Prostě, starejte se o sebe a svoji práci, ať můžu říci, jsem v AFIZu/USF (doplň co komu je milo), má to pro mě přínos, udělal jsem dobře.

    Odpovědět