CZK/€ 25.235 -0,36%

CZK/$ 23.713 -0,23%

CZK/£ 29.534 -0,43%

CZK/CHF 25.979 -0,25%

Text: Jan Lener

17. 05. 2007

47 komentářů

Editorial ze dne 6.3.2007

 


 

Vystavující nám předvedli, že dveře od lodní kajuty se dají úspěšně použít i v interiéru a že moderní technologie vyvinuté FBI si již našly cestu do českých domovů. Masivní bezpečnostní dveře, které místo klíčů otevřete otiskem prstu jsou toho důkazem. Napadlo mne, že sleva na pojištění domácnosti, kterou majitel takových dveří získá, by za několik generací mohla i splatit vyšší pořizovací cenu. Tedy pokud nebereme v úvahu časovou hodnotu peněz. V podlaze geodetického stánku jsme mohli zhlédnout mapu o rozloze plochy běžného pokoje.

Dozvěděli jsme se, jak z vrtu 130m dlouhého, vrtaného kolmo k zemi získat energii na vytápění celého domu. Koho toto před 15 lety zajímalo? Přitom tepelná čerpadla kombinují ekologický provoz a nízké provozní náklady a hlavně se dají financovat hypotečním úvěrem! Značná část veletrhu byla věnována levným dřevostavbám. Skrovná výstava nábytku byla vykompenzována skvělým stánkem se spoustou šikovných pánví a hrnců.

Sympatická paní z Ostravy nám předvedla úžasný relaxační nástroj: Saunu do obývacího pokoje. Hezká komůrka z kanadského tmavého cedru funguje na bázi infračerveného záření a dokáže prohřát lidské tělo až do hloubky 3-4 cm, zatímco klasické s topným tělesem pouze asi do pouhého jednoho, či dvou centimetrů. S mikrovlnou troubou prý tato technologie nemá nic společného a žádná exploze uživatelům prý nehrozí. Věříme tomu rádi, i když je to docela nezvyklé, nechat s zahřívat nějakými vlnami. Navíc pokud koupíme do roka, dostaneme aromalampu. Po takové domácí sauničce je snadné zatoužit. Stejně jako po nových bytech v katalozích developerů.

Pár stánků obsadili také společnosti zabývající se financováním bydlení. Rekordní stánek o ploše cca 1 m2 vytvořil zástupce společnosti Wüstenrot. Snažil jsem se stihnout také přednášku pana Ing. Sluky ze společnosti Broker Trust, ale hodinové zdržení v koloně před výstavištěm mi v tom zabránilo. Velká škoda.

Ano, návštěvnost veletrhu byla značná. Kolony byly sice z části vytvořené také účastníky souběžných akcí (sportovní utkání, Matějská pouť), nicméně obrovský zájem lidí o nové bydlení nebo rekonstrukci stávajícího mohl zahřát srdce každého dobrého hypotečního makléře! Na ty, kdo mají v ruce ty správné trumfy v podobě opravdu nezávislého úvěrového poradenství, čeká i do budoucna skvělý nefalšovaně nový byznys, který budou klienti sami velmi chtít.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 47 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Martin Bouček

    12 března, 2007

    Zdavím všechny, zvláště autora editorialu. Možná to někteří vědí, ale zde se nacházela zbytečná diskuse, kterou jsem se hned na začátku snažil nasměřovat na myšlenky, které mne zde zaujaly. Zvrtlo se to, takže je diskuse smazána.

    Jak napsal k mému pátečnímu editorialu p. Jirka, je to jeden z nejlepších editorialů svým stylem za poslední dobu. Tak. 🙂 Přeji hezký den.

    Odpovědět

  • Jan Lener

    12 března, 2007

    Děkuji. Tento krok vítám. A zdravím pana Boučka 🙂

    Odpovědět

  • Vladimír Kutálek

    12 března, 2007

    Sice chápu důvody smazaní, ale považuji to za dost radikální krok, který považuji téměř za cenzuru— Navíc to není systémové řešení. 🙁 Navrhoval bych „skrytí“ diskuze, možná, že by ta diskuze někoho zajímala, aby se k ní mohl dostat.
    BTW: pčitadlo počtu názorů ukazuje 45…

    Odpovědět

  • Martin Bouček

    12 března, 2007

    Dobrý den, pane Kutálku, máte pochopitelně pravdu. Obecně cenzura není dobrá věc. Ale já ji uplatňuji na osobní vzájemné útoky diskutujících, ne na jejich názory k věci. Není to tedy nesvoboda slova, ale trvání na zásadách slušného chování.

    Propočet na skrytou diskusi pro registrované mám od programátorů již připravený, ale protože se jedná o investici, musím se nad tím sejít s provozovatelem. Prosím tedy o trpělivost. Doufám, že mi to schválí a pak moje nesystémové (to uzávám, že je) mimořádné řešení nebudu potřebovat. Alespoň tomu věřím.

    Každopádně díky za názor.

    Odpovědět