CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Text: Marta Gellová

26. 07. 2006

0 komentářů

Editorial ze dne 27.7.2006

 


 

Snad nejhorší je návrat zpět. Sto padesát nevyřízených e-mailů dá zabrat… Když jsem pak pročítala všechny zmeškané články na investujeme.cz, uvědomila jsem si, že takový dvoutýdenní výpadek není marný. Teprve s odstupem si člověk uvědomí, kolik práce se v naší branži udělá za čtrnáct dní.

Ráda bych dodala něco k debatě o profesních organizacích. Koncem června jsem se zúčastnila valné hromady Evropské federace finančních zprostředkovatelů a poradců (FECIF). Tato federace zastřešuje asi 500.000 zprostředkovatelů napříč Evropou a jejími členy je 56 národních asociací.

Musím konstatovat, že AFIZ je jedna z nejaktivnějších asociací, které se této valné hromady zúčastnily. To, o čem jinde teprve přemýšlejí, u nás už funguje (například spolupráce se spotřebitelskými sdruženími, účast při vzdělávání spotřebitele – projekt „Rádce investora“ a mnoho dalších aktivit.).

Ať se to někomu líbí či nikoli, profesní sdružení svoji důležitou úlohu mají už teď a některá z nich ji plní velmi svědomitě. Jako podpůrný fakt uvedu třeba to, že se zástupci některých profesních sdružení se potkáváme naprosto na všech aktivitách a akcích, které se ve světě financí odehrávají, ať už jsou to odborné či společenské příležitosti. Věřím, že tuto důležitost brzy začnou více vnímat i ti, pro které se snažíme svoji práci dělat.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *