CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Redakce

26. 06. 2007

13 komentářů

Editorial ze dne 25.6.2007

 


 

Bohužel však někteří jednotlivci (z různých finančních skupin) anonymně zneužívají názory pod články spíše k napadání se navzájem. Proto se redakce investujeme.cz rozhodla zveřejnit IP adresy přispěvatelů, a to i zpětně. Ono dětinské „handrkování“ je spíše záležitostí malé skupinky opakujících se návštěvníků vystupujících pod různými jmény nebo beze jmen.

Toto poměrně jednoduché upravení diskusí eliminuje mimo jiné možnost napsat do diskuse příspěvek jako jeden „podepsaný anonym“ a v zápětí si souhlasně odpovědět jako jinak podepsaný anonym.

Původním záměrem těchto diskusí bylo, že si poradci navzájem vymění zkušenosti s různými produkty, případně vznesou dotazy na osoby, které onen článek psaly. Je zde proto na místě poděkování hlavně těm, kteří toto naplňují a využívají názory s původní myšlenkou.

Chápeme potřeby těch, kteří jsou různými způsoby napadáni se k tomu vyjádřit, bohužel se tím však spouští začarovaný kolotoč výměny nehezkých názorů, který samozřejmě nikomu nic nedává. Naopak. Spíše všem bere. Někomu nervy, někomu čas, někomu obojí. Je jasné, že se zde scházejí skupinky z konkurenčních firem, ale ptáme se sami sebe: „nebylo by možné mít i v tom konkurenčním prostředí trošku více nadhledu a profesionality“? Vždyť i konkurent vás může něco naučit.

Samozřejmě se redakce nebrání žádným návrhům na zlepšení obsahové části, ani na zvýšení objektivity. Proto vítáme všechny vaše názory i návrhy, které jsou myšleny opravdu s vážností na emailu redakce@investujeme.cz .

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 13 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Lumir

    25 června, 2007

    Test

    Odpovědět

  • Lumir

    25 června, 2007

    Test

    Odpovědět

  • Lumir

    25 června, 2007

    Myslíte, že to zobrazování IP adresy bude k něčemu ?

    Odpovědět

  • Danny

    25 června, 2007

    Na http://www.hyde-my-ip.com si ztahnete ochranu sveho IP. ;o)

    Odpovědět

  • Martin Bouček

    25 června, 2007

    Ale ano, jestli používáte pravidelně jako třeba já 2 připojení, budou se opakovat ty 2 IP adresy, stejně jako u prvního Test a tohoto dotazu, kdy je adresa stejná. MB

    Odpovědět

  • Lumir

    25 června, 2007

    No dobře …

    Odpovědět

  • Pavel Zachrdla

    25 června, 2007

    Tento web se poslední dobou stal přehlídkou toho, kdo na koho dokáže udělat větší podraz. Tyto souboje ale nemají vítěze, jen poražené :-(((. To poslední doplnění jména diskutujícího to jen potvrdilo. Přestože vnitřně chápu pohnutky provozovatel webu, jeho jednání je pro mne zcela neakceptovatelné. Proti lumpárnám nelze bojovat ještě většími lumpárnami.

    Pokud web umožňuje vkládat diskusní příspěvky anonymně, pak je dodatečné doplnění jména autora (byť i správného) naprosto neakceptovatelné. Tímto bezprecedentním zásahem web pozbyl veškerou důvěryhodnost. Zveřejňované IP adresy lze totiž pozměňovat stejně jednoduše, jako jména diskutujících ;-).

    Odpovědět

  • Jenda

    25 června, 2007

    jj uplna pravda, ale chápu, že někde se začít musí /ted myslim ip/ , osobne si vazim kazdeho, kdo zde dokaze diskutovat jen o odbornych vecech a dokaze se vyhybat temto bulvarnim diskusim, ktere minuly tyden vrcholily.

    Odpovědět

  • Vladimír Kutálek

    25 června, 2007

    „Proto se redakce investujeme.cz rozhodla zveřejnit IP adresy přispěvatelů, a to i zpětně.“

    Proto prosím milou redakci o smazání všech mých příspěvků včetně tohoto. Předem děkuji. (Zpětné změny podmínek z principu nemohu akceptovat)

    Odpovědět

  • Milo

    25 června, 2007

    „Proto se redakce investujeme.cz rozhodla zveřejnit IP adresy přispěvatelů, a to i zpětně.“

    Proto prosím milou redakci o ponechání všech mých příspěvků včetně tohoto. Předem děkuji. (Zpětné změny podmínek z principu mohu akceptovat, protože jsem zde nikdy nepsal žádné kraviny ? a co jsem napsal, za tím si stojím – v posledním čase jsem v podstatě vlastně ani nepsal do diskuse, protože z tohoto „nezávislého“ webu finančních poradců se v poslední době stala pořádná „žumpa“ plná napadání diskutujících, osobních urážek, podrazů a výplodů spikleneckých teorii. Sám mám problém vybrat si v diskusích to podstatné a proto jsem tento web přestal doporučovat svým klientům. Zaplať Pán Bůh, že včas!)
    MH

    Odpovědět

  • Vladimír Kutálek

    25 června, 2007

    Místo dlouhého vysvětlování, přirovnání:

    Při volbách odevzdáváte anonymně hlas straně. Později se zjistí, že volby dopadají „divně“, a tak se vláda rozhodne, že zpětně nasnímá otisky prstů z volebních lístků a spáruje s hlasovacím lístkem.

    Předpokládám, že si stojíte za svým hlasem ve volbách tak jako já, proto jsem neměl problém uvádět své jméno a email. Ale problém je jinde… Pomocí IP adresy relativně bezpečně spárujete informace o osobách, které nyní sice taky můžete spárovat podle jména či emailu, ale zatím si nemůžete být jist: např. o čundrování a investování 😉 🙁

    Podmínky kdekoliv by se neměli měnit zpětně…

    Odpovědět

  • Pavel Zachrdla

    25 června, 2007

    Myslím, že panu Kutálkovi jde o princip, nikoli že by se sám zveřejnění nějak obával. Je ovšem legrační, že na toto téma zde diskutují právě lidé, kteří svoji identitu v minulosti vždy zveřejňovali a za svými názory si stáli :-).

    Odpovědět

  • Vlado Zauška

    25 června, 2007

    Jako neekonom a investiční laik mám tento server docela rád a musím jen souhlasit, že vítám jakékoliv faktické připomínky k jednotlivým článkům a problémům, kterými se zabývají. Osobní spory a hádky vnímám jako balast, který mě obírá o čas. Nemohli by si dotyční mailovat přímo? Vždyť kontakty většina přispívatelů zveřejňuje. Musí si své osobní animozity ventilovat veřejně? Myslím si, že krok redakce je správný, jen nevím, jaký má smysl jej aplikovat zpětně. Co se stalo, už se stejně neodstane, ty emoce již vychladli, a Ti, pro které je takovýto způsob jednání jediným, který umějí, se předse brzy znovu prozradí.

    Odpovědět