CZK/€ 25.200 +0,18%

CZK/$ 23.143 +0,22%

CZK/£ 29.467 +0,04%

CZK/CHF 26.168 -0,02%

Text: Petr Šafránek

02. 08. 2006

2 komentáře

Editorial ze dne 2.8.2006

 


 

Jako supi se slétnou lidé z oboru, aby si přiložili své „polénko do ohně“. Při té příležitosti mne napadá – kolikpak z nich asi v OVB začínalo nebo se tam minimálně inspirovalo? A kolikpak z nich by dnes vůbec nepůsobilo na finančním trhu, kdyby kdysi nepotkalo OVB?

S odpovědí nemusím chodit daleko – jsem jedním z těch, které OVB nasměrovala na finanční trh. Psal se leden 1999 a já jsem učinil jediné rozhodnutí – již nikdy nechci být zaměstnán.

Tehdy mne kamarádka pozvala na přednášku Karola Likéra o otevřených podílových fondech, pořádanou pro OVB, a já se během těch dvou hodin rozhodl, že finanční trh je tím pravým místem pro mé další působení.

Tato situace se pak opakovala u několika lidí, které jsem do OVB přivedl – dnes již s OVB nespolupracují, ale na finančním trhu působí velmi úspěšně dál. Než jsme se potkali, seděli někde v kanceláři a svorně nadávali na svého zaměstnavatele…

Od mé maličkosti se můžeme v těchto úvahách posunout k velkým firmám – můžeme se totiž ptát: byla by na trhu AWD, kdyby její zakladatel jako student nepotkal OVB? Byla by na Slovensku AFS, kdyby její majitel a zakladatel nepotkal OVB?

REKLAMA

Pravda – být akcionářem OVB, asi bych se velmi zamýšlel nad tím, proč tak úspěšně zakládám jednu firmu za druhou, jenom jaksi ne pod hlavičkou OVB….

Loading

Vstoupit do diskuze 2 komentáře

Zdroj a více informací: CII750.cz



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Jan Majer

    2 srpna, 2006

    Článek o OVB a zatím žádný komentář? Žádní „supi“, žádná „polénka do ohně“? Tak to je dobrá zpráva pro OVB – a špatná pro nás novináře:-)

    Odpovědět

  • Jan Lener

    2 srpna, 2006

    Jasně, OVB se nedá upřít masivní produkce nových poradců. Mnozí z nich jsou pak skutečně špičky v oboru. OVB se tak zasloužilo o rozvoj našeho segmentu, našeho byznysu. O tom není žádných pochyb. Diskuze okolo článků týkajících se OVB však mají příčinu nikoliv v OVB – jen kvůli této firmě – ale v konkrétních věcech, které OVB dělá. OVB má odpovědnost za své chování a OVB má tedy odpovědnost za diskuze.

    Odpovědět