CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 11. 2023

0 komentářů

Bitcoin kolísá, zatímco trh zatajuje dech

 

Během sedmi dnů se bitcoinu nepodařilo zaznamenat týdenní posun po mírné volatilitě. Největší světová kryptoměna zahájila minulý týden obchodování na hodnotě okolo 36 800 amerických dolarů a v polovině týdne utrpěla ztráty a klesla na přibližně 35 300 dolarů. Poté se zotavila, čímž se vrátila na svou sedmidenní výchozí pozici, a nyní se opět obchoduje kolem 36 800 dolarů.

Loading



 

Ether měl silnější týden a vzrostl přibližně o 1,8 %. Obchodování zahájil před sedmi dny těsně za hranicí 1980 dolarů a na začátku týdne rovněž vykazoval ztráty, když klesl na úroveň kolem 1910 dolarů, nicméně se silně zotavil a dnes ráno se obchoduje za cenu mírně pod 2020 dolarů.

Jinde na trhu s kryptoměnami zaznamenala Axie Infinity silný týdenní zisk, když vzrostla o zhruba 11,2 %. Cena herního tokenu ožila poté, co bylo oznámeno, že se počet aktivních uživatelů na platformě odrazil ode dna.

Nadcházející týden

Nadcházející týden na trzích vypadá z hlediska on-diary událostí klidněji. Bitcoin byl i nadále v centru pozornosti mnoha investorů, protože se stále objevují spekulace a šeptanda o ETF.

Ve středu se dozvíme nejnovější ekonomický výhled OECD, který může poskytnout představu o stavu světové ekonomiky. Ačkoli je nepravděpodobné, že by to trhy nějak významně rozhýbalo, může to být užitečný barometr pro investory, kteří mají makroekonomické vyhlídky na mysli.

REKLAMA

Pohyby na trzích, jako je bitcoin, v tuto chvíli stále řídí spekulace o ETF, přičemž se proslýchá, že velké instituce se nadále scházejí s regulačními orgány před potenciální startovací pistolí, která má nastartovat nový trh pro obchodování s tímto kryptoaktivem.  Výsledkem je, že bitcoin nadále přešlapuje na místě, a to několik týdnů po výrazném nárůstu ceny.

Významné zprávy

Náročnost těžby bitcoinů dosáhla nového historického maxima. Podle údajů serveru BTC.com dosáhla náročnost těžby bitcoinu dalšího historického maxima a v roce 2023 neustále rostla, protože s počtem těžařů a držitelů bitcoinů se zvyšoval i výpočetní výkon sítě.

Odesílatel bitcoinu zaplatil rekordní poplatek. Jeden z odesílatelů bitcoinu zaplatil nový rekordní poplatek v blockchainu, když si na transakčních poplatcích naúčtoval 3,1 milionu dolarů. Peněženka odesílatele byla vytvořena jen několik minut před transakcí, přičemž příjemce získal pouze 55,78 z původně zaslaných 139,42 bitcoinu.

Mark Cuban vidí přínos blockchainu pro trh s nemovitostmi. Miliardář a podnikatel Mark Cuban prohlásil, že blockchain by mohl způsobit revoluci na trhu s nemovitostmi. Technologický podnikatel uvedl, že technologii blockchain lze využít k automatizaci a zabezpečení transakcí s nemovitostmi a řízení projektů.

Autor: Simon Peters, eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *