CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/$ 23.413 +0,02%

CZK/£ 29.594 +0,24%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

05. 06. 2023

0 komentářů

Bitcoin ignoruje dohodu o dluhovém stropu

 

Cena bitcoinu měla minulý týden klesající tendenci a v porovnání s předchozím týdnem klesla přibližně o 5 %, protože investoři nadále vyčkávají na makroekonomický vývoj. Trh s kryptoměnami na úspěch v otázce dluhového stropu v USA nijak výrazně nereagoval, což naznačuje, že investoři se soustředí spíše na jiné oblasti.

Loading



 

Bitcoin začal týden na eToro kolem 28 000 USD, ale v průběhu týdne klesal a nyní se obchoduje kolem 26 500 USD. Podobně klesal i ether, který se z hodnoty kolem 1900 USD propadl na 1850 USD, což představuje menší pokles o zhruba 2,6 %.

Navzdory konečnému úspěchu dohody o dluhovém stropu zůstávají trhy klidné. Odstranění pochybností ohledně dluhového stropu v USA by mělo trhu poskytnout základní podporu, ale ve velmi krátkém období se to pravděpodobně neprojeví.

Asie předstihla USA, pokud jde o objem obchodních toků s bitcoiny

Podle údajů společnosti Glassnode se za poslední rok vytratila dominance nákupu a prodeje bitcoinů v USA. Americké subjekty držící bitcoin zaznamenaly pokles o 11 %, zatímco Asie zaznamenala 10% nárůst.

Glassnode také zaznamenává posun v aktivitě stablecoinů v USA s výrazným odlivem od tokenů krytých fiatem. Tyto údaje podtrhují hlavní trend býčího běhu v letech 2020-21, který je poháněn americkými investory do kryptoaktiv a konkrétněji do bitcoinu.

Nyní je však jasné, že po období volatility trhu a nejistoty kolem právního postavení mnoha projektů v zemi je tomu naopak. Odliv kapitálu není neočekávaný, když chybí směr ze strany zákonodárců, což posílá kapitálové toky do jiných, pro trh s kryptoměnami jasněji stanovených regionů

REKLAMA

GTA 6 by mohlo obsahovat NFT

Znovu se objevily zvěsti, že další díl masivní herní série GTA by mohl mít ve hře zabudovanou technologii NFT.

Je snadné odmítnout hry jako výklenkovou záležitost, ale hit GTA 5 vydělal společnosti Rockstar od svého uvedení na trh v roce 2013 přibližně 7,7 miliardy dolarů. Pro firmu má smysl hledat nové způsoby, jak vydělat a odměnit své hráče novým dílem série.

Zatím jsou však diskuse o potenciálních NFT v rámci dalšího dílu pouhými zvěstmi. Přitom existuje řada lukrativních herních oblastí, kde NFT nejsou fámami, jako například právě oznámené spojení EA a Nike, které přinese NFT Nike na platformě EA – dominantního výrobce sportovních her.

Vývojáři bitcoinu zvažují likvidaci memecoinů

Bitcoinový blockchain v posledních měsících rozvířil nástup memecoinů, jako je PEPE, ražených v jeho síti. Hodnota tokenu prudce vzrostla, neboť spekulanti na něj hromadí peníze, což však vyvolalo značnou reakci bitcoinové komunity.

Ražba těchto tokenů v bitcoinové síti zpomalila transakční časy a způsobila prudký nárůst poplatků. Vývojáři nyní napjatě diskutují o tom, zda tuto funkci v zájmu ochrany sítě zcela zrušit, či nikoli.

Podle zpráv agentury Bloomberg by vývojáři potenciálně mohli tyto transakce v řetězci znemožnit, což by rázem zničilo jejich hodnotu. Trh s tokenem PEPE na tuto zprávu reagoval velmi špatně a jeho cena výrazně klesla.

Autor: Simon Peters, analytik kryptorhů eToro

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *