CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

Text: Jan Lukeš

29. 01. 2015

0 komentářů

Daně se blíží. Knihy, které vám dají tipy, jak se v nich zorientovat

 


 

Daňové zákony 2015 – Úplná znění platná k 1. 1. 2015
Hana Marková
Vydavatel: GRADA Publishing, a.s.

Jednou z neprodávanějších knih na trhu je každým rokem aktualizovaná publikace o daňových zákonech. Publikace obsahuje úplná znění všech daňových zákonů ve znění k 1. 1. 2015.

Výčtem se jedná o tyto zákony:
 – zákon o daních z příjmů + komentář
 – zákon o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů
 – zákon o dani z nemovitých věcí
 – zákon o dani z nabytí nemovitých věcí
 – zákon o dani silniční
 – zákon o DPH + komentář
 – zákon o spotřebních daních
 – zákon upravující tři energetické daně
 – daňový řád

Přehled novelizací, které byly přijaty během roku 2014, je společně se stručným komentářem těchto zákonů, soustředěn v úvodu publikace a tvoří pro čtenáře významnou pomůcku pro sledování změn, ke kterým dochází v daňové oblasti. Mezi přednosti souboru patří nejen vyznačení novelizovaného textu odlišným typem písma ale i to, že významné novely zákonů uvozují odborné komentáře pracovníků, kteří se v různé míře podílejí na přípravě změn zařazených zákonů.

Mezinárodní marketing
Machková Hana
Vydavatel: GRADA Publishing, a.s.

REKLAMA

Nové vydání uznávané publikace reaguje na dynamický vývoj v mezinárodním marketingu, zejména v oblasti digitálního marketingu a brand managementu. Publikace přináší kompletně aktualizovaná data a také nové příklady z praxe. Je určena odborné veřejnosti, manažerům firem, které rozvíjejí mezinárodní podnikatelské aktivity, a studentům vysokých škol.
Publikace se zabývá problematikou mezinárodního marketingu komplexně – od analýzy marketingového prostředí a mezinárodního marketingového výzkumu přes strategické plánování, formy vstupu firem na mezinárodní trhy, segmentaci, výběr trhů, positioning a mezinárodní značkovou strategii až po kompletní marketingový mix – mezinárodní výrobkovou, cenovou, distribuční a komunikační politiku. Výklad doplňují krátké případové studie.

Daňové tipy pro společnosti s ručením omezeným
Hnátek Miloslav
Vydavatel: GRADA Publishing, a.s.

V publikaci předkládá autor zpracování vybraných témat správného uplatňování příslušných ustanovení zákona o daních z příjmů pro společnosti s ručením omezeným. Vždyť problematika daně z příjmů je upravena řadou daňových předpisů, pokynů a stanovisek daňové správy. Autor z této zákonné úpravy vybírá témata, která společníci, jednatelé, ekonomové či finanční účetní společností obvykle řeší a současně témata, která mohou být zajímavá z pohledu možné daňové optimalizace.

Kapitál v 21. století
Thomas Picketty
Kniha vyjde 1.5.2015

REKLAMA

Před Vánoci jsme přinesli tipy na knižní dárky na poslední chvíli. Mezi nimi byla i kniha Kapitál od francouzského ekonoma Thomase Pickettyho.
                Obsáhlé dílo kritizuje prohlubující se majetkovou nerovnost ve světě a spatřuje v ní jedno z největších nebezpečí současného systému. Autor, který shromažďování nejrůznějších dat a jejich vyhodnocování věnoval 15 let, upozorňuje, že majetková nerovnost je stejná jako před sto lety a roste způsobem, který ohrožuje jak demokracii, tak ekonomiku.

Marketing neziskových organizací
Radim Bačuvčík
Kniha vyjde 27.2.2015

Kniha podává ucelený pohled na to, jak v současné době funguje marketing a marketingová komunikace v prostředí neziskových organizací. Je doplněna řadou aktuálních případových studií, které ilustrují, s jakými příležitostmi a překážkami se nekomerční organizace setkávají, když chtějí zavádět marketingové přístupy známé z komerční sféry.

Zdokonalte si mozek
Joel Levy
Kniha vyjde 17.3.2015

V poslední době se na trhu objevuje čím dál více příruček o procvičování paměti a mozku. V dnešní rychle plynoucí době to není ani žádný div. Ani tato kniha není ničím jiným. Dohání vás k zoufalství, když se marně snažíte rozpomenout na jména, hesla nebo na to, kde jste nechali klíče? Chcete si vylepšit slovní zásobu, schopnost počítat nebo logické uvažování? Dopřejte si důkladný duševní trénink a udržujte svůj mozek ve špičkové formě pomocí zábavných a pozoruhodných hádanek, hlavolamů a cvičení. Zaznamenávejte své pokroky, až se budete propracovávat jednou kapitolou za druhou, nebo si nalistujte rovnou oblasti, které vám dělají potíže. S pomocí této praktické příručky vylepšíte své duševní schopnosti na maximum.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *