CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

Text: Jan Lukeš

29. 01. 2015

0 komentářů

Daně se blíží. Knihy, které vám dají tipy, jak se v nich zorientovat

 


 

Daňové zákony 2015 – Úplná znění platná k 1. 1. 2015
Hana Marková
Vydavatel: GRADA Publishing, a.s.

Jednou z neprodávanějších knih na trhu je každým rokem aktualizovaná publikace o daňových zákonech. Publikace obsahuje úplná znění všech daňových zákonů ve znění k 1. 1. 2015.

Výčtem se jedná o tyto zákony:
 – zákon o daních z příjmů + komentář
 – zákon o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů
 – zákon o dani z nemovitých věcí
 – zákon o dani z nabytí nemovitých věcí
 – zákon o dani silniční
 – zákon o DPH + komentář
 – zákon o spotřebních daních
 – zákon upravující tři energetické daně
 – daňový řád

Přehled novelizací, které byly přijaty během roku 2014, je společně se stručným komentářem těchto zákonů, soustředěn v úvodu publikace a tvoří pro čtenáře významnou pomůcku pro sledování změn, ke kterým dochází v daňové oblasti. Mezi přednosti souboru patří nejen vyznačení novelizovaného textu odlišným typem písma ale i to, že významné novely zákonů uvozují odborné komentáře pracovníků, kteří se v různé míře podílejí na přípravě změn zařazených zákonů.

Mezinárodní marketing
Machková Hana
Vydavatel: GRADA Publishing, a.s.

REKLAMA

Nové vydání uznávané publikace reaguje na dynamický vývoj v mezinárodním marketingu, zejména v oblasti digitálního marketingu a brand managementu. Publikace přináší kompletně aktualizovaná data a také nové příklady z praxe. Je určena odborné veřejnosti, manažerům firem, které rozvíjejí mezinárodní podnikatelské aktivity, a studentům vysokých škol.
Publikace se zabývá problematikou mezinárodního marketingu komplexně – od analýzy marketingového prostředí a mezinárodního marketingového výzkumu přes strategické plánování, formy vstupu firem na mezinárodní trhy, segmentaci, výběr trhů, positioning a mezinárodní značkovou strategii až po kompletní marketingový mix – mezinárodní výrobkovou, cenovou, distribuční a komunikační politiku. Výklad doplňují krátké případové studie.

Daňové tipy pro společnosti s ručením omezeným
Hnátek Miloslav
Vydavatel: GRADA Publishing, a.s.

V publikaci předkládá autor zpracování vybraných témat správného uplatňování příslušných ustanovení zákona o daních z příjmů pro společnosti s ručením omezeným. Vždyť problematika daně z příjmů je upravena řadou daňových předpisů, pokynů a stanovisek daňové správy. Autor z této zákonné úpravy vybírá témata, která společníci, jednatelé, ekonomové či finanční účetní společností obvykle řeší a současně témata, která mohou být zajímavá z pohledu možné daňové optimalizace.

Kapitál v 21. století
Thomas Picketty
Kniha vyjde 1.5.2015

REKLAMA

Před Vánoci jsme přinesli tipy na knižní dárky na poslední chvíli. Mezi nimi byla i kniha Kapitál od francouzského ekonoma Thomase Pickettyho.
                Obsáhlé dílo kritizuje prohlubující se majetkovou nerovnost ve světě a spatřuje v ní jedno z největších nebezpečí současného systému. Autor, který shromažďování nejrůznějších dat a jejich vyhodnocování věnoval 15 let, upozorňuje, že majetková nerovnost je stejná jako před sto lety a roste způsobem, který ohrožuje jak demokracii, tak ekonomiku.

Marketing neziskových organizací
Radim Bačuvčík
Kniha vyjde 27.2.2015

Kniha podává ucelený pohled na to, jak v současné době funguje marketing a marketingová komunikace v prostředí neziskových organizací. Je doplněna řadou aktuálních případových studií, které ilustrují, s jakými příležitostmi a překážkami se nekomerční organizace setkávají, když chtějí zavádět marketingové přístupy známé z komerční sféry.

Zdokonalte si mozek
Joel Levy
Kniha vyjde 17.3.2015

V poslední době se na trhu objevuje čím dál více příruček o procvičování paměti a mozku. V dnešní rychle plynoucí době to není ani žádný div. Ani tato kniha není ničím jiným. Dohání vás k zoufalství, když se marně snažíte rozpomenout na jména, hesla nebo na to, kde jste nechali klíče? Chcete si vylepšit slovní zásobu, schopnost počítat nebo logické uvažování? Dopřejte si důkladný duševní trénink a udržujte svůj mozek ve špičkové formě pomocí zábavných a pozoruhodných hádanek, hlavolamů a cvičení. Zaznamenávejte své pokroky, až se budete propracovávat jednou kapitolou za druhou, nebo si nalistujte rovnou oblasti, které vám dělají potíže. S pomocí této praktické příručky vylepšíte své duševní schopnosti na maximum.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Půlení bitcoinu je za rohem! Co to znamená, se dozvíte v našem rozhovoru

Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů – a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale […]

Text: Redakce

Foto: eToro

18. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *