CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

04. 11. 2016

0 komentářů

Problém výběru správné velikosti oblečení bude minulostí. Globálnímu rozvoji SizeID pomohou prostředky z Fundliftu

 


 

SizeID si na Fundliftu říká o tři miliony korun a výměnou za to nabízí 4letý investiční certifikát s 10% roční úrokovou sazbou, směnitelný při naplnění konverzních podmínek za podíl ve firmě. Peníze chce využít na rychlou expanzi služby do řady e-shopů, která s sebou nese technický vývoj, další zdokonalování služby i posílení obchodu a marketingu.

„Naším posláním je vnímat rychlý vývoj e-commerce, změny nákupních návyků, chování zákazníků a potřeby e-shopů. Pozorujeme zvyšující se zájem nakupovat na internetu, přesto vidíme překážky, které v řadě případů e-commerce klade. Integrace moderních technologií však dokáže mnohé vyřešit a jedním z těchto problémů k řešení je výběr vhodné velikosti v segmentu fashion. Chceme usnadnit lidem nákup oblečení nejen na internetu. Chceme umožnit nakupovat bez starosti oblečení pro sebe a také naše blízké,“ uvedl zakladatel firmy a CEO Adam Bičiště.

Služba zbavuje ztraceného času a peněz zákazníky i e-shopy, pro které představuje velký objem vráceného oblečení zbytečné náklady a logistické komplikace. Řadu lidí nejistota ohledně výběru správné velikosti buď od koupě přes e-shop odradí zcela, nebo si nechají poslat dvě či tři sousední velikosti, z nichž ty, které nesedí, vrací zpět.

Jak SizeID funguje? Zákazník pomocí velmi jednoduchého průvodce naměří a uloží své míry. Hned potom může vyhledat oblečení a služba mu doporučí správnou velikost. SizeID sjednocuje velikostní tabulky zavedených značek a neustále rozšiřuje vlastní rozsáhlou databázi standardizovaných velikostních specifikací. Zákazník službu SizeID nalezne v podobě jednoduchého tlačítka „doporučit velikost“ přímo v eshopu, kde chce nakoupit a pokud zrovna v tom jeho ještě ne, je mu k dispozici webový portál SizeID nebo mobilní aplikace, do které se jednoduše připojí a SizeID mu správnou velikost obratem poradí kdykoli a kdekoli.

Celosvětově vznikají projekty, které se zabývají podobným problémem. Jsou to například Acustom Apparel, Stylewhile nebo Fits.me. Žádný z nich však není plně rozvinutý, globálně zavedený a nepředstavuje snadno použitelné a plošně integrovatelné řešení. To je cílem SizeID. Počátky nápadu sahají na konec roku 2012, kdy se společnost Wavevision začala zabývat internetovým projektem, řešícím oblast virtuálních zkušebních kabinek. Pozorováním vývoje trhu a konkurenčních přístupů došlo k rozhodnutí vytvořit vlastní službu, která bude problematiku řešit jiným způsobem, než který volí ostatní. V průběhu roku 2014 byl sestaven pro SizeID speciální tým a byla založena společnost SizeID s.r.o. Ke konci roku 2014 byla služba oficiálně spuštěna. Dnes má již první platící klienty a svůj potenciál hodlá rozvinout na globálním trhu.

REKLAMA

Tisková zpráva: Fundlift

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *