CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

18. 04. 2016

0 komentářů

IMMOFINANZ oznámila akvizici 25,690,163 akcií na majitele a čtyř akcií na jméno společnosti CA Immobilien Anlagen AG

 


 

Kupní cena činí 23,50 eur za jednu akcii. Celková hodnota transakce je přibližně 604 milionů eur, přičemž je zamýšleno financovat ji prostřednictvím nově sjednaného úvěru a vydání konvertibilních obligací.

V souvislosti se získáním podílu v CA Immo udělila společnost EG Immobilien Europe Limited (Kypr) firmě IMMOFINANZ AG opci na zpětný odkup těch akcií IMMOFINANZ, které bude případně držet 12 měsíců po uzavření nákupu podílu v CA Immo, a to za aktuální běžnou cenu na trhu a za podmínek, které stanovují předpisy pro zpětný odkup akcií.

Akvizice podílu v CA Immo je prvním krokem ve směru plánovaného úplného spojení společností IMMOFINANZ a CA Immo formou tzv. statutární fúze (tj. takové fúze, po které jedna ze společností i nadále existuje, zatímco druhá existovat přestává). Ještě před touto zamýšlenou fúzí plánuje IMMOFINANZ oddělit či prodat své ruské majetkové portfolio, pro které je charakteristická odlišná dynamika na trhu a vyšší rizikovost.

Výhled týkající se distribuční politiky IMMOFINANZ pro fiskální rok 2015/2016 a pro zkrácený fiskální rok 2016, který byl oznámen dne 2. února 2016, zůstává nezměněn.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Do čeho investovat v době války?

Může se zdát, že mezi rizikem a nejistotou je pouze minimální rozdíl, ale není tomu tak. Riziko znamená, že lze na základě přiměřeného datového vzorku vyčíslit pravděpodobnost, zatímco v případě nejistoty je podobná kvantifikace nemožná. Geopolitické události se ze své podstaty pojí s nejistotou a mají širší paletu neznámých […]

Text: Redakce

25. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *