Neděle 20. června. Svátek má Květa.

IMMOFINANZ oznámila akvizici 25,690,163 akcií na majitele a čtyř akcií na jméno společnosti CA Immobilien Anlagen AG

Investice 18.04.2016 | 16:55 0 Komentářů

Na základě smlouvy o prodeji akcií ze dne 17. dubna 2016 se společnost IMMOFINANZ AG zavázala odkoupit od společnosti Terim Limited (Kypr) 25.690.163 akcií na majitele společnosti CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft (dále jen „CA Immo”), což odpovídá přibližně šestadvacetiprocentnímu podílu, a čtyři akcie CA Immo na jméno od společnosti O1 Group Limited (Kypr). Transakce je podmíněna předchozím splněním určitých podmínek, především souhlasem antimonopolních úřadů v Rakousku, Německu či případně dalších zemích, stejně jako tím, že dozorčí rada IMMOFINANZ AG a správní rada CA Immo vysloví souhlas s převodem akcií na jméno. (Tisková zpráva: IMMOFINANZ)

Kupní cena činí 23,50 eur za jednu akcii. Celková hodnota transakce je přibližně 604 milionů eur, přičemž je zamýšleno financovat ji prostřednictvím nově sjednaného úvěru a vydání konvertibilních obligací.

V souvislosti se získáním podílu v CA Immo udělila společnost EG Immobilien Europe Limited (Kypr) firmě IMMOFINANZ AG opci na zpětný odkup těch akcií IMMOFINANZ, které bude případně držet 12 měsíců po uzavření nákupu podílu v CA Immo, a to za aktuální běžnou cenu na trhu a za podmínek, které stanovují předpisy pro zpětný odkup akcií.

Akvizice podílu v CA Immo je prvním krokem ve směru plánovaného úplného spojení společností IMMOFINANZ a CA Immo formou tzv. statutární fúze (tj. takové fúze, po které jedna ze společností i nadále existuje, zatímco druhá existovat přestává). Ještě před touto zamýšlenou fúzí plánuje IMMOFINANZ oddělit či prodat své ruské majetkové portfolio, pro které je charakteristická odlišná dynamika na trhu a vyšší rizikovost.

Výhled týkající se distribuční politiky IMMOFINANZ pro fiskální rok 2015/2016 a pro zkrácený fiskální rok 2016, který byl oznámen dne 2. února 2016, zůstává nezměněn.