CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

08. 10. 2013

0 komentářů

Subjekty:

Na českých vysokých školách se opět začalo obchodovat

 


 

Studentbroker simuluje reálné obchodování na světových burzách. Každý účastník má na začátku k dispozici virtuální 1 milion korun pro investice do akcií z české burzy RM-SYSTÉM, USA, Německa, Polska a 50 tisíc dolarů pro obchody s deriváty – futures kontrakty, jejichž podkladovým aktivem jsou indexy, měny nebo komodity jako například zlato, ropa či pšenice.

Cílem projektu je seznámit studenty s kapitálovými trhy co nejrealističtěji a pedagogům poskytnout nástroj pro jednoduchý přehled o aktivitě a úspěšnosti jejich studentů. Výsledky jsou po každém semestru vyhodnocovány a nejlepší studenti jsou odměněni odbornými publikacemi na ekonomické téma. V jarním kole 2013 své akciové portfolio zhodnotil nejlépe student Ekonomicko-správní fakulty Univerzity Pardubice, který během pár měsíců zvýšil jeho hodnotu o více než 7 %. Nejlepšího výsledku z derivátových obchodů dosáhla studentka téže univerzity, která během dvou měsíců zhodnotila své portfolio o 49 %.

„Mnoho studentů hodnotí projekt Studentbroker v rámci svých studií jako jeden z nejpřínosnějších. Tato zpětná vazba je pro nás motivující, a tak jsme se rozhodli rozšířit takto užitečný projekt i na Slovensko, kde letošní podzim proběhne první ostré kolo,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky, partnera projektu.

Studentbroker je součástí vzdělávacího programu Fio banky a české burzy RM-SYSTÉM, který rovněž zahrnuje Školu investování pro širokou veřejnost. Podzimní kolo bezplatných investičních seminářů bylo zahájeno 19. září 2013 v Kolíně a již nyní je na něj přihlášeno více než 3200 zájemců o informace z oblasti kapitálových trhů.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *