CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

02. 10. 2013

0 komentářů

Subjekty:

Říjnové novinky v nabídce ČSOB fondů

 


 

Od poloviny října bude doplněn ještě fond Global Partners ČSOB Dobyvatelé nových trhů 2, jenž investuje do silných globálních společností s expanzí na rozvíjející se trhy.

„Podle prognózy se po rozpačitém roce 2012 bude další období až do roku 2018 vyznačovat růstem v oblasti farmacie a zdravotnictví. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli poskytnout našim klientům možnost investovat do 20 nadnárodních společností v tomto oboru, jejichž společným znakem je jejich velikost a globální působnost. Tyto firmy disponují také silnými výzkumnými a vývojovými základnami, a proto dokážou rychle inovovat produkty a udržovat si náskok před konkurencí,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.

V nabídce stále zůstávají také Optimum Fund ČSOB Šampioni sportu 1, ČSOB Exclusive Buffer Jumper 4, Optimum Fund ČSOB Světových příležitostí USD 1 a ČSOB Portfolio Pro listopad 95.

Hlavní výhody nových produktů:

Optimum Fund ČSOB Globálního růstu +16

REKLAMA

  • Participace na růstu hodnoty koše akcií ve výši 60 %
  • Neomezený maximální výnos za dobu trvání fondu
  • Investorům, kteří chtějí využít potenciál akcií a zároveň oceňují zajištění návratnosti investice, nabízí fond ideální kombinaci obojího

Životní pojištění ČSOB Life Zdravotnictví a farmacie 1

  • Možnost volby oprávněné osoby pro bezproblémové dědictví vložených prostředků
  • Při splnění zákonných podmínek možnost snížení daňového základu až o 12 000 Kč ročně
  • Pojištění pro případ smrti následkem úrazu zdarma až do výše 500 000 Kč

Global Partners ČSOB Dobyvatelé nových trhů 2

  • 95% ochrana investice
  • Investuje do silných globálních společností s expanzí na rozvíjející se trhy
  • Investiční horizont 5 let a 9 měsíců
  • Maximální výnos 80 % (10,8 % ročně), při 80% participaci na růstu

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Zajištění hodnoty investice u zajištěných fondů nebo části investice u strukturovaných fondů se váže ke dni splatnosti fondu (den odkoupení podílů od investorů při zániku fondu) s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota zajištěné části investice. Podrobné informace o zajištěných/strukturovaných fondech včetně podstaty jejich zajištění naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *