CZK/€ 24.710 -0,02%

CZK/$ 22.791 +0,20%

CZK/£ 28.835 +0,15%

CZK/CHF 25.074 -0,39%

06. 03. 2013

0 komentářů

Se Studentbrokerem mohou nově investovat i senioři

 


 

Studentbroker simuluje reálné investování a učí studenty, jak investovat. Každý účastník má na začátku k dispozici virtuální 1 milion korun pro investice do akcií v ČR i zahraničí a 50 tisíc dolarů pro obchody s deriváty – futures. Cílem projektu je seznámit studenty s kapitálovými trhy co nejrealističtěji a pedagogům poskytnout nástroj pro jednoduchý přehled o aktivitě a úspěšnosti jejich studentů. 

Výsledky jsou po každém semestru vyhodnocovány a vítězové jsou odměněni odbornou publikací na ekonomické téma. V podzimním kole své akciové portfolio zhodnotil nejlépe student Mendelovy univerzity v Brně, který během pár měsíců zvýšil jeho hodnotu o více než 13 %. Nejlepšího výsledku z derivátových obchodů dosáhl student téže univerzity, který zhodnotil své portfolio o rovných 78 %.

„Studentbroker je vedle bezplatné Školy investování další aktivitou, jejímž prostřednictvím se dlouhodobě snažíme zvyšovat vzdělanost veřejnosti v oblasti investování. Novinka v podobě zapojení studentů z univerzity třetího věku bude zcela jistě oživením projektu a jsme zvědaví, jak mezigenerační souboj dopadne,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky, partnera projektu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) představuje od prvního ledna nový způsob zajištění na penzi. Rozšiřuje tak okruh možností spoření na stáří o produkty bankovního a investičního typu. Stát tedy nově umožňuje čerpat daňovou podporu celkem na čtyři produkty. Ke stávajícímu penzijnímu připojištění a životnímu pojištění přibyl DIP a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

15. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *