CZK/€ 24.760 +0,02%

CZK/$ 22.861 -0,28%

CZK/£ 28.837 +0,15%

CZK/CHF 25.261 +0,01%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

11. 01. 2024

0 komentářů

Spotové bitcoinové ETF jsou „napodruhé“ schválené

 

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) konečně oficiálně schválila první regulované burzovně obchodované fondy (ETF) s bitcoinem – pouhý den poté, co na trzích zavládl chaos kvůli falešnému oznámení. Dne 10. ledna schválil regulátor cenných papírů žádosti společností ARK 21Shares, Invesco Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Valkyrie, BlackRock, Grayscale, Bitwise, Hashdex a Franklin Templeton. Schválil tak změny pravidel, které umožňují kótování a obchodování spotového ETF na bitcoiny na příslušných burzách.

Loading



 

Schválení však proběhlo jakkoliv, jen ne hladce. Už v úterý se totiž na twitterovém účtu SECu objevila zpráva, že byly ETF schváleny. Jen co na to stihly trhy zareagovat, předseda Komise Gary Gensler zprávu dementoval s tím, že účet napadli hackeři. Prý byla na vině absence dvoufaktorového ověření, díky které k účtu získal přístup někdo, kdo neměl.

„Termín ‚přelomový okamžik‘ může znít jako klišé, ale v kontextu zpráv o bitcoinovém ETF nemůže být vhodnějši. Již 15 let roste význam bitcoinu jako třídy aktiv mezi drobnými investory, zatímco institucionální investoři zůstávali z velké časti stranou a čekali na zavedení tradičních finančních postupů,“ uvedl Yoni Assia, CEO eToro.

Jak doplnil: „Včerejší zpráva poskytuje odpověď na institucionální poptávku po bitcoinu. Je to dobrá zpráva pro krypto trhy a potvrzuje naše přesvědčení o tom, že bitcoin je nezastavitelná technologie. Z dlouhodobého hlediska se domnívám, že jde o digitální zlato, které představuje průsečík financí, ekonomiky a technologie.“

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rizika nového spoření DIP: Pozor na šmejdy, varují experti

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) představuje od prvního ledna nový způsob zajištění na penzi. Rozšiřuje tak okruh možností spoření na stáří o produkty bankovního a investičního typu. Stát tedy nově umožňuje čerpat daňovou podporu celkem na čtyři produkty. Ke stávajícímu penzijnímu připojištění a životnímu pojištění přibyl DIP a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

15. 05. 2024

Bitcoin se vrací zpět na úroveň 60 000 USD

Bitcoinu se nepodařilo navázat na dynamiku z předchozího týdne, přičemž jeho cena nebyla schopna dosáhnout „vyššího maxima“ nad hranicí 66 800 USD. Místo toho jsme byli svědky ústupu k hranici 60 000 USD, která byla od března opakovaně testována.

Text: Redakce

14. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *