CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

01. 12. 2022

0 komentářů

Zaostřeno na dluhopis – České nanovlákno III

 

Představujeme další z řady dluhopisů emitovaných společností RESPILON Nanofibers, která se věnuje komercializaci nanovláken. Dluhopisy slouží k financování výroby unikátního kosmetického produktu RespiBeauty a jeho uvedení na světový trh. Emise byla vydána 1. listopadu 2022 a její celkový objem činí 24 500 000 CZK. Jmenovitá hodnota dluhopisu, který je úročen 11 % p. a., je 50 000 korun. Úroky jsou investorům vypláceny pravidelně každý měsíc počínaje datem 1. prosince 2022.

Loading



 

Unikátní kosmetický produkt

Kosmetika RespiBeauty se vyrábí pomocí revoluční nanovlákenné technologie Neunex, kterou Respilon vyvinul a nechal si patentovat. Jedná se o enkapsulaci látek do nanovláken, díky které vznikl materiál DrySerum (suché sérum) – jedinečný produkt respibeauty®, který je bez vody a obsahuje 100 % aktivních a přírodních látek. Proto přináší jedinečné výsledky a jeho výroba je současně šetrná k přírodě.

Dle nezávislých klinických testů renomované kosmetické laboratoře Bionos dokáže novinka během 7 dnů aktivního používání redukovat vrásky až o 20 %, aktivuje tvorbu vlastního kolagenu a funguje jako ochranný štít. Jako jediný „skin care“ produkt na trhu je navíc 100% vyráběn z čistě aktivních látek bez konzervantů a aditiv, čímž se vymyká kosmetickému standardu.

REKLAMA

Zájem koncových zákazníků i světových lídrů v kosmetickém průmyslu si Emitent ověřil na veletrzích v Soulu, Johannesburgu a Dubaji a už v roce 2023 s ním chce dosahovat měsíčních tržeb cca 30 milionů korun.

Kosmetický průmysl je odvětvím, které vykazuje stabilní růst i v dobách ekonomických krizí. Pro firmu Respilon to znamená vstup na trh s produktem, který nepodléhá sezónnosti.

Informace o emitentovi

Emitent je součástí skupiny Respilon jejíž mateřskou společností je společnost RESPILON LIMITED, reg. č. UK 10324866. Celá skupina se od roku 2013 zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej produktů z nanovláken, mezi které patří například ochranné masky používané ve zdravotnictví, respirátory a ochranné sítě do oken nejen v domácnostech, ale také v nemocnicích a kancelářích. V covidovém roce 2020 firma uvedla na trh unikátní samosterilizační respirátory řady VK. Jediným společníkem Emitenta je společnost RESPILON Czech s.r.o. Produkty se vyrábějí primárně v České republice a zahraniční trhy z části pokrývají i výrobní kapacity zahraničních partnerů. Respilon má pobočky například ve Velké Británii, USA a Číně.

Firma všechny tři předcházející emise dluhopisů řádně a včas splatila. Díky tomu získala od expertního portálu Dluhopisy.cz označení „Osvědčený emitent“.

Majetek skupiny Respilon zahrnuje strojní vybavení v hodnotě cca 30 milionů, licence a patentované technologie v hodnotě 40 milionů a zásoby v hodnotě 40 milionů. Celkem cca 110 milionů korun.

V roce 2023 Respilon očekává celkové tržby okolo 800 milionů se ziskem cca 300 milionů a 50% růstem v následujících dvou letech.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *