CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

03. 10. 2022

0 komentářů

Přiláká rozdělení akcií společnosti Nintendo další investory?

 

Větší dostupnost, to byl hlavní cíl a motivace pro rozdělení akcií společnosti Nintendo. Oblíbený gigant v herní oblasti provedl své poslední dlouho očekávané rozdělení akcií v poměru 10:1, čímž se stal přijatelnějším pro drobné investory. Co stálo za tímto rozhodnutím a jak ovlivnilo akciový trh?

Loading



 

K rozdělení akcií přistupují zpravidla velké společnosti, které mohou těžit ze zvýšeného zájmu o nákup akcií. V minulosti jsme se s tím setkali například u známé společnosti Apple. Ačkoli rozdělení nezajistí zvýšení hodnoty akcií nebo společnosti, často se stává, že akcie reagují pozitivně.

V případě společnosti Nintendo bude každá kmenová akcie rozdělena na 10 akcií, což povede ke snížení ceny za akcii. Právě v Japonsku v posledních letech roste trend investorů mladšího věku a herní gigant konečně zareagoval správným krokem. Tento přístup by mohl mít pro společnost Nintendo značné výhody a přinést 133 let staré japonské herní jedničce novou sílu.

Víkendové rozdělení akcií

Právě před zlomovým víkendem přistoupí společnost Nintendo, světový lídr v oblasti vývoje a vydávání her, k rozdělení akcií v poměru 10:1, a to nejpozději 1. října 2022. Stejně jako ostatní technologické akcie se i akcie společnosti Nintendo od začátku roku nacházejí v defenzivě a zaznamenaly přibližně 9% pokles.

REKLAMA

Výkonnost společnosti Nintendo Co Ltd za posledních 5 let. Zdroj: investing.com

Nintendo v číslech

Co se týče výsledků, společnost vykazuje vynikající zisky již 11 čtvrtletí po sobě. Příjmy rovněž nezaostávají a v posledních deseti čtvrtletích osmkrát překonaly prognózy. V příštím čtvrtletí se očekává, že společnost vykáže meziroční růst zisku o více než 5 %. Specialista na videohry oznámil 3. srpna výsledky za první čtvrtletí, podle kterých čisté tržby meziročně klesly o 4,7 % na 307,4 miliardy jüanů. Provozní zisk klesl o 15,1 % na 101,6 miliardy jüanů, zatímco běžný zisk vzrostl o 29,6 % na 166,7 miliardy jüanů.

Japonský gigant se také potýká s potížemi

Stejně jako u jiných technologických společností, které jsou závislé na dostupnosti čipů, se i u společnosti Nintendo vyskytly komplikace při výrobě hardwaru. Její výroba je ovlivněna faktory, jako je celosvětový nedostatek čipů, který způsobuje pokles dodávek hardwaru i celkového prodeje. Výsledky mohou být v budoucnu ovlivněny také poklesem dodávek her a zhoršující se inflací, kvůli které hráči omezují své výdaje. Na druhou stranu, Nintendo může těžit ze široké nabídky nových titulů v příštím roce a slušných dividend pro investory.

Lucía Žárska, analytička společnosti profitLevel

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Průzkum: Polovina Čechů, kteří si nespoří na důchod, na to prostě nemá

Dvě třetiny Čechů si odkládají tak, aby si mohly zpříjemnit důchod. Více než polovina lidí, kteří si z různých důvodů neodkládají, jednoduše nedisponuje dostatkem peněz, a vše obratem využije na živobytí. Ukázal to průzkum, který pro investiční platformu Portu vypracovala agentura IPSOS, zúčastnilo se jej 1050 respondentů.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

06. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *