CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

02. 08. 2022

0 komentářů

Expobank CZ zvyšuje výnos u ročního termínovaného vkladu IQ MAXI na 5,11 % p. a.

 


 
Expobank CZ znovu vychází vstříc klientům s volnými úsporami nad 100 tisíc korun. U termínovaných vkladů IQ MAXI na jeden rok zvyšuje sazbu na 5,11 % p. a. Vzroste i sazba u úložek na dva roky, a to na 3,60 % p. a. Změna se týká termínovaných vkladů IQ MAXI v českých korunách založených od středy 3. srpna 2022. Sazby na ostatních termínovaných vkladech zůstávají beze změn. Klientům se zájmem o atraktivní výnosy ze spoření je dále k dispozici účet s úrokovou sazbou 4,61 % ročně na celý zůstatek a bez podmínek s názvem NEO, který si lze během chvíle založit na www.expobank.cz a jehož vedení je zdarma.
„Neustále rostoucí inflace nutí čím dál víc klientů zvažovat, jak správně naložit s volnými penězi. Termínované vklady v bance jsou široce oblíbeným a bezpečným nástrojem s garantovaným výnosem, který u krátkodobých úložek může být dokonce vyšší než u spořicích účtů. V obou případech klient získává pevný a pravidelný výnos, což přispívá k ochraně hodnoty jeho úspor,“ vysvětluje Irena Jandíková, ředitelka retailového bankovnictví Expobank CZ.
Založení a vedení termínovaného vkladu IQ MAXI je zdarma. Minimální výše vkladu je 100 000 Kč, horní hranice je bez omezení. Za předčasný výběr banka neúčtuje poplatky, ale klient ztrácí nárok na úroky za dobu trvání vkladu. Produkt je k dispozici v českých korunách, eurech a amerických dolarech, úrokové sazby se liší.
Alternativou pro ty klienty, kteří chtějí mít své finance kdykoliv po ruce a zároveň těžit z atraktivní úrokové sazby, je běžný účet NEO. Aktuálně nabízí roční úrokovou sazbu 4,61 %, a to na celý zůstatek bez jakýchkoliv podmínek a omezení. Vedení účtu NEO je zdarma a klient k němu získá mezinárodní kartu Mastercard Standard. Mezi jeho další výhody patří bezplatné výběry kartou z libovolného bankomatu kterékoliv banky doma i ve světě s výjimkou případných poplatků účtovaných přímo provozovatelem bankomatu či možnost bezplatné ochrany karty v zahraničí před dynamickou měnovou konverzí DCC při výběrech hotovosti z bankomatů nebo při platbách kartou v hotelech, restauracích, půjčovnách a podobně, což je v současné letní turistické sezoně zvlášť praktické.
Příloha 1 – Tabulka se sazbami na termínovaných vkladech IQ MAXI
Příloha 1:
Termínované vklady IQ MAXI od Expobank CZ v českých korunách od 3. srpna 2022
6 měsíců
1 rok
2 roky
3 roky
4 roky
5 let
Úroková sazba p. a.
5,11 %
5,11 %
3,60 %
3,00 %
2,80 %
2,50 %
Poznámky:
  • Založení a vedení termínovaného vkladu IQ MAXI je zdarma.
  • Minimální výše vkladu je 100 000 Kč, maximální výše není stanovena.
  • Za předčasný výběr termínovaného vkladu banka neúčtuje poplatky, ale klient ztrácí nárok na úroky za dobu trvání vkladu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *