CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/$ 23.481 +0,05%

CZK/£ 29.375 +0,05%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

28. 07. 2022

0 komentářů

S dětským účtem je léto bezpečnější, příjemnější a bohatší

 

Oblíbenost dětských bankovních účtů v posledních letech roste. Díky nim mohou rodiče i prarodiče jednoduše posílat dětem kapesné. Dětské účty jsou navíc užitečným pomocníkem, jak naučit děti hospodařit s penězi a na konkrétních příkladech je vzdělávat v oblasti finanční gramotnosti a kybernetické bezpečnosti. Až do konce září mají děti možnost získat od ČSOB až 600 Kč kapesného k nově založenému a používanému účtu, přičemž jeho vedení je zdarma.

Loading



 

„Doby, kdy byl bankovní účet známkou dospělosti a lidé si ho zakládali až při nástupu do první práce, jsou dávno pryč. Dnes ho mohou rodiče dětem založit již po narození a od 8 let jim k němu zařídit i platební kartu. Všem členům rodiny to usnadní zasílání kapesného a děti se praktickou formou začnou seznamovat s bezpečným fungováním na internetu i hospodařením s vlastními penězi,” říká Jan Sadil, člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail.

Jako motivaci k objevování světa peněz a prozkoumání možností bankovního účtu nyní ČSOB až do konce září nabízí dětem od 8 do 18 let kapesné až 600 Kč. Prvních 200 Kč banka dětem připíše za založení účtu a je jedno, zda to proběhne v pobočce, po telefonu nebo online. Pokud dítě během prvních 30 dnů s novým účtem zaplatí platební kartou, dostane odměnu dalších 200 Kč. A když si ve stejném období vyzkouší i mobilní aplikaci ČSOB Smart, přistanou mu na účtu další dvě stokoruny.

„V současnosti u nás dětské účty používají desítky tisíc dětí a většina z nich pravidelně platí i platební kartou. Rodič si zachovává plnou kontrolu nad účtem – má přehled o platbách i zůstatku ve svém internetovém nebo mobilním bankovnictví, může nastavovat limity, zakázat platby na internetu či zablokovat kartu,” doplňuje Jan Sadil.

Děti v aplikaci ČSOB Smart ani v internetovém bankovnictví ovšem nemohou dělat to, co dospělí. Zpočátku si mohou zobrazit zůstatek, historii plateb a připomenout si PIN k platební kartě. Od 15 let se pak rodiče mohou rozhodnout povolit jim zasílání plateb s nastaveným limitem. Všechny ostatní změny včetně zakládání nových produktů zůstávají v rukou dospělých, resp. rodičů. V 15 letech si mohou děti kartu nahrát do mobilního telefonu nebo chytrých hodinek.

REKLAMA

Dětský účet je možné zkombinovat se spořícím účtem, který mohou mít děti od narození a který aktuálně nabízí bonusový úrok až 3,3 %. Ideálně se hodí na spoření mimořádných finančních dárků, které děti dostanou třeba k narozeninám nebo za mimořádné výkony ve škole či na sportovišti, popřípadě peněz z brigád.

V oblasti finanční gramotnosti je edukace nezbytná a je velice důležité, aby se rodiče se svými dětmi na toto téma bavili. ČSOB jim v tom pomáhá a nabízí aplikaci ČSOB Filip, díky které se děti hravou formou dozvědí více informací z oblasti fungování světa peněz.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *