CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

05. 02. 2021

0 komentářů

SAS rozšiřuje inovace prostřednictvím globálních hackathonů

 

Společnost SAS uspořádá v březnu velký mezinárodní hackathon NA GLOBÁLNÍ ÚROVNI, do kterého se mohou přihlásit odborníci z celého světa. Cílem bude s pomocí pokročilých analytických a dalších technologií a umělé inteligence hledat řešení pro výzvy, které přináší dnešní doba. Přihlášku do #HackinSAS hackathonu mohou podat jednotlivci i skupiny do 14. února 2021.

Loading



 

„Uvědomujeme si, že se s hackathony roztrhl pytel. Ale rádi bychom nabídli možnost zapojit se do něčeho velkého. Účastníci našeho hackathonu budou hledat řešení velkých obchodních a humanitárních výzev, a to vše při experimentování s nejnovějšími analytickými a cloudovými softwary. Je jasné, že dnes se nikdo nenudí, ale věříme, že pokud dáme naší práci smysl v podobě řešení úlohy, která pomůže dalším lidem, můžeme se něčemu naučit a zároveň si každodenní práci zpestřit. Zajímavý aspekt také může být, že se můžete porovnat s dalšími týmy z celého světa. V SAS věříme, že zvědavost je srdcem lidského pokroku,“ uvedl Petr Šlajchrt, Country Director společnosti SAS Institute pro Českou republiku.

SAS hackathony jsou v technologickém světě dobře známé. Během hackathonu týmy účastníků spolupracují a soutěží o nalezení nejlepšího řešení obchodní nebo humanitární výzvy s využitím moderní technologie. SAS již dříve podporoval regionální hackathony. Nové globální hackathony shromáždí lidi z různých regionů, prostředí a úrovní dovedností, aby spolupracovali a vyvíjeli aplikace a řešení pomocí analytiky SAS, umělé inteligence, cloudu a open-source technologie. Vizí je umožnit všem zapojit se do řešení podnikání a nejpřesvědčivějších problémů společnosti.

V oblasti globálních humanitárních možností se hackathon zaměří například na boj proti pandemii a řešení změny klimatu. V podnikatelském sektoru to bude třeba na pomoc bankám při snižování podvodů nebo maloobchodu s vylepšováním zákaznické online zkušenosti. Prostřednictvím hackathonů mohou účastníci prozkoumat podnikatelské přístupy, navázat kontakt s dalšími inovátory a vyzkoušet nové a vznikající technologie, jako je SAS Viya®.

Hackathonové týmy budou vytvářet potenciálně životaschopné aplikace a produkty. Akce hackathonů SAS jsou výjimečnou možností, jak mohou všichni lidé se zájmem o analytiku, včetně zákazníků a technologických partnerů SAS, nezávislých vývojářů, studentů a začínajících podniků, využívat analytickou platformu SAS Viya běžící na Microsoft Azure k řešení obchodních a globálních výzev.

REKLAMA

Samotný hackathon bude probíhat po celý březen. Finalisté budou vybráni v dubnu. Vyhlášení vítězů proběhne v květnu na globálním fóru Virtual SAS 2021. Registrace je k dispozici na adrese www.sas.com/sas/events/hack-in-sas/register.html.

Hackathon (také hack day nebo hackfest) je akce, při níž programátoři, případně ve spolupráci s grafiky a webdesignéry, intenzivně pracují na zadaném softwarovém projektu.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *