CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

09. 02. 2021

0 komentářů

Český developer Top Estates vstupuje na slovenský trh. Investice v projektu Portum Towers dosahuje 4,1 miliardy Kč

 

Developerská skupina Top Estates expanduje do sousedního Slovenska. Na konci minulého roku dokončila vstup do významného projektu Portum Towers, který vyroste v pulzující mrakodrapové bratislavské čtvrti nazývané Downtown. Celková investice v rámci tohoto jedinečného rezidenčního projektu umístěného ve středu Bratislavy přesáhne 4,1 miliardy korun. Top Estates tímto naplňují svůj záměr působit a stavět v Praze, Brně a Bratislavě.

Loading



 

Projekt Portum je součástí takzvaného nového centra Bratislavy na pobřeží Dunaje, jehož ambicióznost doplní nadčasová architektura projektu a technické provedení. „Díky své lukrativní poloze se jedná o jednu z nejprestižnějších adres v Bratislavě. Obdobný projekt nemá na Slovensku obdoby, jsme nadšeni z jeho jedinečnosti, kterou chceme dále zdokonalovat. Pro budoucí zájemce o byty připravujeme mnohé novinky, které chceme představit v následujících měsících. Je to pro nás další velká výzva, kdy budeme realizovat další prémiový projekt a těšíme se na ni,“ říká Petr Teplý, spoluzakladatel společnosti Top Estates.

„Na projektu pracujeme již řadu měsíců a pro jeho realizaci jsme připravili tým profesionálů, kteří mají zkušenosti s podobnými stavbami ze zahraničí a patří mezi špičky ve svém oboru. Věříme, že bydlení v Portum bude pro všechny rezidenty prestižní záležitostí a stane se i skvělou investicí. Jsme opravdu rádi, že na slovenský trh vstupujeme právě s tímto projektem,“ vysvětluje Dušan Dvořák, spoluzakladatel Top Estates.

Dvě štíhlé výškové obytné věže projektu Portum vyrostou na exponovaném místě mezi dalšími mrakodrapy v exkluzivní části města, která posouvá Bratislavu do ligy velkoměst západního stylu. Polyfunkční rezidence nabídne svým obyvatelům nejen vysoký standard bytů a společných prostor, ale také nadstandardní služby jako například wellness, bazén a další. V projektu se klade důraz na komfort, bezpečnost a bude dbáno i na akustické vlastnosti budovy pro zajištění co největšího soukromí rezidentů. Při výstavbě jednotlivých bytů bude možnost plnit konkrétní požadavky klientů, bytový mix není pevně stanoven. Nedílnou součástí projektu je i okolní park nabízející místo pro venkovní relaxaci. Stavba by měla začít ještě letos na podzim, dokončení je plánováno na přelom roku 2025 a 2026.

Developerská skupina Top Estates momentálně staví prémiový rezidenční komplex Barrandez-vous na pražském Barrandově, na podzim roku oznámila vstup i na brněnský trh, kde chystá tři projekty.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *