CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

Text: redakce

23. 09. 2020

1 komentář

Portál FiLiP dává poradcům do ruky konkurenční výhodu a pomáhá klientům plnit finanční cíle a sny

 

Klientský portál FiLiP (Financial Life Planner) představuje revoluční změnu na českém trhu finančního poradenství. Fincentrum & Swiss Life Select je jedinou poradenskou firmou v České republice, která nabízí takový nástroj se širokým využitím, uživatelským komfortem a zabezpečením dat. 

Loading



 

„Portál FiLiP představuje zcela nový způsob řešení osobních financí. Vychází z nové legislativy EU PSD2 a umožňuje klientovi přístup ke všem svým bankovním účtům vedených u různých bank z jednoho webového rozhraní. Na jednom místě klient on-line vyřeší své veškeré požadavky na řízení osobních a rodinných financí,“ říká Filip Duchoň, generální ředitel Fincentrum & Swiss Life Select.

Pro finanční poradce a jejich klienty je určitě důležité zapojení moderních technologií do finančního plánování. Banky, pojišťovny, fondy přicházejí s různými aplikacemi, portály. Jak je na tom finanční poradenství?

Musí držet krok nebo být spíš o krok napřed. Proto je Fincentrum & Swiss Life Select průkopníkem ve využívání moderních technologií ve finančním poradenství. Rychle jsme zareagovali na směrnici EU PSD2 a připravili pro naše klienty – ale i finanční poradce – portál FiLiP (Financial Life Planner). Jsme tak první nebankovní subjekt na českém trhu, který má klientský portál, kde mají klienti na jednom místě informace nejen o stavu a pohybech peněz na svých bankovních účtech, ale i okamžitý náhled aktuální hodnotu majetku ve svém investičním portfoliu.

V čem je výhoda proti klasickému internetovému bankovnictví?

REKLAMA

V běžném internetovém bankovnictví klienti nevidí informace o pojistných nebo investičních produktech od jiných zprostředkovatelů. U nás mají kompletní přehled všech finančních produktů v jedné aplikaci. Portál bude integrovat veškeré finanční služby, které klient využívá. To banky klientovi nenabídnou.

Klient prostřednictvím portálu FiLiP ovládá všechny své smlouvy. To znamená – všechny bankovní účty, úvěry či hypotéky, všechny platební povinnosti, které má, pojištění, stavební spoření – prostě veškeré domácí finance. Nemusí nikam chodit, nemusí nic hlídat – všechno řeší prostřednictvím FiLiPa. To je ale jen malá část výhod, které klient díky FiLiPovi získává. Do rodinných financí přináší další benefit – možnost dlouhodobého plánování a správy osobních financí expertním finančním poradcem, který do celého procesu vstupuje také on-line prostřednictvím rozhraní portálu. Právě v tom je FiLiP průkopníkem.

Jak to mění spolupráci mezi klientem a jeho finančním poradcem?

Klient má všechny své finanční povinnosti na jednom místě, jednoduše si je spravuje, ale navíc má k dispozici finančního poradce. Ten klienta v jeho finančních záležitostech on-line směřuje. Hlídá za něj termíny, upozorňuje ho na příležitosti a je garantem toho, že klient platí méně na nákladech a získává vyšší výnos. Jak klient, tak finanční poradce přitom spolupracují on-line, kdy na portálu mají k dispozici veškeré informace a nástroje pro společnou správu a plánování finančních potřeb klienta. Právě v tom je náš portál zcela inovativní.

REKLAMA

Základem každého odpovědného řízení osobních či rodinných financí by mělo být finanční plánování. Jakou roli v tom hraje váš klientský portál?

Jsme jediní na trhu, kdo přichází s nástrojem, do kterého vložíte informace o své finanční situaci, vložíte do něj doslova své sny a finanční poradce s vámi díky portálu FiLiP připraví dlouhodobý plán, který vám nejen hlídá každodenní finanční povinnosti, ale dovede Vás k naplnění vašich snů a cílů. Plán, který můžete upravovat, měnit, modelovat – a to vše on-line díky moderním technologiím a odbornému poradci, kterého máte de facto stále vedle sebe.

Jaká je v tomto případě role finančního poradce?

Rolí finančního poradce je citlivě pomáhat klientovi s naplňováním dlouhodobých životních cílů, s hledáním nejlepších cest, jak k těmto cílům dospět. Finanční poradce právě díky portálu FiLiP pomůže klientovi sestavit realistický finanční plán a často hraje i motivační roli, když klientovi otevře oči, jak dosáhnout na věci, které by sám klient ani nepovažoval za reálné.

Co portál FiLiP přináší finančním poradcům?

Klientům a našim poradcům jsme připravili nástroj, který je po všech stránkách aktuální špičkou na finančním trhu. Řečeno jednoduše – jedná se o revoluční nástroj – díky kterému poradci získají unikátní možnost správy svých financí a poradci nástroj, jak rychleji a přesněji reagovat na potřeby klientů. Věřím, že díky tomu máme jedinečnou konkurenční výhodu před ostatními poradenskými sítěmi.


S portálem FiLiP klient získává:

  • Přehled o veškerých svých smlouvách uložených na jednom místě on-line. Ať už se jedná o úvěry, hypotéky, všechny platební povinnosti, pojištění, stavební spoření či investice.
  • Souhrn svých příjmů a výdajů ze všech svých bankovních účtů.
  • Okamžitý přehled o aktuálním stavu všech svých účtů.
  • Zobrazení aktuální hodnoty majetku v investičním portfoliu.
  • Jistotu, že má naprostý pořádek ve všech svých finančních záležitostech.
  • Přístup ke svým financím 24 hodin denně 7 dní v týdnu.
  • Plánování, nastavování a sledování dlouhodobých finančních cílů a jejich naplňování.
  • Možnost elektronického podpisu dokumentů a postupně i smluv.
  • Snadnou on-line komunikaci se svým finančním poradcem.
  • Zabezpečená a šifrovaná data. Bez souhlasu klienta nikdo jiný jeho data neuvidí.

Loading

Vstoupit do diskuze 1 komentář

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 
 
 

 
  • Anonym

    24 září, 2020

    A k čemu jim to je, když nemají poradce? 😀 😀 😀

    Odpovědět