CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

23. 07. 2020

0 komentářů

Tesla míří do indexu S&P 500

 

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Loading



 

Společnost Tesla zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku. Elon Musk může být spokojený, protože jeho společnost dosáhla zisku ve výši 104 milionů dolarů. To znamená, že Tesla byla poprvé ve své historii celý rok v zisku. Díky tomu by mohla být zařazena do prestižního indexu S&P 500.

Tržby společnosti dosáhly úrovně 6,0 miliardy dolarů a zisk na akcii činil 50 centů. Společnost Tesla vykázala relativně silnou odolnost proti nepříznivým dopadům pandemie koronaviru. Přestože musela uzavřít svou hlavní továrnu ve Fremontu, dokázala se udržet v zisku a zazářila na burze.

Zatímco v loňském roce se akcie Tesly obchodovaly kolem úrovně 260 dolarů za kus. Nyní atakují hranici 1 600 dolarů za kus. Po oznámení výsledků vystoupala cena akcií v předburzovních obchodech i přes hranici 1 700 dolarů za kus. Díky obrovskému zájmu investorů se Tesla momentálně pyšní titulem nejcennější automobilky na světě.

Pokrok, kterého Tesla dosáhla v první polovině letošního roku, by mohl být překonán ve druhém pololetí. K tomu by mohlo dopomoci navyšování produkce ve stávajících továrnách, což vede k lepšímu uspokojování poptávky zákazníků. Elon Musk navíc oznámil, že postaví další továrnu. Měla by vzniknout poblíž Austinu v Texasu a zaměří se na výrobu vozidel Cybertruck, Semi, Model 3 a Model Y.

REKLAMA

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *