CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

11. 06. 2019

0 komentářů

Obrat firmy Shopsys za dva roky vzrostl téměř na dvojnásobek

 

Zájem velkých firem o kvalitní e-shopová řešení na míru v České republice znatelně roste. O tom svědčí i narůstající obrat společnosti Shopsys, který se za poslední dva roky zvýšil o 90 %, tedy téměř na dvojnásobek. Počet realizovaných zakázek firmy se sice během posledních dvou let o něco snížil, nicméně jejich rozsah se vyšplhal oproti předchozímu období na několikanásobek.

Loading



 

Agentura Shopsys, která se specializuje na vývoj předních internetových obchodů na míru, eviduje nárůst obratu za poslední 2 roky o 90 %, a to z původních 23 847 000 Kč na 45 203 000 Kč. Ziskovost firmy po odpisech a úrocích za stejné období stoupla o 4,68 milionů, přičemž k jejímu nárůstu došlo zejména díky zvýšení efektivity práce.

S růstem obratu firmy se zvýšil také počet zaměstnanců včetně nového marketingového a finančního ředitele i spuštění interního HR oddělení. Růst firmy potvrzuje i skutečnost, že do nejvyššího vedení společnosti aktivně hledá vhodného kandidáta pro řízení českého i zahraničního obchodu.

K výrazné změně došlo také ve velikosti jednotlivých zakázek. Oproti roku 2016 je nyní rozsah typické zakázky několikanásobně vyšší a její cena se pohybuje přes 3 miliony korun. „Reflektujeme tak výrazně vyšší nároky našich klientů, kterým poskytujeme kompletní řešení na míru. Od implementace nového e-shopu, přes následnou péči a rozvoj až po návazné marketingové služby. Stavíme na nejlepších technologiích, svou práci naceňujeme transparentně a klienti se mohou spolehnout, že vše, co slíbíme, dodáme kvalitě a v termínu. Jsem rád, že společnosti rostou nejen finanční ukazatele, ale i ty měkké jako spokojenost zákazníků” říká Lukáš Havlásek, CEO společnosti Shopsys.

Značný růst firmy je navíc podporován externím financováním. Letos firma Shopsys obdržela další investici, a to ve výši 6 milionů Kč. Strategickým investorem je fond Reflex Capital Ondřeje Fryce, který do Shopsysu v minulosti již dvakrát investoval. Celkově již Shopsys získal na vývoj opensource e-commerce platformy Shopsys Framework a jeho expanzi více než 30 milionů Kč.

REKLAMA

Tisková zpráva Shopsys

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *