CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

10. 05. 2019

0 komentářů

Investiční fond Jet 2 získal majoritní podíl ve společnosti TEDOM

 

Brněnská investiční společnost Jet Investment prostřednictvím svého fondu kvalifikovaných investorů Jet 2 nabyla 55% podíl ve společnosti TEDOM, a.s. Vstoupila tak vlastnicky do společnosti vyrábějící plynové kogenerační jednotky a provozující tepelně-energetické zdroje s ročním obratem dosahujícím 4 mld. Kč.

Loading



 

V současnosti představuje skupina TEDOM mezinárodního výrobce a provozovatele plynových kogeneračních jednotek se zhruba 800 zaměstnanci a EBITDA dosahující přibližně 650 mil. Kč. „Celkem 55% podíl jsme získali od zakladatelů a členů představenstva společnosti TEDOM, kteří nám dali důvěru k tomu, abychom pokračovali v jejich díle. Vážíme si toho a ctíme takový závazek,“ uvedl projektový ředitel Jet Investment Oldřich Šoba.

Jet Investment bude tradičně vystupovat jako investor, který své portfoliové společnosti rozvíjí: „Technologii kogenerace do budoucna věříme, naše zamýšlené aktivity budou růstové. Pro TEDOM stanovíme i akviziční cíle, které tohoto výrobce kogeneračních jednotek ještě posílí,“ komentoval nákup zakládající partner Jet Investment Igor Fait. TEDOM je tak prvním krokem k naplnění strategie budování průmyslových platforem ve fondu Jet 2, zároveň má i potenciál přinést obchodní synergie se společnostmi fondu Jet 1, například s PBS POWER EQUIPMENT.

Společnost TEDOM se sídlem ve Výčapech a výrobními závody v Třebíči, Hořovicích a Jablonci nad Nisou byla založena v roce 1991. Od roku 2016 je její dceřinou firmou německá společnost TEDOM SCHNELL GmbH, přední dodavatel kogeneračních jednotek a servisních služeb pro bioplynové stanice. Se skupinou ČEZ spoluvlastní podnik ČEZ Energo, dále provozuje „zelené“ energetické zdroje na skládkách komunálního odpadu a disponuje rozsáhlou servisní sítí.

Zařízení pro efektivní výrobu elektřiny, tepla a chladu exportuje TEDOM do více než 40 zemí světa, tyto technologie snižují náklady na energie, jsou vysoce flexibilní a šetrné k životnímu prostředí. Při kogeneraci se naplno využije nejen elektrická energie, ale také teplo, které se při procesu uvolňuje. Kombinovaná výroba elektřiny a tepla tak ve srovnání s oddělenou ušetří až 70 % energie obsažené v palivu. Doplnění o chladící jednotku dále umožňuje přeměnit teplo na chlad, díky tzv. trigeneraci tak mohou jednotky TEDOMu dodávat kromě elektřiny a tepla i chlad do klimatizací.

REKLAMA

Tisková zpráva Jet Investment

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *