CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

01. 03. 2019

0 komentářů

Martin Kovář a Martin Nejedlý založili nový fond na investice do luxusních vín

 

Investoři kvůli nízkým úrokovým sazbám stále hledají, do čeho by vložili a zhodnotili své peníze. Mnoho z nich se rozhodlo investovat do vín.

Loading



 

Wine Management je druhým fondem v ČR, který se zaměří na investice do vzácných vín. Součástí portfolia fondu mají být také lahve whisky.

Jako společnost bohatneme a můžeme si dovolit zařadit alternativní investice do portfolia,“ uvádí spoluzakladatel fondu Martin Kovář. Dalším zakladatelem je Martin Nejedlý, který je bývalý spolumajitel finančně poradenské společnosti Fincentrum.

Jde o fond kvalifikovaných investorů a minimální vstupní investice činí jeden milion korun. Prvním fondem z této oblasti, který již na českém trhu funguje, je fond Wine Investment Partners. Ten investuje výhradně do vín.

Podle odborníků jde minimálně o pětiletou investicí. Fond funguje od čtvrtého čtvrtletí loňského roku, od té doby zhodnotil prostředky investorů o 5,6 procenta. „Dalo se koupit hodně zajímavých vín v Burgundsku,“ upozorňuje Nejedlý.
Zdroj : E15.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

alternativní investice

Alternativní investice může využít i běžná domácnost

Investiční příležitosti jsou v tuzemsku v posledních letech na vzestupu. I když přes 50 procent Čechů stále nechává své prostředky na běžných účtech, stále více lidí využívá různé investice. Patří mezi ně i ty alternativní, které rozhodně nejsou určené jen pro „vyvolené“.

Text: Daniel Mareš

30. 01. 2020


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *