CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

01. 02. 2019

0 komentářů

300 milionů za 10 dní, dluhopisy společnosti Fidurock Nemovitosti se vyprodaly v rekordním čase

 

Veřejná nabídka dluhopisů odstartovala 16. ledna a celkový objem 300 milionů korun se umístil za necelých 10 pracovních dní. Úspěch emise potvrzuje, že je o dluhopisy mezi českými investory obrovský zájem.

Loading



 

“Takto rychlý úpis jsme nečekali a příjemně nás překvapil. O to více si tak vážíme důvěry, kterou do naší společnosti investoři vložili. Nyní se tak můžeme soustředit na budování portfolia,” uvedl David Hauerland z Fidurock Nemovitosti.

Na přípravě dluhopisů se podílely přední české konzultační společnosti jako advokátní kancelář rutland & partners, KPMG či finanční skupina Starteepo. Manažerem emise byla J&T banka. Společnost chce získané prostředky z dluhopisové emise použít na rozšíření svého portfolia nákupních parků v Česku a na Slovensku.

O dluhopisy je značný zájem i na pražské burze, kam byly umístěny. Po prvních dnech se obchodují o dvě procenta výše, a to při několikamilionových objemech.

“Je vidět, že kvalitně připravená emise se nakonec vyplácí firmám i investorům. Fidurock nepodcenil celý proces ani výběr poradců, a byl tak po zásluze odměněn vysokou poptávkou,” okomentoval vývoj František Bostl ze skupiny Starteepo, která na emisi dluhopisů spolupracovala a právě díky velkému zájmu o dluhopisy letos plánuje spustit vlastní portál zaměřený na prémiové dluhopisy s prospekty schválenými Českou národní bankou.

REKLAMA

Tisková zpráva Fidurock Nemovitosti

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *