Úterý 28. září. Svátek má Václav.

300 milionů za 10 dní, dluhopisy společnosti Fidurock Nemovitosti se vyprodaly v rekordním čase

Investice 01.02.2019 | 10:24 0 Komentářů

Veřejná nabídka dluhopisů odstartovala 16. ledna a celkový objem 300 milionů korun se umístil za necelých 10 pracovních dní. Úspěch emise potvrzuje, že je o dluhopisy mezi českými investory obrovský zájem.

“Takto rychlý úpis jsme nečekali a příjemně nás překvapil. O to více si tak vážíme důvěry, kterou do naší společnosti investoři vložili. Nyní se tak můžeme soustředit na budování portfolia,” uvedl David Hauerland z Fidurock Nemovitosti.

Na přípravě dluhopisů se podílely přední české konzultační společnosti jako advokátní kancelář rutland & partners, KPMG či finanční skupina Starteepo. Manažerem emise byla J&T banka. Společnost chce získané prostředky z dluhopisové emise použít na rozšíření svého portfolia nákupních parků v Česku a na Slovensku.

O dluhopisy je značný zájem i na pražské burze, kam byly umístěny. Po prvních dnech se obchodují o dvě procenta výše, a to při několikamilionových objemech.

“Je vidět, že kvalitně připravená emise se nakonec vyplácí firmám i investorům. Fidurock nepodcenil celý proces ani výběr poradců, a byl tak po zásluze odměněn vysokou poptávkou,” okomentoval vývoj František Bostl ze skupiny Starteepo, která na emisi dluhopisů spolupracovala a právě díky velkému zájmu o dluhopisy letos plánuje spustit vlastní portál zaměřený na prémiové dluhopisy s prospekty schválenými Českou národní bankou.

Tisková zpráva Fidurock Nemovitosti