CZK/€ 24.735 -0,06%

CZK/$ 22.795 -0,26%

CZK/£ 29.035 -0,10%

CZK/CHF 24.969 -0,04%

03. 01. 2019

0 komentářů

Investoři ukousli část hodnoty Apple

 

Americké akciové trhy se po včerejších ziscích dnes vydaly na opačnou stranu. Index Dow Jones ztrácí 2,2 %, S&P 500 klesá o 1,7 % a technologický Nasdaq odepisuje 2,3 % ze své hodnoty. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejvíce propadají technologické firmy (-4 %) v čele se společností Apple (-9 %). Hodnota akcií se propadla po včerejším snížení finančního výhledu společnosti pro první čtvrtletí tohoto roku. Firma nově očekává tržby ve výši 84 mld. USD (podle dřívějších odhadů měly být v rozmezí 89 a 93 mld. USD). Současně také Apple snížil odhad hrubé marže na 38 %. Společnost přisuzuje sníženou guidance několika faktorům včetně slábnoucí ekonomiky v Číně a horším než očekávaným prodejům nové řady iPhonů.

Loading



 

Evropské trhy se opět připojují k poklesům. Hlavní index Stoxx 600 je aktuálně slabší o 0,7 %. Trojici nejméně úspěšných odvětví tvoří technologické firmy (-4 %), zpracovatelé komodit (-1,6 %) a průmyslové podniky (-1,5 %). Na opačné straně se nachází především sektor utilit se ziskem 0,7 %.

Pražská burza dnes za průměrné obchodní aktivity posílila o 0,1 %. Největší podíl na tom má bankovní skupina Erste Group, která si polepšila o více jak 3,1 %. Druhý nejvyšší zisk si připsala textilka PFNonwovens, a to pouhých 0,3 %. Protipólem jim byly hlavně akcie technologického Avastu (-2,4 %) a telefonního operátora O2 (-1,2 %).

JIŘÍ KOSTKA, KOMERČNÍ BANKA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Tři nejslibnější akcie generativní AI s malou tržní kapitalizací pro drobné investory

Trh podnikové umělé inteligence zaznamená do konce desetiletí složenou roční míru růstu (CAGR) ve výši 34 %. Růst trhu bude podpořen potřebou generativních aplikací umělé inteligence, jako jsou mimo jiné chatboti, virtuální asistenti, rozpoznávání řeči a zpracování přirozeného jazyka. Předpovídá společnost Grand View Research.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

24. 05. 2024

Nasdaq-100: Jak inovace poznamenávají váš šálek kávy

Technologie dnes ovlivnily téměř vše. A to včetně toho, co mnozí považují za „pohon“, který stimuluje velkou část světové produktivity. Mluvíme samozřejmě o kávě, staletém nápoji, který si vychutnáváte v domácnostech, na pracovištích i v restauracích. A jak podle společnosti Invesco inovace změnily způsob, jakým vybrané společnosti […]

Text: Milan Vodička

Foto: Shutterstock

21. 05. 2024

Co sledovat u investic do finančního sektoru v době klesajících úrokových sazeb

Tradiční názor tvrdí, že klesající úrokové sazby jsou pro finanční akcie negativní, protože snižují úrokový výnos. To je však přílišné zjednodušení, které se může ukázat jako nepravdivé. Finanční společnosti jsou různorodou skupinou, v níž banky tvoří pouze jednu část, a mezi jednotlivými společnostmi existují významné rozdíly, které ovlivňují […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *