CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

21. 11. 2018

0 komentářů

ThomasLloyd poprvé investoval v Indii, stává se největším akcionářem solární elektrárny SolarArise

 

Investiční společnost ThomasLloyd, která na českém trhu vydala dvě emise dluhopisů, získala významný podíl ve společnosti SolarArise India Projects Pvt Ltd. sídlící v indickém Dillí („SolarArise“ nebo „společnost“). Jedná se o první investici ThomasLloyd do obnovitelných zdrojů energie v Indii. Její realizací se ThomasLloyd stane největším akcionářem SolarArise.

Loading



 

SolarArise v Indii v současné době vlastní a provozuje solární elektrárny s celkovým výkonem 130 MW. Prostřednictvím investic společnosti ThomasLloyd bude moci SolarArise rozšířit svou solární kapacitu o dalších zhruba 250 MW. Tyto projekty budou zahrnovat jak projekty realizované v rámci vládního a státního sektoru, tak vybrané projekty soukromého sektoru, které profitují z dlouhodobých smluv o nákupu elektřiny.

ThomasLloyd se připojí ke stávajícím zakládajícím akcionářům, mezi něž se řadí evropská iniciativa European Initiative on Clean, Renewable Energy, Energy Efficiency and Climate Change spolu s fondem Development SICAV SIF a globálním fondem Global Energy Efficiency and Renewable Energy Fund („GEEREF“), jehož poradcem je skupina Evropské investiční banky, jakož i fond Core Infrastructure India Fund (“CIIF”) spravovaný bankou Kotak Mahindra a zakládající tým manažerů.

Na investici se bude podílet společnost ThomasLloyd Cleantech Infrastructure Holding GmbH a fondy ThomasLloyd Cleantech Infrastructure Fund SICAV a ThomasLloyd SICAV – Sustainable Infrastructure Income Fund. Tato účast je ThomasLloyd plánuje nad rámec stávajícího portfolia vybudovat pro rychle rostoucí vnitřní trh Indie další kapacitu solárních elektráren připojených na síť, přesahující 1 GW.

„Toto partnerství je vyjádřením naší ambice využít obrovské příležitosti, kterou skýtá indický sektor obnovitelných zdrojů energie, a aktivně se podílet na výstavbě solárních elektráren na zelené louce v několika indických státech. Naše strategie se vždy zaměřovala a zaměřuje na vybudování portfolia sestávajícího z vysoce kvalitních středně velkých a na síť připojených zařízení s dlouhodobě diverzifikovanými smlouvami o nákupu elektřiny. Těšíme se na spolupráci s manažerským týmem a ostatními zúčastněnými stranami při dosahování tohoto cíle,“ uvedla Nandita Sahgal Tully, Managing Director Merchant Banking, za společnost ThomasLloyd.

REKLAMA

„S ohledem na naši bilanci prokazatelných úspěchů v oblasti odpovědného investování v jihovýchodní Asii jsme přesvědčeni, že se jedná o významnou investici, jež udržitelným a ekologickým způsobem přispěje k pokrytí rostoucí energetické potřeby Indie. Podporujeme cíl, který v oblasti obnovitelných zdrojů energie stanovila v rámci své Národní solární mise indická vláda a podle kterého má instalovaná solární kapacita dosáhnout do roku 2022 výkonu 100 GW,” doplnil Michael Sieg, Chairman and Group CEO společnosti ThomasLloyd.

Tisková zpráva ThomasLloyd

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *