CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

22. 08. 2018

0 komentářů

Americké akcie míří k nejdelšímu býčímu trhu

 

Pohyby akciových indexů byly dnes spíše minimální. Zisky či ztráty jednotlivých evropských sektorů se vešly do 0,8 %. Na straně vítězů stály energetické tituly nebo realitní společnosti, nejprodávanějšími pak byly akcie prodejců zbytného zboží. Evropský akciový trh jako celek měřen indexem Stoxx 600 tak v odpoledních hodinách přidává pouhou jednu desetinu procenta.

Loading



 

Americké akcie na počátku obchodování zatím ztrácejí 0,2 %. Největším propadlíkem jsou akcie telekomunikačních firem, které přicházejí o 1,5 %. Klesá většina sektorů kromě dua energetických a spotřebních akcií, které přidávají 1,1 %, respektive 0,3 %. Pokud by se podařilo americkým akciím dnešní vývoj zvrátit a uzavřít v plusu, jednalo by se o nejdelší býčí trh v historii. Tím byl doposud vývoj v období od října 1990 do března 2000, který celkově trval 3452 dní. Ten současný začal 9. března 2009. Z pohledu výkonnosti ale výrazně zaostává, když index S&P 500 vzrostl doposud o „pouhých“ 323 %, zatímco ten předchozí vydělal 418 %.

Pražský parket si dnes připsal 0,4 %. Většina obchodovaných titulů si polepšila v čele s likérkou Stock Spirits (+3,1 %), která tak maže část svých předešlých ztrát. Dnešní nejzajímavější událostí byly hospodářské výsledky společnosti Avast, které reportovala poprvé od svého vstupu na burzu. Náš komentář k výsledkům naleznete zdehttp://bit.ly/Avast_1H18_res_CZ. Čísla trhy celkově potěšila, a tak dnes akcie vzrostly o 2,2 %. Vyššímu růstu indexu PX dnes bránily především akcie Komerční banky, které se propadly o 0,8 %. Obchodní aktivita byla podprůměrná, když byly akcie v hlavní části zobchodovány pouze za necelých 450 mil. CZK.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *