CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

07. 04. 2008

0 komentářů

ČP Invest rozbíhá tipovací soutěž o pohonné hmoty

 


 

Předmětem tipování je závěrečná spotová cena ropy West Texas Intermediate (WTI) obchodována na trhu v New Yorku (New York Mercantile Exchange). Tipovat je možné do 31.5.2008 na stránkách www.cpinvest.cz o odměněny budou tři tipy s nejmenší absolutní odchylkou od skutečné ceny.

Při predikci pravděpodobného vývoje ceny ropy je potřeba vycházet nejen z obvyklých vlivů působících na ceny komodit, ale je nutné si uvědomit, že ropa má svá specifika. Na jedné straně, podobně jako tržní cena jiných aktiv, je i cena ropy dána působením faktorů ovlivňujících vyrovnání poptávky a nabídky.

Na druhé straně ovlivňují cenu ropy i některé netržní vlivy jako například politika kartelu OPEC, výrazná politická nestabilita v řadě zemí těžících ropu nebo extrémní výkyvy počasí. U všech těchto okolností reagují účastníci trhu nejen na konkrétní události a zveřejněná fakta, ale i na pouhá očekávání,“ uvádí portfolio manažer Fondu ropného a energetického průmyslu ČP INVEST Martin Pecka. „Osobně odhaduji, že cena ropy k 6. červnu bude činit 89 USD za barel,“ dodává Martin Pecka.

Zdroj: Tisková zpráva ČP Invest

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *