CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

30. 11. 2017

0 komentářů

Novou půjčku bude schvalovat i skóring mobilních operátorů

 

Systém, který ověří rizikovost žadatele o půjčku na základě jeho plateb mobilním operátorům, vytvořily společně O2, T-Mobile a Vodafone. Nový nástroj umožní bankám ověřit platební schopnosti i mladých lidí, kteří doposud nemají finanční historii v jakékoliv bance.

Loading



 

 Nový systém se nazývá TelcoScore a posuzuje uživatele telefonu podle jeho schopnosti využívání dat, splácením půjček na telefon, či měsíčním platbám operátorovi.

Jako první tento systém začala využívat Equa bank. Jeho využití již testuje i Česká spořitelna, která plánuje cílit na mladší osoby bez finanční historie. „Díky TelcoScore jsme schopni lépe ohodnotit riziko nesplácení při poskytování půjček zejména mladým lidem, kteří nejsou našimi klienty,“ řekl mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

zdroj: iHNed.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Roman Koděra, ředitel Treasury banky Creditas

Hra o trůny pokračuje

Spuštění 7. série seriálu Hra o trůny na HBO může rozhodnout o budoucnosti akcií Time Warner. Za pozornost ovšem bude stát sledovat i akcie automobilky Deimler po rozjetí kauzy Dieselgate 2.0. A z českých akcií? Do budoucna slibný může být přemet O2.

Text: Roman Koděra

14. 07. 2017


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *