CZK/€ 24.745 +0,14%

CZK/$ 22.792 +0,00%

CZK/£ 28.930 +0,33%

CZK/CHF 25.049 -0,10%

07. 09. 2017

0 komentářů

Objem čínských investic v zahraničí klesl o polovinu

 

Prudkou brzdu na zahraniční investice čínských firem zatáhla koncem minulého roku čínská vláda. Zpřísnění podmínek pro zahraniční investování srazilo výši investovaného kapitálu o 44 procent.

Loading



 

Monstrózní investice do zahraničí budou nyní pro většinu čínských firem tabu. To se týká i největšího světového provozovatele realitní skupiny Wanda Group. Šéf společnosti Wang Ťien-lin připustil, že firma změní strategii a místo zahraniční expanzi se bude věnovat domácímu trhu.

Čínská vláda v rámci 13. pětiletého plánu usiluje o zvýšení přidané hodnoty čínské produkce. K tomu mohou napomoci částečně i dobře cílené zahraničí investice, které do Číny přinášejí potřebné zahraniční know-how,“ říká Tereza De Castro z Centra asijských studií na pražské Vysoké škole ekonomické.
Zdroj : E15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Co sledovat u investic do finančního sektoru v době klesajících úrokových sazeb

Tradiční názor tvrdí, že klesající úrokové sazby jsou pro finanční akcie negativní, protože snižují úrokový výnos. To je však přílišné zjednodušení, které se může ukázat jako nepravdivé. Finanční společnosti jsou různorodou skupinou, v níž banky tvoří pouze jednu část, a mezi jednotlivými společnostmi existují významné rozdíly, které ovlivňují […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

20. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *