CZK/€ 24.995 -0,12%

CZK/$ 23.189 -0,41%

CZK/£ 29.176 -0,21%

CZK/CHF 25.620 -0,19%

24. 07. 2017

0 komentářů

Inflace ve Velké Británii roste rychleji než platy. Britové nemají na velké nákupy

 

Index finanční situace britských domácností klesl v červenci na nejnižší úroveň za poslední tři roky. Růst inflace překonává růst platů. Britové omezují nákupy osobních aut, dovolených či domácích přístrojů.

Loading



 

Index finanční situace britských domácností se v červenci snížil z červnových 43,7 bodu na 41,8 bodu. Zatímco růst spotřebitelských cen se přibližuje třem procentům, mzdy nerostou ani dvouprocentním tempem.

Inflace začala růst již po loňském referendu o vystoupení Velké Británie z Evropské unie. V letošním roce ale nabrala na intenzitě. V květnu vyskočila dokonce na čtyřleté maximum 2,7 procenta. Britská centrální banka zatím úrokové sazby nezvýšila. Na červnovém zasedání měnového výboru ale již tři členové hlasovali pro zvyšování sazeb. Další zasedání výboru je naplánované na 3. srpna.
Zdroj : ČTK

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Komentář: Vyšší úrokové sazby nemusí být pro akcie ze své podstaty špatné

Očekávání několikanásobného snížení úrokových sazeb na začátku roku, podpořena obavami z deflace, ustoupila mírnějším prognózám, což vedlo k přehodnocení dynamiky trhu. Navzdory obavám z růstu úrokových sazeb nabízí zkušení investiční stratégové uklidňující výhled. Odborníci tvrdí, že by se investoři navzdory všeobecnému přesvědčení neměli obávat vyhlídek na růst […]

Text: Redakce

07. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *